בעקבות סקר מקצועות- הסבה אקדמאית להוראה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב, אז ראיתי שיש הרבה נשות חינוך בקרבנו
15 תגובות
עמוד 1
  • אני עושה הסבה מכלכלה להוראת מתמטיקה
    הלימודים מאוד קשים תובעניים את זה את צריכה לקחת בחשבון
    זה לא קל ללמוד עם ילדים בבית אבל המחשבה היא לכיוון העתיד עבודה טובה מסודרת עם שעות נוחות וחופשים עם הילדים
    ולגבי הלימודים אני יודעת שיש מכללות שמחפפות יחסית איפה שאני לומדת ממש מקשים לנו על החיים

]
    ]
  • אני מסיימת עכשיו, הסבה לחינוך מיוחד

למה את יותר מתחברת? להיות גננת או מורה?
    יש לך ניסיון? למדת פעם?

אני חושבת שכדאי לך לצבור קצת ניסיון ולראות אם זה באמת מתאים לך ואת אוהבת את זה..

בעקרון הלימודים מורכבים מקורסים שונים והתנסות בשטח שלזה מוצמדת סדנא
    אחרי שאת מסיימת את החובות את עושה סטאז׳ ומקבלת רישיון להוראה

• אני פוחד משינויים ויכולה להישאר במקום שלא טוב לי - רק מהפחד לקום ולעזוב

• אני מורה למתמטיקה, שווה כל רגע!
    אוהבת מאוד את העבודה שלי, יחד עם זאת זה עיניין של חיבור למקצוע.
    אם את עושה את זה רק בשביל חופשים עם הילדים זה לא מספיק בעיניי, זה מקצוע עם שליחות, מקצוע עם הרבה אהבה ונתינה.
    יש לך ניסיון? לאיזה גילאים את יותר מתחברת?
    בהצלחה!

כי אין בעולם אהבה, כמו אהבה של אמא.
    [url=http://www.desiglitters.com/bear/running-glittered-bear/]
  • נראה לי שאני מתחברת יותר לגיל הרך..

העניין הוא שבגילאים המבוגרים יותר יש פוטנציאל לשיעורים פרטיים
  • אני עבדתי כל ההסבה באופן פרטי בבוקר ואחרי הצהריים
    ברגע שאת מסיימת את ההתנסות יהיה לך הרבה יותר זמן פנוי
    את רוצה חינוך רגיל או חינוך מיוחד?
    איפה חשבת ללמוד?

• חינוך רגיל

וחשבתי ללמוד באחווה.. אני יודעת שזה לא נחשב כמו סמינר הקיבוצים למשל, אבל זה שניה מהבית..
    אבל אני מניחה שעוד ייקח זמן.. אני עוד אראה מה קורה כשאחזור מחופשת הלידה
  • דרך ההורים
    אבל אני בחינוך מיוחד
    ולגבי סמינר הקיבוצים, למדתי שם וממש לא נהנתי או הרגשתי רמה גבוהה
    תעשי במקום שהכי נוח לך

• אני עושה תעודת הוראה בהיסטוריה כי יש לי תואר ראשון בהיסטוריה של המזרח התיכון
    עושה דרך האוניברסיטה הפתוחה
    יותר קל לי ללמוד לבד
    רק שעכשיו עם יואב אני ממש לא מספיקה כלום בעליל...
    אני יותר מתחברת ללימוד חטיבה ומעלה
    ילדים קטנים (שהם לא שלי) ואני זה לא להיט ;)

• כתומית אני לומדת באחווה
    הרמה מאוד גבוהה בכל אופן במתמטיקה
    לעומת המכללות בדרום יש להם הרבה הרבה דרישות

]
    ]
  • לירוני, איך זה מבחינת הסילבוס? כמה ימים בשבוע?
    את עושה סטאג'?
  • אפשר לקבל פרטים לגבי הוראה במתמטיקה? במהלך חופש הלידה חשבתי על זה ברצינות, לא בדקתי עדיין כלום בנושא...
    כמה שנים ההסבה? כמה עולה שכר לימודי? לימודים אינטנסיביים? אפשר בערבים? אני יודעת שזה תלוי במוסד האקדמי שאני לומדת בו. אני מאזור השרון. מה המשכורת בשוק?

אני שוקלת אם לעשות הוראה במתמטיקה ליסודי או לתיכון (הגשה לבגרויות)..., יש המלצות? יתרונות/חסרונות?
    יש לי ראש ריאלי (לא אומני)
    יש לי מקצוע ביד - שאין לי ממנו סיפוק...
  • השנה למדתי שלושה ימים בשבוע
    שנה הבאה אני אלמד שלושה ימים ויום של עבודה מעשית
    לגבי הסטאז את יכולה להתחיל רק אחרי שאת מסיימת 80 אחוזים מהקורסים
    לגבי הגיל הרך תקחי בחשבון שהיום גיל הרך זה רק גננות ואת לא יכולה להיות מורה
    לגבי עבודה אני בספק אם תצליחי לעבוד בכל קורס יש המון מטלות ועבודות ורוב הנשים שעושות הסבה ויש להן ילדים לא עובדות כי זה קשה

]
    ]
  • היי,
    ממה שיצא לי להכיר בבית ברל - משך הזמן של הסבה להוראה תלוי במספר הקורסים שמכירים לך בהם התחילת הלימודים (או בשפה המקצועית - אקרדיטציה...)
    בד"כ אם את הבאה מהתחום (תואר ראשון במתמטיקה) 5אז אין לך כמעט השלמות למעט נושא ההכשרה לחינוך. וא זיש אפשרות לסיים את ההסבה אפילו תוך שנה.
    אם את מגיעה מתחום אחר לגמרי אז יש לך יותר השלמות במקצוע עצמו ואז ההסבה להוראה לוקחת יותר זמן.

ולא - זה ממש לא קל ללמוד עם ילדים בבית.. אבל אני מתחברת למה שאמרו שזה לטובת שיפור העתיד. אני ממש משתדלת להסתכל על זה כמשהו זמני ולשמחתי זוכה להרבה עזרה ותמיכה של המשפחה.

23.3.10 - הפכתי לאם מאושרת לנוני
  • אני למדתי לימודי הסבה להוראה בחינוך המיוחד במכללת לוינסקי- זה 150 אחוזים (מחיר לשנה וחצי) בתשלום. אני ועוד כמה בנות ביקשנו מילגה ממשרד החינוך וקיבלנו מעל 400 שקלים (לא זוכרת כמה בדיוק) וחוץ מזה קיבלנו מהדיקן הנחה במחיר שני קורסים.
    דרישות הקבלה ללימודים נמוכות מאוד- הרוב המוחלט מתקבל ללימודים- באה איתי בחורה שלמדנו יחד את התואר הראשון והיא התקבלה ללימודי ההסבה בממוצע של 65 בתואר- זה קצת מבזה את המגזר וחבל!
    הלימודים לתחום הזה שנתיים- אני יודעת שיש מקצועות שמספיקה שנה. ושנתיים התמחות. הקורסים ברמה נמוכה מאוד, קלים מידי ולא מתאימים להוראת פרחי הוראה- הרי אלו משקפים את החינוך בארץ. לא קיבלנו קורסי בסיס חשובים, כמו: קורס לחגים ומועדים קורס להוראת הניקוד- מוה צריכה לדעת לנקד. קורסים בדקדוק בכלל- אני שמעתי במכללה סטודנטים להוראה שמדברים עברית דיי קלוקלת וחבל שכך. קורס או הדרכה ליצירת שאלות ומבחנים לכיתה ועוד..
    לא פלא שמעמד המורים בארץ נמצא בתחתית
    ני לא המשכתי לסטאג' כי נראה לי שאוותר על המקצוע הזה.
    עבדתי בתחום הפרטי דרך קבלני משנה והתאכזבתי מהתמורה הכלכלית.
    את הזמן שלי אני מעדיפה להשקיע בגידול הילדים, לפחות עד שכולם יכנסו למסגרת חינוכית.
    בהצלחה בכל תחום שתבחרי!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה