-
אצלי במשפחה לא היה חלב. לא לסבתא שלי, לא לאמא שלי ולא לדודה שלי. כשהייתי בהריון עם עדן הכנתי את עצמי שיש סיכוי שגם לי לא יהיה חלב. בבית החולים אחרי הלידה ניסיתי להניק ולא יצא כלום. במשך שבועיים ניסיתי לשאוב. הייתי יושבת 20 דקות והיה יוצא בקושי 5 סיסי. החלטתי לוותר ולתת רק סימילאק. אצל אגם לא ניסיתי בכלל ואני שלמה עם זה לחלוטין.
בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!
שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!
באהבה, ליאת.
-
אני ממש מצטערת על הבוטות..
אבל-
אני חושבת שאם האמהות ה"לא מניקת" היו כ"כ שלמות עם עצמן ועם הבחירות שלהן בחייהן
הן היו יכולות לענות על השאלה "את מניקה" בצורה מלאת ביטחון, ולא לערער לעצמן את הביטחון עם כל שאלה כזו!
די, כמה כתבות כבר נכתבו על זה שגם אמא לא מניקה יכולה להיות אמא טובה!
את יודעת, כל בנאדם יכול לקחת כל מה שאומרים לו ולעשות עם זה מה שהוא רוצה..
אני לא אומרת שאת לא שלמה עם עצמך,
אבל כל ריבוי הכתבות האלו לאחרונה גורם לי לחשוב שזה נכתב מתוך רגשות אשמה של הכותבת..
יאלה, כל אחת עושה בחירות בחיים שלה ואם היא תתן לאנשים לערער את בטחונה על הבחירות האלה בשאלות מעצבנות זה יהיה נורא!
אני בחרתי לשלוח את הילדים שלי למעון, את יודעת כמה שואלים אותי על זה??
מה??? מעון?!? למה לא מטפלת?
אני בחרתי להיות אמא צעירה, בחרתי להביא ילדה לעולם בהפרש שנה וחצי מאחיה..
הרימו לי על זה גבות, עשו לי פרצופים מליוני פעמים..
אבל אני שלמה עם ההחלטות שלי ולא מרגישה שאני צריכה להתנצל בפני אף אחד!
ולא מרגישה שהחברה רואה אותי אמא פחות טובה..
הכל לפי הפרשנות שאנחנו נותנים לזה בראש שלנו..
אם את יודעת שאת אמא מעולה, מדהימה, שדואגת לצרכי הילדות שלה.. (ואני בטוחה שזה כך!)
למה שמישהו עם שאלה כזו סתמית (בעיניי היא נראית סתמית..) יצליח לגרום לך לחשוב אחרת?
-
אצל להב עניתי בערעור מסיבה אחת ברורה שכאב לי שלא הצלחתי
אבל חודשים של חפירות בשכל של למה ואיך וכמה ולא ניסיתי מספיק גרמו לי לסלידה חד משמעית מהנקה.
אצל נועם אני עונה הכי ברור שיש בלי שום בושה ובלי שום פקפוק עצמי - אני לא מתחברת להנקה, אפילו ניסיתי להניק והצלחתי ועדיין אחרי יום וחצי הפסקתי - כי הנקה זה לא בשבילי!!!
והכי לא מתביישת בזה בעולם.
אז לא אני לא חושבת שהשאלות אמורות לערער.
אבל כן זה לא נעים שחוקרים אותך בלי סוף לגבי ההנקה ונכנסים לך לחזיה - מה לעשות מי מינה מישהו בעולם הזה לשופט? למה בכלל צריך לשאול אותי אם אני מניקה? מה זה שאלה עקרונית?
-
אין לי בעיה עם הבחירה של אמא לא להניק..זה הציצי שלה והילד שלה.
אבל כשאמא מניקה,בציבור, עם כיסוי,ולא רואים ציצי..אני חושבת שלא צריך לערער את בטחונה גם.
יש טרור בהנקה לשני הצדדים.
אני נהנתי מההנקה, אבל בחוץ הייתי מתביישת, כי פחדתי שיגידו לי משהו וזה ערער אותי.
ולא במובן ש"לא הייתי סגורה על עצמי שאני צריכה להניק או לא" אלא פשוט זה שזה נחשב סוטה ומיני בעיני אנשים מסוימים ולא רציתי שיחשבו שאני מנסה להתגרות במישהו.
הטרור הוא לשני הצדדים..ההנקה לעולם עולמי עולמים לא תקבל פרופורציה ולא תתקבל כמשהו פשוט ביותר-אוכל.
אם לא אוכלים דג אז אוכלים פירה.. אז מה אם זה בא מבקבוק וזה מציצי..זה אוכל!!!
לצערינו הרב הנשים יצטרכו להתמודד עם זה לעולם ככל שהעולם מתפתח יותר ויותר זה פחות ופחות מקובל להראותהנקה בחוץ.
וזה חבל.
וזה לא נעים.
דברו איתי בפייסבוק
-
את אוריה אני הנקתי חודש והפסקתי ולא בגלל שלא רציתי אלא פשוט בקושי היה יוצא לי חלב כל אחרי כמה דקות של הנקה אוריה הייתה בוכה אז הייתי משלימה לה מטרנה וניסיתי גם לשאוב לה אבל היה יוצא ממש מעט. ממש הגעתי למצב שניסיתי ללחוץ על השד לראות אם יוצא משהו, כי נורא רציתי להניק..
שהפסקתי להניק אז חברה שלי שאלה אותי אם אני מניקה אז עניתי לה שלא ושאין לי חלב ואז היא אומרת אין דבר כזה שאין חלב אולי את לא רוצה להניק
-
סיון, הנה עכשיו כשזה נוגע אליך את מבינה.
אז בשרשור של לא זוכרת מי הייתה שם.... בברור היה מוסכם שמה שטוב לאמא טוב!
שם זה היה בעד הנקה בקיצוניות השניה, אבל היית חייבת להתיחס למשהו ספציפי שקפץ לך לעין.
אז מה, את תקפצי להגנתך כל פעם רק כשיש לא מניקות
ו"תתקיפי" את המניקות?
זה לא משנה מה בפנים, מה בחזיה.
טרור ההנקה הוא דו כיווני, והוא לא נעים בשני הכיוונים! כי טרור הוא לא נעים בלי קשר לנושא שלו.
את מקבלת טרור: למה את לא מניקה?? למה??
מניקות מקבלות טרור: למה להאכיל (להניק) את הילד בהליכה?? למה???
כי פאקינג ככה!
וכי
פאקינג ככה!
נגיד הייתי יכולה עכשיו להגיד על הכתבה המגמתית (גם בעד הייתה מגמתית)
שקפץ לי לעין, הנה:
מה שלפיתוש קפץ, שהן במגננה חבל על הזמן שם בראיון שזה מעיד על בעיה.
מה שעוד קפץ לי לעין שהילדים שלהן (בתמונות) במשקל עודף.
נו זה לא רציני בכלל!!!!!!
שם תוקפים ושם תוקפים וכל פעם, אצל מי שנמצא הכדור, רק הוא צועק "היי טרור תפסיקו", ולא רואים שגם בצד השני יש בידיוק אמהות כאלה כמוהן שההבדל כולה- בהפרשות גוף.
הפרשות גוף מה נסגר?
אני כבר מתגעגעת לשרשורים של "אוי יש לי הפרשות מהואגינה מה עושים?"
כאילו, קנית אותה אתמול?
וכמו שאמרה פיתוש, כמה אפשר כבר לחפור על הציצי הזה
מה זה הטרנד החדש הזה?!
-
אני מסכימה עם פיתוש . אנחנו אלו שמרשות לאנשים לשאול שאלות מהסוג הזה. למה בכלל לענות על זה ? לדעתי כל אחת בוחרת לגדל את הילד שלה איך שהיא רוצה. מצד שני יש המון שיפוטיות משני הצדדים. גם מי שמניקה וגם מי שלא. אני חושבת שזה לא עניינו של אף אחד עד איזה גיל הנקתי . אבל דם אני מתמודדת עם שאלות מטומטמות והערות מגעילות. כמו למש להניק עד גיל 3 זה חולני!!! וזה מגעיל ואיך אני מסוגלת לעשות דבר כזה לילד שלי... אז לא חסר גם למניקות... אני שלמה עם ההחלטה שלי להניק עד גיל שלוש וזה תמיד מורגש בתשובות שלי ... אבל אני תמיד אומרת שאין הורות נכונה או לא נכונה . ...
מאיה.
-
ומיצי את צודקת במיליון אחוז. וזו הייתי אני עם הכתבה. אגב היא הייתה נגד טרור בכלל למניקות וללא מניקות...מלא בנות אגב עזבו את הפורום בגלל שהן נחשדו בטרור הנקה ... ללא סיבה אגב. פשוט לא נעים כאן. יש הרגשה שאם לא מסכימים עם דעות מסוימות כאן אז אין להן מקום בפורום הזה ... חבל .
מאיה.
-
אני יכולה להגיד לכן רק דבר אחד, אף פעם לא רציתי להניק. כשילדתי, אמא שלי עשתה לי כזה מצפון שהתחלתי עם הנקה. אלה היו השישה ימים הקשים והנוראיים בחיי ונראה לי שזאת הייתה אחת הסיבות לדיכדוך שלי בהתחלה.
אז שכל אחת תעשה מה שטוב לה ומה שהיא חושבת לנכון.
אני יודעת שבילד הבא ב"ה, אני אפילו לא אנסה להניק. זה לא בשבילי, לא כיף לי, מרגישה פרה חולבת ולא נהנת מזה וזאת הבחירה שלי.
אז בננות, תזרמו עם ההרגשה שלכן. אין פה צודקות או לא צודקות. כל אחת היא האמא המושלמת לילד שלה.
-
מיצי מה זה פאקינג קשור?
אם אתן בקטע של לעורר ויכוח ההודעה הזאת נעלמת במאית השניה
להגיד לך שאני זוכרת במיליון אחוז ניסוחים מההודעה ההיא אז אני לא
ואם אני זוכרת נכון גם שם אמרתי שנמאס לי מהחקירות והעקיצות המלוות אמא שהחליטה לא להניק.
מעולה לא "שפטתי" אמא שכן רוצה להניק
והדבר היחיד שטענתי זה שהנקה צריכה להיות בכבוד לאמא לילד ולסביבה (לשים חיתול כיסוי ולא ללכת עם התינוק במנשא בזמן שהוא אוכל ולהמשיך בשופינג - אלו שני הדברים היחידים שמציקים לי אישית)
ברור שאני מזדהה עם הכתבה הזאת יותר - מה אתן רוצות שאני אזדהה עם כתבה על הנקה?
את תוכלי אי פעם להזדהות עם ניתוח קיסרי אם לא עברת אותו?
נשבעת לך אין לי מושג מה הקשר לכל המגילה שכתבת ולבין מה שאני אמרתי שאני מזדהה עם הכתבה במובן של צריך לתת דין וחשבון לכל העם ואחותו למה את לא מניקה והזכות של אנשים לשאול אוטומטית אם הנקתי וכו וכו וכו וכו
אוי אוי שתיכן איך הקפיץ בתחת מבצבץ לכן ברגע שאתן רואות את המילה הנקה.
ותראו מה ויקי רשמה - אין פה צודקת לא צודקת - כל אחת והבחירה שלה!
ומאיה מי שעזבה את הפורום בכנות זאת הבעיה שלה - מעולם לא גירשנו אף אחת
חחחחחחחחח נחשדו בטרור הנקה - מינימום csi yoledet
-
ועוד משהו
בחיים לא אמרתי למישהי איכס למה את רוצה להניק איזה מגעיל זה, או ניסיתי לכפות על מישהי את דעתי
אמרתי אני מזדהה עם הכתבה הזאת של למה להיכנס לנו לחזיה
ואני לא הזדהיתי עם הכתבה הקודמת כי היא הצהירה שהיא תניק חופשי בכל מקום - ופה אני לא מסכימה עם הבוטות והדרך וזה לא קשור להנקה עצמה.
אני ביקשתי מכן להסכים איתי? להבין אותי? אני אמרתי איך אני מזדהה עם הכתבה ועכשיו שכולן תבינו מיד מה אני מרגישה אחרת כולן מסולקות מהפורום (טרור הנקה משטרה עניינים כי לא לקחתן את העניין רחוק בכלל)?
אמרתי איך אני מזדהה, דיברתי על עצמי וזכותי להזדהות
-
מה שמצחיק אותי זה שכל כמה חודשים עולה הויכוח הזה..
סבבה הבנו נהדר מקסים!
כולה היה פה הזדהות עם כתבה למה שמישהיא שמה כמה עצוב וכתבה על משהו נוראי מישהו קוטל אותה..
חלאס דיי לצאת מפרופורציות...
-
עזבי ירדן הן משוות את זה למקרה שעשו כתבה הפוכה על מישהי שאומרת שהיא תניק איפה שהיא רוצה ובאיזה דרך שהיא רוצה
ואמנם הן כתבו על דברים אחרים אבל אני כן התייחסתי להנקה שממש מרגיז אותי לראות נשים שלא מתחשבות באחרים ומניקות חופשי וגלוי באמצע קניונים מסעדות וגם הולכות עם תינוק יונק בתוך המנשא ועושות שופינג.
אז למה אני כן מזדהה עם טרור הנקה מהסוג הזה וכואבת שקיים טרור הנקה מהסוג השני.
אני לא חושבת שזה בר השוואה כי מעולם לא קטלו מישהי על זה שהיא מניקה ואמרו לה דברים מגעילים מהסוג של איזה חרא אמא היא
רוצות להשוות ולהמשיך לריב שיבושם להן
אני עייפתי....
-
לא יאומןןןןןןןןן............
איך איך איךךךך כל פעם זה מגיע לזה???????????
אולי כדאי שנסכם, שכל מי שלא שמה ז על מה שהסביבה חושבת על בחירותיה, לא תעלה שוב את נושא ההנקה???? כי ידוע שזה מעורר ויכוחים מטורפים ואין בזה שום טעם..
כיוון שכבר בכל מקרה נוצר שוב השיח, אני רק חייבת להעיר (מאז השרשור הנוראי ההוא אני די נמנעת מלהעיר, מבחירתי בלבד, כן? אז עכשיו בוחרת שכן להביע דעה), מכיוון שאני ראיתי כבר לא פעם שעולה פה המשפט: "טרור ההנקה הוא דו כיווני" או משהו בסגנון..
אז זהו שלא. ממש לא.
הכוונה בטרור הנקה היא שברגע שאישה שבחרה שלא להניק, נתקלת ב"כוהנת הנקה", היא שומעת ממנה הרצאה שטנית ושקרית על כמה שהיא מזיקה לילד שלה, מקבלת ממנה את התחושה שהיא אמא מחרידה, ממש כאילו נוטשת את ילדה ברחוב וחוזרת הביתה עם רגשות אשם כאלו גדולים, שמצריכים נפש חזקה ביותר כדי להתמודד איתם.
לעומת זאת, במקרה השני כל מה שאנשים מבקשים, גברים ונשים אגב, זה לא להיתקל בציצים שלופים כשהם הולכים לתומם ברחוב/ בקניון/ או בכל מקום ציבורי אחר. אף אחד לא אמר לשום מניקה לא להניק עם כיסוי, אז די עם ההמצאות.
אני דווקא חושבת, שכוהנות ההנקה משכללות את הטרור בזה שהם לוקחות את מינוח "טרור ההנקה" כאילו הופנה אליהן.. גם הן פתאום הפגועות וגם הן מרגישות כאילו הן בסוג של קרב חייהן, אז הן שולפות את הציצ בכל מקום אפשרי.. (שזה הטרור הנוסף- כפיה עלי לראות שדיים במקום ציבורי..
-
אני לא הנקתי בלידה הראשונה וגם בזאת לא מתכוונת
בהחלט מכבדת את אלו שמניקות ומסורות לזה אך גם את אלו שלא
שכל אחת תעשה מה שטוב לה
וזה לא לעניין כל נושא ה-"מלחמות" בנושא.
מיותר ואין על מה
-
מי זה הן?! סיון אם את מתכונת אליי . אז מותר לי להביע את דעתי ואני זוכרת נהדר מה נעשה לשימרית מהפורום בגלל איזו כתבה שהיא שמה קישור אליה על גבי הפורום אויי איזה טרור נעשה לה על זה !!!ואגב ממש סתם... בכל מקרה זו ההרגשה האישית שלי . ובחיים לא ניסיתי להגיד לאף אמא שהיא חרא בגלל שהיא לא מניקה והותקפתי רבות כאן . אפילו על ידיך אפילו נכתבו עלי דברים אישיים וזועתיים מאוד כמו למשל שלא היית רוצה שאחות פנאטית כמוני תטפל בך איי פעם שאגב אני ממש לא פנאטית ותמיד אומרת שאין נכון בהורות . ואגב מה שמיצי רצתה להגיד שוב שכל הדברים הם תמיד באים גם לכיון המניקות וגם לכיון הלא מניקות . הכתבה הזו עוסקת בהמון שיפוטיות ואני בחיים לא שפטתי בחירה של אף אחת. זכותך להזדהות . זכותי לכתוב כל מה שעולה לי בראש כלעוד וזה לא פוגע . אין כאן שום ויכוח . כי זה ממש לא לעניין. ואגב גם מניקות נחשדות מלא פעמים באמא חרא. כי מה לעשות מה אנחנו כבר מייצרות שם בציצי , מרעיבות סדרתיות הרי אין לנו סימון של סיסי על הציצי כדי לדעת כמה הילד אוכל , וכמה רגשות אשם יש לאמהות צעירות בגלל זה ?! ואני ספגתי אין ספור הערות כי אני מניקה ילד בן 3 , סוטה ,פנאטית , לא נורמלית , מגעילה , איכסה וכו' ולמה ? כי אני החלטתי משהו שלא מקובל , לי זה לא מזיז ולא ממש אכפת לי מה אנשים אומרים אני בחרתי , וזהו . כל השאר יכולים פשוט לקפוץ לי.
מאיה.

-
אההההההההההההה הצילוווווווווווו לאאאאאאאאאאאאא שוב הויכוח הזההההההההההה חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חרוש מכל החורים בנות!
אני פשוט כבר צוחקת חחחחחחחחחחחחחחחחח
-
אגב סתם לשתף ולא על משהו..
אני הנקתי בדיוק 3 ימים, לא פחות ולא יותר , היו לי כאבי תופת מהקיסרי ,קיבלתי סטרואידים ובכללי לא התחברתי לזה הרגשתי כמו מחלבות תנובה חחח..ואנייכולה להגיד לכן בלי להשתחצן ובלי כלום שגם אם ליעד היה נולד לאמא שמניקה עד גיל 7 היא לא הייתה אמא טובה כמו שאני
-
לא יודעת לאיזה הן את ממתכוונת אבל אם להן בהקשר לתגובה שלי לירדן אז ברור שגם את כי הסכמת עם מיצי בכל מיל בהערות מיותרות ולא קשורות על דיון עבר שבו לא הסכמתי לחלוטין עם הכתבה. אין בעיה אתן מוזמנות לא להסכים עם הכתבה הזאת גם. מה אתן רוצות ממני ומה הקשר להשוואה?
לגבי שמרית אני לא יודעת אם לכבד אותך במילה תמימה אם באמת את חושבת שהצגת הכתבה דקה אחרי שהפורום רעד בכותרת המודגשת יחי ההנקה - זה פשוט הודעה תמימה שגרתית ולא מחרחרת ריב בכלל
אבל יאללה גם בזה אני אשמה. לקחתי את זה עלי רק שתהיו רגועות.
כן עובדתית את קיצונית להנקה אולי היום את מנסה להציג את עצמך אחרת אבל בעבר התגובות שלך תמיד היו אנטי הלא מניקות ותמיד הקפדת לפקפק בסיבותינו אנו שלא להניק ולומר שהתגובות שלנו באות מכאב כי לא הצלחנו ולא כי לא רצינו וכו וכו וכו - ואחות שזו הגישה שלה לא הייתי רוצה שתטפל בי ביולדות - היתה לי כזאת אצל להב והיא הסיבה למה אני אישית סולדת מלהניק (וכן כן אני מדגישה להניק ולא הנקה כי אין לי שום בעיה עם אחרות שמניקות אני אפילו מאוד מכבדת אותן על כח הסבל וההתמדה)
אלוהים עדי כמה מיליארדי פעמים כתבתי את זה אבל אכתוב את זה שוב - אין לי שום דבר נגד מניקות אין לי שום דבר נגד הנקה. אצל להב לא הנקתי שלא מבחירה אלא כי לא הצלחתי. דברים רבים הובילו לכך שאצל נועם לא הנקתי למרות שהצלחתי כי זה פשוט הגעיל אותי.
כן קשה לי להבין אמא שמתעקשת להניק בכל מחיר אפילו אם בחודש הילד שלה רק בוכה ולא עולה במשקל.
בחיים לא העיז להעיר לאמא ששולפת ציצי באמצע הקניון לתפארת העולם כולו - אבל מה לעשות אני חושבת שזה לא מכובד ולא מכבד.
פי כמה וכמה לגבי הנשים שתוקעות תינוק במנשא שולפות ציצי וממשיכות בשופינג - זה בכלל מחריד לדעתי.
טרור הנקה זה מושג נסחף לטעמי וקיצוני.
אישה שאומרת שהנקה זה חרא טועה לחלוטין. אישה שאומרת שאמא שמניקה היא גרועה היא טיפשה
לגבי גברים שמעירים אני לא אגיב כי להם בכלל אין זכות דיבור חחחחחחחח.
והדבר היחיד האומלל המסכן שאני ניסיתי לומר זה שאני מזדהה עם הכתבה כי הייתי ואני עדיין במקום הזה של איך ולמה ומדוע העזתי שלא להניק.
בלשמוע עוקצנות אין סופית של אנשים על איך גיסתי הניקה עד גיל שנתיים וחצי
על לשמוע 4 שנים אחרי איך יועצת הנקה היתה פותרת לי הכללללללללל
הציצי שלי הוא שלי בלבד!!
ואני אגיד שוב אם יש מישהי שלא רוצה להיות בפורום הזה היא מוזמנת לארוז את החתימה וללכת - אני בטח לא מחזיקה בכח.
כולנו חברות פה אני אוהבת ומעריכה פה את כולןןןןןןן בלי יוצא מן הכלל.
אבל יש נושאים שיותר מסכימים ויש כאלה שפחות.
לפעמים גם קצת כועסים ומתווכחים
אבל מה שיפה זה הבגרות של כולנו פשוט להמשיך הלאה.
-
טלי מה שעצוב זה שזה לא נגמר ולא יגמר אף פעם
גם בעוד 20 שנה אם ישאלו אותך הנקת ותגידי לא יתחילו לחקור ולהעיר ולעקוץ חחחחחחחח
-
חחחח זה משהו לא ייאמן!
אבל נגיד לך את האמת? התחלתי לענות, מה זה לענות!
ובצורה גסה..לא פחות מהגסות של שואלי השאלות האלו
תאמיני לי כבר לא אכפת לי להעליב את אותם אנשים כמו שלהם לא אכפת אם אני נעלבת מהטון המתנשא שלהם ומהשאלות המגעילות
-
הנקה כן או לא זו בדיוק כמו שיחה על קעקועים כן או לא או פירסינגים כן או לא או ווטאבר
כל אחת באה עם הדעות והאמונות שלה...
אני לדוגמא סולדת מפירסינגים באשר הם חוץ מעגילים באוזניים
מה לעשות זה הטעם האישי שלי אבל אני לא אלך למישהו ואגיד איכס מה עשית ולמה עשית
ולמה אתה מחורר את עצמך וכאלה... זה טעמו האישי של מי שעשה את הפירסינג ואם הוא אוהב אז שיהיה לו בכיף.
ויש כאלה שהולכים עם הבטן חשופה עם חולצות בטן עד מתחת לקו החזה רק כדי שיראו את העגיל שלהם,
ויש כאלה שזה לא מכובד בעיניהם ואפילו מגעיל, כי למה הם צריכים לסבול את זה ולראות את זה מול הפנים שלהם?
אבל מה אכפת להם?! שלא יסתכלו פשוט, מי שנוח לו ללכת עם חולצת בטן שילך בכיף שלו עם חולצת בטן
מי שנוח לה להניק את הילד בתנאים שלה, שיהיה לה בכיף
הרי מי שמניקה בציבור או תוך כדי שופינג לא מרגישה אי נוחות או כל דבר אחר
לפעמים היא אפילו לא מודעת או שתכלס פשוט לא אכפת לה כי זה הגוף שלה
זה בדיוק על עקרון ה"לא להכנס לחזיה", שכל אחת תעשה מה שהיא רוצה
זה בדיוק כמו המודעות האלה בבית שמש שמי שהולכת חשוף שתעבור למדרכה השניה
כדי לא להפריע לחרדים שעוברים ברחוב וכאלה
ואז ישר מזדעקים שזו כפיה דתית ולמה החרדים לא יכולים לשלוט בעצמם ופשוט לא להסתכל?
אז זה בדיוק על אותו העקרון - שכל אחת תהיה עם הדעות שלה, זכותה המלאה
שפשוט לא תסתכל לכיוון שמפריע לה להסתכל לעברו וזהו...
-
ייחחחחחחחחחחחחחחחחח אין הנושא הזה הכי
מבוקש בפורום
-
בקפה קפה?????????. עם כל הציצי בחוץ? או שכיסית עם חיתול? לפי זה אני אחליט
-
אני חושבת שאפשר לסכם את זה בכך שקיימות "נשמות טובות" בעולם שתפקידן הוא-
לגרום לאמהות צעירות רגשות אשמה, שגם ככה יש בטונות אחרי לידה..
אז פשוט לתעל אותם לכיוונים ה"נכונים"..
-
פיתוש אם לא שמת לב אני לא חושבת שהתחלתי פה ויכוח כלשהו
אני רק שמתי הודעה וכתבתי שאני מזדהה איתה
כמו שישימו כתבה על נשים שסבלו מהפרעות קצב בהריון וארשום שאני מזדהה עם הכתבה - על אותו משקל בדיוק
-
חיפשתי דוגמאות מקבילות להנקה, כנראה שלא הלך..
-
סיון - אם להתעלם מכל הברדק הזה שנוצר, אני אענה לך על ההודעה הראשונה שפתחת בשרשור הזה..
אני גם מאוד מזדהה עם הכתבה הזאת.
האמת היא, שאני די מזדהה גם עם החלק של הקריירה ושליחה לגן מוקדם - העבודה שלי היא דבר מאוד חשוב לי. אני מרגישה סיפוק בה. ובנוסף, להישאר שנה-שנתיים בבית עם הילד זה ממש לא משהו שמתאים לי. אני הופכת להיות עצבנית וחסרת סבלנות אם זה נמשך לאורך זמן. אני מעדיפה זמן איכות שלי עם בני, בו אני נותנת לו 100% מעצמי ובאווירה נינוחה ורגועה.
יעלי - LIKE
-
אין כאן שום ויכוח דווקא ההפך ,אני הסכמתי שתמיד יש הערות עוקצניות מכל הצדדים , ואף פעם לא הייתי פנארטית וקיצונית זה מה שאת בחרת לראות . חוץ מזה כשנאמר המשפט הזה "התגובות שלנו באות מכאב כי לא הצלחנו ולא כי לא רצינו וכו וכו וכו "על גבי הפורום והוא נאמר בכלליות כי לא רציתי לפגוע קיבלתי את הביקורת והתנצלתי שלא צריכה להכליל ,אך כל זה נאמר ,אגב מכוון אליך בזמנו כי ראיתי שעדיין כאב לך ובגלל זה התלהמת תמיד ככה מתוך התגונננות ורגשות אשם וזה חבל ... עכשיו זה כבר לא רלוונטי ... ולא משנה כמה תנסי להציג אותי כקיצונית מי שמכיר אותי ובאמת קורא את התגובות שלי ולא מעמדה שיפוטית שלך כי תייגת אותי כפנאטית הנקה ,אז הם מבינים טוב מאוד שזה לא כך ... והלוואי על כולם לקבל אחות כמוני ביולדות ,כי תכלס מעטות זוכות ליחס ותמיכה אמיתית אחרי הלידה עם כל הרגישות וההורמונים !
-
קראתי את כל הכתבה, והאמת שעל אף שאני לא מהמניקות לא הזדהיתי איתה במיוחד, הסביות שהעלו בכתבה על הסיבות לכך שהנשים בכתבה לא מניקות היו קיצוניות - למשל שזה משהוא לא טבעי או מיני
הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
-
אני לא מזדהה עם הסיבות כי אלו לא הסיבות שלי
מה שאני מזדהה זה איך הסביבה מגיבה ללא מניקות
-
לאאאא זה עדיין לא הגיע ל8 עמודים
-
אני בעד להפוך את השרשור לשרשור -בעד\נגד הנקה + עד איזה גיל הילד היה איתכם בבית?
-
זה גם לא יגיע ל 8 עמודים . פילפלת תודה על הפירגון. וסיון הסביבה תמיד יהיה לה מה להגיד ולא משנה אם את מניקה או לא . ככה זה . פחות שיפוטיות מצידינו כלפי אחרים לכולם יהיה יותר קל. בהצלחה לכולם בהתמודדות ... ולאמהות צעירות לא משנה מה תלכו עם האמת הפנימית שלכם לא חשוב מה יש לסביבה להגיד כי תמיד יהיה מה לאנשים לומר.
מאיה.
-
הסביבה מעקמת באותה מידה פרצוף גם על מניקות. חמותי ואפילו אמא שלי ששילי הייתה בערך בת שלושה חודשים ואפילו לפני,, ניסו לשנע אותי לתת תחליף. אמא שלי אפילו טענה שזה יותר טוב כי מכניסים לשם ויטמינים (אני מצידי הייתי מראה לה את הפרסומות של תחלפי החלב שמציינות במפורש שעדיף לתת חלב אם). הנקתי עד גיל שנתיים וחודש, מיותר לציין כמה ביקורת קיבלתי ושאלות של "את עוד מניקה???". בנוסף נשים שמניקות בצורה צנועה בסביבה גם חוטפות ביקורת... כל אמא בוחרת את הדרך שטובה לה ולתינוק. אין קשר בכלל לאיזה סוג אמא היא, זו כבר דיעה קדומה כי א רק החודשים הראשונים לחיים חשובים...
-
סיון תודה על ההבהרה
הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }