כמה דברים שמטרידים את שלוותי תעזרו לי בבקשה!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כבר כתבתי כאן בעבר שיש לתהילה פחד מהמוות, לא יודעת למה היא חושבת על זה
    אבל כל הזמן היא אומרת שהיא פוחדת למות ושהיא לא רוצה למות גם לא כשתהיה זקנה ושהיא רוצה שנהיה יחד תמיד, אני צריכה דרכים להתמודד עם שאלות כאלה וגם לתת תשובות,
    דבר שני ששמתי לב שמאז שיוסי נולד היא מרגישה שהיא קצת נידחקת הצידה ובצדק היא הייתה כל עולמי ועכשיו היא חולקת את זה עם פיצפון שתופס אותי רוב היום,
    שמתי לב שהיא התחילה להתנהג בצורה כפייתית, אני יסביר: היא הולכת איתי ברחוב וחייבת לגעת במעקה, גדרות, ואם היא פיספסה היא תחזור אחורה כדי לגעת, תמיד אני מסבירה לה שזה מלוכלך ושלא תיגע, לאחרונה החלטתי להיתעלם,
    בנוסף היא גם התחילה לעשות בלונים עם הרוק שלה, או לירוק על היד שלה ולמרוח לעצמה על הלחי, בהתחלה כעסתי לאחרונה החלטתי להתעלם ולתת לזה לעבור מעצמו,
    מה אתן מציעות? אני נוהגת נכון?
    [/center]
25 תגובות
עמוד 1
  • עובר עליה משהו, אבל יכול להיות שזה די טבעי...

יש לה אח קטן. היא עוד לומדת להסתגל לחיים החדשים איתו, ולחלוק תשומת לב... זה לא קל...

סבתא שלי פעם אמרה לי, אני לא זוכרת בדיוק באילו מילים, אבל שכשמביאים תינוק חדש הביתה לפעמים הילד שבבית מרגיש כמו שאישה תרגיש כשתראה עם בעלה עם מאהבת... אבל להבדיל - זו סיטואציה שעם הזמן מתרגלים אליה...

לגבי המחשבות על המוות, אני לא מבינה בזה ואולי צריך יעוץ פסיכולוגי, אבל בתור אמא אני הייתי מסבירה לה שהיא מאוד צעירה בשביל לחשוב על זה. יש לה עוד המון שנים טובות ויפות של כיף לחיות... ועכשיו היא צריכה לחשוב רק על צעצועים, משחקים, בובות, על אח שלה הקטן... כי בחיים אפשר לעשות הרבה כיף!

אולי כדאי להתייעץ עם שרון...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."

• בנוגע למעקה ולרוק לדעתי את עוזה נכון שאת מתעלמת...
    פעם פעמיים שלוש ומבטיחה לך שהיא תפסיק...
    היא פשוט ראתה שדרך זה היא מקבלת תשומת לב (גם אם זה בכעס שהיא מתלכלכת) אז היה לה נחמד לקבל ממך עוד היערה...
    הכי נכון זה להתעלם !

• עינבר בקשר לאש גם אצלנו זה היה פשוט הראתי לה קופסא בקיר ואמרתי לה שמתי שיש שריפה זה מצפצף ומתיז מים( סתם שיקרתי לה כדי שתהיה רגועה)
    אבל אצלה זה לא שאלות של מה יקרה..
    היא פשוט אומרת שהיא מפחדת ולא רוצה למות
    [/center]
  • הייתי מתייעצת עם פסיכולוג ילדים
  • לפני שנתיים נפטרה סבתא של בעלי. בהתחלה היה נראה שהבת הגדולה קיבלה את זה די בקלות. אנחנו גרים רחוק מכולם והיא ראתה את סבתא רבה פעם בשנה. הסברנו לה שהסבתא הייתה מאוד מבוגרת וזה מה שקורה.אחרי כמה שבועות היא התחילה לפחד. היא הייתה יכולה להתחיל לבכות באמצע כלום כי היא לא רוצה שאחותה תזדקן ותמות, או היא, או אני וכו׳.
    אז היא הייתה בת 4, נראה שזה עבר, כבר כמה חודשים טובים היא לא מזכירה את הנושא. מה שעשיתי זה פשוט לחבק אותה ולתת לה מקום בטוח להביא את הפחד. כן נזהרתי מאוד בהסברים. לא אמרתי שהכל בסדר, כששאלה איך זה קרה לא אמרנו ש״הסבתא הלכה לישון ועכשיו היא במקום טוב יותר״ כדי שלא תפחד ללכת לישון וכו׳.
    אני חושבת שאולי תהילה כן שמעה משהו ויש לה מחשבות על זה. אולי כדאי לדבר איתה, לנסות להבין מה בדיוק מפחיד אותה, מה המחשבות שלה על הנושא. לעזור לה להוציא את זה.

אנה
  • זה התחיל כשהכלב של ההורים שלי ניפטר,
    מידי פעם היא אומרת שהיא מתגעגעת אליו בדרך כלל זהה באותם ימים שהיא מדברת על המוות
    הפחד העיקרי שלה מהמוות זה להיות לבד,
    אמרתי לה שכשהיא תיזדקן ותמות גם אני ימות ונהיה שם יחד
    [/center]
  • נראה לי זה מאוד טבעי. כמו שאמרתי זה בדיוק כמו שהיה לאמה. זה רק מראה על ההתפתחות המתקדמת שלהן. נראה לי עשית נכון, תמשיכי לענות לה אם היא שואלת, להסביר. אמה לפעמים הייתה יוצאת מהמיטה בערב עם דמעות כי היא לא רצתה שנמות והיא תשאר לבד :(.
    זה פשוט עבר באיזשהו שלב.

אנה
  • גמני הייתי מתייעצת עם פסיכולוג ילדים.
    רע, לא יכול לצאת מזה.
    הם תמיד נותנים טיפים טובים ואני תמיד נוטה לתפוס טיפים טובים בשתי ידיים.

יכול להיות שעובר עליה משהו, וזה לגמרי טיבעי לאור האח הקטן בבית.
    אבל בכל זאת, חשוב להיות עם היד על הדופק.

עדכני.

• בגיל הזה הם מתחילים לתפוס את המשמעות של המוות
    גם הבת שלי מתעסקת בזה לפעמים
    בערב שבת נסענו למשפחה ובדרך היא אמרה לאחיה (בן 7 חוד', אגב) אתה יודע שכל האנשים יפטרו (הכוונה ימותו), לא יהיה אף אחד בארץ?
  • לגבי המוות יש ספרים לילדים בנושא, וכדאי להקריא.
    יש ספר של אלונה פרנקל (דומה בצורה ובטקסט לסיר הסירים של נפתלי).
  • מה שם הספר?
    [/center]
  • אני לא יודעת להגיד לך בדיוק..
    אבל אני זוכרת שגם אני הייתי מתנהגת ככה בתור ילדה קטנה.. אמא שלי גם סיפרה לי כשגדלתי שהייתי מתנהגת כך באיזשהו שלב..לדוגמא מדרכות , חייבת לדרוך על הפס של המדרכה או לדוגמא כל 2 פסים וכאלה..
    זה עבר מתישהו..

• עוד משהו..
    אני זוכרת שאמא שלי הייתה אומרת לי משפט שהשרה עליי המון רוגע ובטחון כשהייתי מתחילה לדבר על המוות ולפחד ממנו..
    היא הייתה מרגיעה אותי ואומרת לי שאני עוד מאוד קטנה ושהיא תהיה איתי תמיד..
    מנשקת, מחבקת ואיכשהו זה היה מקל..
  • יפית ניסית לשאול אותה מה זה מוות?

• היא יודעת שמי שמת עולה לשמים והופך למלאך
    כמו שכבר כתבתי הכלב של ההורים שלי מת ומאז היא נחשפה לזה
    גם אני תמיד אומרת לה שאני תמיד יהיה איתה ומרגיעה אבל אחרי שבוע שוב אותה שאלה
    [/center]
  • אני הייתי שואלת בכל זאת. אולי מה שמפחיד אותה זה שהיא לא יודעת איך מתים? ומה קורה אחכ? ומה זה בכלל מלאך? רק תזהרי אם תתגלגלו למחלות שהיא לא תפחד מכל אפצי. תכיני לך תשןבות.

• מוות - נושא שלא קל להסביר
    אני הייתי מתייעצת אולי אפילו עם הגננת (זאת הגננת משנה שעברה ?)
    כשיש גננת שאני אוהבת וסומכת אני מתייעצת . יש להן הרי ניסיון רב.

כפיתיות - בעיני , להתעלם . לבקש גם מהסובבים שיתעלמו לחלוטין.. נראה לי שזה יעבור לבד..
  • יפית

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • שרון, אני דווקא מקשרת את ההתנהגות הזו לאח החדש,
    היא נורא מקנאה בו וזה יותר מעסיק אותה,
    נושא המוות עולה פעם בכמה זמן אבל הקנאות היא יומיומית
    [/center]
  • בכל מקרה אני חושבת שאם יש הרבה שאלות על המוות,
    צריך לדעת לתת מענה שיספק וישתיק אבל שיהיה גם משביע רצון ולא מפחיד.

אני זוכרת שגם לאלעאי היתה תקופה כזו ואני כל הזמן הייתי עונה לו שנכון, אנשים מתים, הוא גם נחשף לזה בטלויזיה, אבל אנחנו, אבא ואמא נעשה הכל, כל הזמן כדי לשמור עליו, ואנחנו יודעים לעשות את זה הכי טוב בעולם, ממש כמו גיבורי על.
    ושלרוב רק אנשים זקנים שמגיעים לשיבה מתים..
    שינתתי לו את זה הלוך ושוב עד שהוא פשוט קיבל את זה והפסיק לדבר על זה..

בכל מקרה, קבלה של תינוק חדש בבית זה לא תמיד פשוט.
    כש-רון נולדה, לא התביישתי וניגשתי לפסיכולוגית שתנחה אותי איך להתמודד עם המצב.
    אני חושבת שזה דווקא מראה אחריות ורצון להיות פרפקט באימהות.

ממליצה לך מאוד לפנות לאיש מקצוע מתאים, כפי שכתבתי לך, הם תמיד עוזרים.

• לא קראתי את כל התגובות אז מצטערת אם אני חוזרת על דבריה של מישהי.
    אני יכולה להגיד רק שזו התעסקות טבעית וזה עובר.
    המוות מפחיד באמת וחוסר הוודאות מפחיד גם כן.
    אלה יום אחד באמצע הסופר פארם התחילה לבכות שהיא לא רוצה למות או שאני אמות..
    היא דיברה על זה הרבה מי ימות מתי ימות וכו'.
    בעיניי מה שחשוב הוא להיצמד לאמת כמה שיותר.
    אי אפשר הרי להבטיח שהיא תחיה עד 120 אבל אפשר להגיד שאנחנו שומרים עליה ושהיא שומרת על עצמה ולתת לה לדבר ולשאול.
    לאט לאט ההתעסקות בזה תירגע:-)

[

[
    [
  • מאד יכול להיות, וסביר להניח בכל מקרה, מתאים ונכון - שזה קשור להולדת האח החדש.
    אבל ההתנהגות הכפייתית כפי שאת מתארת אותה - לא בהכרח קשורה לזה.
    לא כל אח/ות גדול/ה שנולד לו/ה אח/ות קטנ/ה, מפתח/ת התנהגות כפייתית.
    וכפי שכתבתי, התנהגות כפייתית מקורה בחרדה.
    זכותך, כמובן, לעשות עם זה מה שאת רוצה.
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • הבנתי, זה מסתדר לי,
    אם אני ישחק איתה מישחק שכל אחת מספר מה מפחיד אותו/ משמח אותו/ מרגש אותו וכו׳
    זו דרך טובה לגלות אם יש עוד משהו שמפחיד אותה חוץ מהמוות?
    ומה הדרך הכי טובה להסביר לה?
    הסברתי לה כמו שכולן כתבו אבל היא מפחדת למות גם כשהיא תהיה זקנה
    לצערי נאלצתי לשקר לה כדי להרגיע אותה ואמרתי לה שכשתהיה זקנה והיא תמות אז אני ימות איתה ביחד והיא פחדה שאני יעלם לה אז הבטחתי שניתן ידיים.. אני כותבת את זה עם דמעות
    [/center]
  • כזו ילדה מתוקה

• כן היא עברה המון לצערי,
    שיחקנו את המישחק הזה וגיליתי שהיא מפחדת שאני ימות לפניה ושהיא תישאר לבד בעולם וגם היא מפחדת למות וליפול מהשמים

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה