שאלה קצת מטופשת... עם תיקון והבהרה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    השאלה היא לגבי האכלה ושינה של פעוטות...
    אני עד היום לא הבנתי דבר אחד בהאכלה - אם עדן התחילה לאכול בשעה אחד, למשל, וסיימה ברבע לשתיים, והיא צריכה לאכול בעוד שלוש שעות - מתי תהיה ארוחה הבאה?
11 תגובות
עמוד 1
  • לזרום

• אני לא ספרתי שעות
    זרמתי עם הדרישה
    אם התלונות היו מתחילות כעבור שעתיים שלוש אז ידעתי שזה רעב.
    אם היא יושנת, תני לה לישון אל תעירי אותה (אלא אם היא בתת משקל - את זה בודקים בטיפת חלב). שותך כדי השינה המוח שלנו מתפתח ולכן שינה מאאאאאד חשובה.
  • היא אוכלת 45 דקות? תבדקי אם היא באמת אוכלת כי לפעמים הם ממשיכים למצוץ את הפטמה כמוצץ ולא אוכל. דבר שני, תאכילי אותה שעתיים אחרי שסיימה ואפילו אם קצת יותר מאוחר כי היא רוצה לישון אז לא נורא . ואם היא הולכת לישון אז בסדר..תני לה לישון עד האכלה הבאה. אם היא לא יושנת אז זה לא קשור לזמני הארוחה שלה ..היא צריכה לאכול בזמנים שלה . מקווה שהבנת מה שניסיתי להסביר
  • אם היא התחילה בשעה אחת היא תתחיל את הארוחה הבאה בשעה ארבע למרות שזה לא מדע מדוייק ויש מצב שתירצה גם לפני או אחרי,
    בקשר לשינה, לא מעירים ילד מהשינה כדי לאכול!
    אם היא ישנה תהני מהשקט,
    היא תאכל כשתתעורר, היא לאט לאט לומדת ליצור פערים גדולים יותר בין הארוחות

• כמו שכבר כתבו לך:
  • 1. היא תחליט. אבל- זה טוב לדעת בערך, כי אם היא תתחיל לבכות יהיה לך קל יותר לזהות ממה זה - כי עברו 3 שעות...סביר להניח שלאוכל.
    אני הייתי סופרת מסוף ההנקה 3 שעות (למרות שבבית חולים אמרו מההתחלה) תביני זה לא קריטי מאיפה סופרים, את סתם צריכה לדעת שמנקודה X עובר בערך ככה זמן עד שהיא רוצה לאכול, ואם היא תבכה או תעשה סימני רעב כנראה שזה באמת מה שהיא רוצה- לאכול.

2. לא מעירים תינוק ישן, גם אם בלילה היא פתאום תשן לך 6 שעות רצוף.
    צריכה ליהיות לך מנטרה בראש: ילד ישן לא מעירים!
  • אין לי ילדים עדיין אבל עבדתי במעון בתינוקייה 4 שעות אני יכולה לייעץ לך
    ברגע שבאמת את רואה שהיא עולה במשקל כמו שצריך והכל טוב ויפה
    לא חייב לתת אוכל כל 3 שעות! אפשר גם קצת יותר תינוק זה לא מכונה חח גם לו יש רצונות יש תינוקות שאוכלים כל שעתיים ויש כאלה כל 4 שעות תלוי לפי מה שהולך אצלם בגוף..אם היא ישנה באמת אל תעירי אותה אם את רואנ שהיא ניסחפת עם השינה למרות שלא נראה לי שזה יקרה אז תעירי אותה לפעמים מתחת למזגן וכשיש ממש שקט תינוקות נרדמים להרבה זמן במיוחד אחרי מקלחת..בקיצור הכל לפי הדרישה רק שלא יעברו יותר מידי שעות וגם את אל תהיי כמו שעון שווצרי

• 4 שנים סליחה

• האמת שקודם כל השאלה היא כמה היא שוקלת כבר
    ברגע שתינוק מגיע ל3 ק"ג ההנחיה היא שאכן כבר אין צורך להעיר ואפשר לתת לתינוק לישון ולהתעורר לבד בפעם הבאה שהוא רעב
    אבל אני זוכרת שהיא נולדה פחות מ3ק"ג ואם היא עדיין לא הגיעה ל3ק"ג כן צריך להעיר אותה לאכול על מנת שתעלה במשקל כמו שצריך.
    החלב שלך/תמ"ל חיוני לגדילה והתפתחות תקינה שלה.

לגבי ממתי סופרים בבית חולים גם לי אמרו לספור מהרגע שהיא התחילה את הארוחה אבל לדעתי זה רק על מנת לשמור על איזשהו סדר בראש, כי זה הרי לא הגיוני לספור מתחילת הארוחה 3 שעות אם התינוק יונק במשך שעה שלמה.
    לדעתי בעניין הזה דווקא הגיוני יותר לספור מהרגע שהיא סיימה את הארוחה שלה.
  • תראי - אם היא מתחת ל- 3 קילו אז כן להעיר...
    כל שלוש שעות להעיר ולתת ציצי אין ברירה כי היא קטנה שהם קטנים הם מאוד עייפים ולכן לא תמיד יאותתו שהם רעבים....

אם ככה אז מובנת השאלה והיא לא מטופשת אם לא שואלים לא יודעים

• וואי מה זה תודה!!! עשיתן לי סדר בראש :)

••• לחיות בידיעה שמישהו זקוק לך - זה האושר הכי גדול בעולם....•••
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה