"בסוף כולם הולכים" - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • "לא ראיתי חתן שזחל לחופה שלו"...ושאר יציאות שאמורות לעודד אותי
    אבל..ינאי בן שנה ו7 ועדיין לא הולך!
    וזה מבאס!מאוד!
    אז אני יודעת שיש סיבה (היפוטוניה וגמישות יתר) ואנחנו עובדים על הקושי ומשקיעים (פיזיו, צעד ראשון שאנחנו מקפידים ללכת), עושים איתו את כל התרגילים בבית...אבל אוף...מתסכל כבר!
    הוא כבר כבד וקשה לפעמים להרים (כשהוא מתעייף מזחילה וכו)
    והכי מבאס לראות את כל ילדי הפעוטון שלו כבר רצים ועושים דברים של גדולים והוא רק זוחל ונעמד...
    כן אני מודה..אני רואה ילדים אחרים בגילו שהולכים ונחמץ לי הלב...
    אני רוצה להגיד ששום דבר לגבי הילדים שלנו הוא לא מובן מאליו...עם גאיה בכלל לא חשבתי על הדברים האלה..לא רצתי איתה ממקום למקום...לא עשיתי תרגילים ולא התעסקתי בזה.הכל קרה בזמן ...

ועכשיו כל זחילה שרכש, כל פעם שהתיישב, הפעם הראשונה שנעמד....אלו דברים שריגשו אותי עד לדמעות! אבל ההליכה מסרבת להגיע ולא נראה שבאופק!
    תכף הוא עולה לגן של יותר גדולים..ועדיין הוא מטייל לצידם בעגלול כשכולם רצים! כואב לי
    רק רציתי להוציא

23 תגובות
עמוד 1

• אני כ"כ מבינה אותך, כי עברתי את הסרט הזה עם רוני

גם רוני התחילה הכל באיחור רב,וגם זה תמיד היה אחרי תרגילים ותירגוליםם.כבר חשבתי שתיכנס לגן בזחילה...ואז פתאום החליטה שאפשר ורצוי,והתחילה צעדים בודדים.לקח לה כמעט חודשיים עד שהפסיקה לזחול לגמרי (לנועם לקח שבוע והתחיל לרוץ)

אז אין ממש ברירה.להמשיך עם העבודה הנהדרת שאת עושה,ההשקעה הזו תניב פירות.סבלנות.זה יקרה.בקרוב

• [email protected]

פייס: ortal_hori
  • גם מאורי שלי הלך בגיל שנה ושבע והאמת אני הייתי פחות לחוצה מהסובבים אותי.
    וגם אצל מאור יש גמישות יתר...
    כמו שאמרת תמשיכו לעשות את התרגילים וזה יגיע....
    אצלי הוא התחיל לכת חודש אחרי שהוא נכנס לגן כשהוא ראה שכולם הולכים אז הוא החל לחקות אותם...
  • כל כך מבינה אותך גם אצלי היה אותו סיפור,מאוד כואב שהילדים הולכים ושלך לא,אנחנו הגענו לפיזיוטרפיה וכשהיא סוף סוף התחילה ללכת עשו לה כל המטפלות מסיבה במעון.

• גם רום אופיר התחילה ללכת רק בשנה ו-7 והיא היתה בפיזיוטרפיה מגיל 9 חודשים בגלל שלא התיישבה וגם לא ישבה כשהושבנו אותה. היא פשוט "נזלה".

גם לה איבחנו היפוטוניה וגמישות יתר

ועכשיו.....

מבחינת המוטוריקה הגסה, היא אלופה! הילדה לא יודעת ללכת, אלא רק לרוץ, לקפוץ, לטפס ולהשתולל. היא הרבה יותר פעילה מאח שלה ומעיזה הרבה יותר.
    (עדיין יש לה קשיים אחרים שגם בהם אנחנו מטפלים עכשיו אצל קלינאית תקשורת)

אז זה ייקח עוד קצת זמן, אבל את תראי שבסוף זה כן יגיע. תמשיכו לעשות את התרגילים ולחזק את הטונוס. אולי באמת כשיכנס שנה הבאה לגן של גדולים ויראה שכולם הולכים, זה ידרבן אותו עוד יותר.

כל דבר קטן מרגש בהחלט
  • כל קושי אצל ילדינו קשה לנו

• תודה על העידוד והשיתופים

• מובן לחלוטין אבל זה יקרה....
    עוד קצת סבלנות ותמשיכו לעודד אותו .
    אני הייתי יושבת איתו על הריצפה ימים ומעמידה אותו ומתרחקת 2 צעדים וככה עד שהוא התחיל לעשות צעד אחד וכל צעד שהוא עשה היה מלווה בהמון מחיאות כפיים ושמחה ונשיקות (גם אם זה היה רק צעד אחד שהוא היה עושה וישר היה זורק את עצמו עלי) וככה הרבה ימים עד שהוא התחיל גם לצבור בטחון ולהתלהב שאני מוחאת לו כפיים ושמחה והוא התחיל ללכת.... לאט לאט הייתי מתרחקת עוד טיפה ועוד טיפה עד שהוא ממש התחיל ללכת בכל הסלון בנסיון להגיע אלי....

• ידוע לי שזה לא הכי מנחם, אבל כל אמא מתמודדת עם קשיים אחרים...

גם לי מאוד קשה לראות את ילדי הגן מדברים בצורה ברורה ורהוטה
    ולרעי יש המון בעיות בדיבור. אני מקבלת המון הערות מהסביבה... וכן, זה מפריע ומעצבן
    כל אמא רוצה את הילד שלה "by the book" ומעבר...

אבל את יודעת מה שמתי לב?
    שזה בכלל לא מפריע לו לתקשר...
    הוא הילד הכי הכי חברותי בגן. הגננת אומרת לי שהוא ממש בראש... כולם אחריו
    וזה מדהים בעיקר נוכח הקושי בדיבור. קושי תקשורתי לא קל...

יתכן שאת לא ממש רואה נכון כשאת מסיקה שהוא מתוסכל ומפוחד מהילדים...?
    זה אולי מה שאת מרגישה/חושבת...
    מה המטפלת/גננת אומרת עליו באופן כללי?

ידוע לך שיש לו "בעיונת" ושבקרוב הוא עתיד לרוץ... תשתדלי לזרום עם זה
    כי לפעמים באמת בלי לשים לב, ולמרות שבטוחים שלא, משדרים את זה לקטנים...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• אויש איך אני מבינה את התיסכול שלך העצב וכח הנלווה גם דניאלהגיל,חצי שנה מטופלת הכל באיחור גם אני הבאתי טיפול פרטי. מצעד ראשון. עי לא הלכה גיסי שהוא פיסיוטרפיסט. הדריך אותי איך לעזור לדניאלה בכלל היא לא זחלה הרבה גחון אלא התגלגלה. ממקום למקום

בגיל שנה ועשר. חודשים עברה ניתוח של השקדים חודשים אחר כך בגיל שנתיים התחילה ללכת
    עד היום יש עיכובים כמו הדיבור וכן בהתחלה הפריע לי אבל יש לדניאלה מלאהחברים וחברותכולם מתים עליה יא מאוד פעילה היום
    זהינאי ילך אם לא עכשיו בקרוב

• יו תודה רבה על השיתופים, ממש ריגשתן
    במיוחד את נגה!!!!! ירדה לי דמעה כשקראתי והזדהיתי

• ושירוש

• אוי , מוכר כ"כ ...
    בייחוד שיש ילד שהוא קרוב כמו אחיין או ילד של חברים טובים שקטן ממנו או בגיל שלו ... הלב באמת מתכווץ
  • גם אורי שלי הוא היפוטוני אבל עם כל מיני בעיותנוספות,
    התחיל ללכת רק בגיל שנתיים ושלושה חודשים
  • אני מכירה היטב את מה שאת מתארת, שני ילדי התחילו ללכת לקראת שנה ו-8.
    זה מאוד מתסכל אבל זה לא נורא... את תראי שדווקא אצל ילדים כאלה הם פתאום עוזבים את היד והולכים...!
    ולשני ילדיי לא היה את השלב שהם הולכים ונופלים, מהרגע שהם התחילו ללכת הם רצו והלכו יציב...

תנו חיוך, הכל לטובה!!!!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה