דילמה קשה - מבקשת את דעתכן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולם,
    אני עוקבת אחרי הפורום כבר מלא זמן, וזה נראה לי מקום נחמד ותומך...
    לכן החלטתי להעלות פה דילמה אחת ולשמוע את דעתכם.

הדילמה היא לגמי אמא שלי.
    היחסים שלי איתה נוראיים, פשוט ככה... אני סוחבת בליבי המון המון עלבונות ממנה, החל מתקופת הילדות מאז שאני זוכרת את עצמי... היא לא ממש טיפלה בי לאומת אמהות של ילדים אחרים, לא ידעה לפנק והרבה פעמים בכיתי מעלבונות שונים.
    לאמא שלי היו חיים לא קלים, אני חייבת להודות - היא איבדה כמה שני משפחה בתווך קצר מאוד, ונראה לי שזה השפיע עליה מאוד. בנוסף, החיים גם ככה לא היו קלים - היא התגרשה מבעלה כשהייתי בת שנתיים (והשאירה אותי בלי אבא בעצם) והיה עליה לעבוד כדי להתקיים. אני לא מאשימה אותה - לא היה פשוט, במיוחד כשהחיים משתנים לגמרי יום בהיר אחד וצריך להתמודד...
    על הדרך היא עשתה המון טעויות - הביאה הביתה גברים שלא היו נחמדים איתה, וחלק מהם גם איתי. היו לי כמה אבות חורגים, נסיון לא מוצלח האמת, במיוחד שני אחרונים....
    כשעלינו ארצה בזמנו אבא חורג האחרון שלי זרק אותי מהבית - כנראה שמטרתו הייתה להגיע לישראל על גבינו וזה מה שקרה. הייתי בת 16.
    אמא לא הגנה עליי.
    לא אמרה מילה.
    התחלתי להסתובב במקלטים, הוסטלים, אפילו הייתה לי משפחה אומנת (שמשם ברחתי אחרי חודשיים) - ואמא נעלמה. לא חיפשה אותי, לא יצרה קשר...
    בהתחלה כשעו"ס שלי עוד ידעה איפה היא גרה היא ניסתה לגשר בינינו אבל זה לא הלך - לכל ניסיון לסגור מעגל, להבהיר דברים ולהמשיך הלאה היא לא שיתפה פעולה, פשוט הייתה מתחילה לבכות וזהו.
    אחרי זה התגייסתי, והוכרתי ע"י צה"ל כחיילת בודדה כי אפילו הם לא הצלילו לאתר את אמא שלי, למרות שהייתה בארץ.
    במהלך השירות הצבאי שלי היא דווקא התקשרה פעם, לבקש שאמלא איזה טיפוס שהיא תקבל כסף () כמובן שסירבתי - את לא שואלת איפה אני ומה איתי אבל דורשת שאחתום על משהו שיביא לך כסף?
    רק שלוש שנים אחרי שהשתחררתי מהצבא מישהו עזר לי לאתר אותה דרך משרד הפנים. באתי אליה, ועם כל המעמסה הרגשית הזאת נסיתי בכל זאת להתיידד איתה. אפילו לא קראתי לה אמא בהתחלה, פשוט לא יכולתי.
    לא הזחקתי מעמד הרבה זמן. היא עוד פעם הסתבכה במערכת יחסים גרועה ושוב לא הצלתח לסגור איתה אפילו מעגל אחד - כל פעם שהייתי שואלת שאלות, הייתי מקבלת גרסה שונה של התשובה, וכבר לא ידעתי למה להאמין....
    המשכתי הלאה, תוך שמירת קשר רופף איתה שהפסקתי מדי פעם כי לא יכולתי לשמוע אותה בטלפון...
    התחתנתי, ואפילו לא רציתי לספר לה. אמרתי רק אחר כך...
    נכנסתי להריון - ולא סיפרתי לה.....
    לפני כמה זמן ילדתי - והיא לא יודעת....
    אני פשוט לא מסוגלת לחלוק איתה שמחות - היא כמו באר ללא תחתית, ממנה אי אפשר לקבל פידבק ותמיכה, זה כמו לדבר לקיר - היא בתשובה לתלונותיי מתחילה לספר לי על הבעיות שלה, ויש לה לא מעט בזכות עצמה.
    לא מזמן התקשרה אליי מישהי מהעבודה שלה וביקשה שאדבר איתה כי היא ממש מסכנה וסובלת. סירבתי. בכיתי כל היום אבל לא דיברתי איתה.
    לא מזמן היה לי יום הולדת, והיא לא התקשרה.
    לא שציפיתי, היא די חוששת ממני, אבל בעיניי זה חמור...
    אני עכשיו יושבת וחושבת לעצמי - היא עובדת קשה, גרה לבד, ואין לה כלום בחיים - כלום. אפילו אני לא בקשר איתה.
    אני מדמיינת אותה יושבת כל היום עם הטלפון בידיים, חושבת אם להתקשר אליי לאחל לי מזל טוב ומחפדת... או שמחכה לטלפון ממני....
    וצורב לי בלב... רע לי מאוד מהתמונה הזו, של אישה שכל החיים שלה חרא, רובן בזכותה בלבד... וזה המצב שהיא הגיעה אליו היום...

שלא תחשבו, יש לי ייסורי מצפון קשים מהמצב, אני לא אדם רע, אבל סבלתי ממנה הרבה, ואי אפשר לקבל ממנה דבר - לא כסף וכאלה, אלא מילה טובה, וכל-כך קשה לי עם כל העבר שלנו שאני לא מצליחה לשחרר כי היא לא מאפשרת לי ולסלוח לה נראה לי קל מדי - היא לא תלמד דבר ותחשוב שהכל בסדר מבלי להבין כמה רע עשתה לי בחיים, שאני לא יודעת איך לצאת מזה...

נכון, כולכם בטח תגדו לי ישר "זו אמא שלך, תקבלי אותה כמו שהיא" וכדומה אבל... תבינו אותי גם - הקשר איתה גום לי להמון עצבים וסבלף זה לא בריא לי בכלל... האם כדאי בכלל?
    אשמח לשמוע מה יש לכם להגיד ותודה למי שרא עד עכשיו.
10 תגובות
עמוד 1
  • אני לא יודעת מה יגידו הבנות האחרות
    אבל לדעתי את סתם מבזבזת את העצבים והאנרגיות שלך לריק
    אמא זו לא רק האישה שמביאה אותך לעולם, זו גם האישה שצריכה לגדל ולחנך אותך
    להיות הגב שלך בזמנים הטובים והרעים כאחד ולא לברוח ולהסתתר כשנהיה רע
    ובטח ובטח שלא לאפשר לגבר ארעי לזרוק את הבת שלה מהבית!!!
  • זה שהיא יחדה אותך, לא אומר שהיא אמא שלך
    לדעתי, סבלת ממנה מספיק
    עכשיו לפי מה שכתבת את נשואה ועם תינוק...
    תתמקדי בלבנות את החיים שלך בהווה
    ואם היא תרצה למחול על חטאי העבר היא תדע איפה למצוא אותך
  • וואו... סיפור ממש לא פשוט...

מצד אחד עובר לי בראש שלעזאזל איתה, התפתחת, התקדמת, התחתנת, ילדת והכל בלעדיה אז למה את צריכה אותה עכשיו???
    מצד שני, עובדה שכן כואב לך ומפריע שאתן לא בקשר אז אולי יש מקום לחידוש הקשר.

יש מצב לחזור לקשר לא מחייב? טלפונים מדי פעם, סתם להתעדכן אבל בלי אינטנסיביות ומחויבות? את חושבת שזה יכול לעבוד בשבילכן?

בכל מקרה, מאחלת שתיהי מאושרת. עם אמא או בלעדיה
  • אני עם הבנות.

אמא זו לא אישה שרק ילדה אותך. היא צריכה להיות איתך בטוב וברע תמיד תמיד.
    [/url
  • ואהי ירדו לי דמעות מהסיפור שלך
    כל כך עצוב, ואת כל כך חזקה!!
    איך הצלחת לשרוד ככה ולהקים משפחה? אני כל כך מאושרת שעכשיו יש לך משפחה משלך!!
    את צודקת, אין לי מלים אחרות. מצד אחד כואב לך על אימך - כאב גדול, אך מצד שני את לא מצליחה לעזור לה וכעוסה- וזה הכי נורמלי במצב שלך.
    תראי, זה לא קל להגיד, אבל אם את מסוגלת, פשוט תחשבי על זה, שמה שהיה- היה.
    גם ככה לא תוכלי לשנות את העבר, אבל אולי מעט להועיל לעתיד.
    אולי תשלחי אותה לשיעורי חיזוק? שיעורים שיבנו אותה?
    אם את מסוגלת- את יכולה פשוט לנסות להרעיף עליה אהבה, בלי ציפיה להחזר.
    למשל לשלוח משלוח נחמד לראש השנה, מכתבים וכדו'..
    דברים שלא תצפי לפידבק. פשוט תחשבי שהיא סתם אישה גלמודה שזקוקה לך.
    אני יודעת שזה לא פשוט מה שאני אומרת
    אבל נשמע שאת אישה חזקה, מלאת רגש ומצפון ועם הזמן תתגברי.
    אני מחזיקה לך אצבעות!! תמשיכי להיות חזקה ולטפח את משפחתך הקטנה
    אין לי מילים להביע את התפעלותי מהחוזק שאת משדרת. שה' ייתן לך כוחות אמן!!!
    כולנו הילדים של אבא בשמים
  • מאוד מצער לשמוע ובהחלט מכניס לפרופורציה מהם יחסים לא טובים עם אמא.
    אני ממליצה לך לחשוב רק על עצמך ועל הילד שלך-
    את כבר לא ילדה קטנה תחת חסותה, את בן אדם בוגר ולא תלויה בה, היא לא יכולה להכניס אותך למסגרות מפוקפקות או להקיף אותך בסביבה שלא טובה לך, אם קשר איתה יעשה לך (ורק לך) טוב וינקה אותך מרגשות אשם ומצפון שמאיזושהי סיבה את סוחבת איתך- תתקשרי אליה.
    לפעמים יש לנו צורך לעשות דברים שלא כל כך מובנים והגיוניים אפילו לעצמנו רק כי אנחנו מרגישים שאנחנו רוצים לעשות אותם וככה זה נשמע מבין השורות שלך.
    נשמע שאת מתגעגעת אליה, למרות הכל...
    את יכולה להתחיל בהדרגה ובלי ציפיות ואם תרגישי שזה לא עושה לך טוב- תוותרי
    בכל מקרה, שרדת והתקדמת עד עכשיו בכוחות עצמך, את בטוח בחורה חזקה, ובהחלט גרמת לי להגיד תודה על מה שיש לי עם אמא שלי- גם אם זה לא מושלם!
  • לדעתי אמא זו אמא ואני עברתי עם אמא שלי המוןןןן ויש מצבים שאני סובלת מהקשר אבל נושכת שפתיים.
    אני עונה לך כאן מנסיון.
    תחזרי איתה לקשר רופף, שתראה את הנכד/ה לפחות וזהו בלי מזל טוב בימי הולדת או לעשות חגים ביחד.
    אם שיתפת אותנו בזה סימן שזה ממש כואב לך...
    תני לה הזרמנות אחרונה, לא ילך, תעזבי.
    אם את רוצה לדבר במייל, שלחי הודעה בפרטי

• וואו
    בהחלט לא קל!!!
    את נשמעת בנאדם חזק!

תראי עברתי דבר או שתיים בחיים
    והמסקנה אליה הגעתי היא
    להתרחק מכל מה שעושה לי רע!
    היא עשתה רע פעם ועוד םעם ועוד פעם ועוד ועוד ועוד

את ההזדמנות שניה היא קיבלה
    אם תמשיכי את רק תפגעי שוב ושוב ושוב

תתמקדי במשפחה החדשה שלך
    היא אמנם הביאה אותך לעולם
    אבל בזה תם תפקידה

תמשיכי הלאה
    אל תתני לזה לגרום לך לשקוע
    אמא אוהבת או סתם אמא תחפש אותך
    אם לא כנראה שזה לא חשוב לה

אם את ממש בדילמה
    אני הייתי כותבת לה מכתב שאת לא באה כדי לא להפגע
    אם היא מעוניינת להיות חלק מהחיים
    הנה הכתובת
    כשתהיי מוכנה תבואי
    שיהיה חשוב לך תבואי
    וזהו

• אין ספק שכל מה שעברת לא קל ואת אשה חזקה!
    לי צרם המשפט שלך: "היא התגרשה מבעלה כשהייתי בת שנתיים (והשאירה אותי בלי אבא בעצם)".
    אם אבא שלך היה מעוניין להפגש איתך, הוא היה מוצא את הדרך, בלי קשר לזה שהם היו גרושים.
    כשמתגרשים, לא מתגרשים מהילדים, וזה שאביך לא היה בתמונה זה לא רק בגלל אמא שלך.
    גם הורי התגרשו כשהייתי בת חמש. וזה לא הפריע לאבא שלי לשמור איתי על קשר, עד עכשיו. גם כשחיינו בארצות שונות.
    לגבי כל השאר,
    אני יכולה להגיד לך שאני עברתי המון עם אמא שלי, גם לה היו מערכות יחסים שלמענן היא עזבה אותי, למזלי, היו לי סבא וסבתא שנתנו לי את נשמתם אבל מגיל 7 אני לא גרה עם אמא שלי באותו הבית. וחמש שנים היינו גרות גם בארצות שונות. גם אני נורא כעסתי עליה, לפעמים לא רציתי אותה בחיי ואני ממש, ממש מבינה אותך בקטע הזה.
    אבל, אני כ"כ שמחה שמצאתי את הכוחות לסלוח לה. היום אני כ"כ נתמכת ונעזרת בה. מאז שהבנים נולדו, היא חיה אותם. זה כ"כ קרב בינינו.
    ברור ששני הצדדים צריכים לרצות בזה וברור שהדרך לא פשוטה. אבל כרגע אני שלמה עם עצמי, לילדים שלי יש סבתא שחולה עליהם ואני חושבת שזה שווה את הכל!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה