-
אצלנו אין...
אבל גם אם היה אני חושבת שזה מעולה לשלב אותם אם ילדים
אחרים ...לא רואה בזה כל רע ההפך
-
אצלנו אין בגן ילד עם מחלה שנראית לעין

לא היה נפריע לי אם יהיה, כולם שווים בעיניי

וילד שרואה את זה בגן מגיל צעיר מקבל את זה כחלק מהנוף וזה לא נראה מוזר

-
***בגן אצלנו אין שילוב של ילדים עם צרכים מיוחדים.
*** איך הייתי מגיבה? אני בעד
-
אני מאוד בעד! מבחינה ריגשית/חברתית:
נעמה היתה בטח רואה אותי מתקרבת ומלטפת את הראש של הילד ומתייחסת,כפי שאני עושה עם שאר-הילדים והיתה מחקה אותי בהתקרבות אליו!
רק מניסיון-מקצועי, פרקטי: על-ההורים לדאוג לחונך/ת-אישי/ת (גננת-שיח למשל עובדת עם בעלי-אוטיזם) מבחינה-טיפולית (דרך אגף-החינוך בעירייה,ההורים מורשים לקבל שירות-זה).
מדובר בהנעה ממקום למקום בעת-הצורך, טיפול בצרכים,האכלה-אישית בעת-הצורך,תיווך-חברתי וכו'.
כך לא-יהיו תלונות להורים (ובצדק),כי גם כך ישנו מחסור-תמידי באיוש-מטפלות בגנים! הן עובדות בעומס-אדיר של הספקים!
-
אוראלי שלי עכשיו במשפחתון שיש שם רק 5 ילדים ואין שם ילדים עם מוגבלויות
אני גם בעד לשלב אותם בחברה שנכיר ונלמד עליהם יותר ופחות נחשוש מהם
-
גם אצל אייל בגן אין שילוב. אבל אני גם מאוד בעד. אני חושבת שכשמההתחלה משלבים ילדים עם מוגבלות, זה יהיה טבעי והוא יראה פחות שונה
כי אין בעולם אהבה, כמו אהבה של אמא.
[url=http://www.desiglitters.com/bear/running-glittered-bear/]
-
מרווה הערה קטנה - ילד שמשולב במערכת החינוך הרגילה זכאי למשלבת ומגיע איתה לגן
מניסיון אישי כולם נתרמים מכך שיש עוד איש צוות בגן
אותי ההורים יותר העריכו ויותר אהבו מהגננת
-
* אין בגנים של הילדים שלי ילדים משולבים..
יש ילדים שמגיעה אליהם גננת שיח, אבל יש דברים פעוטים ממש..
לא משהו בולט לעין של ילדים.
* אני באה מכיוון אחר, אני מתעסקת מעט עם חינוך מיוחד.. אז אני מאוד בעד שילוב, חושבת שזה תורם לילד המשולב ולילד המשלב..
תלוי מה רמת התפקוד של הילד וכמובן שהכל תלוי בגננת שמשלבת ובכלל בסביבה, זה לא מתכון בטוח!
כל הגורמים צריכים לעבוד מאוד בשיתוף פעולה אחד עם השני בשביל שזה יעבוד.
* עם עבודה של גננת טובה ושל ההורים בבית, היה יכול להיות חיבור טוב.
"וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
אוהבי ה', יראי אלוקים.
אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
-
בגן של נעמה אין ילד משולב- וחבל!!!
זו חשיפה מאוד משמעותית עבור כל הילדים הן המשלבים והן המשולבים.
אני באה מהתחום ויודעת כמה חשיפה של ילדים עם צרכים מיוחדים לחינוך הרגיל תורם להתפתחות הריגשית והפיזית של הילד.
מאידך הילדים "הרגילים" נתרמים גם הם לשונות שיש בין בני אדם ולומדים לא לפחד מהשונה ולומדים לקבל- אני רואה בכך חשיבות עליונה
-
זאת בדיוק היתה ההערה שלי (הסייג למעשה),כי במציאות,לא-תמיד לצערי,מתלווה חונכת-אישית באופן-קבוע לכל שעות השהות בגן!! (אין מספיק תקנים) ואז נוצר מצב של מירמור ובצדק,מצד-ההורים/גננות.
כפי שאת רואה,אין בשטח ילדים בעלי-צרכים מיוחדים בסקר המידגמי שנערך כאן,כי אין מספיק תיקצוב לכל שעות-השהות בגן (ישנו צורך לרוב בפיקוח-צמוד מבחינה בטיחותית וכו').
את שימשת כגננת-שיח? דרך מתי"א? או דרך-העירייה?
-
מרווה, ועדת ההשמה נותנת שעות סיוע לפי תפקוד הילד
ברוב המקרים, לפחות באזור שלי, ההורים משלימים את השעות
יש ילדים בתפקוד מאד גבוה שיכולים להסתדר לבד ומתאים להם סיוע פחות אינטנסיבי
ויש ילדים שזקוקים ללווי צמוד
אני שלבתי ילדה שכל כך התקדמה, שהזמנו פסיכולוגית שאיננה מכירה את הילדה לצפות בה
היא לא הצליחה בכלל לנחש מי הילדה הנכונה והימרה על יחדה אחרת
-
כתבת:
"לא יצא לי להתקל במקרה של ילד משולב שהמשלבת לא תמיד נמצאת
וכשהיא לא נמצאת אז הגננת היא תחליף שלה
זה לא אמור לקרות כמובן וצריך לבדוק את העניין הזה".
לי יצא לראות מיקרים שכאלו,שאין-מספיק תקן וזאת בעיה ולכן השילוב ניכשל בהרבה-מיקרים בגלל אטימות-המערכת.
בהקשר לאספט-הנוסף, האישי-אנושי: את בהחלט צודקת,שזה נורא כשהצוות לא-מוכן לקלוט איש-צוות נוסף או כשהמשלבת לא-עושה את עבודתה כראוי!
אני,כמורת-שילוב עזרתי באופן-פרטני וגם כקבוצתי וסייעתי למורה מרצוני-הטוב,בעיקר כדי לתת לילד תחושה של שווה בין שווים וכך הוא היה משתף איתי פעולה בצורה-ניפלאה בשעות החיזוק-האישי והמורה היתה קולטת אותי נהדר,כי היא נכחה לראות שאני יוזמת גם פעילויות לכיתה ומגבה אותה בעת-הצורך.
מטרתי נגעה לחיזוק הילד ברמה-האישית ונתינת כלים להשתלבות-עצמאית בקבוצה.
את צודקת שישנן מורות/גננות בעלות-אגו,שקשה להן לקבל סיוע ועזרה והן לא-פתוחות לשום מטפל,שמגיע מבחוץ, כשכל-מטרתו הינה לעזור.
איך הגעת לתפקיד הזה? הורים פנו אלייך באופן-אישי?
באילו ערוצים היו יכלו לפנות אלייך,הכוונה האם פירסמת את פרטייך דרך המכללה או העירייה למשל?
-
כן היה בגן של הילד ..פשוט השנה הוא לא היה כבר כי עבר לגן עירייה . כשהוא היה אז התייחסו עליו רגיל וכל הילדים שיחקו איתו .
-
מרווה, דרך האתר של אלוטואתר מקום מיוחד
יש המון הצעות
האמת שהיום הורים כבר מתקשרים אלי כי קבלו המלצה מהורים אחרים
-
גם באתר שתיל יש לוח מודעות דרושים ויש שם תפקידי חינוך..
ועל לוחות המודעות במכללות לחינוך בד"כ תמצאי מודעות דרושים.
אצלנו יש המון מודעות אבל באיזור המרכז.
"וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
אוהבי ה', יראי אלוקים.
אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
-
לילד שלי יש עוד כמה שנים עד הגן,
אבל עבדתי כמה שנים כמשלבת בבתי ספר, כך שאני מכירה את תגובות ההורים.
לצערי יש הרבה תגובות מסויגות, ותמיד גם כמה הורים שיוצאים באופן ישיר נגד הילד, ומאשימים אותו בכל הבעיות של הכיתה... עצוב, אבל כנראה בלתי נמנע. יש כמובן גם הורים מקסימים שמחנכים את הילדים שלהם לקבלת השונה, ומאוד רואים את זה בהתנהגות הילדים, אבל לצערי הם לא הרוב, לפחות בנסיון שלי.
ולגבי מה שמרווה כתבה - גם אני נתקלתי בכל מיני מקרים שבהם הילד מקבל הרבה פחות סיוע ממה שהוא צריך, אם זה בגלל שלהורים אין אפשרות לשלם למשלבת על עוד שעות, או בגלל חוסר מקצועיות של המשלבים (לא כל ההורים מעורבים בבחירת משלב/ת, והעיריה לא בודקת באופן קפדני את מי שמתקבל לתפקיד). ואז באמת נוצר קושי נוסף בקבלת הילד, כי אין לו תמיכה מתאימה ואין שיתוף פעולה של כל הצוות, וגם זה מאוד עצוב...
-
לי יש אח הלוקה בתסמונת דאון ואני גם מורה לחינוך מיוחד. לכן הדיעה שלי בעניין הוא קבלת השונה בחברה. בגן רגיל א ישימו ילד בעל צרכים מיוחדים ברמות שדורשות אנשי מקצוע מותאמים או מכשור מותאם, ז"א שיוכלו להכניס ילדים בעלי צרכים מיוחדים הנמצאים בחלק היותר עצמאי והפחות מוגבל, מכאן גם שילדים כאלו לא יורידו את הרמה של הגן.
שילוב של ילד בעל צרכים מיוחדים בקהילה - לעניניינו בגן- תורם המון לאוכלוסיה ה"רגילה", מכיוון שחושפים אותו לשונה מורידים את הסטיגמות ומאפשרים הזדמנות להכיר מקרוב את ה"מוגבל". אני מאמינה ששילוב כזה יתרום לשני הצדדים מבחינה חברתית ורגשית ואפילו קוגנטיבית.
אני הייתי מקבלת בברכה יד בעל צרכים מיוחדים ללמוד באותה קבוצה עם הילדים שלי. גן משולב זו ברכה עבור הילדים - עליי זה מקובל בהחלט!!!
-
בגן של ארי אין ילדים עם צרכים מיוחדים שמשולבים.
אני הייתי שמחה שישלבו ילד כזה. זה מאוד תורם לילדים כבר מגיל צעיר, לקבל את השונה.
ארי יחסית קטן כדי לעשות את האבחנה שילד שונה ממנו ברמה הזאת (כולם שונים, חלקם בנים, בנות, גמולים או לא, ילד שבוכה יותר או פחות, ילד עם שיער קצר או ארוך- מקווה שהבנת) ולכן אני לא חושבת שהוא היה מתייחס אליו באופן שונה, כמו שמקבלים את כל השאר ששונים...
ארי אוהב את כולם
-
בגן של תהילה יש 2 ילדים שלפי מה שהבנתי מהגננת הם אמורים להיות בחינוך מיוחד
זה לא היה נראה לי נורא כל כך עד שהחלפתי את הסייעת כמה פעמים ואז זה ממש הפריע לי
הילדים ההם מפריעים לכל הגן!
מרביצים, מעיפים חפצים על ילדים ללא הבחנה!
בועטים בגננת, לי נתנו בוקסים ובעיטות,
מטפסים על שולחנות, תולשים קישוטים מהקירות,
מפריעים בשעת ריכוז ובכל פעילות אחרת..
מה שקורה בסוף שהגננת מביאה להם איזור מסויים בגן ששם הם הורסים אותו ועושים מה שבא להם רק כדי שתוכל ללמד את שאר הילדים,
הם עושים דברים שמסכנים את עצמם ואת שאר הילדים וכאשר מנסים לעצור אותם חוטפים מהם מכות!
לי זה ממש הפריע, גם כי הילדים ובינהם הבת שלי לא מצליחים ללמוד בלי הפרעות וגם כי כולם מפחדים מהם כי הם מרביצים להם..
מאוד מקווה ששנה הבאה תהיה להם מסגרת מתאימה יותר,
כמובן שאם הם היו משתלבים בלי לפגוע בשאר הילדים לא הייתה לי התנגדות
-
אני רק יוסיף שאם היה לגננת סיוע מיקצועי היה קל יותר לכולם!
הם 2 גננת וסייעת עם 34 ילדים ש 2 מתוכם חייבים ליווי צמוד!
חוץ מזה הילדים מתיחסים אליהם כרגיל, הם חושבים שהם ילדים רעים כי הם מרביצים וחבל!
כי אין ילד רע! הם פשוט צריכים ליוי ותשומת לב מלאה שלגננת וסיעת קשה לתת
-
אנגל, ילדים כאלו יש בכל גן
ולא עליהם דובר
מדובר על ילדם שמגיעם עם משלבת שהתפקיד שלה זה לעזור להם להשתלב בגן רגיל
ברגע שילד זקוק לעזרה או נמצא במסגרת לא מתאימה יש סיטואציות קשות ולא נעימות
זו אחריות הגננת לערוך שיחות עם ההורים ולוודא שהילד נמצא במקום שמתאים לו ומספק לו מה
שהוא צריך. חבל מאד שהילדים שסיפרת עליהם לא מטופלים, מאכזב לשמוע...
-
תודה רבה על התשובות בנות
היה מעניין לקרוא
וקצת מאכזב לדעת שאין אצלכן בגן ילדים משולבים
-
כבר כתבתי לך שאם היה להם ליוי לא הייתי מתנגדת וההיפך!
ובקשר למה שכתבת ילדים כאלה אין בכל גן!
פשוט ההורים לא רוצים לשלוח אותם ללמוד מחוץ לעיר
כי הם היו כבר בכמה מסגרות שהוציאו אותם משם ולא מוכנים לקבל אותם