נעים מאד, חדשה בפורום - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שמי דנה, בת 30 ועומדת להינשא בעוד כחודשיים לבחיר ליבי, שהוא בן גילי.
    אני סובלת ממחלה כרונית במעיים ועברתי 2 ניתוחים וכן מתת משקל והיעדר ביוץ. פניתי לרופא מומחה לפוריות ונערכה לי גם בדיקה פרטית - AMH (רזרבה שחלתית) שיצאה גבולית - 0.7. לאור כל הנתונים הללו הופנתי ל-IVF. הרופא כמובן אמר שיש סיכויים "כל עוד הזרע של בעלך תקין לגמרי".
    הבעל לעתיד ערך 2 בדיקות זרע - אחת לאחר התנזרות של 4-5 ימים והשנייה לאחר יום וחצי. נמצאה תנועתיות מעט נמוכה ומורפולוגיה 1%-2%.
    מכאן החלו הדברים להסתבך.. אנו מאד רוצים ילד ויודעים שתהיה לי בעיה מבחינת הטיפולים ההורמונליים, עקב מחלת הרקע והעובדה שאין לי די ביציות למשוך שנים של טיפולים. מצד שני, לא ברור לי (כי המידע באינטרנט ומהרואפים סותר) אם הזרע של בן הזוג היה מושלם, האם זה היה מקנה לנו סיכויים גבוהים יותר, או שסיכויים דומים (כלומר - האם ההצלחה תלויה רק "בי" ולא באיכות הזרע).

לצערנו, במשפחה של בן הזו יש בעיות: הוריו התחתנו כשהם קרובי משפחה. לאחיו הבכור שנישא מאוחר, נולד ילד מ-IVF ICSI עם אוטיזם קל ועובר נוסף נולד בחודש תשיעי ללא רוח חיים.
    לאח אחר נולדה ילדה אחת בריאה והשנייה עם עיכוב התפתחותי ולאחותו 2 הפלות - אחת בחודש שישי והשנייה בחודש חמישי.
    לאור כל הנתונים הללו, אני חוששת כל כך. לא מעוניינת לעבור הפלות ובטח שלא מעוניינת ללדת ילדים עם בעיות שכל החיים ילוו אותנו ואותו. קראנו על IVF ICSI והשיטה לא חפה מסיכונים (לא ברור אם בגלל הטכניקה הכה פולשנית או בגלל שמתלכתחילה הזרע בעייתי), כמו כן, נושא העברת הגנים עומד במקום השני. במקום הראשון עומד הצורך להיות כבר הורים.

ולכן כבר בהודעת הפתיחה אשאל את השאלה שהכי מטרידה אותי בימים האחרונים:
    בהנחה שהזרע היה מושלם (למשל אחד מבנק הזרע) והבעיה היא רק אצלי - סיכויי להרות היו גבוהים מאשר ב-IVF מזרע בעייתי?

אני מרגישה מעט אגואיסטית, כאילו שלא אכפת לי לותר על הזרע של בעלי לעתיד. מצד שני, אם לזה יש משקל של זמן הטיפולים והתוצר, אין כאן מקום לספק. אני לא אעמוד נפשית ופיזית בטיפולים ארוכי טווח וגם כך ההיריון יהיה בסיכון גבוה (לדברי רופאה במרפאה להיריון בר סיכון - סיכוי ללדת עובר קטן בשבוע מוקדם).
    בן הזוג כמובן מעדיף ילד ביולוגי שלו, אך אם הדבר יפגע בי, בעובר או יגרום לעיכוב של הכניסה להיריון - מעדיף שנפנה לבנק הזרע ונחפש תורם עם נתונים דומים לשלו.

אשמח לחוות דעתכן.
    תודה!
11 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל ברוכה הבאה,
    מקווה שיהיה לך קל....
    לגבי השאלות נראה לי הכי טוב לפנות לרופא שיענה לך.
    אבל אני יודעת שיש טיפול שנקרא PJD (אם אני לא טועה בשם) והוא בעצם לוקח את הזרע של בעלך ומוציא את הגן הלא תקין ואז מחזירים את העובר.
    אני לא ממש יודעת איך מתבצע אבל גם את זה את יכולה לשאול רופא לספר לו על המחלות ואולי הוא יפנה אותך אוטומטית.
    אני יודעת שגם אם תלכו לטיפול הזה מבחינתכם הוא כמו טיפול הפריה רגיל רק שיש עוד שלב שהוא במעבדה ורק אח"כ מוחזר לרחם....
    המון בהצלחה
  • תודה, אך אין מדובר בגן לא תקין שנמצא.
    ברוב המקרים שיש בעיות, מדובר על שילוב של מספר גנים בעייתיים, שלא תמיד ניתן למפות אותם. כנראה שלא לחינם אומרים שנישואין בתוך המשפחה מועדים לבעיות... (למרות שהילדים של ההורים יצאו בסדר, הבעיות התחילו בדור שלאחר מכן..).

יותר חשוב לי לדעת אם ונניח הזרע היה מושלם, האם הסיכוי שלי להתעבר היה עולה, לעומת מצב של זרע בעייתי (מזכירה שוב שיש לי מספר גבולי של בייציות ואין לי מחזור)
  • לצערי אני לא יודעת לענות לך על השאלות ששאלת אבל ...
    קודם כל ברוכה הבאה - מקווה שלשהות קצרצרה וכמובן בהצלחה !!!
  • ברוכה הבאה לשהות קצרצרה!!!

קודם כל אני יתחיל בזה שאני חושבת שעוד לפני שהתחלת את המסע להבאת ילד לעולם , מילאת לעצמך את הראש באלף ואחת דברים שלא בהכרח נכונים..
    את היעדר המחזור והעידר הביוץ ניתן לפתור בכדורים פשוטים שתקבלי במהלך הטיפולים
    הפרייה בשיטת איקסי נעשתה ונעשית כל הזמן והפירות שלהם הם ילדים מדהימים!!
    זה שיש לך מס' ביציות מוגבל , זה לא אומר שהביציות שכן יש לך לא יובילו להריון
    לבעלי יש מורפולוגיה 2 אחוז ולמרות זאת ההפריה לא נעשתה בשיטת איקסי , נתנו לזרע ולביצית להתחבר לבד וזה אכן קרה..
    וגם אם אצלך זה כן יעשה בשיטת איקסי, אני לא יכולה לספור בכלל את הילדים המדהימים שאני מכירה שבאו מהשיטה הזו..

אל תחשבי על כל הבעיות מסביב של המשפחה שלו.. לך יש גנים אחרים ולו יש גנים אחרים.. מי אמר שהגנים של שניכם לא יהיו בסדר אחד עם השני??!!
    בקיצור נראה לי שהלחצת את עצמך יתר על המידה , אמנם הסובבים אותך לא נחלו כל כך הצלחה , אבל זה לא אומר שזה ישליך לגבייך..
    אני חושבת שהזרע צריך להיות של בעלך, זה לא שהוא עקר חס וחלילה .. אז למה לא??!!

המון בהצלחה.. מקווה שהצלחתי להסביר ולענות לך..
  • היי זוהר,

הוואי וזה היה כה פשוט כפי שאת מציגה את הדברים.. אין לי סיכוי בהזרעות.
    פניתי למומחה פוריות אחד שקבע שהוא לא מתחיל בכלל הורמונים איתי, לדעתו אין לי כלל יכולת להיכנס להיריון.
    עברתי למומחה שני, סגן מנהל מחלקת IVF, שהסתכל על הבדיקות ואמר כך: בתרחיש הלא טוב, כדאי לי לשקול תרומת ביציות/פונדקאות/אימוץ. בתרחיש האופטימי, ישר יתחילו איתי IVF.
    כאמור, אני עם רזרבה שחלתית מעט נמוכה, קיבוע של החצוצרות לאחר ניתוח באגן, מחלת קרוהן ברקע, תת משקל והיעדר וסת מזה כה שנים. הרופא לוקח בחשבון גם שיכולת הספיגה של המעי שלי ירודה ולכן הכל יצטרך להינתן בזריקות.

נכון שיש את התרחיש המש אופטיי שאצליח להיכנס בזמן קצר להיריון מהזרע של בעלי לעתיד. אך לצערי, כל הזמן אותו מומחה דיבר על ה"תרחיש האופטימי" כשהוא מסייג את הדברים "כל זה בהנחה שהזרע של בעלך מעולה". עד עכשיו לא קיבלתי מענה לתשובה האם בעיות בזרע מפחיתים את הסיכויים שלנו, או משאירים אותם זהים.
    אם הם מפחיתים את סיכויינו וכל זמן שאנו "מבזבזים" ביציות וזמן הוא נגדנו, אין לנו בעיה ללכת על אופציה של תרומת זרע (לו היה כסף היינו ישר חושבים על פונדקאות).
  • אין לי ספק בכלל שאת לא צריכה הזרעות..
    רק IVF
    בהפרייה איכות הזרע לא כל כך משנה , כי גם אם הזרע ממש באיכות ירודה , אז יעשו איקסי ויפרו את הביצית.. אצלכם יש מורפולוגיה נמוכה אך לא בלתי ניתנת להפרייה
    בהפרייה הסיכויים שלכם זהים
    תתחילי סיבוב אחד של הפרייה .. אל תיהי פסימית!!
  • זוהר, זה רעיון טוב.
    רק שאלה ברשותך -
    אם אנחנו "הולכים" בפעם הראשונה, לאחר השאיבה, על הזרע של הבעל ונניח שאנחנו לא מעוניינים באיקסי והזרע והביצית לא מתחברים, הלך הסבב הזה ואזדקק לחזור על התהליך ועל השאיבה?
    אם כן, אולי כדאי לבוא עם גיבוי בנק הזרע, למצב ש..
    אני יודעת שמאיקסי נולדים ילדים מוכשרים ומוצלחים ושב-90% העובר מתפתח מצוין, אבל עדיין הסיכונים מאד מרתיעים אותנו.
  • היי רונה,
  • אני הייתי עושה מה שזוהר הציעה, תנסי עם זרע של בעלך אל תשללי אותו לפני שניסיתם!!! , חוץ מזה אם חייב איקסי או לא זה רק המעבדה והרופא המטפל קובעים, תדאגו להסביר הכל לפני כדי באמת לא לפספס ביציות, תעשו בדיקות גנטיות וכמובן בע״ה כשתיקלטו תעשי מי שפיר לוודא שהכל בסדר עם העובר אבל אל תקדימי את המאוחר....

שיהיה בהצלחה רבה!!!
  • שלום דנה

קראתי את ההודעה שלך וגם את התגובות
    כפי שזוהר רשמה עוד לפני התחלת הטיפולים
    כבר מילאת לעצמך יותר מידי נתונים ותרחישים
    ( פאסימיים) ...
    יש מקום להתייעץ עם מומחה , לאחר מכן
    להשתמש בזרע של בעלך בivf ולנסות עם הזרע שלו
    אם יקלט הריון אז מזל טוב ... ואם לא אז נחשוב על
    אופציות אחרות ...

נגיע לגשר נעבור אותו
    אל תכנסי לסטרסים מעכשיו !