אני רוצה לשתף אתכן במשהו אישי... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שבעצם לא סיפרתי לאף אחד עד היום. אבל אני מרגישה שאני הולכת לאיבוד, אני טובעת עמוק בתוך בוץ וחייבת להוציא קצת החוצה ולשחרר קיטור... אולי ארגיש טוב יותר ואקבל כוחות להמשיך הלאה.
    קודם שתדעו שאני אחת מכן, פעילה באופן יומי שוטף ומצטערת מראש שאני חסויה... מקווה שתבינו אותי ואם מישהי בכל זאת יודעת מי אני אבקש לדבר איתי בפרטי ולא לחשוף את זהותי

אני עוצמת עיניים וחוזרת לילדות, לשתף אתכן בשנים שעברתי. קשה לי להיזכר ולהעלות את הדברים על הכתב, כל ההסתרות הדמעות וההדחקות עלו לי לצערי ביוקר אבל אהיה גיבורה ואעשה זאת.
    נולדתי לאמא מדהימה, שנתנה את כל כולה למעני, ליטפה, חיבקה, שרה, אהבה. אני זוכרת אותה כמו מלאך, רגישה ושבירה.
    ומנגד לאבא מכה. שהיה מכה אותי, אבל בעיקר את אמא לנגד עיניי ממש, ילדה בת שנתיים. זוכרת הכל ולא יכולה למחוק מהראש את התמונות והפלאשים שעולים לי בכל פעם שאני רואה אותו.
    בכל פעם שהיו רבים, אמא הייתה מושיבה אותי בצד עם משחק ויודעת שזה יבוא... היא הייתה נופלת על הריצפה ומאיימת שתקרא למשטרה. ואבא היה הולך להדליק סיגריה או שתיים שלוש. הרעש של המצית מעביר בי רעדה עד היום. אמא הייתה הולכת לחדר ובוכה, אני זוכרת אותה בוכה ומסתירה את הדמעות שלא אראה. ולבנתיים אבא מוזג לה כוס ספרייט ושולח אותי לתת לה. ליטפתי אותה שעות ארוכות. ילדה בת 3.

שאחי נולד, האלימות רק החמירה אבל לאמא אבא לא היה מרביץ יותר, אני לא יודעת מה התהפך בו אבל אחרי 3 השנים הראשונות שלי לעולם לא ראיתי אותו מרים עליה יד יותר.
    הייתה אלימות מילולית, מזעזעת, זרק עליה חפצים, אני זוכרת אפילו פעם שהעיף את צלחת המרק על הארונות במטבח כי המרק לא היה מספיק חם עבורו. אמא הלכה וניקתה הכל... אח"כ תוך כדי סיגריה ראה אותי אוכלת בשקט והרים אותי בכוח למיטה כי "לא אוכלים אם אבא לא אכל". הרגשתי כ"כ מושפלת, נרדמתי בפחד. ילדה בת 4, רועדת. כמובן שאחרי כמה דקות הרגשתי יד מלטפת, של אמא, שהכריחה אותי לקום ולאכול את ארוחת הערב, כמובן שאכלתי. בבכי ותסכול.

אחי ספג הרבה יותר ממני. כל פעם שאני רואה אותו כיום הלב שלי נשבר לרסיסים. היינו אחים קרובים מאוד בגלל המכות שחטפנו. אף פעם לא מכות קשות אבל תמיד משפילות, מרטיטות עם איומים כמו "אני אשבור לך את העצמות". אחי היה עושה פיפי בתחתונים בכל פעם שאבא היה קם או מתקרב אליו. היום הוא כבר איש, שקט, מופנם, סגור ועצוב עד שאני בוכה בלילות רק בתפילה עליו.

בחרתי לספר לכן רק כמה מקרים כרקע על מה שאני עוברת היום.
    בעיקר כי אבא שלי השתנה המון. קודם הוא בכה בחתונה שלי בלי הפסקה, כאילו רגשות אשם על הילדות שהעביר אותנו. ומאז עבד על עצמו ברמה שאני לא מכירה אותו. הוא טוב, מחבק אותנו, משקיע באחים שלי, מתייחס יפה לילד/ים שלי, קונה לאמא מתנות, הפסיק לעשן ועוד המון נקודות חיוביות שאני רואה בו. אבא אחר. רגוע יותר. שלו ונינוח.
    לפעמים מתפרץ, צועק ומעניש, אבל כמו שאבא צריך להיות. אני גאה בו. הוא סבא ואבא אנושי וחלק נכבד בחיים שלנו כרגע. הוא והמשפחה שלי בכלל.

אבל בנות... למרות שהמשפחה שלי השתקמה (אני בספק אם אמא סלחה לו אבל אני רואה את המאמצים)
    אני נשארתי שם. נשארתי בילדות שלי. בחרדות. בלחץ בכל פעם שמישהו צועק או מעצבן.
    התחתנתי כתירוץ לברוח מהבית, לא מתחרטת כי יש לי בעל מקסים, אבל קשה לי לנהל איתו מערכת יחסים. אני קשה אליו, אני רכושנית לרגשות שלי, אני מתפרצת בכל פעם שמשהו קטן קורה, אני קשוחה איתו ולא קל לי וזה כואב לי. אני לא מצליחה להדחיק את הרגשות שלי, את הילדה הזו שצצה משום מקום וגורמת לי לבכות כל לילה מחדש. היא חיה בי ומכניסה אותי לחרדה ואי שקט מחיי משפחה. לא סיפרתי לבעלי על הילדות שעברתי דווקא מכוון שהוא ואבא די קשורים. אני לא רוצה שיתפוס עליו ראות של "מכה", במיוחד אחרי שעשה עבודה קשה והשתנה המון. לא נעים לי בעיקר מאמא שלי, שתתגלה כאישה "מוכה".

אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי לפעמים... יש לי ילד/ים בבית ואני מלאת רחמים עליהם. בכל פעם שאני מרימה את הקול או אפילו מניחה בלול וה/ם בוכ/ים אני מרגישה אכזרית, אני מרגישה אבא שלי. למה? למה זה לא עוזב אותי? למה אני לא מצליחה להשתחרר מזה? למה אני מוציאה הכל על בעלי?
    אוף בנות... הדמעות זולגות בלי סוף והלב פועם רק מלהיזכר... זהו זה. אני חייבת לסיים כי בעלי בדרך.

תודה לכן על ההקשבה. תודה למי שקראה עד כאן. תודה על המקום הזה. אוהבת אתכן בלי להזדהות אפילו.

29 תגובות
עמוד 1

• עשית לי צמרמורת!!!
    כל הכבוד על האומץ לספר ומקווה שתעניקי לילדים שלך מה שמנעו ממך!
  • היתה לך ילדות קשה, ללא ספק... לצערי אני יכולה להזדהות איתך, כי אבא שלי הוא אלכוהוליסט וגם היה מדי פעם מרביץ לאמא.... אני גם זוכרת דברים מילדות ממש ממש מוקדמת והייתי שמחה אם יכולתי לשכוח אותם. אבל אני לא נותנת לזה להשפיע על החיים שלי יותר! בעלי כן אומר לי שהוא רואה "חותמת" של ילדות שלי בהתנהגות שלי, בפחדים שלי ובהחלטות שלי.... אני חושבת שאת חייבת לשתף את בעלך על מה שעובר עלייך, הוא בן אדם הקרוב ביותר אליך, בנית איתו משפחה ויעזור לך מאוד שהוא ידע מה מטריד אותך! גם טיפול מקצועי יכול לעזור, חבל שתסחבי לבד את הכובד הזה....
    שולחת לך חיבוקים! תהיי חזקה!
  • מצמרר..
    האמת שאני לא מאמינה שבן אדם כזה יכול להשתנות, אז זה עושה טוב לשמוע שהוא השתנה ככה. מעניין אותי מה גרם לו לשינוי הזה.
    ומה גרם לו להתנהגות הזאת מלכתחילה.
    מצטערת לשמוע על כל הסבל שלך.
    מניחה שלילדים שלך תשאירי חוויות נעימות וטובות יותר מהילדות .

• אוי בובה.. איזו אמיצה את!
    יכולה להזדהות איתך בחלק מהדברים.. אבא שלי אמנם לא היה מכה, אבל הוא היה אלכוהוליסט ויצא מהחיים שלי לחלוטין כשהייתי בת 9. גם אני ראיתי הרבה דברים בילדות שעד היום אני מדחיקה ומשאירה מאחור..

רוצה להגיד לך שאת מאוד אמיצה
    ושתדעי שבין אם אנחנו מכירות ובין אם לא
    את תמיד יכולה לפנות אליי ולדבר איתי.. אני מבטיחה להקשיב

• זה שאת מדחיקה את העבר כשאת נפגשת איתו זה מתוך אינטרסים ברורים, אני לא מאמינה שאת נגיד סלחת לו. נכון?
    כי את כועסת על עצמך כשאת רק באיזה ניצוץ רואה איכשהו שאת עלולה להתפרש במח שלך כממשיכה עבודת אבא.
    כשאת כועסת אז על עצמך ,שבעצם לא עצמך, את כועסת עליו.

לא חושבת שאמא שלך עושה נכון שהיא בכלל מתאמצת לסלוח לו,
    אבל מצד שני, אני לא יודעת מה זה פסיכולוגיית קורבן.

דווקא כשהוא השתקם (ואני לא קונה את זה, כשהוא ישתגע מרוב הייסורים ולא בכי בחופה וישב במוסד פסיכיאטרי מרוב שהוא לא יוכל לשאת את עצמו אז אני אאמין שהשתקם ושהוא נורמלי) .
    עכשיו כל פעם מסכנה שתסתכלי עקום על הילדים שלך כי הם עשו משהו לא בסדר
    את סובלת. והוא משתקם. וואלה יופי. ומתי את תשתקמי?
    דברים שעוזרים לי בנסיבות דומות:
    לספר את זה כמה שיותר, ככל שחופרים על משהו זה כאילו מאבד את הערך שלו.
    כשתצליחי לספר הכל בלי לבכות, זה סימן טוב.
    אני כן הייתי משתפת את הבעל כמו שהבנות רשמו, מאותן סיבות.
    והייתי עושה לו אימות, הייתי מתאמתת איתו יום אחד. בעתיד. מתישהו שאת לא צריכה ממנו כלום כבר. מתי שאת מסודרת. מתי שלא יהיה חשוב לך סבא. לא יודעת.
    זה אישי. אבל אני חושבת שחייב ליהיות יום כזה שבו את תגידי לו שאת זוכרת.
    ותעשי משהו בנדון. ואם לא עין תחת עין אז לפחות משהו סימלי.

אלימות אמורה לשבור דיסטנס של הורה ילד. אלימות שוברת אמון.
    אני ממש לא מצליחה להזדהות איתך בקטע של רשימת המילים היפות האלה עליו.
    מה זה המנגנון המוזר הזה שפועל אצלך ואצלי הוא שבור?
    או שאצלך הוא מקולקל?
  • למה למה ילדים צריכים לעבור את זה
  • אוף מאמי שלי... גרמת לי לבכות ממש...
    וטוב שפרקת פה ! זה גרם לך להרגיש טןב יותר?
    מקווה שהזכרונות האלו מאבא יעלמו כלא היו במשך הזמן
    ואני שמחה שהוא השתנה כך וכעת את נהנית ממנו

• קשה לקרוא, קשה להגיב

• מי שעובר צלקות בילדות יכול להבינך!

• אני מחבקת אותך מרחוק, ואת אח שלך

• ואווו קראתיי סיפור חיים לא קל
    אבל מי אמר שהחיים קלים
    עצה ממני זה רק להשתחרר ולשכוח למרות שקשה לך
    וזכרונות עולים תחשבי על זה שאת צריכה לפתוח דף חדש
    וכנראה גם לא סלחת למרות השינוי שלו כי עם היית סולחת אוליי היית משחררת משו
    בכל אופן אני בפייס עם את צריכה משו

• מאמי, שולחת לך חיבוקים.
    במצבים כאלה אני ממש לא יודעת איך להגיב.
    ילדים לא צריכים לעבור דברים כאלה, פשוט לא.
    תהיי חזקה!

• ריגשתן אותי עם הסיפורים, החיבוקים והעידודים אני חייבת לומר תודה

עדיף שלא אספר מעבר למה שכבר סיפרתי... אבא שלי השתנה וזה כמובן לא קרה ברגע. היו המון מקרים שבעקבותיהם חל השינוי, אחד מהמקרים הוא מצבו הבריאותי שהידרדר והיה צריך להפסיק לעשן, לכעוס וכו'... וזה שיחק לטובתנו אני חייבת לומר.

אני בטוחה שאני ואחי (אני בטוחה שגם אמא) לעולם לא נשכח את השנים שנהרסו
    בשבילנו זו הייתה ילדות שנהרסה. וילדות אומרת המון. חום, אהבה, אמון, ביטחון עצמי, התמודדות, עצמאות, ובעצם כל הבנייה של החיים... אני תקועה בהמון מקומות בחיי כתוצאה מהילדות שחוויתי.

אבל לשמחתי, אחיי הקטנים יותר לא מכירים את הדמות המכה של אבא, ואגב רואים שהם חוו ילדות אחרת כי הם מלאי שמחת חיים, ביטחון עצמי וקורנים לכולם. לפחות אני מתנחמת בכך.
    אבא התבגר הייתי אומרת, כנראה הבין שהוא סבא, או קיבל התראה מהמשטרה. אני כבר לא יודעת ולא אכפת לי. אני רק יודעת שטוב לי להיות שם, גם בנוכחותו. הוא אדם שונה עכשיו, עדיין עצבני עם פתיל קצר, אבל לפחות שולט במעשיו ובמילותיו, וזה מרגיע אותי. כי הוא מתחרט.

ואני כבר לא ילדה, אני מספיק בוגרת לומר לו כל מה שיש לי על הלב, לא מפחדת ממנו ולא מתביישת ממנו יותר. לא מדברת איתו על העבר אבל בהחלט מדברת איתו על העתיד, מלמדת אותו המון ומעירה לו אם הוא מרחיק לכת. והוא מתייעץ איתי המון. מי היה מאמין שהשנים יעשו את שלהן.
  • אין לי מה לומר לך חוץ מלייעץ לך לספר לבעלך, הוא אמור להיות שם בשבילך בטוב וברע ולתמוך בך.

מלבד זאת שולחת לך המון המון חיבוקים, ריגשת מאוד ואני מצטערת שהיית צריכה לעבור את כל זה...

• [/url
  • סיפור לא קל אבל חשוב ביותר שסוף סוף הוצאת את זה החוצה גם אם כחסויה!
    אני חושבת שהפתרון הוא לדבר על זה כמה שיותר ואל תחשבי על מה יגידו ומה יחשבו! לדבר עם הבעל ועם פסיכולוגית! ככה עם הזמן תשתחררי מזה אולי אפילו לגמרי. עד שלא תדברי זה עמשיך להעיק עליך. ואת תמשיכי לפחד.
    את מפחדת ובחרדות כי זה עדיין בתוכך ואת פוחדת לשתף.

אסרת מסםיק אומץ לספר לנו אז תמשיכי עם זה כי זו העזרה הראשונה שלך והכל יסתדר!!!

תהיי חזקה ושולחת מלא חיבןקים

• אוי כמה אני בוכה מהתיאורים שלך!!
    עברת דברים כל כך קשים שנמחץ לי הלב מלחשוב על זה

• זה כאילו אני כתבתי את זה

• כל הכבוד לך שמצאת את האומץ לחלוק איתנו.
    אם את מרגישה תחושה של הקלה אחרי שחלקת, אני יכולה להמליץ לך לנסות ללכת לטיפול, איש מקצוע יוכל לתת לך את האמצעים הטובים ביותר להתמודד עם החששות.
    אף ילד בעולם לא צריך לחוות אלימות כזו במיוחד לא מצד ההורים שלו.

• כמה אומץ, להצליח לנבור ככה בעבר כדי להבין את עצמך, כדי להפיק לקחים וללמוד. מעריצה אותך
  • קראתי אתמול בלילה את ההדעה שלך ומרוב בכי כיבתי את המחשב
    מחבקת אותך המון
  • האמת שקראתי את שכתבת כבר אתמול אבל לא מצאתי מילים
  • גם אצלנו בבית הייתה אלימות.
    אמא ואבא מרימים עלינו ידיים (במיוחד עליי)
    עליי זה השפיע בזה שכל פעם שאני רואה יד מורמת לעברי אני מתגוננת. ז״א, אם בעלי בצחוק בא להפחיד אותי אני ישר מתקפלת... הוא לא הבין למה אני נכנסת להיסטריה עד שסיפרתי לו.
    זה ממש משקעים תאמיני לי אבל מה שהורג מחשל!!
    אני בחיים לא ארים ידיים על הילדים שלי בע״ה בלי נדר !!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה