מהי מנוחה מוחלטת?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • דר הדר שלום,

אני בהריון תאומים לא זהים (ivf) שבוע 24.

לפני כשנתיים עברתי קוניזציה (Loop) בגלל cin2-3.

בבדיקה שגרתית לפני כשבועיים ראו שהצוואר התקצר ל2 ס״מ ואושפזתי לעשרה ימים בבית חולים. לאחר עשרה ימי מנוחה מוחלטת (ירידה לשירותים ומקלחת בלבד) התארך הצוואר ל3.2 ס״מ ושוחררתי למנוחה בבית. אחרי שבוע בבית נבדק הצוואר והוא היה באורך 2.7 סמ - הרופא אמר שזה בסדר ונתן לי כדורי אוטרגיסטן 200 מ״ג 3 פעמים ביום...

השאלות שלי הן כאלו:
    האם זה סביר שלושה כדורי אוטרגיסטן ביום?? האם זה עוזר בהריון תאומים?
    מהי מנוחה מוחלטת (אפ רופא לא מסביר באמת) האם מותר לי ללכת פעם בשבוע להורים לארוחת ערב שישי (זה כרוך בירידה ועליה של 3 קומות לבית שלי)? האם מותר לשבת בזמן האוכל? האם מותר להסתובב טיפה בבית???

אני ממש מתוסכלת מחוסר הידע ואודה על תשובה מפורטת.

תודה רבה.  
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ידוע שכדורי אוטורגסטן עוזרים במקרים של צוואר מקוצר
    מנוחה מוחלטת איננה עונש ריתוק למיטה, מותר בהחלט להסתובב בבית, לשבת בבית ואפילו להסתובב יותר מטיפה בבית.
    כיוון שאורך הצוואר שלך הוא תקין, אינני רואה בעיה בלצאת מהבית ואפילו להפסיק עם כל המנוחה הזו

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה