חוסר בברזל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • השבוע עשינו לשחר בדיקות דם (6 מבחנות הוציאו לו מסכן
21 תגובות
עמוד 1
  • בשר אדום זה בשר בקר.
    את יכולה גם להכין לו כבד או לתת לו אפונה שהם עשירים בברזל.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • הוספתי קישור במה יש הרבה ברזל:
    http://www.old.health.gov.il/units/eduction/catalog/anemia.htm

יעל, אמא של 2 אפרוחים

• אם הוא אוכל לפחות פעמיים בשבוע ועדיין הברזל נמוך אז אולי כדאי לחשוב על תוסף....

• הוא אוכל יותר מפעמיים בשבוע אבל לא הרבה. אני אהיה קצת יותר קשוחה איתו בקטע הבשרי. אני לא מהאמהות הלוחצות על אוכל בדרך כלל ועד כה היה בסדר. אני אנסה קצת יותר להקפיד ונעקוב...

• אני זוכרת שתמיד אמרו שהכי טוב לקטנטנים זה ,
    שווארמה נקבה או הודו אדום.
    הם מכילים הכי הרבה ברזל, אפשר לטחון ולעשות אחלה קציצות...

• בגן הם לא אוכלים בשר?
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • הוא בגן עד 1 ועשרים. הוא אוכל בשרי בבית
  • נדב גם היה אנמי קצת
    נתתי לו את הסוכריות גומי עם הויטמנים (גם ברזל וגם מולטי ויטמין) וזה ממש עזר
  • ויטמין C עוזר לספיגה של הברזל, אז אחרי ארוחה של בשר אדום או כל דבר עם ברזל תיתני לו פרי הדר.
    הגדולה עם סירופ של ברזל ועד שלא התחלנו לתת לה אותו עם ויטמין C לא ראינו שיפור בכלל.

• בשר בקר
    כרוב
    כרובית
    חצילים
    אברים פנימיים (גם של עוף)
    אבוקדו
  • גם אני הולכת לעשות לשחר בדיקת דם ביום ראשון,
    היא מאוד חיוורת, כל שבועיים בערך מתלוננת על גרון כואב/ אוזן כואבת כאלה דברים בסגנון, לא משהו שמתפתח למחלה או חום אבל באופן כללי היא חלשה
    גם אצלי הרופא נתן בדיקת דם רק כדי ל״ הרגיע״ אותי אחרי שהתעקשתי
    ביקשת בדיקות דם מיוחדות או רק ספירת דם כללית?
    אני שוקלת לבקש גם בדיקת דם למחלת הנשיקה

• לא שמעתי שבאפונה יש הרבה ברזל.

• לחם מחיטה מלאה
    לחם לבן
    חמאת בוטנים
    שעועית אפויה
    קורנפלקס
    עדשים / שעועית / סויה
    שעועית אדומה
    תרד
    ברוקולי
    תפוח אדמה אפוי עם הקליפה
    ממרח שומשום (טחינה)
    משמשים יבשים
    קרם של דגני חיטה
  • אירית תודה. אף פעם לא עבדתי עם תרד. ילדים אוכלים תרד? זה טעים? איך קונים את זה? איפה זה נמצא בסופר?

רעות ביקשתי ממנה בדיקת דם מסוימת והיא כבר שלחה לספירה וכו'. שחר דוקא ממש מתהנג כרגיל אבל התלונן על כאבי רגליים שהיו נראים לי חשודים. הבדיקה שביקשתי יצאה תקינה תודה לאל...

• אל תבני על תרד כמשלים לחוסר ברזל, הברזל שבו לא נספג בגוף.
    איברים פנימיים עשירים מאוד בברזל-כבד,טחול

עלים ירוקים - פטרוזיליה, כוסברה, עירית, תרד.
    דגנים מלאים - פסטות מקמח מלא, בורגול, קינואה, אמרנט, גריסי פנינה, כוסמת, לחם מחיטה מלאה, סובין חיטה, נבט חיטה, קוואקר, פופקורן.
    קטניות - אפונה יבשה, חומוס, חילבה, סויה ומוצריה (טופו, מיסו), עדשים, פול, שעועית לבנה.
    ירקות - אפונה ירוקה, ארטישוק ירושלמי, כרישה, ברוקולי.
    פירות - אפרסמון, משמשים מיובשים, צימוקים, שזיפים מיובשים, תאנים יבשות, תות עץ, רימון.

וגם כתבו לך, לשלב עם ויטמין C שעוזר בספיגה
  • טוב.... קיבלתי עכשיו תוצאות בדיקות דם של שחר....
    מסתבר שיש לה "עודף" המוגלובין- 13.9
    עכישו אני דואגת לכיוון השני- לסבתא שלה יש פוליציטמיה - שזה עודף דם- מתבטא בערכי המוגלובין גבוהים...

• יש מצב שזה מקרי-בגלל החום שיש אצלכם הוא יכל להיות קצת מיובש,בגלל זה קפץ ההמוגלובין בדם.לפעמים רמה גבוהה של המוגלובין בדם לא קשורה לרמה קטנה של ברזל.נקווה שהכל בסדר וזה מקרי לחלוטין

• טוב הרופאה בכ"ז חושבת שכדאי להעשיר לו את הת**** ושאין צורך בתוסף...
    שאלתי אותה שוב...

רעות מה אתכם?? מה הרופא אמר?

• יש להגביר את צריכת הברזל מהמזון כשהמקור העיקרי לברזל הינו מוצרי בשר בקר, הודו, עוף ובמיוחד כבד עוף. אך יחד עם זאת, קיים מגוון רחב של מזונות שעשירים בברזל: עלים וירקות ירוקים כגון פטרוזיליה, כוסברה, תרד, אפונה ירוקה, כרישה, ברוקולי, אצות, טחינה גולמית משומשום מלא, שקדים, אגוזי מלך, דגנים מלאים כגון פסטה מקמח מלא, אורז מלא, קינואה, כוסמת, עדשים, פול, לוביה, שעועית, גרגירי חומוס מבושל, אפרסמון, משמשים מיובשים, צימוקים, שזיפים מיובשים, תאנים יבשות, רימון. רצוי כמובן להיוועץ באיש מקצוע על מנת להתאים תפריט תזונתי אישי שיענה על כל צרכי הגוף.

לקריאה נוספת:
    http://www.gramse.com/Gramse07/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=84&FID=316
  • הי,
    אירית- גם אני חשבתי על זה. מקווה שזה באמת מקרי
    מחר בבוקר נלך לרופא לשאול לגבי התוצאות.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה