שמירת מתכונים -סקר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי,
    אני אתחיל בזה שאני מאוד אוהבת לגלוש באתרי מתכונים ובבלוגים.
    אני קוראת המון המון מתכונים שנראים לי מעניינים, חלקם אני מכינה באותו זמן אבל את חלקם אי אפשר להכין באותו רגע (חוסר בזמן/במצרכים/כוח וכו'..)
    אבל יש לי בעיה להיזכר איפה קראתי איזה מתכון מעניין...

15 תגובות
עמוד 1
  • תמיד מדפיסה ומדביקה בספר
  • את נשמעת לי בחורה מאוד מסודרת

• יש לכן אתר/בלוג/פורום אוכל מועדף?
    כן, אוהבת את מתכונים.נט ואת אתר מבשלים.

איך אתן שומרות מתכונים? (לא בהכרח מהאינטרט)
    מעתיקה מסודר לקובץ במחשב, בתיקיית המתכונים, הכי נוח לשליפה, הדפסה שליחה ועוד.

איך אתן "נזכרות" ושולפות מתכון ששמרתם בעבר כי נראה לכם טוב?
    בד"כ שומרת את המתכון בתיקיה שנקראת מתכונים מעניינים ואז אין בעיה לשלוף.

אתן משתמשות בספרי בישול/אפייה?
    יש לי כמה ספרי בישול שלא ממש בשימוש, אבל ספרי האפיה של אהרוני שיש לי כן בשימוש.

• מה הבעיה ישר להדפיס,לעשות שני חורים ולשים בקלסר?
  • אני מאוד אוהבת את האתר של ניקי. לאחרונה מבלה גם בבישולים. טוב שאת ממליצה פה על אתרים. אני גם מבלה המון זמן ב"לבשל" מול המחשב....

יש לי תיקיות במחשב. לפי בשרים עוגו תוספות וכו'... שם אני שומרת... הבעיה היא שלשם נכנס רק מה שכבר ניסיתי וראיתי שטעים. אם עוד לא ניסיתי אני מחכה. ואחרי שבת מעבירה לתיקיה הזו או מוחקת. למשל שבוע עבר ראיתי מתכון לעוגה שהלכה לי לאיבוד ובערך שעתיים אני מנסה למצוא אותה! ועכשיו ממש מצאתי את המתכון! ואחרי שמצאתי נכנסתי לסקר שלך וזה בדיוק מה שקרה לי
  • אין לי אתר מסויים יש כל מיניי ...

יש לי קלסר עם כמה חוצצים שהכנתי שהוא מחולק לנושאים , בשר (תבשילים) / עוגות / עוגיות / שונים
    וככה אני מדפיסה או כותבת ופשוט שמה במקום המתאים
    והכול מסודר
  • אוהבת את הבלוג "בצק אלים",
    חולה על כל מיני רעיונות מגניבים של אוכל ובכלל של לייף-סטייל ברשת החברתית pinterest.
    השבוע למשל השתמשתי ברעיון כזה ויצא מדהים: היה לנו יומולדת בגן והגשתי אבטיח בצורת משולשים קטנים עם מקל ארטיק שנעוץ בקצה. הילדים אכלו את זה כמו גלידה...

אני לא ממש שומרת מתכונים, אם אני רואה משהו שאני אוהבת אני משתדלת להכין עוד באותו שבוע, אחר כך שוכחת ולפתע נזכרת, או שוכחת ולא נזכרת, ומוצאת משהו חדש ומפתיע....יש מתכונים שממשיכים הלאה והופכים לחלק מהבית שלנו, ואחרים נעלמים.
    הכל מאוד אינטואיטיבי, ולפי מה שבא לי באותו זמן.

אני מאוד אוהבת ספרי בישול, אבל עם הזמן אני יותר ויותר מתקמצנת לקנות אותם.
  • איריתוש- הבעיה היא שאין לי מדפסת זמינה בבית...אז זה לא עבד
    אמא ויותר- זה רעיון מעולה לשמור לקובץ במחשב,לא חשבתי על זה. וגם לי יש תיקייה במועדפים של מתכונים מעניינים

• שומרת הרבה מתכונים בראש
  • גלי - בפנסיה.............
  • יש לכן אתר/בלוג/פורום אוכל מועדף? עוגיו נט ומתוקים שלי יש להםעם כוננים לעוגות טובות
    איך אתן שומרות מתכונים? (לא בהכרח מהאינטרט) -רושמת ב word שולחת לי למייל ופעם בכמה זמן מדפיסה ושמה בקלסר
    איך אתן "נזכרות" ושולפות מתכון ששמרתם בעבר כי נראה לכם טוב? - אני שכירת איזה מתכון טוב
    אתן משתמשות בספרי בישול/אפייה? - לא יצא לי בשמן האחרון כי המתכונים הכי טובים זה שטעמתי ואני מבקשת את המתכון ממי שהכין

• השיטה שלי היא כזו:
    אני מאתרת מתכונים ובוחרת מה להכין לפי הרכיבים ואופן ההכנה...

אם המתכון יוצא טוב, אני מיידית כותבת אותו בכתב יד על ספרון שיש לי ב"שלוף" במגירה במטבח!

כך זה הכי טוב, כי לרוב אחרי שמסיימים זוכרים עוד את המתכון בע"פ...
    זה לוקח בדיוק 2 דקות...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• מתכונים שהצליחו לי אני מדפיסה ושומרת במחברת מתכונים
    לא שומרת במועדפים וכאלה...

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

• למי יש זמן לחפש מתכונים סתם ככה באמצע שבוע.??
    אצלי זה כך-
    אם אני צריכה משהו ספציפי (לרוב לקראת סופשבוע) אז אני עושה חיפוש על המשהו הספציפי הזה..
    אני כותבת על פתק קטן כדי שיהיה לידי במטבח, ואם הוא יוצא טוב אז אני מעתיקה אותו למחברת המתכונים שלי..
    יש לי תיקייה במחשב של מחברת המתכונים גם אבל אני מעדיפה להשתמש במחברת..
  • אני אוהבת את האתרים : בצק אלים , קרין גורן, ניקי , ynet, נענע וכו'...

אם אני מוצאת מתכון טוב ומכינה אותו אז השם של המתכון נשאר אצלי במוח וכשאני רוצה להכין אותו עוד הפעם אני כותבת בגוגל ומוצאת אותו תוך שנייה.

היה פעם אתר מעולה שמרכז בתוכו את כל המתכונים בכל האתרים, זה היה נקרא see food ועכשיו אי אפשר להיכנס לאתר משום מה.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה