הומוזיגוט MTHFR 677C->T - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום דוקטור,
    אני בת 27, כרגע בהריון ראשון שבוע 7+3. ביום שני הייתי אצל הגניקולוג ונצפה דופק ברוך השם. אני קוראת הרבה באינטרנט ונתקלתי בעניין קצת מטריד והייתי רוצה לדעת את חוות הדעת שלך.
    בגיל 15 בערך התגלה אצלי הומוציסטאין גבוה, שלתקופה מסויימת, איזה 3-4 שנים נטלתי טריקרדיה פעם ביום. גם עברתי בדיקה גנטית שבו התגלה הומוזיגוט למוטציה 677C->T.
    במקרה קראתי באינטרנט שזה גורם להפלות חוזרות ואני קצת חוששת לגבי זה ורציתי לשאול את דעתך המקצועית. ראיתי שיש טיפולים שכוללים לקיחת חומצה פולית נוספת או זריקת קלקסן.
    במקרה, כשנכנסתי להריון בחודש יולי הזרקתי לעצמי קלקסן 40 פעם ביום למשך שבועיים-שלוש בגלל ששברתי את הרגל והייתי עם גבס. אני לא יודעת אם זו מקריות או לא...אבל מעניין.
    פעם אחרונה שעשיתי בדיקת דם הייתה במרץ והומיסצאין היה 16.88 כשהרמה הנורמלית אמרה פחות מ15. חשוב לציין שאני גרה בחו"ל ואולי הפרמטרים שונים מהבדיקות בארץ.
    היום בבוקר הלכתי לעשות בדיקות לבדוק את הרמה הנוכחית של ההומוציסטאין אבל התשובות רק עוד שבוע. אני לא רוצה לבזבז זמן ואם אני צריכה לקחת משהו, הייתי מעדיפה להתחיל.
    מה אתה יודע על העניין ומה היית ממליץ?
    תודה רבה מראש.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

הקשר בין המוטציה שהתלתה אצלך לבין הפלות חוזרות הוא קלוש עד לא קיים ועבודות המחקר שמראות על קשר כזה הן חלשות מאוד. במקרה שלך - הומוציטאין גבוה, ונוכחות של המוטציה - את זקוקה לטיפול עם חומצה פולית במינון של 5mg. ממש ממש אין צורך לקחת קלקסן, וזה טיפול מיותר מבחינת ההריון. הטיפול בחומצה הפולית במינון הגבוה הוא לכל החיים, ולא רק בהריון.
    דרך אגב, אם כבר לוקחת חומצה פולית (בגלל ההריון) אז צפוי שרמות ההומציטאין בבדיקה הנוכחית יהיו נמוכות יותר. ואינני יודע האם הבדיקה שעשית במרץ הייתה תחת חומצה פולית או לא.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה