בדיקת מי שפיר.. לעשות או לא? ... דילמה.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    אני עדיין בסרט של הבדיקות... הפעם הייתי בביקורת בהלל אצל אותו הרופא שאשפז אותי בזמנו ושבכלל קיבל אותי ראשון במרפאות של בית החולים.
    הוא עדיין שואל אותי מה החלטתי לגבי דיקור מי שפיר כי למה:
    מכיוון שהעוברית שלי לא בסטנדרטים המקובלים בבטן וראש הם ניסו למצוא לזה סיבה, ותכלס שללו את הרוב שניתן לשלול, חוץ ממה שאפשר לשלול בבדיקת מי שפיר.
    כמובן אף אחד לא הבטיח לי שתהיה בסופו של דבר תשובה למה היא ככה, אבל לפחות להוריד מהפרק דברים זה תמיד טוב.

עכשיו אני ממש מתבלטת... כי אם חלילה וחס וחס וחלילה יגלו משהו - מה אני אמורה לעשות עם זה? אני בשבוע 34 כבר.....ואני גם ככה הולכת ללדת, ויהי מה.

דיברתי היום עם עמיתה לעבודה שהפכה לסוג של חברה אפילו ובהריונה עברה את כל מה שרק אפשר לעבור בהריון לא תקין, אז היא אמרה לי שהידע ייתן לי את הכוח להחליט ולהתכונן (אם יהיה למה) ובכלל חשבה שאולי טוב אם אלך לייעוץ גנטי בנושא, לאותו פרופ' שוחט המוכר לכולנו וששמעתי עליו רבות...

אז מה אתן אומרות? האם כדאי בנסיבות האלה, לצורך שלילה בלבד, עם כל יתר הבדיקות תקינות תכלס? מה לדעתכן האישית? אשמח לשמוע....
11 תגובות
עמוד 1
  • באופן אישי לא הייתי עושה
    אין ממצא שמראה שמשהו לא בסדר
    בדרך כלל שמפנים למי שפיר יש ממצא בסקירות שמראה שיש חשד למשהו
    אבל הבדיקות תקינות לפי מה שאת מספרת
    לי הרופא אמר עושים מי שפיר שרואים שמשהו ממש לא בסדר...

• יקירתי....

אני לא בעד כל הבדיקות האלההה בכלל לא אבל!!

וזו החלטה הבלעדית שלך ושל בעלך....

תאחלס מה נשאר לך כלום זמן...תסיימי את ההריון הזה בכיף וברוגע ובעזרת השם תיהיה לך לידה קלה ותצאי בידיים מלאותתתתתתתתתתתתת בילדה בריאה ושלמה!!!!!

תתפללי המון לקדוש ברוך הוא שיתן לך עצה טובה ושתעברי את הכל בשלום...
  • וסתם לידע הכללי....

אני בהריון עם תהילה שלי לא עשיתי אף לא בדיקה אחת!!!

כלום שום ! וברוך השם נולדה לי ילדה בריאה ושלמה והייתי רגוע בכל ההריון

ושמחה ומאושרת שלא עשיתי בדיקות וגם בשני כך אעשה !!
  • תכלס השאלה היא באילו נסיבות תרגישי רגועה יותר - אם תעשי את הבדיקה או אם תוותרי עליה.
    מבחינת לעשות את הבדיקה אני משערת שאת מודעת להשלכות לטוב ולרע, ומבחינת לא לעשות קיים הקטע של חוסר הוודאות.

אני חושבת שאני כן אולי הייתי הולכת לייעוץ גנטי אצל פרופ' שוחט.
    אבל אני ממש לא בטוחה שהייתי עושה דיקור מי שפיר בשבוע מתקדם כל כך.
    זו דעתי
  • אני לא בעד.... אם הכוונה שלך ללדת בכל מקרה אז.... פשוט תשני גישה אל תעשי בדיקות תחשבי חיובי ואמן ואמן שהכל יהיה בסדר.

פשוט הדיקור עצמו כל כך מסוכן שהסיכוי לאבד את ההריון גבוה יותר מהעובדה שיש לעובר בעיה....

אבל זה לא פשוט להחליט מקווה שהכל יהיה בסדר ובהצלחה בכל דרך שתבחרי

• יוליה תכלס שוחט לא יעזור כאן
    כי אין ממצאים שמעידים על משהו
    רק עוברית מתוקה שקטנה קצת

• אני עשיתי מי שפיר בשני ההריונות שלי, כיוון שהייתי חייבת לדעת במאה אחוז (או קרוב לזה) שהכל בסדר. גם שאלתי את עצמי עם איזה משני המקרים הגרועים ביותר אני אהיה מסוגל לחיות עם עצמי: אובדן של עובר בריא כתוצאה מהבדיקה, או גידול של ילד חולה כתוצאה מזה שלא ביצעתי את הבדיקה.
    אבל, עשיתי את הבדיקה בשלב שבו אם התצואה היתה יוצאת רעה, הייתי מבצעת הפלה.
    את צריכה לשאול את עצמך מה תעשי אם: אם תבצעי את הבדיקה, ולא עלינו, היא תראה תוצאה רעה, תבצעי הפלה בשלב הזה? אם כן, אז תבצעי את הבדיקה. אם לא, אז תני לעוברונת שלך 100% שקט, תגדלי אותה בתוך הבטן ברוגע שאת מסוגלת להתמודד עם הכל ואת יודעת שיהיה טוב.

מאחלת לך רק בשורות טובות.

לי
    בלה בייבי המשווקת הרשמית של מוצרי Kids Line בישראל.
    בלעדי באתר- תיקי החתלה אופנתיים.
    www.bellababy.co.il
    או בפייסבוק:
    http://www.facebook.com/bella4baby
  • אני עברתי דיקור בהריון הראשון...והנוכחי
    אני אישית מאוד פחדתי מה יהיה אם חס וחלילה העובר לא יהיה תקין
    אני הייתי ממליצה ללכת ליעוץ
  • וואי כל הזמן חשבתי עלייך עוד שניה פתחתי שרשור לשאול מה קורה איתך ועם העוברית
  • ושחכתי לכתוב
    שכמו שכתבתי לך לפני כמה שבועות בשרשור אחר שפתחת על הבדיקה של העוברית

שאם הרופאים עדיין לא איבחנו מדוע זה ככה אצלה אז פשוט הכל בסדר.. והרופאים הולכים לפי מדדים שלהם, וזה לא כל כך מדויק לפי הספר (גודל על בטן וראש בעוברים) כי לכ עובר והגודל שלו והממידים הפיזיולוגים שלו.. ושלא צריך להסתמך/להאמין ולקחת ב 100% את מה שהרופאים אומרים..... זו הדעה שלי
    שיהיה לך בצהלחה בכל מה שתבחרי!!!!
  • היי
    כמו שהבנות כבר ענו לך, גם ככה את הולכת ללדת אז למה לסכן את העובר
    עם הבדיקה הזאת?

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה