משהי ראתה אתמול את התוכנית של גלית גוטמן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אחים

זה היה פשוט נורא לראות איך הורים מביאים ילדים ומנחיתים את הילדים אחד לגדל את השני ולעשות את מטלות הבית.
    היה נראה כי לילדים האלה אין חיים.
    אני זוכרת את הילדות שלי בחיים בגיל הזה ההורים שלי לא נתנו לנו להשתתף במטלות הבית רק שהיינו בנות 18, 20 ואפילו 20+ היתה תורנות אחת של קיפול כביסה אבל ככה אחד לגדל את השני זה נראה לי לקחת מהילדות של הילד ולהפוך אותו למבוגר מהר מאוד. להפיל כל כך אחריות.
    אני את ילדיי מגדלת כמו שההורים שלי גדלו אותנו ואנחנו שישה לחוגים, שיעורים פרטיים עם צריך לחום ואהבה והרבה הרבה הקשבה ולא ככה תשמרי על, תשמור, תעשה ולא לא יצאנו פרזיטים יצאנו מאוד מחונכים ויודעים להתנהג ומאוד מקשיבים בקול ההורים יש לנו הרבה כבוד להורים גם בלי כל העזרה והנטל שהורים מפילים על הילדים שלהם.
    מה אתם חושבות.

15 תגובות
עמוד 1
  • לא ראיתי את התוכנית...
    ל דווקא נראה חשוב מאוד שילדים יהיו שותפים בהחזקת הבית
    זה חשוב גם לילדים, זה מגביר את תחושת השייכות שלהם.
    כל דבר צריך להעשות במידה כמובן אני לא אוהבת קיצוניות בשום כיוון.
    ילד בן 3 יכול להוריד צלחתו מהשולחן, ילד בן ארבע יכול לעזור לשים כביסה במכונה ולקפל בגדים (לעזור, להיות חלק, לא לשים הר כביסה מול ילד ולדרוש ממנו לקפל אלא בזמן שאני מקפלת לתת לו חולצה שלו או מכסניים שיקפל וישים במקום), ילדים אוהבים לעזור בבית, במטבח, לסדר אחרי שמשחקים....
    פשוט נתת שתי קיצוניות - האחת של התוכנית של גלית גוטמן והשנייה שלך
  • לינבר בדוגמאות שאת ציינת זה בסדר מבחינתי גם אני כהורה מבקשת מאביאל שאוכל להרים את הצלחת מהשולחן ודברים כאלה אבל פה בתוכנית למה לא עשיתי כלים למה ולמה ולמה ואיפה הילד צריך לשחק ואיפה הילד צריך להיפגש עם חברים ואיפה לילד יש זמן לעצמו הילדה בתוכנית אמרה שהיא מרגישה שהיא מתבגרת מהר מדי וזה עצוב שאין לה כל כך זמן לעצמה ילדה בת 14 צריכה לטפל בילדה בת שנתיים כל היום להחליף לה חיתול להאכיל אותה לדאוג לה ילדה בת 14 זה נערה מתבגרת שצריכה זמן לעצמה להשקיע את כולה בלימודים בחיים של עצמה.
    ועוד משהו עם הזכרת צבא אז כן אז שוב אנחנו שישה והאחים שלי משרתים בצבא והאחיות שלי שירות לאומי ואני בעד שכולם יתגייסו ויתרמו למדינה לא רק לקבל ממנה.

• אני ראיתי
    גם אצלי ההורים שלי לא נתנו לנו לעשות דברים בבית
    ענבר יש הבדל בין ללמד את הילד לשים את הבגדים שלו בסל כביבה או להוריד את הצלחת מהשלוחן
    לבן לתת לילד לטאטא של יום את הבית לשפוך את הזבל לשים בגדים לתליה במכונה להיות אחראי על האחים הקטנים שלו שיכינו שעורים ולהכין להם אוכל בבוקר לגן ולבית ספר

ובין לשים ילדה בת שנתיים בחדר עם ילדה בת 13 שצריכה לקום לילדה בלילה לתת לה לאכול להחליף לה ולהכין אותה לגן לקחת אותה לגן להחזיר אותה וכו...

• בנות - ציינתי שלא ראיתי את התוכנית ושזיינתי את המח על כלום קחו זאת בחשבון כשאתן "כועסות" על דבריי
  • לא כועסת בכלל פשוט לי זה היה נראה זוועה לגנוב לילד את הילדות שלו ואין לי בעיה שכל אחת תגיד את מה שהיא חושבת מכבדת כל אחת במחשבותיה.

• אני לא צפיתי בתכנית,
    אבל אני משתדלת תמיד לתת מטלות כדי שהילדים ירגישו את תחושת השייכות בבית וגם שילמדו להעריך אותי על כל מה שאני עושה.

אילו ממש דברים קטנים וגם יש לנו רשימת מטלות על המקרר, הילדים מאוד אוהבים את זה ומרגישים בוגרים.
    הם מלהבים לדוג' להדיח כלים, זו המשימה שהם רוצים לעשות כל יום

• ענבר מי כועס... יש אלימות ומכות

• אוי, זה נשמע לי פשוט מטורף ואכזרי מצד ההורים.
    איך אפשר???

• מה ההורים שלהם עשו בזמן הזה?
    שוב - לא ראיתי את הסרט ואין לי מושג על איזה אוכלוסיות מדובר ואין לי ספק שכל ילד צריך את הילדות שלו - בואו נתחיל מנקודת המוצא הזו, אוקי?

אם ההורים בריאים ויושבים בבית ולא עושים כלום פרט ללדרוש מילדיהם לעשות או לצאת לשבת עם חברים בבתי קפה - זה לא מקובל בשום פנים ואופן!
    אבל משום מה יש לי תחושה שלא מדובר על משפחות מזן כזה...
    ולכן לבוא כגלית גוטמן - אשה שלא ממש חסר לה משהו ולצלם סרט שכזה מתוך שפיטה או מתוך רצון להראות את המציאות היום-יומית של אוכלוסיות בארץ - מה אגיד לכם? התשובות שנתתן כאן שהילדים ענו רק מראה שהילדים מרגישים מסכנים ואני בטוחה שחלק מתחושת המסכנות הזו באה גם בדרך בה נערכו הראיונות...
    אבל... במציאות הישראלית העכשוויות - הורים עובדים קשה מאוד בשביל להתפרנס ולפרנס, כי המשכנתא בשמיים או השכ"ד, כי חשבון החשמל מרקיע שחקים שלא לדבר על מוצרי מזון בסיסיים...
    או - החברה החרדית דורשת מחד ילודה גבוהה ומאידך שפרנסת הבית תהיה בעיקרה על האם שבין הריון ללידה עובדת מחוץ לבית, עובדת בבית, מחנכת את הילדים, זו הדרך היחידה בה היא יכולה לשרוד...

מה שאני מנסה לומר - למרות הסרט, נסו לחשוב על הדברים קצת יותר לעומק, האם יש אופציה אחרת?
    עד לפני שנים לא רבות כ"כ ילדים למדו בבתי ספר בוקר או ערב ע"מ לעזור לפרנסת המשפחה בשאר שעות היום....
    להגיד שזה אידיאלי? לא, זה ממש לא.
    אבל להכניס את הילדים האלה למקום של מסכנות במקום למקום של גאוה - "תראו מה הם עושים ע"מ לעזור למשפחתם" - זו בעיני בעיה חמורה מאוד ולא של הילדים ולא של משפחותיהם....

• זו תוכנית חשובה מאד ומרתקת בעייני!

ראיתי אמנם רק חלק (למי יש כוח להחזיק מעמד ער בשעות האלו?
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • אורטל באמת באסה מאוד להיות לבד ולא הייתי עושה את זה לילד שלי בחיים לא להביא לו אחים אבל ואבל גדול להביא ילד על חשבון ילד על חשבון ילד הכוונה שהילד הזה גדול והוא יעזור ויש את זה הרבה לצערי הרב רואים את זה במגזר הדתי חרדי הרבה איך הם הולכים כל האחים ביחד והקטן סוחב את האח הקטן יותר וככה הלאה ומלא תפקידים אין לי בעיה עם תפקידים אבל לא על חשבון הזמן של הילדים.
    ענבר במקרה בתוכנית ההורים שם עבדו והיום אין הורים שלא עובדים גם אני ובעלי עובדים אבל ואבל גדול אני לא יתן בחיים לאביאל כזאת אחריות תנקה, תסדר, תדאג שליה תכין שיעורים, למה לא זרקת את הזבל, למה לא עשית כלים, סליחה מדובר בילד.
    ופה האמא חוזרת הביתה מהעבודה והדבר שהיה זה למה ולמה ולמה שלום איך עבר עליהם היום.
    את יודעת אמא שלי שתהיה בריאה היתה חוזרת בשעה 17:00 מהעבודה תמיד תמיד היה אוכל כל יום משהו אחר היא היתה מכינה בלילה תמיד תמיד בודקת שיעורים לכולם ואנחנו שישה תמיד תמיד מקשיבה איך ומה קרה כל יום ויום תמיד דואגת שלא יחסר כלום ולא למה לא נקית ולמה לא לקחת את אחותך ולמה ולמה.
    אמא שרוצה הרבה ילדים זה לא על חשבון הילד לא זה נשמה שצריך להשקיע הילד את הורות שלו יעשה כשהוא יגיע לשלב לא לפני מצטערת.
    אני נותנת תפיקדים לילדים אבל שתואם את הגיל להרים את הצלחת, להביא לי את הסמרטוט שאני כרגע עסוקה במקום אחר ואני צריכה לנקות משהו, דברים קטנים אבל לא אחריות כזאת שילדה בת 14 סביב אחותה הקטנה וצריכה לקום לה בלילה מתי הילדה הזאת ישנה ואיך היא הולכת ללימודים.
    לי היה ממש קשה לראות את זה.
    מצטערת מבחינתי לוקחים את הילדות של הילדים וחבל זה משקעים אחר כך.

• טוב נו

הנה הפרק הראשון:
    http://10tv.nana10.co.il/Article/?ArticleID=909608

צפייה נעימה
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • רחל - אני חוזרת ואומרת - לא ראיתי את התוכנית (תודה אורטלוש - גם לא אראה
  • טוב, רחל, המון זמן לא הגבתי כי אין לי אוויר לנשימה כמעט, אבל במקרה אני קוראת כאן ותסלחי לי אבל אני חייבת לכתוב.
    אז מקרוב מאוד ומהכרות אישית עם המגזר הדתי והחרדי

• היי
    אין לי בעיה עם המגזר החרדי ואין לי בעיה עם שום מגזר אני מפרנסת את ילדיי בלבד ולא אף אחד וכל אחת מביאה כמה ילדים שהיא רוצה אבל ואבל גדול אפשר לתת לילד מטלות אבל שמתאימות לילד ולא להגזים ובמקרה בתוכנית זה לא היתה בכלל משפחה חרדית זה היתה משפחה חילונית לגמרי.
    אבל מפה ושהילד יעשה את כל תפקידי הבית זה ממש הגזמה.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה