יכול להיות שגרמתי נזק :( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני בשבוע 35 מאז שגילית על היריון היה לי מאוד קשה להפסיק לעשן,לפני היריון אני הייתי מעשנת כבדה 2 קופסות ביום וגם הייתי עוברת את 2 קופסאות.
    שגילית על היריון אני סבלתי מבחילות והקאות אז הייתי מעשנה בקטנה 4,5 סיגריות ביום.
    מחודש ריבעי התחלתי התחלתי לסיים קופסה ביום ניסיתי לעצור את עצמי אבל לא הצלחתי והייתי ממש באטרף של עצבים בעלי הוא גם מעשן אז עוד יותר היה לי קשה.
    עד חודש ריביעי הייתי מעשנת 4+5 סגריות ומחודש ריבעי הייתי מסיימת קופסה ביום, והיו ימים שהייתי מגיע לקופסה וחצי.
    היום למשל עד עכשיו סיימת כבר קופסא, והרגע אני פתחתי קופסה שניה.
    עכשיו אני מה זה מפחדת..שגרמתי נזק לעובר.
    פתאום התחלתי לחשוב על הלידה ושהלידה מתקרבת וכנה אני גרמתי נזק.
    אוף אני אוכלת את עצמי
22 תגובות
עמוד 1
  • גם מעשנת וקשה להפסיק אבל אני לא מעשנת בכמויות שלך אני מקווה שהכל בסדר!! מחזיקה אצבעות
  • אני הפסקתי לעשן בתחילת ההריון
    פשוט דאגתי שכל היום יהיה לי מסטיק מנטה בפה
    זה ממש עזר לי

• לא יעזור אם אומר לך מה אני באמת חושבת
    אז רק אאחל לך המשך קל ותקין לצאת בידיים מלאות והמון ורק בריאות לתינוקי

• לא יעזור אם אומר לך מה אני באמת חושבת
    אז רק אאחל לך המשך קל ותקין לצאת בידיים מלאות והמון ורק בריאות לתינוקי

• מחזיקה לך אצבעות שהכל תקין!

לא צריכה להגיד לך לנסות להפחית..
  • אני הפסקתי חודש לפני שנכנסתי כי ידעתי שאנחנו רוצים

זה היה לי קל כי היתה לי סיבה טובה להפסיק מאז לא חזרתי כי אני מניקה

• מעולם לא עישנתי אז לא אתיימר להבין מה זה להפסיק לעשן, אבל אני בטוחה שמי שבאמת רוצה מפסיק. במיוחד בהריון. עובדה שיש מלא בנות פה שברגע שראו שני פסים או אפילו לפני הפסיקו לגמרי. מה שאת מתארת הוא לא נחלת הרוב. זה מאוד חריג.
    בעיני זה פסול מאוד, וזה אם להתנסח ממש בעדינות. אם אכפת לך בכלל מהתינוק הזה (וביננו, גם אם לא, זו לא באמת בחירה לגיטימית) את תגשי לרופא ותתיעצי לגבי הפסקה/הפחתה מעכשיו עד סוף ההריון.

• קרן, מפריעה לי מאוד הגישה שבה נקטת כדי לבטא את דעתך.
    אני עישנתי לפני הכניסה להריון, וכשראיתי בטא חיובית, מיד הפסקתי.
    אסכים איתך ואומר שהכל בראש, ומי שרוצה מפסיקה. אך יש מרחק גדול בין לא להפסיק לעשן לבין חוסר אכפתיות ודאגה לעובר שבבטן...
    אמא שלי לא הפסיקה לעשן בהריונות ועישנה מעל לקופסא, ונתנה לי ולאחיי את החיים שלה, ועדיין עושה הכל למעננו...

• אני לא אגיד מה דעתי לגבי העישון עצמו, כי היא לא חיובית...
    הריון זו תקופה רועשת וגועשת לכל הריונית באשר היא וכולן חוות לחצים, אבל כשרוצים אפשר למצוא דרכים אחרות להתמודד...
    מאחלת לך שלמרות הכל תהיה לך לידה קלה ושתצאי בידיים מלאות עם תינוקי בריא וחייכן
  • אושר שלי כשהאמהות שלנו היו בהריון לא היו מודעים לסיכונים שבעישון בהריון כמו שמודעים היום

קרן אמרת מילה במילה מה שאני הצאפקתי לא לומר

• זה נושא רגיש ומקווה שלא יעלה שוב את כל העצבים
    אני גם בדיעה של להפסיק עישנתי אמנם לא 2 קופסאות ליום אבל בהחלט הייתי מסיימת קופסא.
    כשרוצים אפשר.
    אבל צריך לרצות..
    ולא לסגור עיניים ולהגיד-אצלי הכל יהיה בסדר..אני לא כמו כולם..אני חסינה.
    במיוחד שאת מודעת לזה..
    במיוחד שאת מודעת לעניין ועכשיו חושבת על מה שעשית..קחי את עצמך בידיים גם עכשיו..עדיף מאוחר מאשר לעולם לא.

דברו איתי בפייסבוק
  • כל אחד מוותרת על משהו בהריון
    יש כאלו שזה קשה להן ויש כאלו שפחות
    השאלה כמה חזק כוח הרצון!
    בנות, אנשים מתגברים על התמכרויות יותר קשות שאין להם מניע מובהק כמו תינוק בבטן
    כשרוצים אפשר
    השאלה אם רוצים וכמה

• ת׳אמת אני לא מבינה את הבנות שמעשנות בהריון
    גם אני חולה על יין אדום ובאף הריון לא נגעתי באלכוהול
    וגם אני מעשנת ובאף אחד מההריונות לא נגעתי בסיגריה
    זה אפילו הגעיל אותי
  • אני גם עישנתי דיי הרבה לפני שגיליתי על היריון.. אני הייתי מסיימת בשקט קופסא וחצי.
    שנכנסתי להיריון אני הפסקתי במיידי אומנם היה לי מאוד קשה אבל התאפקתי ותמיד חשבתי על הבייבי..
    אחרי שילדתי אני חזרתי לעשן.
    לפחות תנסי להפחית.
    המשך הריון קל ותקין

• לפני שידעתי שאני בהריון הייתי מעשנת קופסא ליום.

כשגיליתי שאני בהריון הפחתתי מאוד מאוד בסיגריות הרשיתי לעצמי סיגריה אחת ביום.

ואז ראיתי שזה לא עושה לי טוב ודאגתי גם לחיים שגודלים בתוכי והפסקתי לגמרי.

אחרי הלידה בע"ה מקווה לא לחזור לזה למרות שגם כיום לפעמים יש לי חשק לסיגריה אחת ונס טוב...

אבל העובר שלי יותר חשוב מגחמה...
    [/url
  • קרן,אני מסכימה איתך מילה במילה והדעות שלי אפילו יותר קיצוניות בנושא..
    מזה לעשן כזו כמות?איזה שטויות אלה שאת לא יכולה להפסיק?
    את מודעת לנזק שאת עושה????אני לא אומרת שזה לא קשה,זה קשה מאוד
    אבל אם ממש קשה לך תעשני סיגריה-שניים,אבל מה נראה לך שאת מעשנת שני קופסאות ביום?!?!
    ואם גרמת נזק תיקחי אתזה על עצמך ועל המצפון שלך?!?
    תעשי חישוב מה עדיף לך סיגריה או הבריאות של הילד שלך!!!

אני מצטערת מראש שאני נשמעת תקיפה פשוט רציתי לעורר אותך

וכמובן בהצלחה ובידיים מלאות..
    "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
  • בס"ד

מתוקה גם אני מעשנת ובחמישה חודשים הראשונים של ההריון עישנתי 4 סיגריות ביום אח"כ עליתיי בכמות ולא הגעתי לקופסא הסיגריות גורמות לעובר להיולד קטן יותר שלי נולד 2,300 אבל ילדתי בסוף חודש שמיני (אני לא גאה בעצמי שעישנתי בהריון היו לי יסורי מצפון תמיד) אבל שאף אחת לא תשפוט אותי כי אף אחת לא יודעת מי אני ומה אני
    וילדתי ילד מקסים תודה לאל שהכל בסדר איתו (ואני לא מעודדת לעשן בהריון) רק אומרת תודה לאל אני מכירה המון נשים מעשנות בהריון והכל תקין ברוך ה אבל אני ממליצה גם לעצמי בהריון הבא להפסיק לגמרי כי התינוק מרגיש בבטן הכל !!
    http://pregnancy.baby-gaga.com/]
  • מאוד קשה לי לקרוא את זה...

• גם אני חושבת שאישה בהריון שמעשנת היא חסרת אחראית כלפי בייבי שלה.
    לא מקבלת את זה בשום אופן, זה אשקרה לגרום נזק לעובר/ילד ביודעין.
    פעם אולי, לפני 30 שנה, לא היתה כזאת מודעות לנזק הנגרם מסיגיות, אז ניחה, עוד איכשהו אפשר להבין את אימהות לפני 30 שנה שעישנו.
    אבל עכשיו?!!! כשכל העולם יודעה כמה זה מזיק במיוחד לעובר/ילדים.

אני מרחמת על אותם עוברים שמרעילים אותם כבר מהבטן!
    מצטערת!
    http://tickers.baby-
    http://tickers.baby-gaga.com/p/dev330pf___.png
  • אני נגד אישון וסיגריות מאד מפריעות לי
    אבל אני לא מכירה אותך ולא יודעת מי את.
    וכן יכול להיותת שעשית נזק ויכול להיות שגם לא, את חייבת לדעת שילדים לאמהות שעישנו בהריון חולים יותר ומערכת החיסון שלהם פחות טובה
    זה טוב שאת מודעת לזה, וזה יהיה חוסר אחריות מצידך לא לפעול בנושא.
    אם את לא יכולה להפסיק לעשן בהריון, לפחות תוודאי אחרי הלידה ששום סיגריה לא מתקרבת לילד שלך = לא לעשן לידו, לצאת החוצה אם את או מישהו אחר מעשן.

וסתם המלצה לעצמך, תפסיקי לעשן כל כך הרבה!!!
  • מקוווה שהכל בסדר ולא גרמת נזק

• תשובה של רופא לאישה בהיריון מעשנת מאיזה פורום מקצועי:
    "שלום,

אין בעיה עם המדבקה. איני יודע בדיוק מהי סיגריה אלקטרונית אך האינטואיציה שלי אומרת לי שהיא פי מאה פחות מזיקה לעוברך מ-15 הסיגריות ליום שאת "מעניקה" לו. איני יודע אם את אותה שואלת שכבר בנושא הזה, אך אני משיב לך באותה רוח: שוב אינך אחראית רק לעצמך. מעכשיו את אחראית גם ליצור נוסף, אישיות נפרדת שיש לה זכויות שאת מופקדת עליהן, כי את בקשת להיות מופקדת עליהן, שזה שהרית והחלטת לשמור על הריונך. הראשונה, אולי הבסיסית ביותר, היא הזכות להיוולד בריא !!!"
    http://tickers.baby-
    http://tickers.baby-gaga.com/p/dev330pf___.png
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה