בנות צריכה עצה ממכן- בנות בבקשה תגיבו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי בעיה עם בעלי, זה כבר מאז שהכרתי אותו אז ככה אני גדלתי במשפחה שחיינו בצמצום כי רק אבא שלי פרנס, לא היה חסר לנו כלום ( אוכל ביגוד) אבל גם לא היה הרבה מותרויות, עכשיו בעלי גדל במשפחה שמבזבזים גם אם אין מבזבזים, כלומר אם קונים חולצה אז לא סתם חולצה אלא מותג כנל לגבי נעלים והכול גם אם יש כסף וגם אם אין כסף
    עכשיו במערכת היחסים עם בעלי אני היותר מחושבת, יודעת כמה כסף יש בחשבון כמה אפשר לבזבז על אוכל, ביגוד , מותרויות ואני גם פחות בזבזנית לעומת זאת בעלי יותר בזבזן, פחות מחושב ולא מוכן להתפשר כלומר אם הוא ירצה לקנות בגדים הוא עדיין יקנה מותגים למרות שהמצב הכספי לא משהו.
    עכשיו בחודשיים האחרונים בעלי לא עובד ( כי פיטרו אותו) ( לא רוצה שישמע שהוא עצלן הוא עבד רצוף 10 שנים והוא ממש לא עצלן) המשפחה שלו עוזרת לנו קצת, אתמול רצינו לעשות יום כיף אז נסענו לים ומשם למסעדה כשיצאנו מהמסעדה בעלי ואחיין שלו ( שבא איתנו) ראו חנות מאפים ( בקניון הזהב) שכל מאפה קטן איזה 6 שקל והוא קנה מאפים ב80 שח למרות שאמרתי לו שאין צורך וזה סתם יזרק ואין לנו כסף לשטויות האלו והוא לא הקשיב לי
    ואז רבתי איתו, עכשיו ריבים האלו חוזרים על עצמם ונמאס לי כבר
    אז בנות יקרות בבקשה תתייעצו לי איך אני מלמדת אותו את משמעות הכסף ואיך להיות יותר מחושב ופחות בזבזן????
    תודה למי שקראה עד לכאן

7 תגובות
עמוד 1
  • וואי לא כ"כ יודעת מה להגיד לך כי בזבזן תמיד תמיד יהיה בזבזן
    יש לי ידיד שיהיה לוקח הלוואות מכל העולם ויהיה קונה כאילו שטויות שהיינו בהלם
    לא היה לו גרוש על הנשמה אבל הוא תמיד היה בזבזן

• פשוט תיתני לו על הראש בכל פעם שהוא קונה שטויות! מתישהו זה יחדור .
    תסבירי לו שבכל פעם שהוא קונה שטות הוא מונע משהו אחר חשוב יותר ממאי. תנסי לעבוד על הרגש שלו. להסביר בהגיון.

זה באמת מעצבן, הוא כמו ילד שצריך לחנך
  • זה תלוי אם יש לו גישה לכסף או לא
    בעלי גם כזה אבל הכספומט והויזה אצלי וכשהוא צריך הוא לוקח ממני,
    פעם אחת הוא ממש הגזים אז משכתי את הכסף השארתי 500 בחשבון ואמרתי לו שזה מה שנשאר עד סוף החודש כמובן שזה לא הספיק ״ונאלצנו לקחת הלוואה״ (את הכסף שמשכתי קודם) הוא חשב שהלוותי מאחותי והרגיש לא נעים מאז הוא נירגע קצת אבל כבר עברה כמעט שנה הוא צריך שוב ניעור..
    אתמול שלחתי אותו עם 100 ₪ לסופר להביא בשר טחון וזיתים,
    הוא חזר עם הכל רק לא עם מה שביקשתי
    [/center]
  • יקירתי אצלנו המצב אותו הדבר רק הפוך

• לא יודעת..... להוציא מזומן (כמה תחשבי כמה צריך) ולהגיד לו שזה מה שתאכלו שבוע שלם. ואם הוא קונה בזה בורקסים ונשאר 10 אגורות כל השבוע הוא ישב רעב ותראי לו את ה10 אגורות. זה מה שהוא השאיר לעצמו לאכול (ולמשפחה שלו!!!) . שישב ויאכל בורקסים מקולקלים. ואת תצאי להאכיל את הילדה אצל אמא, ועל הדרך את עצמך.
    לא יודעת איך אפשר להסביר לבן אדם שכשאין כסף אז אין כסף.
    אני רק יודעת שבשביל התנהלות נכונה מוציאים מזומן ומשתמשים רק בזה.
    אז אולי אם לשתף אותו בזה ולזרוק אותו למים (בשביל השוק)
    הוא יראה את זה. מה הוא עושה.
  • בעיה קשה . לא יודעת איך לעזור...
    אצלנו גם אני מחושבת יותר ובאה ממשפחה מחושבת ובעלי בא ממשפחה שמוציאה גם אם אין -" לחיות" הם קוראים לזה .
    אז יוצא לפעמים שבעלי בא לי ביציאות של בזבוזים ואני ממתנת אותו ( בויכוחים , צעקות אם צריך)- נניח דברים שלא חייבים אותם.... אז אני אומרת לו למה כן יכולנו להשתמש הכסף הזה להדס

עכשיו , לא יוצא מצב שהוא יקנה לי דברים באלפי שקלים בלי להתייעץ איתי מרןב כל הפעמים שדיברנו על זה ....

אז כנראה שלדבר שוב ושוב זה הפתרון...

• לדעתי, שה נובע מחוסר הבנה לגבי הכסף
    את צריכה לדבר איתו אבל לא לריב
    להסתכל בייד על חשבונות ולהגיע למסקנה מה חשוב להוציא ומה לא
    קחי בחשבון שבטח קשה לו עם זה שהוא לא עובד
    והרבה פעמים יש צורך לפצות על בליל של רגשות שעולים
    חבל רק שזה יקר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה