נראה ש-IVF מתקרב בצעדי ענק... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות,
    לא מכירה את רובכן, ובטח גם לא אתן אותי, ביליתי הרבה בשנה האחרונה בפורום השכן של מנסים להיכנס להריון והנה, נראה שבסוף אני מגיעה לכאן....
    לבעלי יש בעיית זרע לא קטנה, עשינו שתי בדיקות ששיתהן לא טובות, והיום סוף סוף הלכתי לקחת מרופא הנשים שלי הפנייה למרפאת פוריות.
    מה אני אגיד... לא קל בכלל. רוב הזמן אני לא חושבת על זה ולא מתרגשת, בטוחה שבסוף יהיה בסדר. אבל עדיין, קצת פחיד וקצת עצוב.
    בעלי גם כן לקח את הכל די קשה, אני רואה עליו... אני מנסה כל הזמן לעודד אותו (ואת עצמי), אבל צריך לתת ביטוי גם לחששות והמחשבות הלא חיוביות, רק לא יודעת איפה ומתי. מנסה להיות חזקה בשביל כולנו, אבל... להיות אישה חזקה זו משימה לא פשוטה
    אשמח עם מישהי תספר לי על ההתחלה, ההמשך.. אני יודעת שהמעקבים האינסופיים, שאיבות, החזרות זה לא כייף גדול. כמה זה נרוא באמת??...
    אני מאוד מודאגת ממה שהולך לעבור על הגוף שלי.. אני מאוד מחבורת לספורט ולת**** נכונה (לא ברמה כפייתית אבל), מאוד קשובה לגוף ומאוד משתדלת לשמור עליו (טוב נו, לא כולל סיגריה פה ושם...) ולטפח אותו על הצד הטוב ביותר. שלא לדבר על הנפש, שגם היא חשובה לא פחות. איך עוברים את כל זה?..
    בקיצור נראה לי אני צריכה עידוד, חיזוק וחיבוק... וגם הריון לא יזיק
    ערב נפלא לכולן,
    ענת
12 תגובות
עמוד 1
  • ברוכה הנמצאת ענת - לשהות קצרה.....

ראשית, בהצלחה!!
    דבר אחר, כל ההתחלות לוטות בערפל.... לכל שאלה אנחנו כאן

אישית אני עוברת הזרעות, ההתחלה צריכה להיות כמו שאת עושה אותה להגיע עם אופטימיות... ולשמור עליה

לבשורות טובות - בהצלחה......

• היי,
    תראי לפני שמתחילים הכל נראה מפחיד וקשה.
    תכלס בדיעבד, לא כזה נורא.
    קודם פותחים תיק עושים ב. דם לבני הזוג, חשוב להזדרז כי הבדיקה של הHIV לוקחת זמן.
    הפרוטוקול נקבע ע"י הרופא בהתאם לבעיה ולהיסטוריה.
    הזריקות ממש לא נוראיות, המחט היא ממש דקיקה, יותר דקה מחוט.
    מזריקים הורמונים במשך מס' ימים בהתאם להוראות, לאחר מס' ימים הולכים למעקב זקיקים+ב.דם ובהתאם לתוצאות ממשיכים להזריק.
    כאשר הרופא רואה שיש מספיק זקיקים ובגודל מתאים, מתאמים שאיבה.
    השאיבה היא בהרדמה, ביום השאיבה הבעל נותן זרע ולאחר ששואבים מפרים את הביציות, אם הזרע לא מפרה את הביציות עושים איקסי שזה אומר שמכניסים את הזרע לביצית.
    יום לאחר מכן תקבלי הודעה שבה תדעי כמה הפריות יש לך.
    החזרת טריים עושים יומיים אחרי השאיבה בדר"כ למרות שיש פעמים שעושים אפילו אחרי 5 ימים. העוברים שישארו ילכו להקפאה.
    אחרי ההחזרה לוקחים תמיכה: אנדומטרין (נרות וגינלים) או קרינון (ג'ל וגינלי)
    ובע"ה שבועיים אחרי ההחזרה עושים בטא.
  • לילי נתנה את כל הפירוט אז אין לי הרבה מה להוסיף לגבי הליך הטיפול..
    אני רק אגיב לגבי "איך עוברים את כל זה"
    קודם כל חשוב מאוד שגם ברגעים הכי קשים שלך תמיד תתמכי בבעלך ותחזקי אותו, אל תתני לו להרגיש נחות..
    אם לך קשה - לו קשה פי מיליון ממך!! הרי הבעיה היא אצלו.. "לקחו" לו את הגבריות ברגע שהודיעו לו על בעיית הזרע שלו..
    אז תשדלי להבין ולתמוך לאורך כל הדרך..
    ועכשיו שאלה.. אתם ישר קופצים להפרייה?? לא עושים לכם קודם הזרעות??
  • הי בנות,
    התגובות שלכן עושות קצת סדר ומחממות את הלב, תודה רבה
    את כל בדיקות הדם כבר עשינו לאחרונה, גם אני וגם בעלי, ככה שנשאר רק לקבוע תור ולהחליט מתי יוצאים לדרך.
    זוהר, אנחנו עוד לא יודעים מה ימליצו לנו בקופ"ח שלי, אבל עד עכשיו גם רופאה במרפאת פוריות בקופ"ח של בעלי וגם רופא הנשים שלי אמרו שעל פי נתוני הזרע ככל נראה אין טעם בהזרעות....
    אגב, שאלה טכנית. אני במכבי, צריך לקבוע תור במרכז לבריאות האישה?
    בעלי בכללית, זה טיפה מבלבל - למי לפנות ומי מטפל במה.
    אני גם שוקלת ללכת אולי למומחה לקבל חוות דעת נוספת לפני שנתחיל את הטיפולים. אולי יש משהו אחר?... למרות שאם זה יהיה משהו עם סיכוי קטן וייקח המון זמן... למי יש סבלנות לזה?...
    טוב, מספיק עם החפירות....
    שיהיה סופ"ש כייפי וצונן לכולן!
    ענת
  • הי ענת,

אני זוכרת אותך מהפורום הקודם אגב,
    אני רוצה לומר לך שהמקרה שלך זה אחד על אחד המקרה שלי, אפילו ההודעה
    שלך הזכירה לי את ההודעה הראשונה שלי כשהייתי חדשה כאן בפורום...
    אכן התהליך מנקודת מבטך נראה ארוך ומפחיד, מבינה בדיוק את חששותיך...
    גם בעלי לקח את זה מאוד קשה ולאט לאט נכנסנו לתהליך...
    שבסופו של דבר מהרגע שהתחלנו לא היה כזה ארוך...
    בהחזרת העוברים הרביעית של המוקפאים נקלטתי וברוך השם אני היום בחודש
    השביעי להריוני
    " אין כישלון הנחשב לכישלון, אלא אם כן נכשלת בלהמשיך לנסות..."
  • היי ענת,
    האמת שלגבי כל התהליך כבר די פירטו לך, אז לגבי זה את מכירה.
    אני עברתי IVF אחד שהצליח אולם לא החזיק מעמד וכעת אני לפני IVF שני.
    מהתהליך שעברתי, למדתי בשביל עצמי כמה דברים:
    1. לא להגדיר זמן - כלומר, לא להגיד לעצמך....הנה אני אעבור טיפול אחד, נצליח והכל יהיה בסדר. זה הופך את כל התהליך למאוד מלחיץ ומטריד, משהו שמיותר בתהליך למהסוג הזה. אז בקיצור- לא להגדיר ולקבוע זמן- כשזה יגיע, זה יגיע. זה מקל מאוד על התהליך ועל ההתנהלות שלך ושל בן זוגך.
    2. אחרי הכישלון של הפעם הראשונה, החלטתי לעצמי שאני חייבת להתחיל לתפקד בתהליך הזה כמו רובוט- אומרים שצריך זריקןת- אז מזריקים, בדיקת דם-אז בדיקת דם וכו'.....בהתחלה התרגשתי מכל שלב....אני חושבת שהשינו הזה במחשבה, מרגיע אותי יותר הפעם..

זהו נראה לי,
    הכי חשוב זה להתאזר בהמממממממממממון סבלנות ולדעת שבסוף זה בטוח יגיע!
    שיהיה המון המון בהצלחה
  • היי ענת,
    גם אני זוכרת אותך מהפורום של המנסים....
    הייתי שם כשנה ואני זוכרת שאמרתי לבעלי, איזה מזל שאין לנו בעיות... זרע קצת עייף אבל אנחנו ניקלט ממש מהר... הייתי לפעמים מציצה בפורום של הפוריות ואומרת לעצמי שזה לא המקום שלנו וככה באמת ביליתי שנה בלי להיקלט...

ואז החלטתי ללכת לרופא פוריות וכל התהליך הלחיץ אותי מאוד, זה משהו ששומעים על זוג אחר ואיל זה קשור אלינו????

אבל כשנכנסנו לתהליך ראינו שהשד לא כזה נורא ודי מהר קלטנו מה עושים... היו עליות והיו גם מורדות אבל הרגשנו שאנחנו מטופלים ומתקדמים כל פעם צעד לעבר המטרה.

חשוב שתבחרי רופא קשוב ולא פחות חשוב שיהיה זמין מבחינת מענה גם לא בשעות הקבלה... רופא פרטי לא בהכרח התשובה לכך ויש לא מעט רופאים מהקופה שנותנים את תשומת הלב הזו.

אני נקלטתי בהזרעה רביעית שבעצם היתה אמורה להיות הפריה שלא הצליחה והתפתח רק זקיק אחד ויחיד... יש ניסים, פשוט צריך להאמין, לא לוותר ולהיות קשובים לעצמך!

בהצלחה!!!!
  • היי ענת,

הבנות המקסימות ענו לך השאלה בצורה מורחבת.

אני רק יכולה להוסיף שצריך להיות מוכנים להכל. אני נמצאת כבר אוטוטו בשנה השנייה לטיפולים ואני עדיין אופיטימית וצריך להיות חזקים גם מבחינה פיזית וגם מבחינה נפשית.
    לא ניתן לדעת כמה זמן זה ייקח.

גם אצלנו יש בעיית זרע וישר נשלחנו ל IVF .אפילו הזרעה אחת לא ניסינו.

יכול להיות שיספיק טיפול אחד ומנצח. אבל צריך לקחת בחשבון שיכול להגיע גם כשלון ולא רק אחד.

אני מקווה שאצלך יהיה טיפול ראשון ואחרון. אתם חייבים להיות חזקים אחד בשביל השני כי זו תקופה לא פשוטה בכלל.

אנחנו פה בשבילך ונשמח לענות על כל שאלה. אז שיהיה בהצלחה מתוקה. מחזיקה לך אצבעות
  • היי מותק

כל פירוט שלי יהיה מיותר
    כי חברותיי המלומדות כבר ענו יפה ומקסים !
    מה שנותר הוא לאחל לך בהצלחה רבה
    ונשיקות !

ההצלחה מתחילה באמונה ! בהצלחה !

[url=http://www.tickerheaven.com/tickers2/]
  • היי ענת,
    אני לא יודעת אם את זוכרת אותי אבל אני גם זוכרת אותך מהפורום השכן...
    תראי, בעיקרון על כל התהליך עצמו פירטו לך כבר אז אין לי מה להוסיף.
    אם את הולכת על רופא דרך הקופת חולים אז כל התהליך מתבצע דרך הקופת חולים שלך ולא של בעלך.
    גם אני במכבי ובעלי בכללית והלכנו על רופא דרך הקופת חולים שלי,
    בתכלס את זאת שעוברת את כל התהליך- הזריקות, השאיבה, ההחזרה...
    בעלך נותן את הזרע וזהו אז בגלל זה הכל מתבצע דרך הקופה שלך.
    בעיקרון, לא ממהרים ישר ל ivf בקופת חולים כי יש פרוטוקול שצריך לעבור,
    גם המצב אצלנו היה שלבעלי יש זרע ממש לא טוב בנוסף לזה שאני פוליציסטית ובכל זאת ניסינו בהתחלה הזרעות.
    הרופא שלנו ראה אחרי 2 הזרעות שהמצב אצלנו לא משהו אחרי ההשבחה אז עברנו לטיפולי ivf.
    אני יכולה להמליץ לך בחום על הרופא שלי במכבי,
    קוראים לו ד״ר הורוביץ אריאל, הוא מקבל במכבי ברמת השרון אם האיזור מתאים לך..
    הוא מומלץ ממש בחום!!! תמיד זמין, קשוב לכל שאלה בטלפון האישי שלו ונותן את מלוא תשומת הלב!! ואני בטוחה שאני יחזור אליו גם בהריון הבא בעז״ה....
    ברגע שנכנסים לכל התהליך רואים שהשד לא כזה נורא,
    מה שהכי חשוב זה שתתמכי בבעלך כי זה יותר קשה לו מאשר לך!!
    זאת תקופה לא קלה אבל אני יכולה להגיד לך שזה שווה את הכל ברגע שאת מקבלת את התשובה החיובית!!

שולחת לך מלא מלא  
  • הי בנות!
    וואי אתן פשוט מקסימות, אני שוב נזכרת בתחושה המחבקת של הפרומים האלה... תודה, יקירות
    שיר, נועה, נשנוש, גם אני זוכרת אתכן מתוקות. ואני מצתמררת מהתרגשות כשאני קולטת שכולכן בהריון! סימן שבסוף הכל מסדר טפו טפו. בהצלחה!
    אני מאמצת בחום כמה וכמה דברים שכתבתן פה... אנסה לא להגדיר לעצמי בראש זמנים, ולבצע את ה"מטלות" באופן רובוטי. הרי גם ככה אין מה לעשות עם זה יותר מדי...
    נשנוש, תודה על ההמלצה יקירתי! רמת השרון יכול להיות די נוח לי, אם לא אצמא מישהו עוד יותר נוח, אני גרה באזור נתניה. אני פשוט צריכה לקבוע תור לרופא הזה וזהו? או שצריך לעבור קודם במרכז לבריאו האישה (או איך שזה לא נקרא)?
    ועוד דבר, שמטריד אותי... הבנתי שמכל הורמונים ממש מתנפחים ... זה נכון? זה עובר מהר?

בנות, המון המון בהצלחה לכולן!
    אני מאמינה בכל הלב שבסוף הכל מסתדר. אז... בינתיים לקחת הרבה אוויר ולא לשכוח שהחיים יפים, גם אם לא תמיד קל
    שבוע טוב!
    ענת
  • עד כמה שאני זוכרת, אני באתי עם הפניה מהרופא נשים שלי.
    את יכולה לקבוע דרך הזימון תורים ולשאול אותם אם צריך הפניה,
    הם גם אומרים בדרך כלל אם צריך להגיע עם הפניה...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה