מי שמעה על ההרצאה של גארי יורופסקי? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • http://gary-tv.com
    אני לא מסכימה עם כל מה שהוא אומר, ובטח שלא מסכימה עם הצעת הפתרון, אבל בהחלט יש שם כמה נקודות למחשבה.
15 תגובות
עמוד 1
  • הוא אומר לא מעט דברים לא נכונים.
    ביקורת על ההרצאה: (היא ארוכה ומייגעת)
    http://www.pinat-hay.com/gaga.htm

• אני באמצע לקרוא - ביקורת מרשימה!
  • אני יודעת.....

• למען הגילוי הנאות אומר שראיתי רק כרבע מה"הרצאה", וגם את הביקורת לא קראתי (אני אקרא אותה עכשיו).
    דבר כל כך פופוליסטי, מנופח, מוקצן, רדוד ומלא בחשיבות עצמית לא ראיתי מזמן.
    בדיוק כך יוצרים פרובוקציות על מאומה, ה"מרצה" מלא בעצמו וב"משנתו", וכל כך חדור רוח קרב על מאומה, שזה מעלה גיחוך.
    הוא מנסה לגבות את דבריו ב"נתונים מדעיים" שהם בבחינת עלה התאנה שמכסה על עירום נוראי - בכמעט אילמות שנובעת מטיפשות, שהיא מנת חלקו.
    כמובן שהדרך הטובה ביותר לכסות על פסבדו-מדע זה, היא בהיפראקטיביות תינוקית, התלהבות אינפנטילית לעניין, וניסיון נואש לסחוף אחריו קהל.
    נראה לי שכצעד ראשון, עליו להשתתף בכמה שיעורים המדברים על משנתו של דרווין, בתוך הקורס "מבוא לפסיכולוגיה" שקיים בכל אוניברסיטה או מכללה המלמדת את המקצוע.
    משם ניתן להמשיך, אבל לפחות להתחיל - צריך...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • את לא צריכה לקרוא את הביקורת. אמרת כבר הכל
  • אהההה... באמת??
    טוב. חסכת לי. בדיוק באתי לפתוח את הקישור.
    חח
    שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • טוב. אני דוקא הייתי בקורס דרוויניזם במסגרת לימודי ביולוגיה - מה הקשר לדרווין? אני גם לא צפיתי בכל ההרצאה. גארי אמנם מעצבן מאוד בחלק מהטיעונים שלו (איך אפשר לרצוח חיה? רצח היא מילה השמורה לבני אדם), אבל אני יודעת שחלק מסיפורי הזוועות הם לגמרי אמיתיים. אשתו של דוד שלי סיפרה לי על הדברים האלו עוד כשהייתי בת 18.
    אבל כל מי שלמד אקולוגיה יודע שיש יחסי גומלין בין כל החומרים בעולם (החיים, המתים והדוממים) וטבעונות היא הפרה בוטה של יחסי הגומלין האלו. מה שכן - אין הצדקה לתנאים המחפירים שבהם החיות מוחזקות בארץ. בשר זה לא אוכל בסיסי שצריך לאכול כל יום (לדעתי) או לפחות לא במחיר של סבל שכזה. בגלל זה אני קונה כבר כמה שנים עוף אורגני שמסתובב חופשי ולא מפוטם בג'יפה וגם ביצים. הבעיה היא שזה יקר נורא.
    ובלי שום קשר למוסר - אני פשוט לא מסוגלת לאכול בשר. מבחינתי זה לא נכנס לקטגוריה של אוכל.
  • נ' יקירתי

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • ש' חביבתי
  • נ' חמדתי (חחחח.... אהבתי! כמו איזה 2 סוכנות מוסד עם דמנציה מתקדמת... חי חי...)
    אהבתי את ההתייחסות המלומדה!!

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • שבתי אלייך, נ' (

שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il
  • ש',
    הבנתי את הנקודה. אני מנסה לקשר אותה לדברים של ג'. אז את טוענת שבגלל שבני האדם מונעים על ידי אותם חוקים כמו בעלי החיים, זה לא יהיה נכון לצפות מהם להילחם ביצרים ולהיות לכאורה מוסריים יותר? האמת היא שאני מסכימה עם זה, אבל כשכתבתי על הפרת איזון התכוונתי למשהו יותר אקולוגי - נניח שבני האדם יפסיקו לאכול חיות ומוצרים מהחי, זה ישנה את כל המאזן בטבע: עם הזמן התרנגולות איבדו את היכולת לעוף ולא ממש יכולות לשרוד באופן עצמאי בטבע. הפרות מן הסתם גם איבדו כמה תכונות שכבר לא היה להן יתרון אדפטיבי בשבי, ולכן גם הן לא ממש ישרדו את החופש. טורפים מסביב יתרבו מהר מידי לאור כמות המזון הרבה שתשוחרר (שהרי בני אדם לא יגדלו חיות משק מבלי שירוויחו מזה משהו) וכל זה ישפיע מן הסתם גם על החקלאות, על סוג המזון שיגודל ועל המחירים שלו. יהיו גם שינויים עקיפים כמו ייצור דשן בכמות לא מספקת, מחסור במקורות מזון לבעלי חיים מבויתים (כלבים וחתולים הם טורפים ולא אמורים לאכול טבעוני), הפריה של פרחים ע"י דבורים (הבנתי שטבעונים לא אוכלים דבש) ועוד הרבה דברים.
    בקיצור, טענתי שיש יתרונות בכך שהאדם אוכל תרנגולות, פרות וכל השאר. היתרונות הם לא רק לאדם, אלא גם לבעלי החיים הנאכלים. הדבר שבכל דורש שינוי, לדעתי, זה שיטתיות הגידול שהפכה לאכזרית מאוד עם הזמן.
  • נטע - אני מסכימה איתך שדרך גידול בעלי החיים שמיועדים לשחיטה היא נוראית...
    אין לנו שום ויכוח על כך....
    הרבה יותר נעים (וגם טעים) לדעת שמה שאנחנו אוכלים גדל בכרי דשא ירוקים....
    מתחיל שינוי עולמי במגמה זו וזה מעולה, מקווה שימשיך ואף אחד לא יגדל בין ארבעה קירות מברזל בהם הוא לא יכול לנוע אפילו ימינה או שמאלה... זה נורא ואיום ושום יצור בעולם לא אמור לגדול כך ולחיות כך :-(.

• שרון שמש
    M.Sc

www.sh-cbt.co.il

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה