שאלת גן? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני לא מאמינה שאני אומרת את זה

8 תגובות
עמוד 1
  • אני חושבת שאת צריכה לעשות סבב גנים שנמצאים בקרבתך - להתרשם
    ואולי עוד יש מקום לשנה הבאה (אני יודעת בוודאות שיש הרשמה בפברואר, אבל
    כשעבדתי בגן בזמנו - היו הורים שבאו לרשום את ילדיהם לפני סוף השנה - אם יש מקום
    אז אין בעיה!) וגן בגילה זה בהחלט מעולה! היא תפרח לך שם

• אולגה תודה על התגובה המהירה

• כן, הבנתי שהיא תהיה יותר גדולה בע"ה

• אני דווקא בעד גן בגיל צעיר משנה..
    אז רז הכנסתי בגיל שנה ואני מצטערת שלא לפניי! קודם כל הגם תורם להם כל כך הרבה!!
    ורז בגן עד 13 ואף פעם אני לא באה ב1 אלא לפניי! אבל אני רואה כמה טוב לילדה וכמה היא נהנית מחברת ילדים אחרים, היא לומדת להתחלק, לאכול בקבוצה.. מאוד חשוב לדעתי מאשר להיות עם אמא בבית ולהפוך אותו

• אם את רוצה לרשום רק בשנה הבאה זה לא מעכשיו זה מפבואר של שנה הבאה...
    והחלטה נבונה... חשובה מאד המסגרת גם מבחינה חברתיתוגם מבחינה חינוכית ושכלית...

• כמה טיפים מעשיים לבחירת גן:
    1. בטיחות - כשאת מגיעה תסתכלי על מתקני החצר, הצעצועים (בלאי), מיקום המטבח (שלא תהיה נגישות לילדים), ריהוט, שערים, מדרגות וכו'.
    2. גודל הגן ביחס למספר הילדים - גם אם הגן יחסית גדול אבל יש מספר רב של ילדים (למשל: 20 ילד באותה כיתה) אישית לא הייתי רושמת למסגרת כזו כי כמות הרעש שעושים הרבה ילדים היא עצומה, גם אם הם מחולקים לקבוצות אבל חולקים את אותו מרחב זה רועש ולא נעים להיות מצב כזה כמה שעות כל יום...
    3. יחס גננת/ילדים - נהוג בין 5/6 ילדים בגילאי שנה וחצי על גננת/סייעת אחת.
    4. מזון - איזה אוכל יש, מי מכין את האוכל?, האם טרי כל יום?
    5. נקיון - תסתכלי מסביב על הנקיון הכללי, עוד דבר חשוב כשאני הלכתי להתרשם מאיזשהוא גן הגעתי כשירד גשם והילדים היו בתוך הגן הגננת הייתה לחוצה על ניקיון ואמרה לאחת הגננות לנקות את הגן בעוד שהגננת האחרות נשארה להשגיח על כל הילדים , לא ממש אהבתי את זה....
    6. פתיחות - האם נוקבים בשעה ספציפית שתבואי לראות את הגן או שמזמינים בלי לנקוב שעה (למעט שנת צהריים כמובן) למשל: בגן הזה שנתתי כדוגמא הגננת ביקשה שאבוא בדיוק ב-10:30 כשהם בחצר בגלל שירד גשם הילדים היו בסוף בתוך הגן ואז באמת יכולתי להתרשם מכך שהייתה כמות ילדים גדולה מאוד יחסית למקום ומהרעש הגדול. האם יש אינטרקום להורים, האם הדלתות לתוך הגן שקופות או אטומות - לי זה היה מאוד חשוב שלא יהיה אינטרקום אם הדבר לא נחוץ מבחינה בטיחותית אין סיבה שיהיה אינטרקום שנותן תחושה שהוא בעצם נועד להתריע לגננות על הגעת הורה ואם כן יש אינטרקום אז האם יש להורים את קוד הכניסה?
    7. הגננת/מטפלות - להסתכל על הילדים האם הם ניגשים למטפלות, האם המטפלות מראות חיבה ויחס חם ואוהב, לי פחות היה חשוב שהגננת תהיה גננת מוסמכת לגילאים צעירים.

יצאה מגילה- מקווה שעזרתי

[url=http://www.freeglittergraphics.com]

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • אם היא בגיל של סקרנות מומלץ גן שתרכוש חברים וידע חברותי.

אין לי מושג איזה גן את רוצה. כל גן ומה שהוא דורש. לדעתי לא משפחתון אלא גן אמיתי עם מס' ילדים שיהיה לה מעניין

בהצלחה

• תודה בנות עזרתן לי מאוד

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה