-
אהאהאהאה וגםםם
מתי מומלץ לקנות את הכל? כמה זמן לפני הלידה.?
מה אני חייבת שיהיה לי לפני?
מה אני יכולה להשלים אחרי?
ובהתחלה כדאי לקנות מה שחייבים ואח"כ השלמות.
את הדברים הבסיסיים בד"כ לא מקבלים מתנה.
חיתולים בגדי גוף וכו'
-
אני בעד כמה שיותר לקבל,לתת,לשפץ/לצבוע (ריהוט-ישן עץ-מלא שמוצאים/מקבלים,להשמיש (לנקות-צעצועים וכו')..כדי לשמור את הכסף למה שצריך באמת..
בהיריון זאת ה-תק' להתחיל לשוטט באתר יד 2 (בקטיגוריית מסירת-ציוד)+באתר אגורה (מסירת ציוד בחינם) או לקנות ציוד..
בדיוק כעת ברחובות,ישנה מישהי שמוסרת 2 שקיות-ענקיות של ביגוד דרך-האתר אגורה..
יש כל-הזמן הזדמנויות,רק את ובעלך צריכים להיות חרוצים ויצירתיים,כדי להשקיע את הכסף בדברים שצריך לקנות ואין-ברירה אחרת..
אין מה לשקוע בחובות,כל עוד הילד קטן ולא מבין ממש באופנה בעיני..העיקר שיהיה נקי,מתוקתק ושהכל ייראה חדש עליו וכמובן כל-הציוד שלו..בעיני..
קשה היה לי לראות ציוד מוזנח,ישן,קרוע ועם כתמים על נעמה..ולכן אני משקיעה זמן בהשמשת-ציוד ובעזרה-הדדית,ע"מ שיהיה לי את הכל במצב-מעולה!
לנו לא היה הרבה-זמן,כי היינו סטודנטים ועבדנו,אז קיבלתי הכל מאחיותיי ומחברותיי (גם הרבה ציוד ממש ישן ומעפן) ובהדרגה התחלתי לשדרג, כך שהכל נראה אצלי כעת חדש! (יד 2,הכוונה), מידי-פעם אני גם קונה-השלמות אם צריך..
אני מסדרת בתים/עסקים= מקבלת בתמורה ציוד (גם כעת בהיריון).
עריסה= ניתן להשכיר דרך יד-שרה.
אנחנו השכרנו דרך חנות-מוצצים (מערב-ראשל"צ), 30 ש"ח לחודש..
יש לי תחושה שכעת נחסוך ונשתמש במיטת-התינוקות שקיבלנו בהחלפת-ציוד שעשיתי בזמנו (הבאנו בתמורה ביגוד+אני מעצבת צנצנות מזכוכית,נס-קפה וכו'..כך שהבאתי סט-ענקי לכל-תצרוכת-המטבח).
-
מה שצריך לקנות ובד"כ לא מקבלים מתנות:
גופיות - מעטפת כאלה, יש עם תיקתקים - זה מאד נוח
בייביגרו - בגדי גוף
מכנסונים עם רגליות
חיתולי בד
אמבטיה עם רגליים, או שיש אמבטיה כזאת מבד ניילון שמתקפלת אם אין לך מקום מיותר בבית - תשאלי בחנות ויראו לך
לגבי סלקל - א"א לקנות ישר כיסא תינוק לאוטו, כי הכי קטן זה מ-10 ק"ג או משהו כזה. חייבים סלקל בתור התחלה. אני השתמשתי המון בסלקל בתור עוד גיוון בשבילו בבית - הוא מאד אהב להיות בסלקל ולהסתכל עלינו כשהוא היה פצפון, לדעתי זה לא מיותר ויש סלקלים זולים, את לא חייבת ב-700 שקל.
עריסה - כמו שכתבו לך כבר
מברשת רכה וקטנה לשיער ומספרי ציפורניים לתינוקות (לא גוזרים ציפורניים עד גיל חודש, עד אז הציפורניים מאד רכות ונושרות לבד!)
סבון תינוקות לאמבטיה
מברשת לשטיפת בקבוקים
וכמובן - טיטולים, מגבונים, בקבוק, מוצץ וכל שאר המתכלים...
-
טוב אני יגיד לך מה הייתי עושה במקומך...
*קודם כל עריסה כמו שהזכירו הבנות את יכולה להשכיר ב30 שח לחודש ואחר כך כבר ציקני מיטת תינוק..
*דבר שני תיקני לך רק אבל רק מה שתצטרכי להתחלה:
-זוג חזיות
-זוג רגליות
-כמה חיתולים
-ושתיים-שלוש חליפות פשוטות להתחלה
-שני מוצצים ובקבוק
-וכמובן טיטולים,משחה וכו..
*אל תשכחי שלבית חולים בדרך כלל מביאים בגדים מתנה ככה שחבל שתיקני לפני
*אחרי הברית מן הסתם (אני מקווה) שתרוויחו ואז יהיה לך לקנות מה שלא קיבלת
*אם יש לך משפחה קרובה שאת לא מתביישת אז פשוט תבקשי מה שחסר לך והם יקנו אחרי הלידה כמו מצעים וכאלה
*תעשי לך רשימה וכל מה שקיבלת/קנית/ביקשת לקבל תסמני וי וככה יהיה לך יותר מסודר מה חסר וכו..
*אגב יש את אגודת "אפרת" שנועדה למנועהפלות וגם עוזרת במיקרים כמו שלך,אני מציע לך להתקשר לספר את הסיפור שלך והם בטוח יעזרו!הם מביאים את כל (!!) הציוד הראשוני שכולל עגלה והכל ועוזרים במטרנה וטיטולים לשנה..
מקווה שעזרתי..שיהיה בהצלחה..
"אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
-
אהה,וסליחה על השגיאות אני מחוברת עכשיו מהאייפון וזה קצת קשה לכתוב..

"אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
-
והבאתי לך קישור:
http://www.efrat.org.il/hebrew/ "אין בעולם אהבה כמו אהבה של אמא..."
-
לגבי מיטה, לנו הייתה מההתחלה מיטת תינוק רגילה.
לא עריסה. הגדול.
אז הנה זה רכישה חד פעמית ולא צריך להחליף (עד שהילד לא מנסה לצאת ממנה, יש כאלה שלא מנסים לצאת וישנים שם עד גיל 3)
אבל כן היא גדולה יחסית... תראו אולי תסדרו את החדר אחרת וזה יהיה בסדר...
לא יודעת בשביל מה צריך מברשת רכה לשיער (מצד שני לא נולדנו עם כ"כ הרבה....ומה שהיה היה מאוד דליל חחח) אבל עדיין, כאילו אפשר לסרק במסרקים שלך לא? פשוט בעדינות...לא יודעת לא מבינה את זה חחח
למיטת תינוק את צריכה מזרון, סדין, מגן ראש, ושמיכה.
בדכ אלה שבאים עם מתנות מביאים בגדים (כי בגדי תינוקות זה חמוד)
ושמיכות (כי זה גם חמוד)
אז בכל אופן את צריכה שמיכה אחת במלאי וסדין.
תראי עוד משהו, תינוקות פולטים, אז תחשבי הוא פלט במיטה, מה תעשי?
תחליפי את כל הסדין הנקי והחדש בגלל פליטה פיצית? לא חסכוני ומבאס.
אז, את צריכה שיהיו לך או חיטולי בד\טטרא (מוכרים את זה 3 בחבילה, אז חבילה אחת מספיקה אם את מכבסת מהר או אם את באמת רוצה מינימום חחח)
את זה את יכולה לפרוס על הסדין איפה שהראש שלו. לי היו מגבות קטנות כאלה
מכל מיני סטים של קרמים, אז אני שמתי אותן.
החיתולי בד האלה, הפיסות בד זה נוח גם אם את רוצה לשים אותו על ספה או משהו את פורסת. אבל אם יש לך בבית איזה סדינים למיטת יחיד שלך מהתיכון וכו'... את יכולה להשתמש בהם! (לכבס אותם רק בכביסה לתינוקות), גם ציפיות לכריות שלך
של אותו סדין.
ובבגדים לא יודעת כמה צריך מינימום שיהיה כי קיבלתי יד שניה ממישהי.
אבל אם את קונה אז הנה דברים שיהיו נוחים מאוד:
חולצה\בגד גוף שיהיה מעטפת, יענו שאת יכולה ללבוש את זה כמו חלוק\חולצה מכופתרת. הבנת? שזה לא חולצה שלמה והסגירת מעטפת היא על הטיקטקים (כל הבגדים של התינוקות על טיקטקים). אז מעטפת זה ממש נוח!!!
סלקל זה חובה אין מה לעשות.
-
אור אני אתן לך עצה...
המצב שלנו גם ממש לא טוב
ולכן מה שעשינו קנינו הכל לאט לאט.. כלומר דיי מההתחלה כל פעם קנינו עוד כמה דברים ואז לא הייתה לנו הוצאה ענקית בבת אחת..
אני לא מאמינה באמונות של לא להכניס הבייתה אז קנינו ושמנו בחדר סגור במגירות והכל היה ארוז עד לשבוע 37 בערך ואז סידרנו הכל וכיבסתי הכל
אני רוצה לומר שזה ממש ממש עזר!!!!!!!!! כל פעם לקנות עוד משהו, וככה לא צריך להוציא אלפי שקלים במכה...
מה שמומלץ זה כמובן, עגלה , סלקל, אמבטיה, מתקן אמבטיה, אביזרי רחצה, מצעים, שמיכות, בגדים... אני לא קיבלתי הרבה מתנות אז יצא לי ממש טוב שקניתי הכל...
-
טוב, כבר ענו לך כמעט הכל!
אני רק רוצה להמליץ לך לחפש גם ביד 2 (אני מכורה ליד 2) את תוכלי למצוא שם ה-כ-ל, עגלה במחירים מצחיקים, מיטה ושידה (אין צורך לקנות עריסה - אפשר להשכיר- אבל יש כאלה שישר שמים במיטת תינוק רגילה ואין שום בעיה) ואפילו בגדים שאנשים מוכרים חדשים שמביאים מחול כדי למכור בארץ.
סלקל - גם אפשר להשיג ביד 2, הייתי ממליצה לקנות את האלפה אומגה או בסגנון כזה, יש לי אותו והוא מגיל 0 (סלקל) הופך לכיסא בטיחות ואז הופך לבוסטר לגילאים יותר גדולים. אני מאוד מרוצה ממנו!
בקיצור, לפני שאת קונה משהו תיכנסי ליד 2 ובטוח תמצאי דברים שווים. (רק לפני שבוע השגתי לאחותי עגלה של פג במצב מעולה עם אמבטיה רכה ב- 250 ש"ח)
-
טיול באתר יד 2 ובאתר אגורה.
לאוריקי קניתי רק שידה (מיטת תינוק, עגלה, סל קל - יד 2).
לא השתמשתי בעריסה ישר למיטה והוא השתמש בה עד גיל 2 (היתי חייבת להוציא אותו מהמיטה כי היתי בהריון עם אמילי). אחיין שלי היה במיטה עד גיל 3.
-
בובה אין צורך בעריסה! סתם הוצאה מיותרת ( לא גדולה אבל מיותרת) הרי באיזה שלב תהיי חייבת לשים אותו במיטה לא?? עריסה זה עד גיל 3 חודשים כך. שחבל- לקנות מיטה מההתחלה
-
כמובן שאמבטיה ומעמד לאמבטיה
שמפו אל דמע וכו..
מצעים למיטה- לא חייב של מותגים יוקרתיים
-
מיטת תינוק את חייבת לקנות,
אבל עריסה ממש לא!!!
את יכולה לקבל מיד שרה,
או לשכור בשילב או בחניות אחרות ב30 שקל לחודש,
אם הבית שלכם לא גדול, ואת מרגישה שאין לך צורך לנייד את המיטה של התינוק בבית, את יכולה לקנות רק מיטת תינוק, ללא השכרה של עריסה כלל...
העריסה פשוט קטנה ונוחה להתחלה,
וגם נוח להסיע אותה בבית, לכל מקום בו את נמצאת,
בבית שתי קומות זה ממש חובה,
כי בהתחלה הם ישנים הרבה וקמים הרבה ולא תוכלי לרוץ בין חדרי הבית כל היום.
לגבי שאר הדברים,
את יכולה לקנות באופן מחושב ומינימאלי,
לראות מה תקבלי ולהשלים אחרי הלידה עוד קניה...
בנינו, הרוב מביאים חליפות ובגדים, ואם יש פתק החלפה תוכלי להחליף לדברים אחרים שאת צריכה....
אצלי בכלל לא הביאו מתנות, כולם הביאו כסף...
אז לא יודעת מאיפה הסיפורים של כל המתנות שכולם מספרים,
זה לא כל כך נהוג...
"הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"