רוצה לשאול ... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • גיסתי היקרה בשבוע 32 מצפה לבן ב"ה ...
    עד כה נערכו כל הבדיקות השיגרתיות - נקבע שהכל תקין .
    לפני שבועיים עברה הערכת משקל , אמרו לה שהקיבה קצת קטנה ושעצמות הירך קצרות. היא נשלחה לסקירה מורחבת שבודקת ספציפית את האיברים. אתמול עברה את הסקירה המורחבת אמרו לה שהקיבה קטנה ושעצמות הירך קטנות ב- 3 שבועות , קבעו שיש חשד לת.דאון
18 תגובות
עמוד 1
  • לא קרה לי, אבל למישהו בעבודה שלי אמרו בשבוע 39 שהירך של התינוק שלו קצרה מדי וכנראה שהתינוק יהיה גמד.
    התינוק בן 3 וחצי או 4 והוא לא גמד.
    אני הייתי עושה את מי השפיר בכל אופן.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • לי קרה כמה ימים לפני הלידה...עצם הירך של יונתן הייתה באחוזון 5
    ]

• אין לי מושג, אבל מאחלת לה רק טוב
  • לא בדיוק מה שקרה לי אבל עם רום אופיר היו ממצאים אחרים ושלחו אותנו לייעוץ גנטי (שזה היה חרטה לגמרי....). הייתי בשבוע 25 בערך והמליצו לי לחכות לשבוע 32 על מנת לעשות מי שפיר מכיוון ויש הרי סיכון שזה יגרום ללידה....

בעלי ואני דיברנו ואמרנו שאם אני כבר אהיה בשבוע 32 מה זה יעזור לי לעשות מי שפיר? הרי הפלה אני לא אעשה אז לפחות שהתינוק יוולד בשבוע נורמלי ולא יהיה פג, הרי גם בלידת פג הסיכונים גדולים יותר.

לא עשינו מי שפיר וטפו טפו טפו הכל בסדר. מקווה שגם אצל גיסתך
  • לגבי הקיבה שהיא קטנה גם לנו אמרו את זה והסבירו לנו שיכול להיות שלא עובר לו מספיק אוכל דרך חבל הטבור (נתנו לי כדורים לקרישות וזה עזר לזרימת דם לעבור יותר טוב )וזה הסתדר
    לגבי הרגל אני לא יודעת אבל אולי באמת כדי שתלכי לרופא אחר תעשי שוב את הבדיקה ותעשי גם את המי שפיר.
    בהצלחה
  • אז ככה...
    קרה לי דבר דומה עם הגדולה
    בשבוע 32 הערכת משקל - מצאו עצם ירך קצרה, חשד לדאון, ייעוץ גנטי
    החלטנו שאין טעם לעשות דיקור, במילא אי אפשר לעשות הפסקת הריון חלילה בשלב זה.
    הלכנו לסקירה מורחבת פרטית, הוא בדק טוב טוב את כל האיברים, כולל גשר האף שיכול להעיד על דאון במבנה מסוים.
    הרופא של הסקירה אמר ש 99% שהיא פשוט תצא קטנה - וככה היה.
    מיותר לציין שהיינו בסרטים חודש וחצי
    ובהריון של הקטן עשיתי מי שפיר רק כדי לא להיתקל במצב הזה שוב.
    תאמרי לגיסתך שיש הרבה עניין סטטיסטי בקטע הזה, והרופאים של הקופה שולחים לייעוץ גנטי ודיקור בשביל הכסת"ח. צריך לזכור שהמדידה של עצם הירך היא לא כזו מדוייקת, מדובר על סטיה של מילימטר במכשיר שיכולה להראות כאילו משהו לא בסדר, וכל מודד יכול לתת תוצאה אחרת. בקיצור סביר להניח שהכל תקין.
  • בשני ההריונות הבדיקה של הערכת משקל הראתה שעצם הירך קצרה לגיל ההריון
    בשניהם הייתי אחרי מי שפיר, אז העניין לא היה רלוונטי
    אבל כן דיברו איתנו על אפשרות של מום גמדות

שבוע 32-מה אני אמורה לעשות?

ואז הלכנו לרופא מקסים, שעשה בדיקה מקיפה, חייך ושאל-
    מה הגובה שלך? מה הגובה של בעלך? מה גובה ההורים שלכם?
    והסביר שזה עניין מממוצע

אם ההורים בגובה מסויים,צפוי שגם העובר יגדל בצורה מסויימת
    החשש הוא למשל אם שני הורים של מטר שמונים,יהיו עם עובר שיש לו עצם ירך קצרה.
    צריך להכניס עוד נתונים למשוואה.

מקווה שהכל יסתדר
  • לא מכירה
    .
  • תודה רבה למי שענתה
  • גם לאור שלי אמרו בהערכת משקל שהקיבה קטנה לגיל הריון.

מי שפיר שאמא שלהם שתעשה
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • אני לא מבינה את זה....
    מה כבר יש לעשות בשבוע 32?
    מעין נולדה בשבוע 32+6, היא כבר היתה מושלמת, הרי לא יהרגו עובר בשבוע כזה, מקסימום לידה מוקדמת שגם לא תיתן שום דבר כי רובם בהחלט שורדים בשבוע כזה, ז"א שפרט ללחץ עצום אצל ההורים משבוע זה אין כאן הרבה מידי מה לעשות....
    לעיתים קרובות נראה שאנחנו עושות את כל הבדיקות האלה רק בשביל לכסת"ח את הרופאים ולהלחיץ עצמנו בהריון.....
  • גלי אתם מאשקלון לא? אם כן אני ממליצה על ד"ר שנהב מאשדוד והוא מנהל מחלקת סיכון גבוה בברזילי הוא רופא מדהים ויש לו קליניקה פרטית באשדוד הייתי ממליצה להתייעץ איתו הוא רופא מדהים ומתמחה בשקיפות וסקירת מערכות

]
    ]
  • מחזיקה לה

• תודה על התשובות
    היא היתה בחוות דעת נוספת הרגיעו אותה קצת ...
    עד שהיא לא תלד ב"ה ותראה את התינוק בריא ושלם היא לא באמת תירגע ...
    ענבר , גם לי לא ברור למה לבצע דיקור בשבוע כזה ... היא אמרה שאין סיכוי שהיא עושה .
    לירון , אנחנו האשקלוניות מעריצות את דר' זוהב . מכירה ???? הוא גם מבצע דיקורים בעצמו . תודה בכל זאת יקירתי
  • שונאת שמלחיצים הרופאים הם הבדיקות שלהם , לא מספיק יש חרדות וחששות בהריון

• כן אני מכירה את ד"ר זוהב הוא מדהים ושניהם עובדים יחד בברזילי..
    מחזיקה אצבעות שבע"ה יהיה טוב

]
    ]
  • לא מכירה שיהיה
  • לא יודעת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה