מישהי האכילה את הילד שלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • פירות או ירקות טחונים בבקבוק ולא בכפית? אמא שלי סיפרה לי שכשאנחנו היינו קטנים היא האכילה אותנו מזון מוצק טחון בבקבוק מדי פעם. אני לא מדברת באופן קבוע אלא פעם ב.. כשאין זמן. מישהי יודעת אם מייצרים בקבוקים עם פייה מספיק רחבה כדי שהמזון יעבור?
6 תגובות
עמוד 1
  • אני בהתחלה נתתי לדור ככה כי רק ככה הוא היה אוכל והיה לי חשוב אחרי שבועים כבר הוא אכל מצלחת וכפית
    גם אמא שלי מספרת שככה הינו אוכלים , כל עוד הילד נחשף לכמה סוגים שונים של מזון זה לא משנה איך הוא מקבל את זה

• זאת שיטה שעבדה בדור שלנו (שאנחנו היינו קטנים)
    בעבר היו גוזרים את הפטמה עם מספריים
    השיטה איננה מומלצת מכיוון שכל הקטע של לאכול מוצקים הוא הלמידה כיצד אוכלים מכפית.
    אני אישית ממש לא מתלהבת מהשיטה הזאת ..
  • גם אני לא אוהבת את השיטה, חלק מחשיבות המוצקים זה הפעלת שרירי הפה והלסתות, יכולת הבליעה ובכלל כל המערכת הסובבת....
    אם אין זמן לתת עם כפית - אפשר לוותר או לתת בשלב אחר ביום, אף אחד לא עומד עם סטופר.
    בכל מקרה מבחינה תזונתית שלב 2 של התמ"ל מכיל כל אשר הילד צריך כך שהמוצקים הם "רק" תוספת בכל מקרה העיקר זה התמ"ל.
    הפיות הרחבות מאוד מתסכלות ולא נוחות והמטרה שילמדו את המרקמים האלה לאכול בדרך שונה מהחלב....

• אני זוכרת שהיו נותנים ככה לאחיינית שלי (כיום בת 6) וזה היה נראה לי ממש מוזר

אני מסכימה עם ענבר וחושבת שיש חשיבות לאכילת מוצקים עם כפית ולא באמצעות בקבוק.

לגזור את הפטמה נראה לי קצת מסוכן. אם יש חתיכה גדולה שלא נטחנה טוב ונכנסת לגרון ללא לעיסה?? מלחיץ אותי קצת

תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• אני לא בעד, אף על פי שכשהיינו קטנים האמהות השתמשו בשיטה זו...
    החשיבות של אכילה מכפית היא הפעלת שרירי הלסת והתפתחות שפתית של הילד...
    אפשר לשלב אכילה מבקבוק כשאין לך זמן רק חשוב שזה לא יהיה הרגל קל שהילד יעדיף ויאמץ לעצמו ולבסוף יסרב לאכילה מכפית...
    בכל אופן, אם את טוחנת טוב את האוכל תקני פיטמת X, בד"כ זה עובר בפיטמה כזו או שתרחיבי אותה מעט...
    בהצלחה!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    בשורות טובות לכווולן - א מ ן!!!

יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• אני לא רואה בזה פסול כל עוד זה לא השיטה כל הזמן. חשוב שהילד ילמד לאכול מכפית כמה שיותר מוקדם.
    אפשר להשתמש בפיטמת X, לוורא שהמרק טחון טוב טוב ונוזלי כמו דייסה.

בתיאבון!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה