גמישות יתר - מי יכולה לעזור?..... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היום הרופאת ילדים ראתה את אוראל ( הגענו לקחת משהו לא הגענו בעקבות הבעיה ... ) והיא אמרה לנו שהיא רואה שלאוראל יש טיפה גמישות יתר ברגלים.
    הוא התחיל לעמוד בעזרת ספה / כיסא וכו'.. אבל לא עושה צעדים ואני רואה שכפות הרגלים שלו לא מונחות טוב על הריצפה...
    היא טוענת שאין צורך לטפל כי זה ממש מעט וזה פשוט יגרום לו להתחיל ללכת קצת יותר מאוחר
21 תגובות
עמוד 1
  • היי ענת
    אם אפשר לשאול

• איך כפות הרגליים שלו מונחות על הרצפה?
    למה היא התכוונה ב"גמישות יתר"?

לרעי היה אולי משהו דומה שהסתדר לגמרי, ולכן אני שואלת

"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• גם לנו הייתה חולשה בשרירים - היפוטוניה.

את לא צריכה להילחץ, סער התחיל ללכת בגיל שנה ושבעה חודשים...
    היינו בפיזיוטרפיה כ 3 פעמים.

את יכולה להיכנס לאתר
    http://www.yanukat.net/YanukatShops.htm
    עוזר מאוד!

בהצלחה.
  • לירון - אם תאיר זה היה סיפור ממש ממש ארוך!!!
    היא נולדה עם עיוות בכף הרגל שהצריך גיבוס לכמה חודשים ואח"כ שמו לה מעין ברזל על מנת שלא תזיז את הרגליים
  • טוב, אז זה לא מה שהיה לרעי...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• יש בדיוק אותו הדבר לנועם, אבל בדיוק מה שאת מתארת
    למעשה גם כשאנחנו מנסים "להעמיד" אותה זה מאוד מאוד קשה לה והיא פשוט נכנעת ומכופפת רגליים למעלה.
    אנחנו במעקב צמוד של רופא ילדים, שכרגע לא רואה סיבה ללכת לפיזיוטרפיה מכיוון שהגמישות היא קלה עד קלה מאוד, ואפילו רואים שיפור מיום ליום.
    יש לנועם גג חודש להתחיל לזחול ולהעמד אחרת היא מגיעה לפיזיוטרפיה

• לרוני דווקא טונוס שרירים גבוה, והיא גמישה מאוד...
    התחלנו פיזיו' בגיל 9 חודשים,כי לא התיישבה לבד/עמדה

התחילה ללכת די מאוחר, שנה ושבעה חודשים.

ממליצה בחום על פיזיו'. הן יודעות לאבחן דברים קטנים,כאלה שבטיפת חלב יכולים סתם להלחיץ ולהילחץ.
  • אוראלי שלי שהוא נעמד הוא נעמד על קצות האצבעות ולא על כף הרגל עצמה

לי אמרו שצריך לעודד אותו לעמוד על כל כף הרגל בעזרת זה שתורידי אותו מהאגן שיעמוד על כל כף הרגל

הוא שאוראל שלי נעמד הוא נעמד בפיסוק גדול וגם על זה אמרו לי שאין מה לדאוג
    וזה הסתדר מעצמו

• מיכל בגלל שבגיל 9 חודשים היא לא נעמדה או התיישבה שלחו אתכם לפיזיו?
    נועם שלי בת 11 חודשים והרופא לא לחוץ
    אבל מצד שני אולי מצב של טונוס גבוה/נמוך זה שונה ונותן משקל נוסף להחלטה.

• לולי-
    התחלנו פיזיו' בגלל שהזחילה (על 6 ) לא הייתה סימטרית,ככה בכלל התחלתי את ההליך של בדיקה והגענו לזה שיש טונוס גבוה...משם זה התגלגל.

היא נעמדה לפני שהתיישבה לבד עושה דברים בקצב שלה.לא קראה את המדריך לתפעול תינוקות
  • אני שואלת בגלל שנועם שלי בת 11 חודשים ועדיין לא זוחלת
    עומדת על 6, מתיישבת, מצליחה להגיע לאן שהיא רוצה בדרכים מקוריות, אבל לא זוחלת ולא נעמדת
    ואצלי הרופא מתעקש להמתין עוד קצת כי לדעתו אין שום עיכוב ושום בעיה שדורשת פיזיוטרפיה, ויש לי סבלנות כי בתכלס באמת רפואית הכל אצלה תקין

• רק בשביל לעשות "וי פולני", הייתי ניגשת למפגש אחד אצל פיזיו'.יש מה לעשות-תעשי.
    אין-ממשיכים להתאזר בסבלנות
  • היינו בפיזיוטרפיה 4 חודשים בגלל הטייה של הראש והקשתה של הגב, ולא אמרו לי מילה או חצי מילה על עניין גמישות היתר של נועם.
    ואני בטוחה שאם אני אלך הם ימצאו מה לעשות - הבעיה היא שבקופה הדפוקה שלנו אפשר רק יום אחד בשבוע ורק בבוקר.
    אני שוקלת לעבור קופת חולים בגלל זה - אבל אני כל כך אוהבת את רופאי הילדים אז קשה לי לעשות זאת

• זה באמת מעצבן
    התורים רחוקים?
    אם כן,עדיף לקבוע ומקסימום לבטל
  • לי היה את זה כתינוקת וכילדה

• גם אני מציעה לבקש הפניה לפיזיו' ואם אפשר אז גם להתייעץ עם אורטופד

בינתיים אני מגרה את כף הרגל שלו תוך כדי משחק.

למשל, לקחת נוצה (או כל מיני חומרים שונים) ומעבירה אותם על כף הרגל עם דגש על האיזור שלא נוגע ברצפה. לתת למקום הזה גירוי....

אם אחשוב על תרגילים, אכתוב

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• תודה רבה בנות
  • מומ ( לא זוכרת את שמך
  • היי דניס,

גם לבן שלי יש גמישות יתר.
    הבן שלי התחיל ללכת בגיל שנה וחצי והוא גם נעמד לבד והלך מסביב לרהיטים לבד....
    הלכתי לאורטופד ילדים והוא אמר לי רק לעשות לו הרבה התעמלות (שחיה הכי טוב) וזה יסתדר לבד הוא יהיה בהתחלה קצת יותר מגושם מילדים אחרים אבל שזה עובר כמעט לכל הילדים.
    אם את רוצה להיות רגועה תלכי לאורטופד ילדים שיראה אותו.
  • יערית תודה רבה !

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה