שאלה - אשמח לעזרא ממישהי שיודעת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום
    עזבתי את עבודתי במהלך תשעת החודשים מהלידה, ידוע לי שאני זכאית לאבטלה רק לאחר 90 יום מעזיבת העבודה.
    הסבירו לי שמיד עם סיום העבודה להירשם בלשכת התעסוקה על מנת שספירת ה-90 יום יחל. הייתי בלשכת העבודה והיא רשמה אותי ואמרה לי להגיע כל שבוע לחתום ורמזה שאם איני מעוניינת לעבוד לאור הנסיבות שעזבתי את העבודה אז פשוט לא להגיע ללשכה כל שבוע אלא רק אחר ה-90 יום כדי שישלמו לי אבטלה.

תאמת, זאת שקיבלה אותי לא הייתה ניראת לי מבינה כל כך לכן אני פונה אליכן.
    האם זה באמת נכון שרק לאחר ה-90 יום להגיע ללשכה? ומתי עלי לגשת לביטוח הלאומי?
    אני דואגת שאם אני אתחיל מעכשיו להגיע ללשכה הם ימצאו לי עבודה ותאמת לא כל כך מתאים לי עכשיו אני רוצה להישאר קצת בבית עם הקטנה.

אני ממש אודה לכל מי שתענה לי
    תודה מראש
    ליאורה

שיהיה לכולנו יום נפלא!!!
    ליאורה
15 תגובות
עמוד 1
  • אני מאמינה שיש אתר באינטרנט ללשכת עבודה שאפשר באמצעותו לשאול שאלות בעניין- תנסי לשלוח שאלה, אפילו בעילום שם.
    בהצלחה!

• קודם כל כיף לראות אותך פה

• סיוון תודה מאמילה
    ומה לגבי הביטוח לאומי?

שיהיה לכולנו יום נפלא!!!
    ליאורה
  • ביטוח לאומי זה שטויות
    תלכי עד שנה מהרגע שהתחלת לחתום זה מספיק להם
    העיקר לתת להם תאריך מתי התחלת לחתום ומתי עזבת עבודה וכו

• סיון- ב90 יום האלה היא בלי משכורת?

• נכון

• אם אני מתפטרת על מנת לטפל בילד אני יכולה לחתום רק לאחר 90 יום ואני נשארת ללא הכנסה?

• נכון מאוד

• אז כדאי לי להתפטר מעכשיו

• היום אמרו לי אחרת....שלוקחים טופס מהעבודה שעבודה לא מאפשרת לי לטפל בילד משהו כזה ומקבלים מיידית.מישהי שגם עשתה ככה קיבלה ישר.
    זה מה שהיא רשמה לי בפייס : כן בטח. ולהוציא מפלאפון מסמך שבו הם מפרטים את שעות העבודה במוקד שלא איפשרו לך לחזור לאותה משרה, בתור אם.

• איזה כיף לראות אותך!!!
    אני היתפטרתי בזמנו אחרי הלידה של עידן,
    התחלתי לחתום אבטלה לפני שעברו 90 יום, ואז יצאתי לעבודה. (עידן היה בן 9 וחצי חודשים).

שביטוח לאומי שילם לי, הם שילמו לי לא את כל הימים המגיעים לי עפ החוק כי יצא שהייתי רק 35 ימים בבית. (החלו את הספירה 90 יום מרגע ההיתפטרות).

אבלללל!!!!
    אם ישנה סיבה מוצדקת בגינה היתפטרת את זכאית מיד!
    באתי לביטוח לאומי (עבדתי כבר) רשמתי מכתב למה הסיבה של עזיבת העבודה מוצדקת ותוך חודש קיבלתי תשלום על עוד 30 יום! (בסהכ הגיעו לי 65 ימים,והם משלמים רטרו).

אם מקום העבודה עולה על כמות מסויימת של ק״מ , ושעות הגעה לעבודה (כמה זמן לוקח לך להגיע), אה ולא ברכב, באוטובוס!!!! כן כן באוטובוס.
    העבודה שלי היתה בתל אביב, ואם נוסעים באוטובוסים זה 2 אוטובוסים,

ואם נגיד לא משתלם לך לצאת לעבוד.

בקיצור, דברי איתי בפייס ואני אסביר לך את כל הסיבות שאת יכולה לרשום, ולהתחיל לקבל במיידי.
    כי חפרתי כבר חחחח
    (מה שכן הכי חכם, להתחיל לחתום בערך 3 שבועות - חודש אחרי העזיבה,) לחתום בערך חודש וחהגיש טפסים עם הסיבה המוצדקת.
    בקיצור דברי איתי

• שאלה בקשר לזה:אם אני רוצה להתפטר בגלל הילד אני חייבת.לעשות.את זה עד שהוא בן 9 חודשים?

• לגבי הסיבה המוצדקת אני לא יודעת
    אני יודעת שאם הסיבה היא לגידול הילד זה לא מספיק טוב בשבילם
    אני חתמתי עקב מעבר דירה מירושלים לחיפה ובאמת קיבלתי הכל ובלי עיכובים

• כן את יכולה להיתפטר עד שהילד בן 9 חודשים. על מנת לקבל פיצויים.

סיון אכן רק לצורך טיפול בילד זה לא מספיק.
    אבל יש להם רשימה ממש עם מרחקים וקמ,
    אז אם העבודה לכיוו אחד עולה על 56 קמ (או 46 לא זוכרת בדיוק),
    וגם זה שהייתי צריכה לעבוד ערבים, ולחזור מאוחר, וגם אם זה בקרים,
    האוטובוס הוא לפני שכל גן בארץ נפתח (6.45).

בקיצור רושמים מכתב והם בוחנים, הם החליטו שאצלי זה כן סיבה מוצדקת.

• תודה לכולם על התשובות
    אולגוש לא מובן לי למה את לא חברה שלי בפייס
    תישלחי לי חברות LIORA COVACH או תרשמי לי איך את מופיע
    שיהיה לכולנו יום נפלא!!!
    ליאורה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה