שאלה בקשר לאפדירול - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתמול הייתה לי שיחה עם מישהי בעבודה על האפדירול.

היא אמרה שברגע שאת לוחצת בחדר הלידה האפדירול כבר לא משפיע ואת מרגישה את הכאבים האלה.

שזה עוזר רק במקרה של לפני הלידה עצמה - בצירים וזה.

זה נכון?
    [/url
13 תגובות
עמוד 1
  • מאמי תקשיבי.. אנשים אוהבים לשתף מניסיונם, גם אם הוא לא מוצלח..
    זה שהיה לה ככה זה עניין שלה, אולי היא גם רצתה להלחיץ אותך קצת
  • תודה מאמי!

אני מתעניינת כי יש לי בעיות גב (פריצת דיסק / בלט ישן) ועברתי ניתוח לפני שנה בערך.

ואני מפחדת שזה יפגע לי סתם בגב ואני אומרת שאם גם ככה האפדירול לא משפיע אולי אני אבקש משהו אחר לקחת.
    [/url
  • האפידורל סופר משפיע!!!!!!!!!!
    כשבעלול ביקש ממני להסביר לו איך אני מרגישה תיארתי לו ככה:
    אם תעשה לי דיגי ברגל אני ארגיש.. אבל אם תוריד לי אותה זה לא יכאב!!
    אני לא בטוחה שהוא הבין...
  • שלי - מאמי...
    אם תכיני את עצמך לזה שאת רוצה לידה טבעית, אני בטוחה במיליון אחוז שתוכלי לעבור אותה בלי אפידורל.
    תפסיקי לתת לאנשים להפחיד אותך. תעשי מה שאת חושבת לנכון ומה שאת מרגישה!

אני אישית, כל כך פוחדת מהזריקה של האפידורל (לא מהזריקה עצמה אלא מאיפה שמזריקים אותה) שעברתי את כל הלידה כמו גדולה מבחירה בלי אפידורל. ואני חייבת להגיד לך שזו חוויה. ואני מתכוונת לעבור גם את הלידה הקרובה בלי אפידורל.
  • לא יכולה שלא להסכים עם ליבי. למרות שילדתי עם אפידורל.
  • ןאני אנסח שוב את מה שרציתי לדעת.

השאלה שלי היא אם האפדירול עשה משהו לגב שלכן אחרי? כאבי גב או משהו כזה?

כי אני לא רוצה לסבול שוב כאבי גב
    [/url
  • יש כ"כ הרבה גורמים......
    למשל כמה הביאו לה מהחומר המרדים. האם הלידה שלה לא התקדמה, או שהיא לא הרגישה מתי ללחוץ ובגלל זה העיפו לה את המינון כדי שתרגיש איך להוציא את התינוק.

מה שאני הרגשתי בשלב שבו היא מתארת זה מה שנקרא צירי לחץ.
    כאב לא הרגשתי!
    מה שכן הרגשתי זה שבא לי קקי.
    כואב לך כשאת עושה קקי ? לא.
    אז תחשבי שאת עושה עושה עושה וזה כאילו יוצא יוצא יוצא אבל זה אינסופי כזה זה כאילו לא נגמר הרצון הזה.
    זה לא כואב. זה סתם מעייף.
    אני לא התעסקתי לעצמי עם המינון, אז גם אם הם הורידו לי או לא זה אני לא יודעת, כי
    התרכזתי רק בעצמי.

מתי את מתיעצת כבר עם מרדים\אורטופד שיגידו לך אם הניתוח שלך הוא במקום של האפידורל? אז תיהיי הרבה יותר חכמה
  • אני חושבת שזה גם עניין של טיימינג נכון - אם תקבלי אותו מוקדם מדי הוא יפסיק להשפיע יותר מוקדם ויכאב לך (חלילה וחס!!!). חשוב גם לא לפספס את הרגע הנכון לתת אותו - אחרת תצטרכי ללדת טבעי בלי בחירה
  • מיצי!! הרופא שלי הפנה אותי מיוזמתו לרופא מרדים כדי שהוא ייעץ לי במידה ויהיה צריך אם מותר לי בכלל אפדירול בזמן הלידה.

מה שהוא יגיד וייעץ לי קדוש בעייני! העיקר שהכל יעבור בשלום אמן אמן.

עוד שבועיים הפגישה איתו
    [/url

• האפידורל שלי השפיע לאורך כל הלידה, לא כאב לי ואפילו לא הרגשתי צירי לחץ. הייתי צריכה שיגידו לי מתי ללחוץ, ותוך 20 דקות בר הייתה בחוץ.

לא סבלתי משום כאבי גב מאז האפידורל.

• אז למה שלא תחכי לפגישה עם המרדים ורק אח"כ תתחילי לשבור את הראש?
    וחוץ מזה.... אם מותר לך.
    את לא יכולה לדעת עד כמה יכאב לך והאם לא תתחילי לצרוח "אפידורל" מהשנייה שהרגל שלך דורכת ביולדות, או שזה לא יהיה נורא בכלל.
  • ליבי מהפה שלך לאלוהים!
    [/url
  • אני ילדתי בליס, ולהם יש מה שנקרא אפיקל.
    זאת מן כמות מופחתת של אפידורל. הרגשתי צירי לחץ והרגשתי אותה יוצאת, אבל רק הרגשתי, זה לא כאב.
    ואני תכננתי ללדת בלי אפידורל, ואם את זוכרת, סיפרתי לך בזמנו סיפור למה לא יצא.
    אני אישית סובלת מכאבי גב איומים מאז ההריון, ובגב התחתון בפרט.
    לא יכולה להתחייב שזה בגלל האפידורל, כי אמילי כבדה והייתה כזו תמיד, אבל יש מצב שכן.

לידה הבאה, בלי אפידורל ולא משנה מה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה