סקר: קריירות שלך ושל הבעל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• אני במצב מתסכל מול בעלי מבחינת הקריירה שלו, או יותר נכון: העדר הכיוון שלו. אני לא יכולה לפרט כאן כי הוא ישתגע עלי אם הוא ידע

15 תגובות
עמוד 1

• 1. האם יש לך משרה/קריירה חשובה בעינייך, שלא תוותרי עליה? לא במובן של להיות מובטלת, אלא שספציפית חשוב לך להמשיך דווקא בה.

כן. כרגע אני בתחום המחקר הרפואי אבל אולי אעשה הסבה.

2. עד כמה את שאפתנית? לאן את מכוונת להגיע?

מתכוונת להגיע גבוה, מצידי לעמדה של ניהול, אבל לא יותר מידי כי אני רוצה שיהיו לי חיים גם אחרי העבודה. אין סיכוי שאסכים לעבוד במשרה חלקית או להחליף לתחום פחות תובעני.

3. האם לבעלך יש משרה/קריירה חשובה בעיניו, שלא יוותר עליה?

במקצועו הוא מהנדס תוכנה, אבל כרגע עובד במדור מחשוב במרכז האוניברסיטאי באריאל.

4. כנ"ל: עד כמה בעלך שאפתן בתחום שלו?

אממממ....

• 1. האם יש לך משרה/קריירה חשובה בעינייך, שלא תוותרי עליה? לא במובן של להיות מובטלת, אלא שספציפית חשוב לך להמשיך דווקא בה.
    חשובה לי הקריירה אבל עדיין לא מצאתי את המשרה הנחשקת, עדיין בחיפושים. אני מהנדסת ביוטכנולוגיה ועובדת בתור מנהלת איכות במפעל מזון, הייתרון של העבודה זה השעות ושזה מאד קרוב לבית

אני מחפשת להתקדם אבל לא על חשבון הילדים שלי

הוא עו"ד, שכיר וגם עצמאי, וטוב לו.

טוב לו במקום שלו והוא לא רוצה להתקדם.

5. האם יש התנגשות בין השאיפות שלך ושל בעלך? שעות עבודה רבות, למשל.
    הוא חוזר הביתה מאוחר, בעיקר כי יש לו שעתיים נסיעה וזה גורם לי להיות סוג של אם חד הורית.
    6. האם אחד מכם "דוחף" את השני להגיע ליותר בתחום מקצועו? מי דוחף את מי? איך ה"נדחף" מרגיש עם הלחץ להתקדם?
    אני מאד דוחפת אותו להתקדם. אני מוותרת כדי להיות עם הילדים

7. יש בינכם הסכמה מי יקריב יותר בשביל הבית והמשפחה ומי יתמקד בעבודה (שעות נוספות וכו') ? אתם שלמים עם החלוקה הזאת? מה קורה אם רוצים להתחלף - ההורה שיותר בבית רוצה לפתח את הקריירה שלו על חשבון הקריירה של ההורה האחר?
    אני מקריבה, סוג של הסכמה שקטה, אני מאמינה שאם אמצע משרה טובה במשכורת טובה יהיה שינוי.
  • 1. האם יש לך משרה/קריירה חשובה בעינייך, שלא תוותרי עליה?
    אני אשת קבע. הקריירה חשובה לי...לא יותר מהבית והילדים

ברור שאני תמיד מכוונת גבוה ושואפת להתקדם אבל תמיד אני עושה את השיקול בית- משפחה- עבודה ומוודאה שהעבודה לא תפגע בזמן שלי עם הילדים

בעלי שוטר והוא מאוד אוהב את העבודה שלו. הוא לא ירצה לוותר עליה כי הוא מאוד נהנה.

גם הוא שאפתן ומכוון למעלה אבל באותה מידה הוא גם מבין שבגלל שהקריירה שלי תובענית ואני משרתת לא קרוב למקום המגורים שלנו הוא צריך לעשות ויתורים והוא מקבל את זה בהבנה...אין ברירה!

לא כ"כ...ברור שאם יש לו תקופות לחוצות שהוא נשאר הרבה בעבודה זה לא מוצא חן בעיניי אבל אני יודעת שאין לו ברירה...גם לו יש מפקדים מעליו

6. האם אחד מכם "דוחף" את השני להגיע ליותר בתחום מקצועו? מי דוחף את מי? איך ה"נדחף" מרגיש עם הלחץ להתקדם?
    אף אחד לא דוחף...כל אחד יודע שהשני יודע מה הכ טוב לעצמו לקריירה ומה הכי נכון. אנחנו כן מתייעצים אחד עם השני אבל לא "דוחפים"

7. יש בינכם הסכמה מי יקריב יותר בשביל הבית והמשפחה ומי יתמקד בעבודה (שעות נוספות וכו') ? אתם שלמים עם החלוקה הזאת? מה קורה אם רוצים להתחלף - ההורה שיותר בבית רוצה לפתח את הקריירה שלו על חשבון הקריירה של ההורה האחר?
    ברמת העיקרון שנינו מחוייבים לבית באותה המידה כי שנינו קרייריסטים במשרות מאווווווד תובעניות. אני ישמח להקריב הרבה יותר בשביל הבית...הילדים שלי והבית חשובים לי הכיייייייייייי בעולם!

[email protected]
  • סקר טוב, קרן..

1. האם יש לך משרה/קריירה חשובה בעינייך, שלא תוותרי עליה? לא במובן של להיות מובטלת, אלא שספציפית חשוב לך להמשיך דווקא בה.

המשרה שלי מאוד חשובה לי. אני עובדת באותו המקום כמעט 6 שנים, עברתי המון שינויים (מבנה ארגוני, הטמעת מערכות חדשות, מיזוג של חברות עם כל מה שמשתמע, יצרתי נהלים, דוחות וכו..)
    כל עוד יירצו אותי, אני נשארת!

• אז להלן הסקר, ותסלחו לי שאני לא יכולה לענות על כולו בפורום:

1. האם יש לך משרה/קריירה חשובה בעינייך, שלא תוותרי עליה? לא במובן של להיות מובטלת, אלא שספציפית חשוב לך להמשיך דווקא בה. - אני בגדול אוהבת את מה שאני עושה אבל לא מתכוונת להמשיך לעסוק בזה כל החיים

2. עד כמה את שאפתנית? לאן את מכוונת להגיע? אני לא שאפתנית בעניין הקרייה - יותר חשוב לי גידול הילדים

3. האם לבעלך יש משרה/קריירה חשובה בעיניו, שלא יוותר עליה? בעלי כרגע סטודנט למשפטים והוא עובד כמאבטח בבית משפט

4. כנ"ל: עד כמה בעלך שאפתן בתחום שלו? בעלי מתכוון ללכת בכל הכוח לכיוון המשפטים

5. האם יש התנגשות בין השאיפות שלך ושל בעלך? שעות עבודה רבות, למשל.- לא

6. האם אחד מכם "דוחף" את השני להגיע ליותר בתחום מקצועו? מי דוחף את מי? איך ה"נדחף" מרגיש עם הלחץ להתקדם? אני דוחפת את בעלי להמשיך וללמוד ולהתקדם בתחום המשפטים אני חושבת שזה מאוד מתאים לו והוא מצידו מתעודד מזה זה נותן לו כוחות

לי יותר חשוב גידול הילדים מאשר הקרייה אז שאני ממש מדרבנת אותו להמשיך וללמוד ולהתקדם

אני יועצת חינוכית וחשוב לי להמשיך במקצוע, אם כי השנה אצטרך כנראה לחזור רק להוראה בגלל חופשת הלידה, אבל בכל מקרה מתכוונת לחזור לייעוץ שנה לאחר מכן.

אני שאפתנית אבל חשוב לי שזה לא יהיה על חשבון הילדים. כיוןן שאני עוד טריה מאוד כאמא, אני צריכה עוד זמן כדי לדעת מה מתנגש עם מה ועד כמה. אבל חלק מהסיבה שבחרתי בייעוץ היא שהשעות מאוד נוחות כדי להיות עם הילדים. מכוונת להמשיך בייעוץ ו/או במחקר באוניברסיטה.

יש לבעלי קריירה חשובה בעיניו שהוא מאוד אוהב ונהנה ממנה.

בעלי שאפתן מאוד וכבר הספיק להתקדם כמה פעמים בתפקידים שהוא עושה מאז שהתחיל לעבוד.

בעלי עובד המון שעות, אין התנגשות בינינו כי ברור לי שאני מעדיפה לעבוד פחות כדי להיות יותר עם הילד.

אף אחד מאיתנו לא דוחף, שנינו תומכים בהחלטות של השני מבחינת התקדמות מקצועית.

יש הסכמה שאני אקריב יותר, ואני שלמה עם זה. לא יכולה לדמיין מצב של להתחלף כרגע.

• אצלנו הוא מהנדס ואני עוסקת בחינוך מיוחד
    הייתה תקופה שעבדתי יותר ממנו וחזרתי מאוחר כל ערב
    השנה זה התהפך ואני חזרתי בצהריים
    הוא לפעמים עובד שעות נוספות ונוסע
    מבחינתנו ברור שאני אקח חלק גדול ממנו וזה בסדר גם מבחינתי וגם מבחינתו
    בעבר הייתה ממש חשובה לי העבודה, היום פחות...
    הייתי רוצה שהוא יהיה יותר שאפתן ויעמוד על שלו בעבודה
    וישאף גבווה יותר
    אכשהו נראה לי שהוא לא מצליח למצות את עצמו שם
  • 1. אני אחות מוסמכת ולא אוותר על זה לעולם.
    2. אני רוצה להתקדם ולהתמקצע יותר.
    3. בעלי מהנדס ואם הוא ימצא משרה אחרת שתכניס שכר גבוה יותר הוא יוותר על משרת המהנדס.
    4. כל עוד הקידום יעלה לו את השכר בלי לפגוע בחיי המשפחה הוא ישאף להתקדם.
    5. ההתנגשות תגיע כשיהיו ילדים. כי אני אצטרך לרדת באיוז משרה או לעבור לעבוד בקהילה. הסיבה שאני אשנה את המשרה שלי ולא הוא את שלו היא בגלל שהוא מקבל שכר גבוה יותר.
    6. הוא דוחף אותי יותר ואין לי בעיה עם זה. מדובר בעתיד שלנו ושל הילדים שלנו.
    7. כמו שאמרתי, בגלל שבעלי מרויח יותר אני זאת שמקריבה יותר בשביל הבית. בעלי מאד פרקטי אין מה לעשות. חלום חייו של בעלי הוא שאני אמצא עבודה שתכניס שכר גבוה והוא ישב בבית עם הילדים.
  • היי קרן,
    העלית פה שאלות חשובות ... ונושא כואב
  • קודם כל אציין שאני מעריכה גם אותי וגם את בעלי כאנשים עם המון פוטנציאל.

האמת מבחינתי הקריירה שלי זה להיות אמא, פעם כשהחלטתי לוותר על הלימודים כפרמדיקית אמרתי את זה לבעלי שאני רוצה להיות אמא לפני הכל ולא להיות תקועה בעבודה כל היום.
    בעלי הסכים איתי במיליון אחוז.
    רק דבר אחד התפקשש, כל הרעיון בקריירה כאמא זה להיות כל כולי לבית (ואני אוהבת את זה, ומאוד אפילו), ואיכשהו אני עובדת בעבודה עד 16:30

• 1. לי אין קריירה לא למדתי לתואר- יש לי תעודה של מזכירה רפואית

הקריירה שלי חשובה לי מאוד ולכן אני כמעט לא עובדת כרגע, ובוררת את העבודות שלי בפינצטה- לוקחת רק מה שלדעתי יתרום לי מבחינה מקצועית.

2. עד כמה את שאפתנית? לאן את מכוונת להגיע? אני שאפתנית אבל פחות ברמת המשרה- להיות בעמדת ניהול בכירה, אלא יותר בקטע של להיות מוערכת וברמה מקצועית גבוהה מאוד, ולאתגר את עצמי. (השאיפה שלי בסוף, היא להיות כ"כ טובה שאוכל לבחור בעמצי כמה אני עובדת ואיזה פרוייקטים אני לוקחת)

3. האם לבעלך יש משרה/קריירה חשובה בעיניו, שלא יוותר עליה? בעלי איש צבא שמתחיל עכשיו קריירה חדשה בנדל"ן. הוא בתחום שהוא מאוד אוהב ולא נראה לי שהוא יוותר על זה, אם כי יש הרבה כיוונים שהוא יכול להתפתח אליהם.

4. כנ"ל: עד כמה בעלך שאפתן בתחום שלו? בטירוף. אני לא מכירה בנאדם יותר שאפתן ממנו.

הקריירה שלי חשובה לו מאוד מאוד, והוא מוכן להקריב המון כדי שאני אצליח. לפעמים נראה לי שזה יותר חשוב לו מאשר לי.. בפועל- היו מקרים נקודתיים שהייתי צריכה עזרה ממנו, וקיבלתי, אבל בד"כ הוא בקושי בבית, וכשנצטרך באמת להגיע להסדר קבוע, זה לא יהיה קל.

6. האם אחד מכם "דוחף" את השני להגיע ליותר בתחום מקצועו? מי דוחף את מי? איך ה"נדחף" מרגיש עם הלחץ להתקדם? הוא לא צריך דחיפות. רק עידוד ותמיכה ואת זה הוא מקבל. אבל הוא כן דוחף אותי- להאמין בעצמי ולא להתפשר על עבודה סתם.

שוב, עד היום זה היה ברור. הוא המפרנס העיקרי והרבה זמן גם היחיד. ברמת ההצהרה- הוא אמר שייקח חלק. מצד שני ברור שזה לא יכול לבוא על חשבון הקריירה שלו לגמרי. אין מצב בעולם שהוא יגיע מוקדם כל יום. אבל יומיים הוא ושלושה אני- אולי.
    בגדול- לא הייתי רוצה לראות את הבנות כ"כ מעט. והמקצוע לי מאפשר לי די גמישות.
    מיכל

• אנחנו לא קרייריסטים.
  • כרגע אין לי שום קריירה, למדתי תואר ועוד לא הספקתי לחפש את עצמי...

אני לא כזה שאפתנית... אני נורא בנאלית- אוהבת שיגרה, בית ומשפחה. מבחינתי עבודה זה למטרת כסף בלבד.

לבעלי אכן יש עסק שלא יוותר עליו בחיים, יש להם רפת משפחתית שבעלי מכור אליה ומנהל אותה מלבד העבודה שלו. זאת הסיבה שאנחנו גרים מול חמי וחמתי.

בעלי מאוד שאפתן וכל הזמן קונה דברים חדשים לעסק, מנסה את המזל עם גגות סולארים... הוא לא אוהב לדרוך במקום.

יש התנגשות, כי מלבד העבודה שלו, יש אילוצים ברפת ויש ימים שאנחנו כמעט ולא נפגשים. וכן זה קצת מבאס.

אין לי לאן לדחוף אותו, הוא כל כך אמביציוני, כל כך נחוש בדעתו לטרוף את העולם שאני ממש גרגר קטן שלא מזיז הרבה... אותי צריך לדחוף כן כי אני מפחדת מדברים חדשים.

יש הסכמה שכרגע אני על התקן העקרת בית שלא יכולה לבוא בדרישות יתר. כי יש לי בעל שעושה מעל ומעבר כדי לפרנס אותנו בכבוד.
    לפעמים זה מעצבן למרות שהוא כןן עוזר ונותן כמה שהוא רק יכול.. אבל עדיין הייתי רוצה להתחלף איתו

• הקריירה שלי- זו האמהות.
    הקריירה של בעלי- אברך כולל שיושב ולומד בעז"ה לכל החיים.
    זה שאני יוצאת לעבוד זה רק כדי לפרנס- לא על חשבון הילדים ולא על חשבון הבית.
    יש לי שאיפה יום אחד להיות עצמאית אבל רק מהסיבה שאני אוכל להרוויח הרבה הרבה יותר.

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה