לכל המבינות בפרגיות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מה ההבדל בין פרגיות רגילות לבין כאלו עם עצם? הבעל הביא לי כאלו עם עצם אף פעם לא ראיתי כאלה.........

ואני מחפשת מתכון טעים אז... אשמח
8 תגובות
עמוד 1
  • פרגיות זה הירך של העוף.
    הן נקראות פרגיות כאשר מורידים את העצמות.
    אני מבינה שהשאירו לך את העצם המרכזית - ממש קל להוריד אותה עם סכין חדה.
    כל מתכון לעוף מתאים, לקחת בחשבון שזמן הבישול כמו של ירכיים ולא כמו של חזה עוף....
    אני אוהבת למלא:

פרגיות ממולאות - מתכון של סבתא שלי
    מצרכים:
    8 פרגיות מלפפון חמוץ חתוך דק ל 8-
    150 גר' בשר טחון גזר חתוך דק ל 8-
    10 ענפי פטרוזיליה קצוצים בצל קטן חתוך דק
    מלח ופלפל ביצה
    קמח
    מערבבים את הבשר עם הפטרוזיליה, הבצל המלח והפלפל
    פותחים כל פעם פרגית אחת, מורחים עלה חרדל, מניחים שמינית מכמות הבשר מגולגל כמו סיגר
    עבה וצמוד אליו שמינית מהגזר ושמינית מהמלפפון חמוץ.
    מגלגלים את הפרגית ונועצים בה קיסם ע"מ שלא תיפתח במהלך הבישול.
    טובלים כל פרגית בביצה ואח"כ בקמח, ומטגנים בעיקר את הפס שסגרנו
    רוטב:
    בסיר מים עד כיסוי הפרגיות, כף רסק עגבניות, מל"פ, א.מרק עוף, 1/2 כוס יין אדום, כשרותח
    מוסיפים את הפרגיות לסיר, שמים צלחת (קטנה יותר מהסיר) ע"מ שהפרגיות לא יצופו, מרתיחים
    פעם אחת ומבשלים על אש קטנה שעתיים-שלוש.
    לפני ההגשה מוציאים את הקיסם!

• הפקה
  • טוב אני פשוט אעשה מתכון שיש לי בתנור. פשוט רציתי על הגז אבל... נראה מה יצא
  • ממש לוקח יותר זמן לכתוב ולקרוא מאשר להכין....ואז שמים על האש/בתנור ושוכחים מזה...

• אני משרה אותם בשמן זית , צ'ילי מתוק , סויה (אם בא לך) שום כתוש , מלח ו.... למחבת פסים . בעלי מת על זה
  • צ'- איך את מכינה אותם בתנור?
    אני מטבלת אותם בתבלין גריל עוף, פפריקה מתוקה, מלח ושמן ושמה על מחבת פסים... גם בעלי מת על זה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    ------------------------------------------------------------------------------------------
    לפני שנולדו ילדינו הכרנו עולם, לאחר שילדינו נולדו התחלנו להכיר את עצמנו.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
  • אני בד"כ חותכת את הפרגיות לקוביות,
    לפני כן אני מטגנת בצל וגמבות עד שקיפות של הבצל,
    מוסיפה לזה 2 כפות פפריקה, כף גדולה של מרק עוף, וקורט פלפל לבן,
    מוסיפה עוד כוס וחצי מים בערך, מביאה לרתיחה ומכניסה את הפרגיות.
    מפזרת מעל קצת כוסברה (לא חייב), סוגרת סיר, מנמיכה אש, ונותנת לזה להתבשל 45-60 דק'.

זה יוצא מעדן,
    אני מוסיפה אורז לבן או פתיתים ליד.

• אני משרה בתערובת של שמן, פפריקה, כמון ופלפל גרוס ומטגנת 2-3 דקות מכל צד ומוסיפהעוד פפריקה מלמעלה שלא ייצא חיוור

המסנג'ר שלי: [email protected]
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה