-
מסכימה עם מה שאמרת, אבל !
אפשר ל"הכשיר" עוד מקומות לשירות לאומי שיתאימו גם לחרדים, זה לא כזה קשה, וזה יועיל להרבה דברים עם תינתן לצעירים חרדים האופציה לשירות לאומי, יש המון מוסדות והוסטלים לחינוך מיוחד שמאוד צריכים עוד ידיים ואין סיבה שזה לא יתאים לנוער/צעירים חרדיים.
המשפחה שלי חרדית, 2 אחים שלי עשו צבא, ו2 שוחררו (על תת משקל) אבל בגלל כל הסטיגמה שיש על חרדים ברגע שהאחים שלי שקיבלו פטור אומרים שקיבלו פטור מיד חושבים שעשו בלאגן בגלל שהם חרדים ולא רוצים לשרת, ואם היה שירות לאומי אחד מהם (לפחות) היה מאוד שמח ללכת.
-
היי
אני יגיד גם את דעתי אז ככה:
רקע אני באה מבית דתי ואפילו דתי קצת יותר אבא שלי חזן בית הכנסת אמא שלי עם כיסוי ראש יש לי אחים דתיים ואחים לא דתיים וגם הדתיים וגם הלא דתיים כולם עושים צבא.
סליחה כמו אני בבוא היום שאצטרך לגייס את בני יחידי כי יש לי רק שתי בנות ובן אחד ואני לא מתכוונת להביא עוד ילדים אבל זה בעיה שלי מחישובים שלי.
אצטרך לגייס את בני ובני לומד בבית ספר של כיפה סרוגה הווה אומר ממלכתי דתי ואתם יודעת שממלכתי דתי בדרך כלל הולכים אחרי זה לישיבות הסדר והם מתגייסים לקרבי אז למה שאני לא ישן בלילה במשך 3 שנים שלמות וכל לילה יהיה לי ליל שימורים וטלפונים ויחיה בלחץ ומי מבטיח לי שבני יחזור שלם ובריא לא לפתוח פה לשטן סליחה כן אבל אני מתה מפחד למה אמא צריכה לגייס את בנה לצבא וישנם אמאהות שילדיהם הלכו להם בגיל 18 ומישהי אחרת בגלל השקפה כזאת או אחרת צריכה לישון טוב בלילה לראות את החתונה של הבן שלה ואת הילדים והנכדים שלו גם אני רוצה אז אני רוצה שכולם יתגייסו שווה בשווה כמו שאני מקבלת ביטוח לאומי על ילדיי כי אני תורמת אז גם כמו שהחרדים מקבלים ביטוח לאומי שגם ישרתו ויתנו למדינה שנותנת להם מכספי הציבור.
ואני לא מנסה לריב עם אף אחת חלילה אוהבת את כולם ומכבדת את כולם אבל כולם אמאהות שצריכות לישון טוב בלילה ולא אחת כן ואחת לא.
-
א- אני ממש לא חושבת שזה המקום לדעות פוליטיות..
יש פה כאלה שאת רק אומרת להם "חרדים" ואין לך זכות דיבור יותר..
תנסי ללכת בתל אביב ולהגיד למישהו משהו טוב על חרדים..
-
פיתוש- בתור ת"א 21 שנה בואי לא נכליל את כולם...וכן גם בימים
כאלה בואי כן ננסה ליצור אהבת חינם או לפחות לכבד את הדיעות השונות!
לכן כתבתי שכל אחת תכתוב את דעתה
אגב אצלי חוץ מאח אחד כולם עשו צבא כולל בעלי
כל מה שאתם אומרות נכון ...שכולם צריכים לתרום...אם זה צבא
ושרות לאומי....אבל מציאות בשטח המדינה לא ערוכה לזה
-
עמית
אני יכולה להעיד על עצמי שאין לי שנאה נגד החרדים אני יכולה להגיד לך שאפשר להגיד שהורי הם חרדים אבל חרדים שקיבלו אותנו הילדים גם כשחזרנו בשאלה ולא זרקו אותנו מהבתים אני יכולה להגיד לך שגם לי וגם לבעלי יש זוג חרדים אבל ממש חרדים מבני ברק שפעם בשבוע אני לומדת שיעורים עם אשתו ובעלי לומד שיעורים עם בעלה כן גם לזה אני מוצאת זמן שעה בשעה אני מוכנה בשביל הנפש אני אוהבת כל אחד באמת לא בשביל להשוויץ או משהו ואני מכבדת באמת כל בן אדם.
-
רינתוש
-
לינבר כל מילה בסלע צודקת בהחלט אני איתך.
-
ענבר
-
ידעתי שאיכשהו אני יהיה אשמה בסוף :-)
במדינה הזאת הכל צריך להיות מעכשיו לעכשיו.
אז לא, זה לא עובד.
זה לא עובד טוב עם גני הילדים, זה לא עבד טוב עם ההתנתקות ועם הקרווילות, אי אפשר קודם לעשות ואז לחשוב.
צריך לראות איך עושים את הדברים, איך מוציאים בחורי ישיבה וערבים ובטלנים מתוך הבועות שלהם לבועה הגדולה יותר תוך כדי עזרה לקהילות שלהם לא תמורת שכר אלא תמורת דמי כיס, כמו בנות השירות הלאומי (שעושות עבודת קודש) וכמו החיילים. אני לא חושבת שצריך מה1/8 לגייס את כווווווולם, צה"ל לא מוכן לזה, גם הספקים של צה"ל לא מוכנים לזה, ולשלם על אחזקת מאות/אלפים בבתי כלא צבאיים זה גדול מידי על תקציב הבטחון.
העניין הוא כמו תמיד חינוך-חינוך-חינוך כרגע החילונים נראים כאויב הציבור מס' אחד (רק בגלל שנמאס לנו לשאת בנטל הכבד, רק בגלל שנמאס לנו לפרנס אחרים). הדברים צריכים להעשות בהדרגה. הבעיה שבמקרה כזה ברגע שתתחלף ממשלה שוב ראשי הציבור הדתי יקחו לעצמם מנדט לא להם.
בכל מקרה צריך לצאת לשרות הלאומי/לגיוס לפני שמתחתנים כי אין הצדקה
שכלה טרייה תשב לבד בבית ואין סיבה שהיא תגדל לבד ילדיהם ואין סיבה שהמדינה תשלם משכורת לחייל רק בגלל שהוא היה בחור ישיבה ולחייל חילוני לא....
-
להגיד המדינה לא ערוכה זה משפט נחמד שלא אומר כלום.
המדינה גם לא היתה ערוכה להתנתקות - ותראי איפה אנחנו היום
[email protected] img]
פייס: ortal_hori
-
גילוי נאות: בעלי איש קבע, אנחנו משפחה דתית לאומית. אולפנה ושות'.
לא אשכח את התקופות הקשות שלי, כמו זו שהתחילה שבוע אחרי החתונה שלנו, ונמשכה ארבעה חודשים, בהם לא ראיתי אותו כמעט, ונאלצתי לחזור לגור עם ההורים כדי לא לשבת לבד בדירה ריקה.
או את מיליון הפעמים שהוא בא ומודיע לי "אני נוסע לשלושה שבועות".
בתקופות קשות כאלה, נסעתי כרגיל מדי יום לעבודה באוטובוס, כשלידי ישבו חרדים בגיל שלי ושל בעלי, שלא מכירים אחריות ומסירות למדינה מהי.
אני זוכרת טוב טוב את ההרגשה הזאת, ואני גם זוכרת שכבר יצא לי לשמוע יותר מדי פעמים מפי חרדים את ההתנשאות והשינאה, כן כן, שינאה (!!) כלפי ה"ציונים". מלח הארץ שבזכותו אנחנו כאן במדינה משלנו ולא בין גויים, אבל הם מכנים את אותם חיילים "ציונים" בזילזול וכשם גנאי.
כולם חייבים לתרום משהו למדינה, ולא יתכן שכל כך הרבה אנשים יושבים בישיבה- ותסלחו לי אבל לי לא שילמו כסף ללמוד משהו שאני אוהבת/לא אוהבת, להפך, עבדתי מאוד קשה כדי לממן את לימודיי. וזאת, למרות שאני מאמינה בכל ליבי, כמו רבים מבני האדם, שמה שלמדתי, ובדיוק זה, הוא הוא הדבר החשוב לעולם ולסובבים אותי, בו אני יכולה לתרום מכישוריי ויכולותיי.
בקיצור גיוס חייב להיות. איך? בשביל זה אנחנו משלמים מיסים לנבחרי הציבור, לא?
יש אנשים ששילמו ממיטב כספם, למדו, והוסמכו לתת פתרונות למצבים כאלה. זה הזמן שלהם לתרום מכישוריהם למדינה, והם ודאי ימצאו פתרון.....
-
אני לא נכנסת לסוגיית הצבא כי אני עם פיתוש לגמרי בנושא הזה.
אבל מאוד צורם לי משהו ואני מרגישה מאוד נפגעת כל פעם שזה עולה..
בבקשה בבקשה לא לשכוח שיש המוני חרדים עובדים ואם לא חרדים אז נשותיהם (שמה זה משנה בתכלס) והם משלמים מס יפה יפה (כמוני למשל) ולא נהנים מהרבה שירותים שהמדינה מתקצבת, לדוגמא- רשות השידור- טלויזיה ממלכתית, כל נושא הספורט והתרבות שמקבל ביטוי אצל החילונים הרבה יותר מאצל החרדים. אז אני אבוא ואגיד: אני משלמת מיסים ואוכלוסיה אחרת נהנית מהם..(אין לי טלויזיה)
לכל אוכלוסיה יש את החלקים בתקצוב שהיא נוגסת בו.
ואגב, רק אני מגחכת עד דמעות כשאני נזכרת בקצבת הילדים העלובה שלא מדגדגת לי את חשבון הבנק? ונהנים משום מה להזכיר את זה שוב ושוב.
תושבים חוזרים מקבלים יותר מזה.
ומיסים לצערי זה נושא באמת כואב. (ענבר למה 50% מס??????????? איך ייתכן???? זו שערוריה אם זה אכן כך!)
אני אישית, וגם בעלי העובד, נורא נשמח אם נקבל משכורת בגובה כזה שלא יספיקו לנו נקודות הזיכוי בגין הילדים (2) ונשלם מס
-
אני חושבת שצריך להסדיר את עניין השירות האזרחי.
כן, רק להסדיר.
כי יש כל כך הרבה עמותות סיוע וארגונים חרדים שאינם רשומים כמוקדי שירות לאומי ועושים תכלס עבודת קודש ללא תמורה (כל ארגוני הסיוע "יד ביד" "חסדי נעמי", ביקור חולים ועזרה במרכזים רפואיים, כל הארגונים המסייעים לילדים חולים, ולא עולה לי עוד בראש, שמסייעים לכל אדם באשר הוא, במיוחד לקשישים ומשפחות במצוקה אמיתית)
נותר אם כן לקבוע מערך מתנדבים, ואם צריך להקים עוד מערכים מתנדבים במקומות נוספים, שיעשו זאת, ואם לחרדים יש בעיה לשרת במקומות שונים (ויש) אפשר להקים מערך מתנדבים שיתנדב בתוך החברה החרדית, גם שי יש חולים, משפחות במצוקה, קשישים וכו.
וזה יפתור גם את בעיית הגיל שכן אין בעיה לצאת להתנדבות בקהילה גם בגיל 18, בין הלימוד ללימוד הבא.. כך נראה לי בכל אופן..
לדעתי זה הפיתרון אבל מי בכלל מעוניין בדעתי