-
וואלה אני לא מבינה בזה...
אבל המלצה שלי לכי מראש במחשבה שאין אפידורל תכיני את עצמך ללידה טבעית
תאמיני לי הגוף שלך והנפש שלך בנויים לזה ותהיה לך חויה מדהימה.
-
אם עמדת בקעקוע אז תעמדי בצירים.
עושים הרדמה כשעושים קעקוע?
אולי יש הרדמה אחרת, טישטושים וכאלה...
-
לידה טיבעית??
יש דבר כזה בימינו..?
-
מאמי אני בלידה של אלין באתי לבית חולים והיתי בטוחה שאני ישר צבקשת אפידורל
אבלללללללללל כשבא המרדים הוא אומר לי מצטערת אבל יש לך כלי דם מורחבים בגב אין מצב לאפידורל בכיתי כמו ילדה קטנה
נתנו לי טישטוש אבל זה הדבר הכי מפגר בעולם את מרגישה הכל אבל את מסוממת אז את מתנהגת בהתאם בקיצור לא ממליצה
תכיני את עצמך לכל מקרה אבל מאמי היתי בחדר לידה 40 שעות בלי אפידורל עם כל הזירוזים ובסוף לידת ווקום ואני עדיין פה ומוכנה ללדת עוד מלא פעמים זה אומר שאפשר לעבור הכל
אז תנשמי עמוק ויהיה בסדר עם או בלי אפידורל ותחשבי על המתנה בסוף זה שווה כל סבל
-
עקוע בגב אז אין אפידורל ללצערי
-
צודקת לחלוטין...
אני לא עברתי את זה לעולם, כך שאיני יודעת למה לצפות..
מלחיץ.. אך אני בטוחה שבהחלט שווה את הכל..
סתם ככל שהזמן עובר אני חושבת יותר ויותר על הלידה.. טיפלה מלחיץ
-
אצלי יש קעקוע בגב התחתון..זה לא חד משמעי.
קיבלתי אפידורל עם הרבה פרצופים מהרופא אבל קיבלתי.
"
דברו איתי בפייסבוק
-
את יכולה לשאול את הרופא נשים שלך..
הוא בטוח ידע להגיד לך!
ולשאלתך- כן.. יש דבר כזה לידה טבעית!
נשים עוברות את זה וזה אפילו יכול להיות מדהים!!
בלידה השלישית שאלו אותי לפחות פעמיים אם אני רוצה אפידורל כי המרדים כבר היה ביולדות אז רצו לנצל את זה..
-
כן אלה..
אבל קראתי שיש מקומות שעם הקעקוע לא עושים.. וגם אם יש רווח של ס"מ או 2, האיזור של האפידורל צריך להיות ריק..
יש אפשרות להראות לרופא שלי והוא יבין על מה אני מדברת בכלל? או שרק רופא מרדים יודע לענות??
-
פיתוש ממש ענית לי על השאלה..
אני באמת אשאל אותו!!
לא צריך לעשות קורס הכנה ללידה טבעית??
או שכבר מדריכים אותך בחדר לידה?
ולגביי הקעקוע.. כן , גם אם היו אומרים לי את זה בגיל 16, כנראה שזה היה פחות מעניין אותי ועדיין הייתי עושה אותו.
היום אני ממש לא מצטערת עליו, רק מצטערת שלא אוכל להנות מהסטלה היחידה שלי ב 9 חודשים האלה.. האפידורל חחח
-
מאמי יש לי קעקוע גדול וצבעוני בגב וקיבלתי אפידורל :)
את יכולה להיות רגועה!
-
תלדי איפה שאני ילדתי.וכמו שאמתי לך..לדעתי האפידורל יותר גבוה.
"
דברו איתי בפייסבוק
-
-
כפי שאולגה שמה בקישור- רואים איפה מזריקים את האפידורל..
רק מרדים יכול להזריק,
אבל הרופא אמור לדעת בערך בין אלו חוליות המרדים מחדיר את המחט.
איפה הקעקוע שלך?
ולא צריך לעשות קורס מיוחד ללידה טבעית..
לידה טבעית היא לא לידה מסובכת או שמצריכה יותר מידי הכנות והתארגנויות..
(חוץ מנפשיות..
-
וד"א טוטילה - יש הבדל עצוווום בין כאבי צירים לכאבים של קעקוע, נחשי מה יותר כואב?!
-
ב"ה
אכן , יש דבר כזה לידה טבעית
-
אני מהמפגרות שבחרתי ללדת בלי אפידורל ואני חיה כדי לספר על זה.
לי זו היתה חוייה מדהימה (אחרי לידה קיסרית ראשונה).
בהחלט אפשר לעבור את זה כמו גדולה (רק תלמדי ותשנני את כל רפרטואר הקללות שלך
-
תחשבי שיש אנשים שמקבלים אפידורל (אפילו פעמיים) ועדיין מרגישים כמעט את כל מהלך הלידה...
אני קיבלתי אפידורל ותיקנו לי את המיקום שלו פעמיים כי בפעם הראשונה הרגשתי כל ציר וציר בדיוק כמו שהרגשתי לפני האפידורל
ובפעם השניה עדיין הרגשתי כל ציר וציר אבל פחות, מובן שגם את כל הלחיצות הרגשתי כמו גדולה.
תכיני את עצמך עם מחשבות חיוביות שעם אפידורל או בלי אפידורל הוא ייצא בכל מקרה וזה יהיה הדבר הכי מדהים שחווית
-
את הראשון ילדתי עם אפידורל והשני - בלי. אז יש לי למה להשוות...
בעלי אמר שבשתי הלידות התנהגתי אותו הדבר: צעקתי, בכיתי, אמרתי שאני לא יכולה יותר ושאני הולכת למות...
בלידה עם אפידורל לא הרגשתי את הצירים הראשונים. את צירי הלחץ 0שהם הכואבים) הרגשתי טוב מאוד. כלומר היה כואב ואני לא ידעי מה קורה. חצי יום אחרי זה הייתי משותקת - לא יכולתי לקום אפילו לפיפי. ושנה אחרי זה כאב לי הגב.
בלידה בלי אפידורל הרגשתי את הכל: איך הוא זז, איפה הוא עובר ואיך ומה יצא (בקטע טוב, כן?). ושעתיים אחרי הלידה הייתי על הרגליים והלכתי רגיל. יומיים אחרי הייתי בבית.
נכון שכאב יותר, אבל זה גם נגמר מהר יותר ובדיעבד הכל נשכח..
אז לדעתי תבדקי את האופציות ואם הקעקוע לא מאפשר לך אלחוש אפידוראלי, תתכונני לטבעי ותדעי שהרווחת חוויה מדהימה (כי אם יש אופציה אז תמיד מחפשים לברוח אליה בלי לנסות להתמודד על אמת ואם תדעי שאין אופציה אז תהי מוכנה יותר ותעברי את זה כמו גדולה).
ולגבי הפחד? זה תמיד מפחיד! גם עם אפידורל וגם בלי...
-
לגבי לידה-טיבעית (לדעתי לא-לוקחים סיכונים עם קעקועים וחבל באמת שלא-מעדכנים בחנות-הקעקועים).
ישנן דולות (תומכות/מלוות-לידה), גם בחינם (כאלו מתלמדות או שעושות זאת כמצווה). את יכולה לברר באינטרנט.
ישנן מיילדות-פרטיות (מתוך הבי"ח): 3,300 ש"ח.
הן מגיעות מהצוות ולכן יש להן מילה מול-הרופאים ויש להן את כל-הסבלנות להיות איתך אישית כל-הלידה.
ישנם מרכזים-טיבעיים בבי"ח,שתומכים באישה שרוצה/חייבת ללדת לידה-טיבעית (למשל בלניאדו,נתניה,תה"ש)+ניתן להביא לשם את המיילדת-הפרטית מתוך ביה"ח.
אם את שואלת אותי,קודם תבררי עם הרופא,האם ניתן.
ואם לא-ניתן,אז משלמים כסף,זה שווה בעיני כשבוחרים שלא להיכנס להוצאות: חבילות-לידה ולקניות.
אני בחרתי במיילדת וזה היה בסדרי-העדיפויות שלי (הייתי עם נעמה מעל גיל 35 ופחדתי מקיסרי,שאחריו צריך לחכות לפחות שנה עד לילד-הבא).
-
אילנה, שנייה אני איתך
-
אין עליכןןןןן ,כבר אמרתי?!?!
-
בעקרון את יכולה ללכת לסיור בחדר הלידה בו את אמורה ללדת ולבקש לדבר עם מרדים שיאמר לך כבר במקום אם אפשרי או לא.
-
את יכולה ללכת למחלקת טרום הרדמה ושם יגידו לך אם אפשר לעשות אפידורל. לי היה סיפור דומה רק עם עקמת וכשהגעתי ניסו לעשות לי אבל זה לא הצליח. עוברים גם את זה... אני עדיין רוצה עוד ילדים :)
-
הי גם אני קראתי את הכתבה הזו במאקו
אין לי קעקועים... סתם עיניין אותי
-
אחרי הלידה לא זוכרים את הכאב. יש מנגנון ביולוגי בגוף שגורם לנו לשכוח את הכאבים
אני מקבלת את הלידה של אמילי בתור חוויה שאין עליה.
כולי תקווה שבלידה השלישי אוכל ללדת רגיל גם