הזרעה או לא הזרעה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי, בעלי ואני מנסים להכנס להריון מזה כ 7-8 חודשים, שנינו נבדקנו, אצלי הכל היה תקין ואצל בעלי מורפולוגית הזרע הייתה 4%, ספירה 17 מיליון. הרופא אמר שאנחנו יכולים להמשיך לנסות באופן ספונטני או לגשת לעשות הזרעה. רציתי לדעת האם ערכי הבדיקה של בעלי יכולים להאט משמעותית את הכניסה להריון? מה נהוג לעשות במצב כזה? גם אם נדחה את ההזרעה מתי כן כדאי כבר לעשות? שכחתי לציין שאני בת 31 ובעלי בן 38, יש לי מחזורים סדירים של 27-30 יום וגם הביוצים סדירים. אשמח מאד לחוות דעת, תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב,
    עפ"י הנתונים שמסרת נראה כי מדדי הזרע תקינים, אם כי לא מסרת את כל הנתונים לגבי בדיקת הזרע. נוסף לכך לא אמרת האם בוצע גם צילום רחם כחלק מהבירור.
    באופן עקרוני, כאשר הבירור כולו תקין מקובל לנסות להרות ספונטנית כשנה לפני שמתחילים טיפול.
    ניתן לנסות ולתזמן בצורה טובה יותר את יחסי המין סביב הביוץ על ידי מעקב זקיקים באולטרה סאונד או שימוש בערכת ביוץ. ככלל ההזרעה כשלעצמה (ללא טיפול הורמונלי) לא מעלה משמעותית את הסיכוי להריון כאשר מדדי הזרע תקינים ואין לה יתרון ממשי על פני יחסי מין מתוזמנים היטב.

בהצלחה!

ד"ר קירשנר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה