תוצאות סקירה מוקדמת ורמת סיכון בשקיפות עורפית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני בת 26 ומאוד חשוב לי לקבל התייחסות בהקדם כי אני מאוד לחוצה.
    התוצאות של בדיקת הדם לאחר בדיקת השקיפות היא:
    תסמונת דאון:
    סיכון לפי גיל בלבד 1:1300
    סיכון הסטטיסטי לפי הגיל בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית והבדיקות הביוכימיות 1:3200
    אני לא מבינה האם הסיכון נחשב גבוה או נמוך ואשמח להתייחסות.

ביום שישי עשיתי סקירת מערכות מוקדמת (הייתי בשבוע 16 ויום), והרופא אמר שנמצא נקודה היפראקוגנית בחדר השמאלי של הלב 1 מ"מ.
    האם יש סיבה להיות מודאגת???
    האם אצטרך לבצע בדיקת מי שפיר??

תודה רבה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

הסיכון שלך הוא אחד ל - 3200, כלומר מתוך 3200 נשים בגילך ועם תוצאות הבדיקות שלך לאחת בלבד יהיה עובר עם תסמונת דאון. זה סיכון נמוך מזה המומלץ על ידי משרד הבריאות שהוא אחד ל - 380.
    כמובן שזה עדיין נתון לבחירתך האם לעשות דיקור מי שפיר או לא, זה לא יהיה במימון משרד הבריאות, אלא באופן פרטי. זאת מתוך ההבנה כי הסיכון לדאון הוא נמוך אך רק דיקור מי שפיר יכול לשלול בוודאות תסמונת דאון ולתת תשובה גם לגבי תסמונות נוספות.

מוקד אקוגני בלב הוא לרוב חסר משמעות. יש הממליצים על אקו לב עובר במקרים הללו, ויש דעות חלוקות האם זה מעלה את הסיכון לתסמונת דאון.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה