-
לנו יש ממד ותאמיני לי בא לי לעזוב את המדינה הזאת
-
היי מותק
לנו יש מקלט ואנחנו קומת קרקע ככה שאנחנו שניה במקלט.
מותק אני לא בורחת לשום מקום אין לאן לברוח אני נורא מפחדת וחושבת איפה זה יתפוס אותי, מה יהיה מה עם הילדים אני מתה מפחד וחושבת רק עליהם אבל אני מאמינה בלב שלם שבאמת גורלו של בן אדם איפה שלא יהיה וצריך לקרות משהו שם זה יתפוס אותו בגלל זה אני לא בורחת.
לגבי לעבור דירה או לא שוב אין הקשר שלך עם השכנים בבנין נחמדים או לא כי בכל זאת זה להיות עם שכנים במקלט.
בהצלחה בכל דרך שתבחרו ומקווה מאוד שבאמת לא יהיה כלום.
-
אני קצת אדישה בקשר למלחמה
-
לא יודעת מה להגיד לך....
ואם "יתפוס" הטיל דווקא את הבניין אליו תעברו? או את הבנין שעכשיו אתם גרים בו?
לנו אין ממ"ד, קומה חמישית ונאלץ לרדת למקלט או להכנס לחדר המדרגות במקרה של....
נראה לי שיש הערכות ראשונית שניתן לעשות ואי אפשר לשנות את כלמסלול החיים כדי שאם זה יקרה.... כדאי לקנות מים, שימורים, אוכל יבש, פנסים, בטריות כדי שיהיה בבית ואם צריך אז כמובן גם אוכל תינוקות טיטולים ומגבונים....
הרבה מעבר אי אפשר לעשות, תהיה או לא תהיה מלחמה, יפלו טילים או לא יפלו, ובעיקר איפה יפלו נראה לי דיון ש"קצת" הרבה יותר מידי מלחיץ, בטח לעבור דירה לשם זה...
וגם אנחנו נשארים בארץ! זו ארצנו! אין לנו ארץ אחרת! ולכל מי שמתכנן ללכת מכאן במקרה של מלחמה - אל תשכחו שגם השמיים נסגרים בד"כ פרט לטיסות צבאיות.
-
אין לנו ממ"ד
אנחנו גרים בבית פרטי ישן ...
ואין לנו אפילו לאן לרוץ ,
שיגיע הרגע נידע מה לעשות ...
אין לי מושג, גם אני אדישה בקשר לאם תהיה מילחמה
אבל לא היתי עוברת ביגלל זה דירה
-
וואלה? כבר לא מעניין אותי
-
לי יש 2 ממ"דים בבית ....ולא מרגישה מוגנת במיוחד
-
לפי כל התחזיות הולך להיות בלאגן רציני.....
-
יש לנו ממ"ד והוא הכי לא בטוח בבית כי שם הסטודיו של בעלי ויש שם יותר בלוני גז מחדר הגז של הבניין
-
אנחנו קומה 5 עם מקלט
לא מסוגלת אפילו לחשוב על איך אני ארד 5 קומות עם הילדים..
ואספקה?? אני ממש לא מוכנה לזה..
הבעסה הגדולה תהיה שיאיר כמובן לא יהיה בבית במקרה של מלחמה
-
אנחנו גרים בקומה 13,אחרונה בבינין,
יש ממ"ד ומה זה עוזר לנו? צריכים לצאת מהבית 2-3 קומות למטה...
עכשיו תסתדרי עם 3 ילדים שובבים במדרגות חירום מקומה 13 עד קומה 5
לאוטו שנמצא בחניון תת קרקעי שזה מסוכן לא פחות...
נקווה שיהיה טוב
-
גרים בבית עם ממ"ד,
ויש לי שתי דברים להגיד:
א. שנה שעברה גרנו ביחידת דיור בלי ממ"ד, וכשהיה צבע אדום נאלצתי לרוץ עם שתי ילדים לקומה התחתונה שם היה ממ"ד. הייתי לבד האזעקה תפסה אותי בזמן שבעלי היה בעבודה, ואני רוצה להגיד שזה בלתי אפשרי להספיק לרדת קומה אחת בזמן (שלא לדבר על יותר) עם שתי ילדים. בלתי אפשרי!
ב. יש לנו היום ממ"ד בבית. בגלל שזו בניה פרטית היינו אחראים להביא בדיקה שאכן הממ"ד תקין. הבודק אמר מפורשות שהממ"ד על פי כל התקנים והוא מצויין, אבל טען ששום ממ"ד לא יכול להגן מפני נשק כימי. הוא אמר מפורשות שגם עם מסכה על הפנים בתוך ממ"ד זה לא יעזור.
בקיצור, עם ממ"ד או בלעדיו, אני לא מרגישה בטוחה.