בנות, אולי מישהי יודעת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • החוק הזה של שתי נקודות זיכוי במס לאבות לילדים עד גיל 3.
    איך זה אמור לעבוד?
    אם למשל הגבר מקבל משכורת גלובאלית. אז הוא אמור לקבל את ה 416 שקל האלה כתוספת?
    מי משלם את זה? המעסיק או פשוט מס הכנסה מורידים פחות וזה אוטומטית מתווסף למשכורת?
    והאם יש למעסיק זכות להגיד שהתוספת הזאת כבר כלולה בתוך המשכורת הגלואלית????
    זה ממש חשוב לי.

8 תגובות
עמוד 1
  • עד כמה שאני יודעת

צריך למלא טופס 101 ושם לציין את מס' הילדים עד גיל 3

ואז אוטומטית בתלוש שכר כמות נק' הזיכוי גדלה

ולכן יורד פחות כסף במס הכנסה.

לגבי שכר גלובאלי- השאלה אם באמת מדובר בשכר גלובאלי, היות ולפי חוק קיימת הגדרה לתפקידים שמותר לשלם בהם גלובאלי. כגון:

משרות ניהול הדורשות אמון אישי ועובדים אשר תנאי עבודתם וסביבת העבודה לא מאפשרת לפקח על שעות העבודה והמנוחה שלהם כמו למשל סוכני שטח.

ובכל אופן הרי הוא משלם מס גם משכר גלובאלי
    ולכן לא נראה לי שיש קשר.

שימלא את הטופס ויראה שגדלו לו נקודות הזיכוי.
    [URL=http://www.glittertextlive.com]

• הבעיה שהוא מילא את הטופס. המעסיק שלו טוען שהתוספת הזו כבר נכללת בשכר הגלובאלי שלו. הבעיה שכשהוא הציע לו את השכר הוא בכלל לא ידע שיש לבעלי תאומים קטנים. ועכשיו כנראה הוא מנסה להרוויח על חשבונו. אני שואלת בשביל לא לעשות פאדיחות.

• תסתכלי בתלוש האחרון שלו כמה נק' זיכויי קיבל

האם קיבל רק את הבסיס שזה 2.25 או יותר?

(במידה וזכאי לנק' סיום תואר וכד', כמובן תוסיפי אותן לנק' הבסיסיות)

• הוא עדיין לא קיבל תלוש בעבודה הזאת.
    זאת עבודה חדשה ונראה את התלוש הראשון רק בעוד שבוע.

• זנקדות זיכוי מורידות את הסכום שחייב במס
    אם למשל בעלך היה משלם לדוגמא 450 ש"ח מס הכנסה
    בגלל שנתווספו 2 נקודות זיכוי
    הוא ישלם 450-416

בעלך רק צריך לעדכן טופס 101 - ואם רשם בטופס שיש לו 2 ילדים- המערכת אמורה להוסיף את זה אוטומטית ולהפחית מסכום המס

למעסיק שלו ה-
  • טוב, אז כשתקבלו תסתכלי על התלוש

ותראי את מס' נקודות הזיכויי

ומכאן תוכלו לדעת איך להמשיך.

בכל אופן, למה שלא יפנה לחשבת שכר ויבדוק מולה שמעודכן אצלהם שיש לו 2 ילדים ומגיעות לו לו בגין כך נקודות זיכויי.

בהצלחה

• זאת בדיוק הנקודה. הוא פנה לחשבת השכר שלהם שבכלל לא הבינה במה מדובר!

• בד״כ משכורת גלובלית היא לפני ההורדות (ביטוח לאומי, פנסיה מס הכנסה וכו'). תסתכלי על המשכורת ותראי כמה נק׳ זיכוי ואם זה מתאים.
    אם הם סגרו על משכורת גלובלית נטו אז מה שסוכם זה מה שיקבל אבל לא נהוג לסכם ככה על משכורת.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה