ת'כלס,הבנות צודקות כאן בענק!
* יולי- הזכירה לי מאוד את מה שהיה לי,נעמוש נולדה במישקל-נמוך,שזה אומר: גאזים,בכי,לא-הצלחתי להניק ממש,אז התחלתי לשלב מההתחלה הנקה+בקבוק-שאוב-הנקה.
כל-היום הייתי איתה! כל-היום!!!!
*נוני- כתבה לך שעצם היניקה/האכילה מעייפת אותה,בטח!! אפילו ההחתלה מעייפת!
*נטלי צודקת! בחיי! התינוקת שלך כל-כך קטנה,עדינה וכן,חסרת-אונים,היא זקוקה לאם-מרגיעה,אוהבת ומעניקה מגע בשפע, כדי שהיא תירגע מהיציאה אל-העולם, שהוא כזה ענק ולא-מוכר וכך תרוויחי גם את שקט,הפוגה ובעיקר את הלב מתפוצץ מאהבה!
הרי כל-כך הרבה חוסר-אהבה רואים במשפחות-הקרירות,כך שאת יכולה בכוחותייך לשבור זאת,להילחם,לומר לעצמך,אני אתן אהבה לילדתי ויהי מה! עם החוסר-תמיכה מסביב,חוסר-עזרה וכו' וכו' (ותאמיני לי,שאני רק מניסיון כותבת לך זאת!).
בעלי הביט בי בהערצה לאחרונה ואמר לי: "את בחיים לא-נשברת" (ותאמיני לי שהוא רואה אימהות מסביב),את יודעת איך התפוצצתי מגאווה ומנחת,כי בחיים לא-איבדתי את הסבלנות עם נועם-השם שלי ברוך-השם,חמסה.
ככה אני רוצה שאת תעשי,כי דווקא לאימהות,שאין-עזרה: השליחות שלהן היא ליילד מעצמן את החמלה והרוך ולשבור את המעגל-המשפחתי הדפוק שבו הן ובעליהן גדלו!!
*קרן צודקת,תני לילדתך עוגנים-חיצוניים,שתלמד בבוא-העת גם להרגיע את עצמה, כרגע את האחראית-הבלעדית להרגעתה.
מוצץ.
מוסיקה-מרגיעה מסביב (נעימות לתינוקות: תמצאי זאת ביוטיוב.
http://ad3.co.il/Learn.asp?id=3948&MenuType=62&c1=%D7%92%D7%99%D7%9C%20%D7%94%D7%A8%D7%9A&c2=%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%94כדור-כדור-פיזיו: שתוכלי לשבת עליו.
שמיכה רכה ונעימה (אני אוהבת פליז רך לתינוקות).
*מיטל צודקת! ומה? כרגע מיטל לא-שפוטה של ילדתה ואני לא?
מה את חושבת,שמיטל (כמו רוב-האימהות שאני מכירה),לא-חוזרת גמורה מהעבודה/לימודים/סידורים ולא-מתה לאיזה קפה,מנוחה? אבל לא,יש ילדה שצריך להוציא מהגן ולהיות אמא-פעילה בשבילה ולא נמרחת ועייפה..
אני לא-אירחתי היום בסבלנות ילדים ואימהות? זה מה שטוב לנעמה ואני שפוטה שלה,בגאווה!
מה? לא-בא לי אחרי יום-שלם של סידורים,לישון-צהריים ולאחר-הגן לנוח מול הטלויזיה והמחשב ושנעמה תבהה בסתמיות 4 שעות מול הטלויזיה? אבל אין שום סיכוי!!!
אנחנו מכוונות,מלמדות,מסבירות,יוזמות פעילויות,עובדות עדיין בגדול על אוירה-רגועה!! וכמותך כעת: אוכל,שינה,ניקיון..
מודה,שמי שעובדת בהתחלה קשה!!!!!!!!! על אוירה-נעימה,אח"כ קוטפת את הפירות: לי ולמיטל היום יותר קל,חמסה,כי הילדים,שמקבלים אוירה-רגועה מהרגע-הראשון יודעים להעסיק את עצמם גם לבד ולהיות רגועים ושמחים במרבית-הזמן!
אצקי צודקת,הילדה כעת עלייך כל-היום,כדי לבסס הנקה והיא גם זקוקה למגע..זאת המתנה שלך כעת,לבנות לעצמכן בועה של אהבה.
לבנות עם הבעל מערך של תמיכה ושותפות-מלאה!
ממש חילופי-משמרות: אחד מטפל,שני ישן,אח"כ אחר מנקה (ואנחנו גם למדנו במקביל בהפוגות,השם ישמור