מס' שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר הדר,

אני בהריון ראשון שבוע 28+4,
    לפני שבוע וחצי התחילו לי צירים מוקדמים, אין פתיחה או מחיקה של צוואר הרחם ובעזרת עירוי נוזלים עצרו את הצירים.
    הרופא המטפל שלי נתן לי פרסולאט, 6 כדורים ביום ובכל זאת עדיין יש מדי פעם צירים והוחלט להוציא אותי לשמירת הריון עד סופו.

אתמול שוב היו לי כאבים וניגשתי למוקד,
    המוניטור הראה צירים חלשים ובודדים מאוד.
    בבדיקת אולטרה סאונד ראו שהצוואר סגור, אורכו 30 מ"מ- לפני שבוע וחצי הוא היה 35 מ"מ, לאחר מספר ימים ששוב הייתי במיון הוא היה 32 מ"מ.
    מנח העוברית היה רוחבי- שבוע שעבר היא הייתה במנח אורכי
    ולדברי הרופא שבדק אותי יש לי ריבוי קל של מי שפיר- 18 ס"מ.

לשאלותיי-
    האם זה נחשב באמת לריבוי מי שפיר? אם לא, כמה נחשב לריבוי מי שפיר?
    האם עצם זה שכרגע העוברית נמצאת במנח רוחבי צריך להדאיג?
    האם זה תקין שאורך הצוואר יורד מבדיקה לבדיקה?
    מה הסיכויים ללידה מוקדמת?

אשמח לשמוע את חוות דעתך..
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אם אורך הצוואר שלך הוא תקין, אין פתיחה ואין מחיקה אז לא מדובר בצירים אמיתיים אלא בצירים מדומים - כך שהסבירות שלך ללדת מוקדם נכון לעכשיו איננה גבוהה. יש פרמטרים שונים לריבוי מי שפיר - ההגדרה המקובלת ברוב המקרים היא מעל 24 ס"מ. מנח העוברים בשלב זה איננו מדאיג, יש לה עוד זמן להתהפך. אין משמעות לירידה של 5 מ"מ.
    אני מניח ומקווה שקיבלת זריקות להבשלת ראות העובר - זה מה שחשוב, ואת הפרסולאט להפסיק בשלב מסוים.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה