-
אני חושבת שזה בסדר במקרה שלך להתחיל ביום ה9 למחזור ,אבל יש לי שאלה מותר לטבול לפני יום ה14? אני בדרך כלל מתחילה מיום ה10 לוסת למרות שהחודש קיבלתי לאחר 27 ימים .
-
בהצלחה מיכל גמני מתחילה לבדוק מיום חמישי
-
בעקרון ההלכה אומרת שכל אישה מחשבת את ימי הדימום ומוסיפה להם 7 נקיים
המינימום לספירה זה 4 במידה שאין כתמים או במידה ואם יש אז להראות את זה למורה הלכה או לפוסק דמים שמבין בנושא שיגיד אם זה טהור או לא ואם מותר להתחיל בספירת נקיים.
החודש פעם ראשונה שיצא לי אחרי 4 יום...אז אני מקווה שיצא הפעםםםםם כבר אין לי כוחחח
-
הילה,
בהצלחה
עד חמישי נתעדכן בע"ה :)
-
אני מבינה מיכל ,תודה על הסבר ,אז ממה שאני מבינה יכולים ליוהות 4-5 ימים נקיים במקום 7 למשל אני היום ביום ה6 למחזור ועדיין יש לי הכתמות מידי פעם ,אז מתי כבר להתחיל לספור נקיים? אז איך הכי נכון לפעול? בזמנו רבנית הסבירה לי שזה 7 ימי נידה ו7 נקיים ,אבל יש יוצא דופן לא?
-
היי מיכלי
זה לא מוקדם מידי לדעת ...
שיהיה לך המון בהצלחה
-
MARGO
את ה7 נקיים לא ניתן לקצר לעולם,מה שכן אפשר לקצר כביכול זה את ימי הדימום ובכך ניתן לטבול מוקדם יותר מהיום ה14
למשל חודש שעבר המחזור שלי ארך 6 ימים אז להם הוספתי 7 נקיים שחייב להוסיף וטבלתי ביום ה13
החודש יצא לי 4 ימי דימום להם הוספתי 7 נקיים ואני יטבול בע"ה ביום ה11 .
חשוב שתדעי,
לא כל הכתמים טמאים,יש את העדי בדיקה לא יודעת אם את משתמשת הם
מסובבים אותם סביב האצבע ומכניסים ממש כמו טמפון ומוציאים ואז ניתן לקחת את הבד הזה לרב שפוסק האם הכתם טמא או טהור.
לי למשל במוצ"ש שזה היה היום הרביעי למחזור יצא בבדיקה כתם חום לקחתי את זה לרב ואמר לי טהורה ואפשר להתחיל ב7 נקיים.
כל יום חשוב חבל סתם להאריך לעצמך..
אולי את מפספסת את הביוץ בגלל זה אם את קבוע טובלת ביום ה14 יכול להיות שהביוץ לפניי..
-
מיכלי יקרה אני לא טובלת פשוט רציתי לדעת בדיוק אם אני פועלת נכון לגבי ימי נידה ,אז אם היה לי 4 ימים דימום +7 ימים נקיים אז יום ביום ה11 אני כבר נקייה לגמרי (בעצם זה מה שקורה פעמים יש לי דימום 3 ימים +7 ימים מיום ה10 אני מתחילה לבדוק את הביוץ ) יש את בדים לבדיקה לפני חתונה רבנית נתנה לי אותן בשבע ,אז אני אבדוק כמו שאמרת ,שוב תודה לך על הסברים.
-
היי מרגו,
הבנת נכון
אם הדימום נמשך 4 ימים מוסיפים לו 7
אם 5 ימים מוסיפים 7
וכן הלאה...
שהמינמום הוא 4...
בהצלחה לכולנוווווו :)
-
תודה רבה מיכלי ,את יודעת מה הכי קטע ,לפי ספירה שלי (אני כמובן אבדוק בערכת ביוץ ) זה בדיוק יום הביוץ שלי פלוס מינוס.
-
מיכלוש המון בהצלחה....