היסטרוסקופיה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות בוקר טוב,
    למי שמבינה אשמח להעזרה,
    לאחר 2 הפלות לאחר IVF המליצו לי לבצע היסטרוסקופיה,
    מי מבינכן שעשתה את הבדיקה אשמח לדעת איפה מבצעים את הבדיקה?
    אני בכללית מושלם, ואני רוצה לבצע את הבדיקה כמה שיותר מהר.
    אם דרך הקופה צריך לחכות אני מעדיפה לעשות בפרטי.
    אשמח להמלצות לגבי רופאים, מחירים וכו'.
    בנוסף באיזה שלב של המחזור מבצעים את הבדיקה?

בהצלחה לכולן
    ושבת שלום
9 תגובות
עמוד 1
  • אור היי,
    לצערי אני עם נסיון בתחום - עשיתי היסטרוסקופיה אחת לאחר IVF שהפסיק להתפתח לאחר שבוןע חמש - את הניתוח ביצעתי דרך קופת חולים מאוחדת עם רופא שעובד דרך הקופה- זה משהו מהיר יחסית, בהרדמה מלאה, עושים ניקוי של כל הרחם, לאחר התעוררות ממתינים כשעה ומשתחררים הביתה.
    הבעיה הייתה שכשהתעוררתי לאחר הניתוח - הרופא אמר לי שהוא לא בטוח שהצליח לנקות את כל הרחם כי היו שם יותר מידי שאריות וייתכן ואצטרך לעשות זאת שוב.
    לאחר בדיקת אולטרסאונד שביצעתי אצל רופאת נשים.....אכן היו שאריות והופניתי להיסטרוסקופיה חוזרת לפני חזרה לטיפולים.

לא היה לי ספק שאני לא חוזרת לרופא הזה.....כי מי אמר שגם בפעם השנייה זה היה מתנקה.....ואז קיבלתי המלצה מרופאת הנשים שלי על פרופ' אלסנר שהוא מנהל מחלקת נשים בבית חולים מעייני הישועה.
    מכיוון שהוא לא נכלל ברופאים של קופת חולים מאוחדת, קבעתי אליו תור באופן פרטי והניתוח בוצע באופן פרטי במעייני הישועה. הרופא היה מקסים ואדיב ולאחר היסטרוסקופיה שנייה הכל היה נקי. הניתוח עלי לי 5000- אם את מבוטחת בביטוח פרטי כזה או אחר, אפשר להגיש תביעה ולקבל החזר.
    לגבי השלב של המחזור - אני לא בדיוק זוכרת....לדעתי עם סיום המחזור או קצת אחרי....הרופא כבר יגיד לך....
    שיהיה המון בהצלחה!
  • היי
    תודה על התשובה המהירה,
    העניין הוא שאחרי ההפלה הראשונה הרחם התנקה לבד, אני מקווה שיתנקה גם אחרי ההפלה הזאת.
    לפי מה שהבנתי מההסבר שלך את ביצעת את ההיסטרור' כדאי לנקות את הרחם?
    נראה לי שלפי מה שקראתי קוראים לזה היסטרוסקופיה ניתוחית, לפי מיטב הבנתי אני צריכה הסטרוסקופיה אבחנתית שזה ללא הרדמה אלא בדיקה של הרחם עם מצלמה ,ורק במידה שיתגלו ממצאים חס וחלילה אצטרך גם ניתוחית.

ראיתי שאת לקראת החזרת מוקפאים, מחזיקה לך אצבעות המון בהצלחה
  • היי אור,
    אז המצב הרבה יותר טוב ממה שחשבתי! :)

אם זה היסטרוסקופיה אבחנתית, זה ממש שטויות....אני עשיתי את זה אצל פרופ' פיינשטיין שעובד עם קופת חולים מאוחדת. תבדקי אולי הוא גם עובד עם כללית.

זה כמו בדיקת אולטרסאונד - מכניסים מצלמה זעירה ועם קצת מים ועוברים בכל הרחם, את שוכבת ורואה על המסך את כל הרחם שלך. אין שום כאבים בכלל, לא לפחד..... לאחר כמה דקות זה נגמר ואת חוזרת לשגרה.
    אני קבעתי תור דרך קופת חולים- ממה שזכור לי, לא היה צורך להמתין יותר מידי אולי שבוע-שבועיים לכל היותר.

שיהיה המון ובהצלחה!
  • סבבה
    תודה!
    אני מקווה שגם הפעם הרחם יתנקה מעצמו עדיין לא התחיל דימום בגלל התמיכה המסיבית!
    אם יש לך שאלות בקשר למחזור מוקפאים את מוזמנת:)
    בפעמיים שנקלטתי זה היה עם מוקפאים אז תהי אופטימית:) עשיתי 2 שאיבות בטריים לא נקלטתי ובמוקפאים דווקא כן, אומנם זה לא הסתיים טוב אבל צריך להתסכל על הצד החיובי.
    בהצלחה!!!!
  • הי אור,אני עשיתי היסטרוסקופיה עם המצלמה כמו שתיארת ולא עם הרדמה בניתוח,עשיתי את זה לפני כשנתיים אז לא זכור לי אחרי כמה זמן של הווסת ,אבל זכור לי שזה לקח מזהו כמו 20 דקות בערך,לא זכור לי שזה היה כל כך כואב או טראומתי,אבל מה שכן זה היה לא נעים והיו דימומים לאחר מכן,עשיתי אתהבדיקה דרך קופח מכבי ושוב בגלל שזה היה יחסית מזמן לא זכור לי כמה זמן המתנתי עד לבדיקה ...
    שיהיה בהצלחה
  • אני הייתי צריכה לעשות את הבדיקה הזו ובסוף מכל מיני סיבות לא עשיתי

אל מטעם הקופה הייתי צריכה לעשות את זה קופ"ח לאומית.
  • תודה בנות על התשובות
    מסתבר שצריך לחכות מחזור אחרי ההפלה, אמרו לי שהמומחה בתחום הוא פרופסור גולדברג.
    קיוותי לבצע כבר החודש כמה שיותר בדיקות שכבר במחזור הבא אתחיל טיפול.
    בכל מקרה קבעתי תור דרך הקופת חולים כבר לסוף החודש- מקווה שיהיה בסדר
  • זה בענין דימומים שיש לך???

אם כן- מה הקופ"ח שאת עושה את זה ?????
  • היי אור,

אני עשיתי היסרוסקופיה גם אבחנתית וגם ניתוחית.

באבחנתית גילו שיש הידבקויות קלות בחלל הרחם.
    בניתוחית הסירו לי את ההדבקויות.

אצלי ב 2 המקרים נעשתה הרדמה כללית.
    ניתנה לי האפשרות לבחור, והעדפתי לא להרגיש אי נוחות או כאב. כשהתעוררתי היו כאבים קלים שעברו עם משכך כאבים והיה דימום קל במהלך שבוע ימים.

מבצעים את ההיסטרוסקופיה בדר"כ שבוע לאחר קבלת הווסת.

עשיתי זאת דרך הקופה ורק נאלצתי להביא טופס 17 ...

שיהיה בהצלחה מתוקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה