איך אצלכן? גבולות ואירוח.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אצלנו בבית יש גבולות מאוד ברורים, למשל לא אוכלים בסלון או בחדרים רק במטבח
    ובכלל מתנהגים בהתאם זאת אומרת שאין מצב שתהילה תשב על השולחן בסלון או תעמוד על הספה או תוציא צעצועים לסלון,
    שמתי לב שכשמגיעים אורחים עם ילדים אז הילדים מרשים לעצמם לעשות את הדברים שציינתי קודם וההורים שותקים,
    הייתן מעירות לילדים או שותקות?
    ועוד משהו, אני מחליפה ליוסי רק בשידת החתלה
    יש לי חברה שבאופן קבוע מחתלת בסלון שלי

16 תגובות
עמוד 1
  • היי
    אצלנו בבית מותק לילדים לשחק בסלון ומותק לאוכל בסלון אחרי זה הם אוספים ואני מנקה הכל זה בסדר מבחינתי.
    לגבי שהם הולכים לבית אחר הם מתנהגים כמו שנהוג בבית שהם הולכים אליו.
    לגבי החברה שלך הייתי עונה לה שככה זה הכללים בבית הזה וזה מה יש.
    למשל אני לא מורשה לשבת בסלון עם הרגליים למעלה הוא עם נעליים לא מורשה, או אני לא מורשה שהכלב יטייל בבית בזמן שהילדים אוכלים או להזמין דברים בטלוויזיה תוכניות ילדים בלי הרשות שלי וצריך לשאול והילדים שלי יודעים ואם מגיעים חברים ורוצים ולוקחים את השלט אביאל מיד אומר אמא שלי לא מורשה צריך לבקש רשות או אמא שלי לא מורשה עם רגליים על הספות ונעליים.

• אנחנו שומרים על החוקים גם כשיש אורחים בבית,
    אם הילדים מתחילים לקפוץ על הספות, אני אומרת- אצלנו לא קופצים על הספות..
    אני מעדיפה להעיר לילדים מאשר לבקש מההורים..
  • לי לא מפריע שהם משחקים בסלון רוב היום אנחנו בסלון ושם הילדים משחקים לוקחים משחק מסימים מחזירים למקום.
    אני גם מרשה להם לאכול בסלון יש להם שולחן קטן של משחקים הם יושבים שם ואוכלים מסימים שחר כבר מפנה לבד את מה שהוא אוכל.

אני אף פעם לא השתמשתי בשידת החתלה לא היה לי נוח החלפתי בסלון... בלי משטח החתלה ובלי כלום

• אצלנו אין שום חוקים כמעט
  • בעיני יש לשמור על חוקי וגבולות הבית גם כשיש אורחים ואפשר בהחלט להעיר לילדי האורחים "אצלנו אוכלים במטבח" וכד'.
    לכל בית יש את החוקים שלו ומבחינתי "ברומא תנהג כרומאי".

• רק אנחנו בבית ככה

• אצלנו אני דואגת שאם אנחנו מתארחים אנחנו מתנהגים כמו שמתנהגים בבית המארח ולא כמו שאנחנו רגילים
    ואם באים אלי אני דואגת שיתנהגו בהתאם לכללי הבית...
    ואם עושים משהו שלא מוצא חן בעיניי אני פשוט מעירה ...
  • מי שלא מכבד אותי ואת הכללים של הבית אז שלא יבוא
    אני הייתי מביאה לה סדין ושמה לה מתחת
  • מה זו ההערה המטומטמת של ההיא?
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • מקפידה על חוקי הבית גם לגבי אורחים, כשאנחנו מתארחים אז אני משתדלת שהבנות לא יחרגו מחוקי הבית גם אם זה מותר שם, למשל אכילה בחדרים וכו'...

הזורע חיטה דואג לשנה,
    הנוטע עצים דואג לשנים,
    המחנך נפשות דואג לדורות (הרב קוק)

• אנגל אני בדיוק כמוך !!
    אצלינו לא אוכלים בסלון ( כיבוד קל כמו פיצוחים ושתיה לאורחים כן מעבר לזה ממש לא !!!)

לא קופצים על הספות ולחתל הייתי מחתלת בשידת החתלה שהיו קטנים על הספות במיקרים מאוד חריגים.. וכן אני דואגת להעיר על דברים שלא מקובלים אצלי בבית !!

ולגבי אשכנזים וספרדים אין כל קשר אני ספרדיה ויש אצלי חוקים לגבי סדר וניקיון בבית ..

• סוף סוף עוד אחת כמוני

• גם אצלי ממש לא אוכלים בסלון
    בשביל זה יש פינת אוכל
    ובטח שלא קופצים על הסלון
    אני מעירה לילדים שירדו ושלא קופצים / עומדים אצלנו
    שהספא נועדה לישיבה בילבד

ולגבי ההחתלה ברור שלא על הסלון ישירות אפשר
    לשים חיתול או שמיכה מיתחת

לא צריך להיתבייש בלהעיר
    אני שומרת מאוד על גבולות גם שבאים אורחים
  • בעיקרון אני זורמת, גם אני לא מרשה לבנות לאכול בסלון- אבל אם באים אורחים וכולנו יושבים בסלון אז אני לא עכשיו אטרח להזיז את כולם למטבח כדי שיאכלו..

• אצלנו יש 3 בנים שובבים..

• בהחלט יש גבולות אבל כשיש אורחים לעיתים חייבים להתגמש. למשל, אם אני מאחרת את המשפחה שלי, זה למעלה מ- 20 איש (רק אחים ואחיות ומשפחותיהם). אין לי איפה להושיב את כולם לאכול למעט הסלון....
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה