אבעבועות רוח והריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • דר' ערן שלום,
    הריון שלישי, שבוע 27+5, כל הבדיקות תקינות ב"ה.
    בתחילת ההריון ביצעתי את כל הבדיקות הדרושות. בדיקות הדם הראו שאני מחוסנת לאבעבועות רוח (אגב, גם אמא שלי זוכרת שנדבקתי בזה בילדות).
    בעלי שהה כשעתיים ליד אחיין שלו שסבל בשבוע וחצי האחרון באבעבועות. כרגע הילד נמצא בשלב שבו השלפוחיות הגלידו. אין שלפוחיות מלאות.
    לא ידוע האם בעלי מחוסן לאבעבועות.

1. האם יש סיכון חלילה כלשהו שזה יסכן אותי ואדבק בזה בדרך כלשהי בשנית (דרך בעלי)?
    2. האם אתה ממליץ שבעלי יבצע בדיקת דם על מנת לבדוק אם חלילה נדבק? או שזה דוגר אצלו?
    3. האם למרות שהפצעים נמצאים בשלב של גלד יש סיכוי להידבקות?

תודה על תשובותיך

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. לא, אם מחוסנת אינך בסכנה
    2. אפשר לבדוק אם בעלך מחוסן, אך זה לא קשור אלייך. לכן את השאלה הזו כדאי להפנות לרופא משפחה, כדי לדעת האם בכלל יש לזה חשיבות - כלומר, האם יטפלו בו מניעתית או לא.
    3. המחלה מדבקת מיום לפני הפריחה עד שאחרון הפצעים הגלידו. אם אכן כל הפצעים הגלידו הוא אינו מדבק יותר

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה