שאלה לגננות ולאנשי חינוך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אביגיל שלי ילידת ינואר 2008. בגלל זה היא בת 4.5 אבל יש לה עוד שנתיים בגן (גן רב גילאי). היא מפספסת את התאריך בשבועיים בערך, ע״מ לעלות לכיתה א׳ בעוד שנה (לא בשנת לימודים נוכחית, אחת אחריה)
    זה יוצא שאביגיל ומיכל (ילידת דצמבר) באותו שנתון מבחינת משרד החינוך.
    אחת אמורה ללכת ב 6 ו-8 חודשים השניה ב 5 ו-9 חודשים.
    זה לא מצב אופטימלי בשבילי.
    אני מעדיפה להפריד אותן.
    השאלה היא האם יש לי סיכוי בכלל ומה צריך לעשות בשביל זה?
    אני יודעת שיש לי עוד שנה אבל אולי יש איזשהם תהליכים ארוכים...

חסר לה כאמור שבועיים בלבד.
    מבחינת לימודים היא כבר ברמה של גן חובה, אם לא של תחילת כתה א׳. שנה הבאה היא בטוח תיהיה מוכנה.
    מבחינה רגשית אני מקווה שתיהיה מוכנה (הכל בהנחה שתיהיה מוכנה רגשית)
    מה הקרטריונים? מה מראה על מוכנות רגשית?
    צריך משהו מהגננת?
    בקיצור, תספרו לי על זה
    תודה

32 תגובות
עמוד 1
  • היי שולי,
    לא כ"כ הבנתי איך את רוצה להפריד אותן? מאיזו בחינה?
    כי הפרדה ניתן לעשות גם בכיתה. אחת הולכת לכיתה א'2 והשניה לכיתה א'4, נניח.
    ואז הן מופרדות.
    ובהחלטה הזו אף אחד לא יתערב לך. בקשי שהן תהיינה כל אחת בכיתה אחרת, ותקבלי את זה, ונגמר הסיפור.
    האם את מתכוונת שאחת תלך לכיתה א' השנה, והשניה בשנה הבאה?
    לא הבנתי... מצטערת.
    לגבי מוכנות רגשית - יש כמה וכמה קריטריונים שבודקים, ו-כן, זה מתבסס בעיקר על חוו"ד הגננת.
    תנסי למקד קצת את השאלה...
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • את צריכה חוות דעת של הגננת ושל פסיכולוגית הגן, אם הן מאשרות יכולותיה לא אמורה להיות בעיה, אם לא את יכולה ללכת לפסיכולוג פרטי.....

• אני יודעת שצריך חו"ד גננת +פסיכולוג וגם הגשת ערעור...
    תלוי כמה ילדים בשנתון והאם יהיה מקום...
    תסבירי בערעור מה השיקולים שלך בצורה ברורה...
    לדעתי זה עוד מוקדם מדי אבל שווה לשאול במנהל החינוך בעיר שלכם כי לפעמים תהליך ההערכה של היועץ/ת לוקח זמן ועדיף שתגיעי מוכנה...
    והעיקר הוא שהילדה תהיה מוכנה רגשית...
    בהצלחה!יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• נראה לי שמה ששולי מתכוונת זה כאילו "להקפיץ" את אביגייל שנה (כאילו בשבועיים) כדי שהבנות לא יהיו באותו השנתון בכיתה א'.

לדעתי עדיף להשאיר את מיכל שנה - כי לרוב עדיף להיות גדול בגן ולא קטן.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • הבן שלי גם יליד ינואר והוא יעלה לכיתה א׳ כרגיל עם השנתון שלו. למרות שהוא קורא מעולה וממש מוכן לכיתה א׳. אין לנו לאן למהר...
    ואז יצא שאביגיל תיכנס בשנתון 2008 ותהיה בין הגדולות, ולגבי מיכל אם היא נולדה אחרי 17.12 אז היא תיכנס בשנתון אחרי (2009).
  • ברגע שהילד לא בשנתון הוא צריך לעבור מבדקים ומבחנים כדי לראות מה רמת הידע שלו.

• ד״א אני לא גננת ולא אשת חינוך (חוץ מילדי)
  • אני הייתי משאירה את 2 הבנות שנה נוספת ופתרת את הבעיה
    להקפיץ הרבה יותר קשה...
    גם אצלי מוריה עולה רק עכשיו לכיתה א' מופסדת היא תיהיה בת6.9
    כשמוריה תיהיה בכיתה ב דביר אמור לעלות לא' למרות שיש ביניהם כמעט שנתיים

לא גננת אבל מבחינה רגשית למוריה היה טוב שהיא נשארה עוד שנה
    היום היא מלאת ביטחון
  • טוטילה - זה לא הולך לפי תאריך לועזי אלא לפי תאריך עברי - כל שנתון מתחיל בא' בטבת עד ל' בכסלו... כל שנה זה משתנה...יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• שמש, אני רוצה להפריד אותן שנתון, כמו שיעל אמרה.
    ולהשאיר את מיכל לא ייצא כי היא מקדימה בהתפתחות וחבל להשאיר אותה בגן שנה נוספת.
    מה הקרטריונים למוכנות רגשית, כדי שאני אראה עם יש בכלל על מה לדבר

תודה!

• בנות - שולי שאלה איך עושים זאת, היא לא ביקשה חוות דעת על בחירתה....
    בואו ניתן קצת קרדיט....

קחו בחשבון שאם היא היתה נולדת שבועיים קודם היא היתה עולה לכתה א' כך שאין כזה הבדל בין ילדים שנולדו בדצמבר וכאלה שנולדו בינואר מבחינת התפתחות....
    ובתור ילדה מהקטנות בכתה - זה כ"כ לא עקרוני אם מהגדולים או מהקטנים אף אחד לא עומד בכל יום בשנה וסופר מי הקטנים ומי הגדולים בכתה...

• ענברושקה אבל אם שולי היתה יולדת שבועיים - חודש קודם והילדה לא היתה מוכנה רגשית היא היתה שוקלת להשאיר אותה שנה לא?

אני הייתי מבררת אופציה כזו של להקפיץ אבל קחי בחשבון שהילדה רגילה להיות הגדולה והמובילה ופתאום היא הופכת להיות בצורה תמידית הקטנה... אם למרות כל זאת הילדה שלך היא ילדה מלאת ביטחון עצמי וכל זה ואין בעיה שהיא תקפוץ מעולה. אם לא אז זה או להשאיר את מיכל שנה נוספת או שהן יהיו באותו שנתון. נראה לי הייתי משאירה את מיכל שנה נוספת.
    בכל אופן לא יודעת מה הפרוצדורה אני רק יודעת שזה כולל איבחונים לילד וחוות דעת של אנשי מקצוע. ואם בעינייך היא מוכנה תצטרכי כנראה גם מרפקים כי הם לא ששים להקפיץ ילדים אבל במדינה שלנו לפעמים מרפקים עוזרים...

• בבית ספר בכיתה א אין גדולים וקטנים זה לא גן כולם לומדים את אותו הדבר
    לפעמים הקטנים יותר בשלים מהגדולים

• וואלה לא ידעתי טוב לדעת
    בקיצור שולי, תראי את התאריך העברי של מיכל ותראי אם היא מתאימה לעלות אוטומטית, אחרת יש באמת תהליך...
    בהצלחה

2.1     לכיתה א'
    תאריכי הלידה של החייבים ברישום לכיתה א' לשנת הלימודים התשע"ג הם: א' בטבת התשס"ו (1 בינואר 2006) עד ל' בכסלו התשס"ז (21 בדצמבר 2006).
    הורי ילדים שנולדו מ-א' בטבת התשס"ז (22 בדצמבר 2006) ימלאו טפסים המיועדים לגני חובה.
    במקרים מיוחדים, אם הורים אלה ירצו לרשום את ילדם לבית-ספר, הם יוכלו למלא, בנוסף על טופס הרישום לגן חובה, גם טופס העברה לבית-ספר. אם יימצא מאוחר יותר, על פי הקריטריונים המקובלים (המלצת גננת, בדיקת רופא המשפחה וחוות דעת של השירות הפסיכולוגי), כי הילד מתאים ללמוד בכיתה א', תשתמש הרשות המקומית בטופס העברה לצורך דיווח על הרישום.
  • א' מותר לנו להביע את העמדה שלנו - לגבי מה שאנחנו חושבות שנכון (גם אם יכול להיות שזה לא נכון - מותר לנו להביע עמדה ושולי תיקח אותו באיזה צורה שהיא רוצה).

ב' נראה לי שיותר קל להשאיר ילדים קטנים בשנתון מ"להקפיץ" ילדים גדולים גם מבחינת משרד החינוך.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • איפי החומר הלימודי זהה אבל מבחינה חברתית בהחלט יש גדולים קטנים אחד שהוא יותר מודל לחיקוי ויותר תופס את הילדים והוא סוג של מנהיג ואחד שיותר נגרר וכן הלאה והלאה. וגם מבחינת בשלות ללמוד חומר חדש יש עניין של בגרות ויש הבדל בין בוגר בשנתון לצעיר. לא בהכרח כמובן אבל...

• עכשיו הבנתי...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • אני הבנתי את ה"בעיה" יש להם 11 חודש הפרש, אחת תיהיה הגדולה בשכבה ואחת תיהיה הקטנה בשכבה, האמת שלמדו איתי בכיתה זוג כזה של ילדים ולא היה שוב בעיה.

בכל זאת, הכי טוב שתחכי עד שמיכל תגיע לגן חובה, אולי זה יסתדר לך לבד, אולי תרצי להשאיר את מיכל עוד שנה כי היא לא תיהיה מוכנה לכיתה א', (אני משאירה את ליאל השנה כי היא גם ילידת דצמבר ואני לא מרגישה שהיא מוכנה לעלות מבחינה רגשית ולימודית) אבל אם היא תיהיה מוכנה חבל להשאיר אותה, יש מצב שבבית הספר יש יותר מכיתה א' אחת ותוכלי להפריד אותם ככה.
    כדי להשאיר את ליאל אז הייתה לי שיחה עם הגננת והפסיכולוג שהמליצו לי להשאיר אותה, לא עשיתי שום אבחונים ולא שילמתי שום כסף, בגלל שהיא מאוד קטנה בגיל אז אין צורך באבחונים, רק המלצה של אנשי החינוך.

מה היית עושה אם היו תאומות? לא היית משאירה אחת כדי שלא יהיו ביחד, נכון?, אז זה סוג של תאומות!!!
    רותי
  • אני לא מסכימה איתך, רותי
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • קודם כל, תודה לעונות
    וזה מצויין שאתן מביעות את דעתכן כי אני בעצמי עדיין מתלבטת המון בעניין.
    אנסה להסביר את השיקולים שלי.

אביגיל ומיכל נמצאות עכשיו בגן רב גילאי (3-6) שמחולק לשתי קבוצות גיל. אביגיל הייתה אמורה להיות בין הגדולות בקבוצה של הקטנים. אני דרשתי להעביר אותה לקבוצה של הגדולים בשביל להפריד אותן.
    השנה יש לי את הדילמה האם לעלות את מיכל לקבוצה של הגדולים כי היא גבולית בגיל, אבל זה סיפור אחר כבר.
    שנה הם למדו את האותיות, התחילו כבר מניה, חריזה, הבהרות וחשבון. וגם אנגלית. שנה הבאה הם יסיימו את התוכנית של גן חובה ויותר.
    אביגיל מאוד אוהבת ללמוד, היא נמצאת באותה רמה עם ילדים בטרום חובה למרות שהיא קטנה מהם. את השיעורי בית (כן, יש להם שיעורי בית כל שבוע) היא עושה בכיף.
    היא עושה חוברות בבית של הכנה לכיתה א׳.
    אז מבחינת לימודים אין לה מה לחפש בגן עוד שנתיים. בזבוז זמן.
    גם ככה יהיה לה קצת משעמם בתחילת כיתה א׳ כי בתוכנית של הגן יש את התכנים של כתה א׳.
    מה גם שכל החברים שלה עולים השנה או שנה הבאה לכיתה א׳
    החברה הטובה (היחידה בעצם) עולה בעוד שנה.
    זה מהבחינה הלימודית.

מבחינה רגשית הסיפור שונה.
    הבטחון העצמי של אביגיל בקנטים.
    הקישורים החברתיים שלה לעולם כנראה לא יהיו טובים.
    לא כשהיא הכי קטנה ולא כשהיא הכי גדולה בקבוצה.
    היא לא תיהיה מסמר הערב ולא תיהיה מלכת הכיתה. כנראה ההפך הוא הנכון.
    מה גם שאם היא הכי גדולה ועדיין לא מצליחה מבחינה חברתית, זה פוגע בבטחון העצמי עוד יותר.
    היא מסוג האנשים שיפצו על העדר קשרים חברתיים בהתמדה והצלחה בלימודים.
    בקיצור, חננה.
    לא פלא שהחברה היחידה שלה זו ילדה שמסובבת את כולם על האצבע הקטנה שלה, ילדה שתלטנית שאוהבת לפקד על כל מי שבסביבה (כולל מבוגרים). ואתם יכולים לתאר לעצמיכן איזה סוג של יחסים יש להם. אבל לקחת בחשבון שאלו היחסים היחידים שיש, אני זורמת.
    מיכל לעומת זאת ההפך הגמור ממנה. אני לא בטוחה שלימודים יהיו בכלל בראש שלה. לדעתי יהיו לה מעט בעיות של קשב וריכוז כמו לאבא שלה. אבל היא פילפלית, חברותית, מלאת בטחון עצמי, מסתדרת ומוצאת את מקומה בכל חברה, בכל חתך גילאים, בכל סיטואציה.
    מבחינה פיזית וקוגנטיבית מקדימה מאוד את גילה.
    אף ועדה ואף פסיכולוג לא ימליץ לי להשאיר אותה שנה בגן. ואני גם לא רוצה. אם היא תיהיה מוכנה (ואני מהמרת שכן) אני לא אשאיר אותה בגלל בעיות של אחותה. זה לא פייר ולא נכון לעשות.

אבל נחזור לעניינו
    המקום היחיד בעולם שאביגיל מרגישה מלאת בטחון עצמי זה מול האחים שלה. מול מיכל בעיקר.
    שם היא יודעת שידה על העליונה. שהיא הגדולה החכמה, החזקה, הקובעת, הערמומית.
    אם אני אכניס אותן לאותו שנתון בבית ספר (ולא, כיתות נפרדות לא משנות את התמונה), אני עצם לוקחת לה גם את זה.
    כי מיכל תיהיה יותר חברתית, יותר חזקה, יותר בהכל. ויש מצב שגם בלימודים אולי יהיה לה יתרון.
    איפה זה מעמיד את אביגיל?
    וזה לא רק כיתה א׳. זה לכל אורך הבית ספר.
    וכולנו יודעים עד כמה הבית ספר הוא קשה מבחינה רגשית.

אני רואה שזה שהתעקשתי לעלות אותה לקבוצה של הגדולים בגן הייתה החלטה טובה וזה עושה לה טוב, למרות שהיא הכי קטנה.

זהו, זה בערך השיקולים.
    אשמח אם תביעו דעתכן בנושא
  • תראי, בגן חובה לא יושבים כל היום ולומדים. זה חלק קטן מהזמן. רוב הזמן עושים פעילויות חברתיות, יצירות משחקים בחברה דברים שלא יהיו בבית ספר. בגלל זה אני הייתי מעדיפה להשאיר עוד שנה מי שעדיין ממש קטן. מוכנות ללימודים זה לא הכל בחיים ועדיף להגיע לבית ספר עם כישורים חברתיים רגשיים.
    חוץ מזה אני ממש לא מבינה למה בגנים מלמדים כבר אותיות וחשבון בצורה אינטנסיבית אבל זה דיון אחר. לא קשור.
  • עכשיו שהוספת את הדברים אני יכולה להגיד לך שזה קצת כמו הילדים שלי. הגדול ממש אוהב ללמוד ולקרוא אבל קצת ביישן והקטן מאוד חברותי ומסתדר אבל יש לו קוצים ואפילו לא בעיניין של אותיות.
    אז מה לא תשימי את מיכל בבית ספר בכלל?
    אביגיל תתמודד עם המציאות ואולי תצטרכו לטפל בעיניין הזה עם מומחים אבל זה לא צריך להיות קשור באחותה...
  • טוטילה, אני רושמת מהפלאפון ויש בעיה לרשום הודעות ארוכות אז ני רושמת בחלקים
  • שולי - לא זכור לי שהיית אצלי בבית ופגשת בנותיי
  • ענבר פשוט חכמה!
    אני מסכימה עם כל מילה שלה

• עיבר, זו בדיוק התמונה שעומדת מול עיני

• היי שולי,

אני אמנם גננת אבל טרם נתקלתי במקרה בו ההורים רוצים להקפיץ את הילד ישר לכיתה א' ולדלג על גן חובה.

אני מציעה שתתייעצי עם הגננת שלה ועם העירייה כמה שיותר מהר.

היא עולה עכשיו לגן חובה, לא? כלומר, את רוצה שכבר בשנה הקרובה היא תהיה בכיתה א', נכון?

אני מאוד מבינה את השיקולים שלך ורואים שאת עושה זאת אך ורק לטובתה של אביגיל.

אצלנו היה אמור להיות פער של שנה אבל רום פספסה את השנתון ביומיים!! אז יהיה ביניהם פער של שנתיים. אבל במקרה שלנו כנראה שזה לטובה.

בהצלחה בכל מה שתבחרו
  • תמר, אני רוצה שתלך לכיתה א׳ בשנה״ל תשע״ד.
    שזה לא השנה, שנה הבאה.
    עכשיו היא כעיקרון עלה לטרום חובה אבל בגלל שזה גן רב גילאי הם בעצם לומדים ביחד עם הילדי חובה ולא מורגשת ההפרדה בכלל.
    אז היא לא בדיוק תדלג על חובה.
  • ביררתי היום עם חברה שיש לה אותה בעיה עם הבנים שלה, היא הצליחה ל"הקפיץ" את הגדול, היא הביאה חוות דעת מפסיכולוג על הנזק שיעשה להם אם יהיו ביחד, וגם חוות דעת מהגננות של שניהם והלכה עם זה לעריה לרישום. היא אמרה שצריך הרבה עקשנות וסבלנות אבל היא הצליחה.
    והיא גם אמרה שתכיני את הגננות מראש לעניין כדי שיוכלו להשלים עם הרעיון ולעזור לך איתו בתקופת הרישום.

בהצלחה
  • תודה על הבירור
  • שולי, אני ממליצה שבאמת תתיעצי עם אנשי מקצוע שידבר עם אביגיל ויאבחן האם מוכנה רגשית.
    המוכנות הרגשית מאוד חשובה בעיני כי היא עלולה להשפיע על הביטחון העצמי (שלפי מה שאת מתארת הוא לא בשמיים גם ככה).

אנחנו יכולות לענות לך מה שנראה לנו - אבל רק איש מקצוע ידע ביותר ביטחון.
    בכל מקרה ראיתי ששאלת אם יש לך סיכוי ומישהי כתבה פה שיש, אז טוב לדעת שכל האופציות פתוחות
  • הסיטואציה נשמעת מורכבת אבל נראה שאת בוחנת אותה מכל הכיוונים ומעלה את כלל השיקולים שזה כבר חלק גדול מהדרך להחלטה.
    כמו שכתבת את תוכלי לדעת בוודאות רק לקראת סוף שנה הבאה מבחינת בשלות רגשית.
    רעיון נוסף: האם אתם גרים בעיר או במקום מגורים שיש שני בתי ספר? אם כן ניתן לבקש לרשום כל אחת לבית ספר אחר אומנם זה כרוך קצת במאמץ מבחינת פיזור ואיסוף אבל זה יץן לכל ילדה את המרחב שלה ואת ההפרדה שאת מחפשת.
    [url=http://www.freeglittergraphics.com]

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה