שאלה בקשר לטיפול באיקקלומין - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר מוריה שלום,
    פניתי אלייך לפני מספר שבועות לגבי התייעצות על פרופיל הורמונלי ביום 5 למחזור.
    הפרופיל שהיה הוא:
    TSH 2.88 mIU/L
    LH 7.0 IU/L
    FSH 6.7 IU/L
    PROLACTIN 494 mIU/L
    ESTRADIOL (E-2) 203 pmol/L
    PROGESTERONE 2.8 nmol/L (רשום לי שהערך מתחת לנורמה)
    17-OH-PROGESTERONE 7.1 nmol/L (רשום שהערך מעל לנורמה)
    DHEA SULPHATE 6.7 mcmol/L
    CORTISOL-BLOOD 582.0 nmol/L
    ענית לי כי "התוצאה החריגה בבדיקה שעשיתי היא גבולית וכדאי לחזור שנית על הבדיקה. ישנם מקרים שבהם חוסר איזון הורמונלי הקשור לתפקוד בלוטת האדרנל יכול להפריע לתפקוד התקין של השחלות."
    ביקשת שאמסור לך מידע נוסף לגבי – סדירות וסת, השמנת יתר או שיעור יתר.
    עניתי שאין שיעור יתר, אין השמנה, ולדברי הרופא שלי אני לא פוליציסטית.
    לגבי המחזור הוא לא סדיר. לרוב מגיע כל 34 ימים אך אחת לכמה חודשים מאחר או מקדים (עד שבוע איחור או הקדמה).
    מעולם לא לקחתי גלולות ולא קיבלתי טיפול תרופתי כלשהו.
    בדיקת הזרע של בן זוגי תקינה לחלוטין.
    אתמול הייתי בבדיקה אצל רופא פוריות – אני כרגע ביום ה-29 מתחילת הוסת, הוא עשה אולטרסאונד וגינאלי ואמר שרואים שהתרחש ביוץ. גם בפעמים קודמות שהייתי אצלו הוא ראה באולטרסאונד שבייצתי.
    הוא הפנה אותי לבדיקות דם חוזרות לגבי תוצאה לא תקינה של 17-OH-PROGESTERONE, ואמר שאם שוב תצא לא תקינה אצטרך להמשיך בבדיקות אנדוקרינולוגיות.
    במקביל הוא נתן לי מרשם לאיקקלומין ואובטרל, והנחה אותי להתחיל לקחת איקיקלומין מהיום החמישי למחזור – כדור 1 למשך 5 ימים ואז לעשות מעקב זקיקים ולבצע הזרעה. השאלה שלי היא מדוע הוא נתן לי איקקלומין אם הוא רואה באולטרסאונד שאני מבייצת? האם זה לא כדור שאמור לגרום לביוץ? מדוע לא לעשות הזרעה על בסיס טבעי אם כך?
    אני חוששת לקחת איקקלומין שלא לצורך ורציתי להתייעץ איתך האם כדאי להתחיל בטיפול באיקקלומין בכל זאת, ולמה מומלץ לקחת אותו אם אני מבייצת באופן טבעי?
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    העובדה שמחזור הוסת שלך אינו סדיר מעידה על הפרעה בביוץ ולכן נסיון טיפול באיקקלומין הוא מתאים. בנוסף לכך, השילוב של טיפול באיקקלומין והזרעה עשוי להעלות את הסיכוי להריון גם בנשים מבייצות. ככל הנראה הזרעה על ביוץ טבעי לא משפרת הסיכוי באופן משמעותי (אם בכלל).
    לגבי השאלה האם להתחיל טיפול או להמשיך בנסיונות להרות באופן ספונטני - התשובה תלויה בגיל שלך, במשך הזמן שאתם מנסים וכמובן ברצון שלך ושל בן זוגך, רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל ולקבל החלטה יחד אתו.

ד"ר מוריה קירשנר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה