אני מבקשת סליחה מראש על חפירות, אבל....חייבת לשאול - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ... את אלה השואבות והמניקות שביניכן...
    אני ממש מתביישת שתדעו לכן - בחיים לא דרשתי כל-כך הרבה תשומת לב ועזרה
    כנראה שהגיע זמן ללמוד

תקשיבו, אני גיליתי משהו נוראי הרי מאז שחזרתי הביתה הנקתי את הבובה שלי, היא הייתה עוזבת את הציצי לבד, נרדמת וכל טוב ויפה... עד שהיום היא הניקה אבל לא נרגעה, אז נאלצנו לתת לה בקבוק ורק אז היא נרדמה... ועכשיו בעלי נתן לה את מה שהצלחתי לשאוב (כ-20 סמ"ק בלבד) וגם תוספת בקבוק - והילדה הייתה מבסוטה, דפקה וואחד גרעפס - דבר שלא עשתה לי בכלל (אני עוד התלוננתי על זה קודם...) וישר עשתה קקי, דבר שאחריות בבית החולים הסבירו לי שבדרך כלל קורה אחרי האוכל...
    אז המסקנה הסופית שלי הייתה שהיא פשוט לא קיבלה ממני מספיק
    בא לי לבכות.... איך יכולתי לעשות לה את זה??? איך לא ידעתי??? ועוד הצעתי לה את הציצי השני והיא לא לקחה, פשוט נרדמה, אז לא ידעתי שחסר לה!!! אין לי בעיה להאכיל אותה כל שעתיים, אבל לא ידעתי שאין לי מספיק!
    וגם שאבתי היום הרי, ויצא לי בקושי 20 סמק, ויש לי גודש בשני הציצים כבר, ובמקלחת לא יוצא לי, כואב מאוד, לא מסוגלת להוציא טיפה אפילו! מה יהיה?

אז עכשיו אני ממש לא יודעת איך אפשר לשלב הנקה עם שאיבה! אני רוצה שהיא תניק מנמני, אפילו השגתי פטמות סיליקון והיא ינקה לי פעם אחת מזה והיה כיף לא נורמלי לאומת כל הכאבים האלה שהיו קודם, אבל היא לא תמיד מסכימה, ומתייאשת מהר, ובשאיבה ראיתי שאין לי הרבה חלב!!!

יווו, אני חייבת יועצת הנקה מיד! דחוף! צמוד! שאני אדע איך לצאת מזה... יש לי ייסורי מצפון קשים על זה שהילדה לא אכלה מספיק ולא ידעתי...

אז מה אני עושה? איך להקל על גודש עם כל הבעיות שציינתי? איך לשלב שאיבה עם הנקה? האם מישהי מכירה יועצת הנקה זמינה? מחר יום שבת, נעבור אותו איכשהו, אבל נראה לי עד שאשיג לי יועצת הנקה אני אתפגר...

סליחה שחפרתי, ממש רע לי ואני מבולבלת עד השמיים... תודה שקראתן עד הסוף ואשמח לתשובות אם יש...
9 תגובות
עמוד 1
  • תקשיבי מותק!
    כשרז נולדה הייתי רק שואבת חלב כי לינוק היא לא ידעה והאמת שלא התעקשתי עם זה..
    היה לי יותר נוח לשאוב ולדעת את הכמות המדויקת שהילדה אוכלת..
    לי בטיפת חלב אמרו שכדי שהגוף ייצר חלב את צריכה לשאוב לעיתים קרובות! ככל שתהיה יותר דרישה- יהיה יותר יצור!
    לכן- אני הייתי שואבת חלב כל שעתיים- גם בלילה!
    כשאת שואבת חלב תעשי עיסוי לשד ותלחצי יצא עוד חלב... אל תתאייאשי!
    ידוע שלינוק זה יותר קשה מאשר למצוץ מבקבוק ולכן הם מתעייפים יותר מהר ביניקה..
    עוד מה שהסבירו לי בטיפת חלב, ובגלל שעדן נולדה במשקל של רז( אם אני זוכרת נכון 2200?)
    אז גם אם הילדה רוצה לישון יותר.. צריך להעיר אותה לאוכל גם בלילה כל שעתיים וחצי!! עד שהיא מגיעה למשקל של 3 קילו.
    בקיצור הייתי בינתיים ממליצה לך לשאוב חלב, להיות רגועה כי הכל בסדר! ואת אמא נפלאה ותתני לזמן לעשות את שלו ומהר מאוד תסתגלו אחת לשנייה!

• מאמי....קודם כל להירגע.
    גם לי היה משהו דומה!
    לגבי שאיבה בהתחלה בקושי היה יוצא לי משהו,
    אם היא אכלה ונרדמה והיתה רגועה סימן שהיא היתה שבעה!!
    לגבי הגודש, 3-4 ימים אחרי הלידה היה לי גודש מטורף!!!
    קודם כל מקלחת חמה על החזה ועיסויי, תנסי לסחוט את החזה בשביל להוציא קצת, זה יקל מאוד,
    לשים מגבת חמה על החזה ואז לשאוב.

אני כמעט בטוחה כשישתחרר הגודש יהיב לה הרבה יותר קל לינוק, ככה היה עם עידן.

איך את שואבת? אני אגיד לך איך שאבתי וזה עזר! היה יוצא בין 50-100 תלויי בזמן ששאבתי.
    7 דקות ציצי ימין, 7 דקןת שמאל.
    5 דקות ימין 5 דקות שמאל.
    3 דקות ימין, 3 דקות שמאל.
    1 דקה ימין, 1 דקה שמאל.
    כמו כן הייתי נרגעת!!! לןקחת לי ספר וקוראת ושואבת, והייתי מרגישה כשהחלב היה מתחיל להישתחרר.
    אצלי אם הייתי לחוצה לא היה יוצא כלום!!!! אולי אולי 5-10 סיסי.

מאמי קודם כל תשחררי את הגודש כמו שאמרתי לך (ביחד עם השאיבה), אני בטוחה שזה יקל!

לכל שאלה אני פה!!!
    יש לך פייס?
    אם יש לך שאלה אז גם שם תוכלי לשאןל בכיף!!
    (הפייס אצלי מתריע ישר באיפון).

והכי חשוב!??? להירגע!!!!!
    אמא רגועה= ילדה רגועה!

• יקירה,
    אני לא יודעת בת כמה הבת שלך, אבל תינוקות עוברים תקופות שונות כמו קפיצות גדילה וכו ותקופות אלו משפיעות גם על הרגלי האכילה והשינה וכו.
    לגבי הגרעפס, בקבוק גורם ליותר גרעפסים בגלל כניסה של אוויר וגרעפס הוא לא מדד לשובע ובטח שלא לאיכות ההזנה!
    ההצעה שלי אליך היא להמשיך להניק ואם יש צורך להוסיף חלב שאוב או אפילו תמ"ל אבל הכי חשוב: התייעצי עם יועצת הנקה! הן מומחיות בנושאים האלו ואני כותבת לך את זה אחרי שנעזרתי ביועצת הנקה במשך שלושה חודשים והיא שינתה לי את כל החשיבה. כמובן, היא חייבת להיות משהי שאת מתחברת אליה אז כדאי לעשות סקר שוק ולקבל המלצות וגם סוג של ראיון טלפוני.
    אל תפסיקי להניק (אלא אם את מעוניינת בכך) ותרגישי טוב עם עצמך כי את נותנת לה את "הזהב הלבן" שאין טוב ממנו!
  • תודה נופרוש, אולגה וחן!
    אולגה - יש לי פייס, אשמח אם תחברי אותי למרות שאני מרגישה לא נעים להציק...dana ronen-vered אני
  • בובה! קודם להירגע.. את אמא בפעם הראשונהה וככה לומדים
    אל תחמירי עם עצמך!
    כולנו עושות טעויות ולומדות על בשרנו מה כן ומה לא .. מה מותר ומה לא... מה אפשר ומה לא.
    גם אני בתחילת ההנקה הייתי מבוהלת מאד וכאב לי מאד שלא הצלחתי להניק אבל לא ויתרתי ... התחלתי לשאוב - וזה היה עוד יותר קשה כי יוצא כלכך מעט בהתחלה שזה - סיוט!
    אבל לאט לאט הכמות גדלה ואת גם לומדת מתי הזמן הכי טוב לשאוב .
    מה עוד? שהייתי מניקה את הדס ועושה לה גרעפס אז היינו משחקים איתה וחשבתי לתומי שזהו היא סיימה לאכול ... ואחרי שעה וחצי הילדה שוב רעבה.... רק אחרי כמה ימים הבנתי שאני בכלל צריכה להציע לה עוד פעם גם אחרי הגרעפס והיא לוקחת!!!! טעיתי ולמדתי מזה .....

ממליצה לך להתיעץ עם הפורום של "ליגת לה לצ'ה"...

• מאמי בלי לחץ, על כל השאלות שיש לך נשתדל לענות ולכוון אותך לעבר התשובה
  • לא יודעת לייעץ על יועצות הנקה
    אבל זה בהחלט משהו שכדאי!
    אם יש לך גודש והילדה בכל זאת לא מצליחה לינוק, יכול ליהיות שהגודש מפריע
    כי הוא מותח את הפטמה ככה שמאוד קשה לינוק ממנה.
    תשאבי לפני ההנקה עד שהציצי לא יהיה כזה סיליקוני... שהיא תוכל להצמד אולי זה זה?
    אולי יהיה לה יותר קל לאכול מציצי לא גדוש
  • לגבי הגודש - היה לי גודש מטורף, ולא עזרו שאיבות, היה משחרר רק קצת. שמתי עלי כרוב על כל החזה בחזיה והייתי עם זה כל הזמן במשך כשלושה ימים, גם בלילה. הוצאתי רק להנקות.
    זה שיחרר מיידית.
    את תראי שהכרוב נהיה מבושל אחרי שאת שמה אותו בגודש וזה סימן להחליף לעלה כרוב חדש.
    בהתחלה זה כל כמה שעות וככל שהגודש יורד זה מרחיב את הפערים.
    לגבי ההנקה - את לא יכולה להשוות בין שאיבה להנקה, אולי בשאיבה יוצא פחות.
    לי למשל גיליתי שעוזר לשים תמונות של הילד וסרט וידאו של הלידה כי אז ההורמונים פועלים ומשתחרר חלב.
    אם הילד רגוע סימן שהוא לא רעב, אחרת יאכל גם כל חצי שעה ואת תראי את זה בקפיצות גדילה.

• לא הבנתי למה ישר התחלת לשאוב.
    תני להנקה להתבסס אח"כ תתחילי לשאוב (ולשם מה את שואבת? אם את תהיה איתה בבית בכמה חודשים הקרובים לא צריך לשאוב! אני שאבתי כי יצאתי לעבודה וזה מה שהיתי שולחת לגן).
    אם היא ינקה ונרדמה זה אומר שמספיק לה. קקי היא לא חייבת לעשות בכל הנקה.
    כפי שחן אמרה גרפסי זה לא מדד לכמות אוכל שהיא אכלה.
    היא בת פחות משבוע, זה הכמויות שהיא צריכה לאכול. חוץ מזה בשאיבה יוצא פחות מאשר בהנקה!
    את לחוצה מדיי. תנשמי עמוק, תעשי מקלחת פושרת ותתחילי להקשיב ללב שלך!!
    לגבי הגודש, בין הנקות תרטיבי חיטול טטרה ותניחי על החזה (שיהיה קריר) לפני הנקות את יכולה לעשות מקחלת חמימה על החזה ולעשות אפילו עיסויים מפנים החזה החוצה כדי להתחיל את זרימת החלב. יש לך גודל כי יש לך הרבה חלב
    אל תזניחי את הגודש!

ושוב פעם, את לחוצה מדיי. תירגעי!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה