-
לא לא אל תחזרי לטחון מאמי.. איזה דברים ניסית לתת לה?
אולי היא לא אוהבת?
תנסי פירה עם עגבניה מגורדת מעל
תנסי פסטה מעורבבת עם קוטג' הם אוהבים
תנסי לתת לה קציצות קצת מתובלות יותר
-
תראי .. כשהייתי במעון אז הייתי ממביאה כל יום את האוכל שלהם
ובשעה 5-6 בערב הייתי נותנת לה קצת. ככה התחלתי אוכל מוצק רגיל...
בהתחלה היתה הענות טבל עם הזמן הכמות ירדה וירדה
חשבתי אולי בגלל שזה מיום אחד אחרי (יענו לא טרי) אז עכשיו אני עושה לה טרי
וגם זה לא!
ניסיתי פירה - לא אוהבת.
אוכלת יותר ציפס לדוגמא...
מתובל יותר? לא נראה לי שזה קשור לתיבול...
כי אצל אמא שלי וחמתי יש תיבול וגם שם היא אוכלת טיפה
-
אני מציעה לעזוב את זה .
איתמר היה בגיל שנה אוכל במין תקופות כאלה. פעם בקושי ופעם היה בולס ממש כל היום , מין קפיצות גדילה של גדולים. תניחי לה ,היא יודעת למה היא זקוקה ומקשיבה לגוף שלה .אולי היא לא רעבה כשאת מציעה לה? אולי יש משהו אחר שמפריע לה, צינון למשל ? אין צורך לטחון וגם לבכות בגלל זה . ילדים לא ירעיבו את עצמם . חבל על האנרגיות שלך . וגם לא חייבים לתת מטרנה פשוט לחכות עם האוכל עוד קצת . עוד חצי שעה או שעה ואז להציע שוב , אבל לא באובססיה ,אלא יותר כרוצה? אם אין רצון אז ממשיכים בפעילות וסדר היום ,אם יש התעניינות להושיב לאכול ,אולי 5 כפיות כל פעם מספיק לה , היא לא חייבת בכל ארוחה לאכול 15 כפיות , ולמה בכלל לספור לה כפיות? כשהיא מאותת לך שהיא שבעה להפסיק , יכול להיות שיש גם יותר מידי גירויים שבזמן האוכל שמעניינים אותה הרבה יותר מכפית השביעית? אני יודעת מאיתמר כשיש משהו יותר מעניין מאוכל הוא פשוט ידלג על ארוחה כי מבחינתו זה לא הכרחי או לא יהיה רעב, מצד שני אני גם לא יתן לו נישנושים , אלא אחכה עוד שעה בערך ואז אציע לו שוב ארוחה . אם מסכים מעולה ואם לא ,לא נורא , נציע שוב עוד שעה .
-
אוי איזה באסה
-
מאיה - יכולות לעבור גם 5 שעות והיא לא תצייץ לאוכל...
תגידי לי את כמה מרווח זמן?
לדוגמא היום אחרי שהיא אכלה ב 7 בבוקר בקבוק -ניסיתי לתת כריך וביצה ב 10 - כלום
ניסיתי לתת צהריים ב 12 - אחרי שבכתה - כלום!!!!! רק מים מים מים...
ואז כבר ב 12 וחצי נתתי מטרנה כי היא בכתה עוד יותר והיא שתתה!
זה אומר שהיא כן היתה רעבה ... רק לא בא לה על האוכל הזה
-
אור אני הכי לא בעד ריקודים ובידור בשעת האוכל.
והכי הכי הכי ניסיתי להרגיל ש- אוכל זה אוכל ולא שעת משחק.
והנה - לא הצליח לי
וגם את זה אני בסוף עושה לה - ועדיין לא אוכלת מספיק
-
גם לנו מבוגרים יש ימים שלא מתחשק לנו אוכל בימים החמים האלו , ואם היא בוכה למים , תני לה מים . עוברים 5 שעות , אז גם בסדר , אם היא לא מתמלאה בשטויות בשעות האלה היא בסופו של דבר תבקש אוכל . איתמר למשל בגילו כבר עוד מעט 4 אוכל ארוחה בשרית בקיץ רק בסביבות 17-18 כי חם לו . ואני מבינה אותו ,גם לי חם , תחליפי ארוחות , משהו קליל בצהריים את הביצה תציעי לה ב12 ולא ב10 ואת הצהריים תני לה ב16-16:30 אולי כך יהיה יותר שיתוף פעולה . אבל גם לא חייבים להלחץ אם יש ימים שהיא לא בקטע של מוצקים , בסוף היא תאכל . אולי זה גם שיניים תוחנות ? אם לא יצאו לה עדיין . אולי סיבה אחרת . אבל הכי חשוב להמתין בסבלנות וזה יחזור כפי שזה היה ... ילדים הם מאוד חכמים , והם מקשיבים לגוף שלהם
-
ועוד שאלה חשובה : לא אוכלת מספיק למי?
-
מאיה . לא אוכלת מספיק נקודה.
לא אוכלת מספיק כדי לעלות במשקל , לא אוכלת מספיק בשבילי , לא אוכלת מספיק בשבילה (כי עובדה שהיא כן היתה רעבה למטרנה)
ניסיתי את מה שאת אומרת עם ההחלפת ארוחות וכרגע כשאנחנו והיא בחופש זה קורה והרבה ... כי לפעמים זה אוכל בחוץ ולפעמים זה אצל ההורים ולפעמים זה משתנה בגלל השינה שלה ....
הקטע הוא שאת אומרת - יש ימים שלא מתחשק לאכול
אבל זה לא ימים זאת תקןפה ארוכה של חודשיים שלושה ....
זה נשמע כאילו את עוזרת לי ואני כל דבר יש לי תשובה
אבל באמת זה מה שקורה .....
אני אגיד לך מה היא כן אוכלת יחסית טוב? מעדנים.... ביו+ גבינה+ סילאן או מחית פירות אבל כמה אפשר לתת מעדנים??????
-
אני דווקא חושבת שלא צריך ללכת בכוח
אם לא הולך אז לבוא קצת לקראתה ואם היא מעדיפה טחון אז תעשי לה נגיד חצי חצי
קצת טחון שהיא תאכל כמו שאכלה עד עכשיו וקצת בחתיכות כדי שתחוש את המרקם
ובהמשך אולי גם תיזום ותקח לבד לפה...
יכול להיות שאת משדרת לה שאת לחוצה שתאכל?
כי ילדים קולטים את זה מאוד מהר ועושים ההפך ממה שהורה מצפה...
תראי לה שאוכל זה כיף ולא צריך ללמד אותה לרקוד בשביל זה
או להשתמש בהסחות דעת אחרות רק כדי שתאכל...
אלא להפך, תראי לה שהאוכל עצמו יכול להיות כיף, שתגע בו, שתראה את הבדלי הצבעים
נועם של סיון גם עברה את גיל שנה ועדיין לא התרגלה לאכול מוצקים
זה לא נורא בכלל, בסופו של דבר לכולם צומחות השיניים וכולם לומדים לאכול מוצק
-
אני מסכימה עם הבנות...
למדתי על עצמי שככל שאנחנו יותר 'אובססיביות' על משהו ככה זה פחות הולך.
ואיך הבנתי את זה?
מהיום שאמילי נולדה בערך, התחלתי ליישם עליה את כל תרגילי ההתפתחות שלמדתי כדי שחס וחלילה לא תהיה מעוכבת (תשכב על הבטן חצי שעה ברצף ותתהפך בגיל 4 חודשים ולא דקה אחרי), אם את זוכרת גם הייתי פותחת על זה מאה שרשורים ביום.
עד שיום אחד הבנתי שקודם כל אני מפספסת את כל הכיף איתה ורק עסוקה בתרגילים כל היום וגם שדיי, צריך לשחרר...
אולי את אותו דבר? האם כל היום שלכן סובב סביב אוכל? אולי את בראש אובססיבית מדי לגבי זה? וברור שזה מקרין החוצה.
אז הדס שוקלת 7.5 קילו. אז מה??? היא נראית לך סובלת? לא חיונית? אני עדה לזה שיש לך נמרה קטנה ונמרצת ושמה שהיא אוכלת מספיק לה בהחלט'..
מי אמר שכל התינוקות (בגיל שנה זה עוד תינוק????) צריכים להיות צ'אבי???
למשקל של הדס יש המון יתרונות והיא שוקלת כמה שהיא צריכה לשקול
-
לדעתי את סתם קשה איתה..
אני יסביר לך למה-
גם היום שרז כבר גדולה, לא תמיד בא לה לאכול א. צהרים, או מעדן או מה שיש. ובמקרים כאלה אני לא חושבת פעמיים וכן מציעה לה דייסה, ואחרי כמה ימים שוב מנסה לחזור לשגרה וטפו טפו זה עובד!
תנסי אחרי המטרנה לתת קצת מרק ( שהדייסה תפתח לה את התאבון)
לדעתי זה תקופה שעוברת עליהם ועם הזמן למדתי לשחרר- הילדה רוצה דייסה? תתני דייסה! עדיף מכלום נכון ?
-
לא יכולה להמליץ סורי
אני טחנתי לנועה עד גיל שנה ו5
-
לא יודעת איך זה קרה פתאום.... היא אף פעם לא היתה אכלנית ..אבל לסיים ארוחה אחרי 2-3 ביסים?
אני לא שיניתי את הגישה כלפי אוכל... עכשיו אמנם אני עצובה ואובססבית מזה
אבל לפני זה הכל היה רגיל - אז מה היה לה להרגיש? איזה שינוי בי גרם לה להפסיק לאכול?
טוב אני גם אתייעץ עם טיפת חלב ...
תודה בנות
-
מיכלי
-
מיכלו'ש לא ידעתי שזה ככה לגבי המשקל.. אם זה עד כדי כך רציני והיא באמת לא עולה במשקל אז אני אם הייתי בנעלייך בהחלט הייתי חוזרת לטחון.. אני חושבת בעצם שהייתי עושה כל דבר אפשרי כדי שהיא תאהב ותאכל.. לא משנה אם זה לחזור אחורה, העיקר שתאכל!
-
מיכלי
רז בגיל שנה שקלה 7 קילו בלי גרם נוסף
כל ארוחה שלה היתה מלווה באינסוף משחקים והסחות דעת בשביל גג שבגג 5 כפיות
כן כן מה ששמעת! גם אני בכיתי ימים שלמים שהילדה היתה הולכת לישון רעבה, ואצלי הבעיה שגם דייסה היא לא מוכנה לאכול!
כך. שהיא באמת היתה ני**** מאויר! בכיתי, יללתי, הרעבתי את עצמי והתייסרתי בשבילה, מזה נתן לי? כלום! ככל שהתעקשתי יותר הילדה אכלה פחות!
הפנו אותנו למרפאות אכילה ומה לא...
בגיל שנה החלטתי שנמאס לי להתמודד ושלחתי לגן, לאט לאט הורדתי מעצמי את האובססיה שלי לאוכל שלה..
הבנתי דבר מאוד חשוב! לא כל הילדים אותו הדבר, וזה הטבע שלה היא מהיום שנולדה לא עלתה מאחוזון 3, היא תרצה היא תאכל! ואם היא שבעה מכפית, אין לי דרך לדחוף לה עוד
עד היום רז אוכלת אך ורק במשחקים וגם עם כל המאמץ זה מסתכם בארוחה שתצחקי כשתראי את הכמות.
גוף קטן ניזון מכמויות קטנות.
טיפת חלב סתם ילחיצו אותך- מניסיון!!! הם עשו לי טרור במשך שנה! מי שהציל אותי מהמחשבות האובססיביות על האוכל של רז היתה הרופאת משפחה שלנו
בקיצור מאמי- תשחררי
-
תודה מיטלי. מקווה שזאת באמת רק תקופה
-
וואי כאילו את מדברת על גיא שלי
הוא גם אכל לי יפה טחון
ופתאום רגיל 2 ביסים במצב הטוב
ואז....
לפני יומיים הנחתי את הצלחת ללכת להביא מגבת כי הואהעיף לי את האוכל
ושאני חוזרת אני קולטת שהוא אוכל לבד עם הידיים
שתקתי וצפיתי מהצד
וואלה הוא אכל סבבה
תנסי גם...
אם כלום לא עוזר תחזרי לטחון
ואל תדאגי
לא ראיתי עדיין ילד בבית ספר עם מרק במקום סנדוויץ
-
אחווה נשמה - אני מניחה לפניה צלחת כבר כמה חודשים. גם כדי שתתנסה באוכל ותחוש אותו וגם כדי שתאכל עם הידיים .
יש מאכלים שכן - כמו ציפס וחתיכות חביתה .. אבל שוב - מעט מאד
-
מיכלי
מי כמוני מבינה אותך...
-
אמן!!
-
אז תחזרי לטחון!
אני לא חושבת שזה גיל של ״שיהיו רעבים יאכלו״
זה גיל שהם גודלים ובונים את העצמות שלהם והמוח מתפתח
וחשוב שיקבלו ת**** בריאה ומגוונת
אני לא אומרת לדחוף אוכל
אבל אם היא אהבה משהו ואותו כן תאכל
הייתי מכינה
אולי היא לא בשלה לאוכל רגיל לגמרי
-
מיכלי, יכול להיות שזו העדפה של מרקמים
תנסי קציצות בתנור בלי רוטב ודברים כאלו....
-
אה ועוד משהו....
אנחנו מצפות שהם יעלו במשקל כאילו הרגע נולךדו... זה כבר לא ככה מגיל 8 חודשים הם אמורים לעלות ממש מעט..
מה שחשוב הוא שאין לה ירידה חדה בגרף בסופו של דבר ולא כמה היא שוקלת.
-
את צודקת מיטלוש .
היתה לה ירידה . והיא נשארה באותו הקו כמה חטדשים.
אני רק מקווה שלא אראה ירידה - כי בחודש חודשיים האחרונים - בלי המטרנה בלילה - כמות האוכל כלכך פחתה שאני ממש בספק שהיא עלתה משהו שיעלה אותה מהגרף
-
שאלה נוספת.
נניח וכבר אכלה 2 כפיות ואמרה -לא
ולא פותחת את הפה
להציע משהו אחר? נניח מעדן -שאת זה היא כן אוכלת ? להציע מטרנה?
-
בקשר לשאלה השניה - לדעתי להציע משהו אחר!
ככה אני עושה.. אם ליעד לא רוצה משהו אני מיד מביאה לו משהו אחר ובד"כ הוא כן רוצה.. לא תמיד אבל בד"כ