דמי הבראה מי יודעת??? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • קיבלתי ממש מעט השנה והאחראית שכר אומרת לי שבגלל שהארכתי חופשת לידה הורידו לי. אבל הארכתי רק בחודשיים! נכון שזו חופשה ללא תשלום של משכורת אבל כל הזכויות שלי אמורות להשמר! מי צודק? זה נכון שהיו צריכים להוריד לי?? איפה אני יכולה למצוא מידע על זה? באתר של ביטוח לאומי?

12 תגובות
עמוד 1
  • מצאתי כתבה בנושא שמישהי שאלה וענו לה כך:

"במהלך השנה הייתי בחופשת לידה, ואחריה המשכתי בשלושה חודשים של חופשה ללא תשלום. איך ישפיעו חופשות אלה על גובה דמי ההבראה המשולמים לי?

בצו ההרחבה בעניין דמי הבראה נאמר: לקביעת תקופת הזכאות לא תובא בחישוב היעדרות בשל חופשה ללא תשלום וכל היעדרות אחרת שבה לא מתקיימים יחסי עובד ומעביד.
    למניעת ספק מובהר כי לקביעת תקופת הזכאות לעניין תשלום דמי הבראה תובא בחשבון תקופת חופשת לידה על-פי חוק". בהתאם לכך, על חופשת הלידה את זכאית לדמי הבראה כאילו עבדת בתקופה זו, ועל תקופת החופשה ללא תשלום אינך זכאית לדמי הבראה. בהתחשב בכך ששהית שלושה חודשים בחופשה ללא תשלום, יגיע גובה דמי ההבראה המשולמים לך ל-75% מדמי ההבראה שהיו משולמים לך אילו עבדת במהלך כל השנה."

ואם תרצי לראות את כל הכתבה: דמי הבראה- למי מגיע

• זה פורסם ב2003. אז החופשת לידה היתה 15 שבועות. היום החופשת לידה היא חצי שנה

• לפי מה שאני זוכרת את אמורה לקבל דמי הבראה על חופשת לידה כחוק, ז"א שלא אמורים להוריד לך בכלל.

• הנה מצאתי: האתר לדיני עבודה

• את מדברת על ה15 שבועות חל"ד בתשלום? או על החודשיים הנוספים? הייתי בשוק שהיא אמרהלי שהורידו לי בגלל זה. נכון זה חל"ת כי אני לא מקבלת שכר מביטוח לאומי אבל חד משמעית הזכויות שלי כמו הבראה ביגוד צבירת ימי חופשה ומחלה לא אמורים להפגע לי! אני צריכה או מביטוח לאומי למצוא מסמך שהם כותבים את זה או איפשהו של עובדי מדינה כי אני עובדת מדינה. הן כאלה מגעילים על כל שקל הם רבים איתנו כאילו מהכיס שלהם זה יוצא! וגם ככה אני מרויחה שכר מעליב! אז גם על הזכויות אני צריכה לריב??
    אני על סף עזיבה שם. אני מתחילה לברר על עבודה פרטית. אני אצמצם שם לאיזה חצי משרה או שליש רק בשביל זכויות ואני הולכת לעשות כסף. נמאס לי כבר! מדינה של גנבים ונצלנים. השבוע בעל של מטופלת שאל אותי אם אני מתנדבת במחלקה או עובדת שם. חצי צחקתי ואמרתי שאני עובדת בהתנדבות. אם היה רואה את התלוש שלי בסוף החודש הוא היה בוכה כנראה.

• זהו אני גם ראיתי את האתר הזה השאלה מה זה האתר הזה ואם היא תראה אותו כמשהו רציני... אם זה היה אתר של ביטוח לאומי או אתר של משרד הבריאות או משהו אז מעולה אבל...

• זה לא קשור למשרד הבריאות או ביטוח לאומי (הדמי הבראה כמובן).

קישור מנציבות המדינה תופס? זכויות עובדים, חופשת לידה

• נראה לי מעולה! אני אכנס אליה מחר. אני אעדכן
  • אני רואה שביגוד לא מגיע לי. אבל שי לחג כן. והיה פסח וקיבלתי בוקס בעין.

קיצר אני אכנס אליה. קרציות.

• גובה דמי הבראה תלויים גם אם את עובדת משרה שלמה או משרה חלקית ..
    http://www.holdthatpic.com/
  • אני עובדת שלשת רבעי זה לא שהם הורידו לי חלקי בגלל אחוזי משרה אלא כיסחו לי לגמרי חודשיים....

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה