מוצקים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הייתי אתמול בטיפת חלב ..
    מסתבר שמאז שהגדול שלי טעם לראשונה בננה השתנו כמה דברים והיום לפי המלצת משרד הבריאות מגיל ארבעה חודשים אפשר לתת הכל חוץ מדבש ומוצרי חלב .. ההההכל.. גם ביצים (שפעם היו נותנים מגיל שנה בשל החלבון המורכב) גם בשר (ואין הנחיות להתחיל מעוף או הודו. היא אמרה לי שאני יכולה לתת לקטן גם בקר, כבש, טלה..)..
    אז יצאתי מבולבלת לגמרי. מצד אחד לפי ההנחיות הישנות ב"ה גידלתי ילד אחד ויצא בריא ברוך השם.
    אבל מצד שני אם יצאו הנחיות חדשות סביר להניח שיש לזה סיבה. אבל מה, פעם טעו לגבי החלבון של ביצה, ומה עכשיו אני כבר אדחוף לו ליד קבב כבש?! לא מעבר חד מדיי?
    קיצר, בילבלו אותי לגמרי.. איך אתן עשיתן? מה הסדר? מה מותר ומה לא?
6 תגובות
עמוד 1
  • תראי, תכלס, אני די מתחשבת בטיפת חלב ובאיסורים שונים כמו חלב ודבש
    אבל מצד שני בלבלו את השכל!
    כל שנה מוציאים ממצאים אחרים ועושים לך סקנדל מה מותר ומה אסור

בנינו, שנהוראי אצל ההורים שלי הוא אוכל הכל מכל כל
    אבא שלי לא חושב פעמיים ונותן לו ביס מכל דבר
    כשאני כועסת ואומרת לו שבטיפת חלב אמרו שזה לא בריא הוא אומר: מבלבלים במוח.
    כשאני הייתי ילדה ההורים שלי הלכו לפי הספר ולא אכלתי כלום
    מאז שאחי נולד הם היו נותנים לו הכל וב"ה היה אוכל וגם מעלה במשקל יפה.
    וכל האחים שלי בריאים ומהממים 555

בקיצור אני לוקחת הכל בעירבון מוגבל.
    מעניין שבשנה x היה אסור ביצה והשנה כבר מותר....

יצאה חפירה

• אני יכולה להגיד לך שאוראלי שלי שהתחלנו טעימות הוא לא ממש היה בעניין
    אז ניסתי כל מיני דברים אבל רק בפרות וירקות
    הוא לא כ"כ שיתף פעולה עד גיל חצי שנה שאז התחיל יותר לאכול גם פרות וגם ירקות
    שראיתי שהוא מתחיל לאהוב נסתי כל הזמן עוד דברים:
    כמו קיטניות כמו קציצות עופות
    בגיל 7 חודשים נתתי לו כבר ביצה
    גיל 9 חודשים הבאתי לו גבינות ומעדנים
    וברוך ה' היום הוא אוכל הכל מהכל

בהצלחה

• הכל מגיל 4 חודשים

• קיצקץ, הכל שטויות..
    כל אחת אומרת אחרת והילדים ברוך השם בריאים!! (אצל יסמין הוא בגיל חצי שנה כבר אכל פרות שלמות ) אז אני אלך עם אבא של שירה ושלא יבלבלו לי...

תודה
  • כשילדתי את הילד הראשון אז מותר היה בגיל 6 חודשים וכל חודש הוסיפו עוד ועוד מאכלים שמותר. הפעם נראה לי שאני אנסה בגיל 5 חודשים....
  • הרעיון שעומד מאחורי זה הוא לחשוף את הילד בגיל יותר צעיר למבחר גדול יותר של מאכלים ואז הם מפתחים סבילות ופחות מפתחים אלרגיות.
    אבל- לא כל ילד מסוגל להתמודד עם כל המאכלים בבת אחת.
    גם חיים וגם שושי היה להם מאוד קשה עם המוצקים בגיל הזה וחיכיתי עד שהם יגדלו קצת, ב"ה היה לי מספיק חלב והמשכתי להניק אותם ומדי פעם לתת להם טיפהלה לטעות משהו חדש אבל לא יותר מזה.
    מצד שני, יש לי חברה שהיה לה ילד ענק והיא לא עמדה בביקושים שלו של האוכל ולכן התחילה בגיל ארבעה חודשים לתת לו ממש מנות של אוכל וזה ממש ממש הקל עליה.
    אז מנסים לאט לאט, טיפה פה וטיפה שם אבל הכוונה היא לא להתחיל לתת לו לפרק מנת בשר בגיל הזה.

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה