הילדה שלי הכי גדולה בגן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולם,

הילדה שלי היום נכנסה לגן לאחר שהייתה עם מטפלת.
    היא בת שנה ו5 והיום נכנסה לגן חדש והתבשרתי שהיא הכי גדולה מה גם שהיא מאוד מפותחת ,סופרת עד 10,רצה שרה ורוקדת ויודעת צבעים וכל שאר הילדים בטווח גילאים 4 חודשים עד שנה וחצי שיש רק 2 ילדים בגילאי שנה ו4 שממש לא מתקרבים להתפתחות....
    בגן השני הילדים הם בני שנה וחצי עד 3 ולפי המנהלת בגיל הזה צריכים יותר חום ואהבה והיא תקבל את זה בגן שהיא נמצאת היום לפי דבריה עדיף להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות...
    אני ממש חצויה ולא יודעת מה לעשות אשמח לשמוע את דעתכם המנוסה.

תודה.
    דנה.

9 תגובות
עמוד 1
  • הייתי משאירה אותה לבנתיים באותה כיתה ואולי עוד חודש
    או חודשיים מעבירה...אם היא מאוד מפותחת היא תשתעמם שם
    מצד שני ילד בגיל שנה וילד בן 3 לא הולך ביחד...במיוחד שיכול להיות
    שהיא תחטוף מהגדולים
  • אם יש אפשרות הייתי מעבירה לגן השני (זו דעתי, אני מעדיפה שהילדה שלי תלמד מהגדולים...)

• כשאת כותבת "בגן השני" הכוונה שלך לאותו גן אבל קבוצת גילאים אחרת, או ממש גן אחר פיזית?

כמה ילדים יש בקבוצה שלה כרגע? וכמה ילדים יש בקבוצה השניה, של הבוגרים יותר?

לדעתי האישית תינוקות בני 4 חודשים לא אמורים להיות עם בני שנה וחצי ולהיפך... הצרכים שלהם שונים לגמרי
    תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• הגן שהיא נמצאת בו מונה 28 תינוקות ש11 מהם בני 4 חודשים עד שנה ו17 בני שנה עד שנה וחצי שהילדה שלי בת שנה ו5. ויש הפרדה בין התינוקות לבוגרים.
    בגן הזה יש 5 מטפלות
    הגן השני זה של אותה חברה רק בשכונה אחרת ושם יש 35 ילדים ו3 מטפלות.

• אם זה 17 ילדים בסביבות הגיל שלה אז אני מניחה שהיא בסביבה המתאימה לה

אבל למה כל הקבוצה של ה- 28 ילדים יחד??? זה לא נשמע מתאים בכלל לגיל הזה. וגם היחס של המטפלות למספר התינוקות די נמוך

גם בגן השני, 3 מטפלות על 35 ילדים בגילאי שנה וחצי עד 3 זה די הזוי!!!

מצטערת אבל לי זה נשמע שאין מספיק אנשי צוות לגילאים כ"כ רכים
    תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• היי תמר,

תודה על התשובות,
    זה גן בפיקוח של החברה העירונית מצאתי אותו אחרי המלצות חמות מאוד ואחרי שראיתי מלא גנים בעיקר פרטיים .
    זה מתחלק 2 מטפלות לתינוקות (11) ו3 לגילאים של הילדה שלי (17) זה לפי החוק?
    לגבי הגן השני אין לי מושג למה זה ככה.
    הגן עם הפרדה יש מחיצה בין התינוקות לפעוטות.

אני ממש לא יודעת מה לעשות וזו פעם ראשונה מזה שנה ו5 שאין לי אינטואיציה אימהית בנושא...

• הבנתי את החלוקה... זה אכן לפי התקנים. זה פשוט נשמע לי המון ילדים כשאמרת 28 וכמעט חצי תינוקות.....

נראה שזה אכן המקום בשבילה

שיהיה המון בהצלחה
  • לפי התיאור שלך נשמע כי הילדה שלך תהיה מאושרת יותר בקרב הילדים הגדולים יותר
  • יתי משאירה איפה שהיא נמצאת כרגע - חלוקה יותר מסודרת לדעתי, ופחות ילדים מאשר בג'ונג'ל השני. שנה הבאה הייתי מעבירה - זו דעתי.

גם את הקטנה שלי שמתי בגיל שנה ו-7 והיא היתה כי גדולה - אבל היתה מאושרת ושמחה. בשנה הראשונה בגן - יותר חשוב לי שילמדו להסתגל ולא ישר לזרוק אותה לגן עם ילדים יותר בוגרים ממנה......זו דעתי וככה עשיתי. היום היא נכנסה לגן עיריה - והיא בין הבוגרים שם, ישר נכנסה למסגרת, פשוט מדהים היה לראות את זה.
    [email protected]

פייס: ortal_hori
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה