אני חייבת להבין! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בננות, בבקשה, עזרה... מי שמניקה/הניקה...

הילדונת שלי עושה לי את המוות, בחיי ... אני לא מצליחה להבין מה היא רוצה! פשוט לא מבינה!!!
    ככה זה הולך:
    מתעוררת רעבה.
    מחברת אותה לציצי.
    אחרי חמש-עשר דקות נרדמת.
    מעירה אותה בכל דרך אפשרית שתמשיך לאכול.
    איכשהו ממשיכה, אחר כך נרדמת ממש חזק וסתם משחקת לי בציצי, בלי לינוק.
    באיזה שהו שלב מתנתקת.
    אני רק רוצה לשים אותה עליי לגרעפס או אפילו לפני - מתעוררת פתאום בצעקות ובכי, מוצצת אצבע כאילו לא אכלה! שמה בעריסה כשהיא נרדמת - ישר מתעוררת וצורחת.
    מחברת אותה לציצי השני.
    הסיפור חוזר עלעצמו.
    מחברת בחזרה לציצי הראשון.
    הסיפור חוזר על עצמו.

אני כבר בודקת - חיתול, חום/קור, היא על הידיים שלי בלי סוף כך שצומי גם לא חסר לה, לא נראה שכואבת לה הבטן או משהו...

אז אני פשוט לא מבינה מה היא רוצה!!!

תגידו לי בבקשה אם היה לכן ככה, ואם כן מה עשיתן... הלפ, הצילו!!! אני על סף עילפון!

••• לחיות בידיעה שמישהו זקוק לך - זה האושר הכי גדול בעולם....•••
11 תגובות
עמוד 1
  • סורי
    לא יכולה לייעץ
    לא הנקתי
    אני מנחה שהמומחות כאן ייעצו לך היטב
    בהצלחה
  • תקשיבי, מעיין נולדה מאוד קטנה 2.490 ק"ג, כמובן שבבי"ח יועצת הנקה ישבה איתי והסבירה לי ומשום מה בבית לא הצלחתי לשחזר את זה.... הלכתי לרופא ילדים והסברתי לו שלא הולך לי עם ההנקה...
    הוא אמר לי שיכול להיות שבגלל המשקל הנמוך עצם היניקה קשה למעיין (כי זו פעולה שדורשת מאמץ יותר מאשר יניקה מבקבוק) והמליץ לי לא להתעקש והלילחם עם עצמי ואיתה.
    השכרתי מכונת שאיבה (מיד שרה) ושאבתי לה חלב, ראיתי שעם בקבוק זה הולך הרבה יותר טוב... והייתי מערבבת לה גם פעם בקבוק חלב שאוב, פעם סימילאק...
    ולא קרה כלום, הילדה גדלה (ברוך השם), וראיתי שלא קורה כלום אם לא מניקים...
    אז אם את רואה שבאמת קשה לך וניסית ועדיין לא מסתדר, ותרי על זה... אם זה גורם לך ולקטנטונת סבל מיותר דלגי לשלב הבא.... איך אמר לי הרופא- ילדים גדלים גם ככה....
  • אולי בגלל שאת קצת לחוצה או בעצמך נמצאת בחוסר שקט
    אז היא מרגישה אותך וזה משפיע עליה, ולכן גם היא לא שקטה.
    ידוע שלינוק יותר קשה מלאכול מבקבוק, ובגלל שהיא עדיין פיצית
    היא מתעייפת כי קשה לה ואז היא נרדמת. אולי קשה לה לינוק והיא רעבה מעט.
    הייתה לי שכנה שהבת שלה בכתה כל הזמן, במיוחד בשעות הערב. והיא לא כל כך
    הצליחה להבין למה :(
    אני מאוד מקווה שהכל יתאזן אצלכן ויהיה לך יותר קל.
    שוב, המון סבלנות

ארים ראשי, אשא עיני אל ההרים במרחקים
    וקולי ישמע כזעקה, כתפילת האדם
    וליבי יקרא מאין יבוא עזרי.

שלך לעולמים...אמא.
  • תיקון קטן***

לא מה היא רוצה !!

מה את רוצה ממנההההההההההההההההההההההההההההההההה !!!!!!!

מעירה אותה בכל דרך אפשרית?
    הילדה עושה לך את המוות?

מאמי - דבר ראשון, לנשום ולהרגע !!!!!

הילדה רק נולדה היא עדיין תינוקת !!!!!!

אם את ממש רוצה להלחם בהנקה תתייעצי עם יועצת הנקה !!! ויש גם את מאיה /אסקי פה
    בפורום שיכולה להסביר לך טוב ! תפני אליה.

בדרך כלל תינוקות שלא יונקים אוכלים כל 2-3 שעות, אם זה תמ"ל או חלב אם שאוב
    ישנים, קמים אוכלים, טיטול, אמבטיה, חיבוקים ליטופים מגע חום ואהבה
    את צריכה להכיר את הבכי של התינוקת בהמשך, לאט לאט תכירי אותה
    אם זה גזים , כאבי בטן, רעב, טיטול לא נקי, עייפות
    לאט לאט תתחילי להבחין.

• נסי לתת מוצץ.

לפעמים היא רק רוצה למצוץ, ואת נותנת ציצי, אז מה את רוצה שהיא תעשה?...

מה שאת מרגישה כרגע זה חוסר אונים. תקראי את "הלוחשת". זה יעזור לך להבין את הילדה שלך יותר ויתן לך תחושה של שליטה כשאת יודעת בערך למה היא בוכה לפי ההקשר.

• מה שנטלי אמרה כתבה והסבירה.

• שלום לך
  • ממה שכתבת, מה שהיא רוצה זה שלא תפריעי לה לישון.
    אל תעירי אותה בכל דרך אפשרית. למה את עושה את זה? מה את רוצה שהיא תעשה? את חושבת שהיא לא אכלה מספיק? מאיפה את יודעת מה קיבולת הקיבה שלה?
    או רגש רעב שובע? את לא תדעי אף פעם בחיייים -תצטרכי להאמין לה. נרדמה אז נרדמה, תעבירי למיטה ישר. וכנל גרפס, אם היא נרדמה לא צריך להרים עכשיו לגרפס.
    תעשי מה שהיא מבקשת- אם העיניים שלה עצומות אז היא ישנה. אז תניחי לה לישון מההתחלה!(ולא כשהבנת שלא בא לה לעשות מה שאת רוצה, כי אז היא כבר עצבנית) .
  • תקשיבי היום מאיה לא ירדה לי מהבוקר מהציצי זה מעייף ומתיש אני מבינה אותך...
    בסוף שאבתי לה 50cc היא אכלה ונרדמה..
    לא יודעת איך להסביר את זה אבל מהבוקר עד השעה 15 היא כל הזמן רצתה ציצי או שאני ירים אותה...
    תיהיי חזקה מותק התקופה הזאת תעבור, לי קשה פי שתיים אני עם 2 ילדים כל היום בבית
  • ת'כלס,הבנות צודקות כאן בענק!

* יולי- הזכירה לי מאוד את מה שהיה לי,נעמוש נולדה במישקל-נמוך,שזה אומר: גאזים,בכי,לא-הצלחתי להניק ממש,אז התחלתי לשלב מההתחלה הנקה+בקבוק-שאוב-הנקה.
    כל-היום הייתי איתה! כל-היום!!!!

*נוני- כתבה לך שעצם היניקה/האכילה מעייפת אותה,בטח!! אפילו ההחתלה מעייפת!

*נטלי צודקת! בחיי! התינוקת שלך כל-כך קטנה,עדינה וכן,חסרת-אונים,היא זקוקה לאם-מרגיעה,אוהבת ומעניקה מגע בשפע, כדי שהיא תירגע מהיציאה אל-העולם, שהוא כזה ענק ולא-מוכר וכך תרוויחי גם את שקט,הפוגה ובעיקר את הלב מתפוצץ מאהבה!
    הרי כל-כך הרבה חוסר-אהבה רואים במשפחות-הקרירות,כך שאת יכולה בכוחותייך לשבור זאת,להילחם,לומר לעצמך,אני אתן אהבה לילדתי ויהי מה! עם החוסר-תמיכה מסביב,חוסר-עזרה וכו' וכו' (ותאמיני לי,שאני רק מניסיון כותבת לך זאת!).
    בעלי הביט בי בהערצה לאחרונה ואמר לי: "את בחיים לא-נשברת" (ותאמיני לי שהוא רואה אימהות מסביב),את יודעת איך התפוצצתי מגאווה ומנחת,כי בחיים לא-איבדתי את הסבלנות עם נועם-השם שלי ברוך-השם,חמסה.
    ככה אני רוצה שאת תעשי,כי דווקא לאימהות,שאין-עזרה: השליחות שלהן היא ליילד מעצמן את החמלה והרוך ולשבור את המעגל-המשפחתי הדפוק שבו הן ובעליהן גדלו!!

*קרן צודקת,תני לילדתך עוגנים-חיצוניים,שתלמד בבוא-העת גם להרגיע את עצמה, כרגע את האחראית-הבלעדית להרגעתה.
    מוצץ.
    מוסיקה-מרגיעה מסביב (נעימות לתינוקות: תמצאי זאת ביוטיוב.

http://ad3.co.il/Learn.asp?id=3948&MenuType=62&c1=%D7%92%D7%99%D7%9C%20%D7%94%D7%A8%D7%9A&c2=%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%94כדור-כדור-פיזיו: שתוכלי לשבת עליו.
    שמיכה רכה ונעימה (אני אוהבת פליז רך לתינוקות).

*מיטל צודקת! ומה? כרגע מיטל לא-שפוטה של ילדתה ואני לא?
    מה את חושבת,שמיטל (כמו רוב-האימהות שאני מכירה),לא-חוזרת גמורה מהעבודה/לימודים/סידורים ולא-מתה לאיזה קפה,מנוחה? אבל לא,יש ילדה שצריך להוציא מהגן ולהיות אמא-פעילה בשבילה ולא נמרחת ועייפה..
    אני לא-אירחתי היום בסבלנות ילדים ואימהות? זה מה שטוב לנעמה ואני שפוטה שלה,בגאווה!
    מה? לא-בא לי אחרי יום-שלם של סידורים,לישון-צהריים ולאחר-הגן לנוח מול הטלויזיה והמחשב ושנעמה תבהה בסתמיות 4 שעות מול הטלויזיה? אבל אין שום סיכוי!!!
    אנחנו מכוונות,מלמדות,מסבירות,יוזמות פעילויות,עובדות עדיין בגדול על אוירה-רגועה!! וכמותך כעת: אוכל,שינה,ניקיון..
    מודה,שמי שעובדת בהתחלה קשה!!!!!!!!! על אוירה-נעימה,אח"כ קוטפת את הפירות: לי ולמיטל היום יותר קל,חמסה,כי הילדים,שמקבלים אוירה-רגועה מהרגע-הראשון יודעים להעסיק את עצמם גם לבד ולהיות רגועים ושמחים במרבית-הזמן!

אצקי צודקת,הילדה כעת עלייך כל-היום,כדי לבסס הנקה והיא גם זקוקה למגע..זאת המתנה שלך כעת,לבנות לעצמכן בועה של אהבה.
    לבנות עם הבעל מערך של תמיכה ושותפות-מלאה!
    ממש חילופי-משמרות: אחד מטפל,שני ישן,אח"כ אחר מנקה (ואנחנו גם למדנו במקביל בהפוגות,השם ישמור

• למה את נוטה לראות הכל בצורה שלילית?
    יש לך תינוקת פיצית שעדיין לא התאקלמה לעולם החיצון.. זו תקופה קצת קשה אבל היא עוברת!
    תנסי להשרות עליה קצת יותר רוגע ושלווה ותראי שהיא תרגע- היא מרגישה את הלחץ שלך ובענק!!!
    רז הכי לא יגעה לינוק, ויודעת מה?? לא היה בא לי להתעקש איתה! וגם הסבירו לי שבגלל שהיא נולדה קטנה יותר קשה לינוק.. ובעצם לא מצליחה להבין למה להתעקש...
    אני שאבתי לה חלב ונתתי בבקבוק- ככה לא השתעבדתי 24 שעות וגם ככה ידעתי את הכמות המדויקת שהיא אכלה.
    בקיצור- את חייבת להוריד את מפלס הלחץ שלך, תקבלי את התקופה הזאת בהבנה ואהבה.. היא תחלוף לך כל כך מהר! תהני ממנה
    וכמו שאמרו לך- תינוק ישן לא מעירים!!!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה