בנות כנסו כולן אני בדיכאון עמוק................... - הריון ולידה
היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
קודם כל רציתי לומר שהתגעגעתי מלא זמן לא התעדכנתי וזאת בגלל שבשעה טובה חזרתי לעבוד ובבית אין לי אינטרנט!
אז מזל"ט לכל ההריוניות החדשות! לכל היולדות הטריות! לימי הולדת! ולכל אירוע ומסיבה
אז חזרתי לעבוד עם הפיצפון המתוק שלי!!! אני ממש מאושרת! כל החופשת לידה שרצתי אצל אימא שלי!!!
26 תגובות
עמוד 1
ב"ה
בנות בבקשה ענו לי!!!
אני ממש רוצה תגובות..............
היי מותק קודם כל אל תהיי לחוצה תתיעצי עם היועצת הנקה בכל קופת חולים יש ואם בכל זאת אין אז תפני לטיפת חלב, דרך אגב לי נגמר החלב כשהילדה שלי הייתה בת 4 \5 חודשיים אבל זה לא משקף אני מכירה מישהי שהמשיכה להניק עד גיל שנה ויש כאלה שאפילו יותר , אבל תמשיכי לשאוב כל עוד השואבת יהיה לך חלב מאחלת לך מלא בהצלחה ותעדכני מה קורה..
ב"ה
לא רוצה להעליב אף אחת................ אבל,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, כ"כ הרבה צפיות ואפילו לא תגובה אחת
ב"ה
תודה........ האמת לא חשבתי על יועצת הנקה,אנסה................
זה נשמע כמו שביתת הנקה כשסתם מסרבים לינוק (גם כאלה שנחשפו לבקבוק ולא רוצים להתאמץ, אבל זה קורה גם ליונקים בלעדית) גם לי היה שביתת הנקה ולא רצתי לקנות תמלים. הצעתי לו כל הזמן, מידי פעם החזקתי לו את הראש (בכוח מה שנקרא) כדי שלא יוציא את הפטמה, ואם הוא היה ממש מתנגד אז סבבה, לא רוצה אז לא רוצה. בסוף כזה הסתדר, נו כי הוא היה רעב כן? (כל ארוחה הייתה כמה שלוקים.... אחרי יומיים בערך חזר לעצמו. לא חושבת שיגמר לך החלב ישר הכל 0. פשוט תקטן הכמות, אבל אם הוא ממשיך לינוק אחכ אז היא תגדל שוב. חלב לא נעלם לגמריי כ"כ מהר
ב"ה
מיצי אני התייאשתי!! כי מ1:30 בצהריים הוא לא היה מוכן לינוק ( הצעתי איזה 4 פעמים ) וב-8:15 בערב בעלי נתן לו בקבוק שאוב והוא כן הסכים!!
תבקשי שאת החלב השאוב בבקבוק יתנו לו כאשר הבקבוק מאוזן, לא בזוית, ישר בתוך הפה כאשר הפטמה חצי מלאה, זה הופך את האכילה בבקבוק דומה יותר להנקה מבחינת המאמץ שיש להשקיע. הטיפ הוא כמובן לא ע"ח ייעוץ של יועצת הנקה.
אני לא מבינה למה הוא לא רוצה לינוק, אבל יש מצב שהוא הבין שיותר קל לאכול מבקבוק והוא מעדיף אותו, אבל זה רק מה שאני חושבת.
גם אני חזרתי עכשיו לעבודה ושואבת, אבל הוא אוכל הרבה וכל כך קשה לי לשאוב כמויות כאלה שהחלטתי שאני אשאב כמה שאני יכולה והתחלתי לתת לו גם תחליף (רק כדי לראות שהוא באמת אוכל) ואז זה מוריד ממני מהלחץ שלא יהיה לו, אבל בינתיים הוא לא היה צריך במעון מהתחליף.
כדי להגביר את החלב כדאי לך לשאוב כל שלוש ארבע שעות, ולא להפסיק כשנגמר החלב, להמשיך עוד קצת גם על ריק.
ולא הבנתי, אם הוא איתך בעבודה, למה את שואבת?
רותי
ב"ה
רותי-אני עובדת בתינוקיה בתור מטפלת ויש לי עוד 6 ילדים והורים על הראש כך שזה לא ממש מתאים להניק מן הסתם...
ועכשיו אני ממש עצובה שזה לא הולך כי ניסתי עכשיו שוב והוא לא מוכן....
טוב אני חושבת שהוא התאהב בבקבוק .. בזרימה המהירה של הפיטמה ... את יכול לעשות לעצמך עוד חור בציצ? חחחחח( מקווה שקצת חייכת)
הפתרון שאני מעלה על דעתי הוא אולי אולי אולי לקנות פטמה מסילקון ... לתת לחלב קצת למלא את הפטמה הזו כדי שיבוא לו בבום בשאיבה הראשונה ואז הוא כבר ימשיך משם ... לא ניסיתי אין לי מושג - סתם עלה לי רעיון ... אולי זה יצליח ואז זה יהיה פטנט רשום על שמי לשביתת הנקה חחחחח
ב"ה
מיכל
ב"ה
תנסי קודם את מה שהצענו לך .. מה שלינבר אמרה כמה ימים .. ובמקביל תנסי עם הסילקון ( אולי זה ירגיש לו כמו פטמה של בקבוק) .. ואז תעשי החלטה! לא להתייאש!
ב"ה
מיכל מתוקה תודה על העידוד.......................
לא להתייאש!!!! זה עוד לא אומר כלום
הרעיון עם פטמת הסיליקון נשמע לי מצויין
בנוסף שמעתי שעוזר להניק בעירום (שניכם).. שווה לנסות אולי :)
רק לא בעבודה
נטשה
אוי, זה בדיוק אבל בדיוק מה שהיה לי עם נתנאל... בגיל 5 חודשים הוא נחשף לבקבוק וזהו, הבין שהרבה יותר קל לשתות מבקבוק ולא מציצי... אני הרמתי ידיים, ניסיתי לשאוב אבל עם הזמן כמות החלב פחת ותוך חצי חודש נגמר לגמרי... לא רוצה לבאס אותך, זה פשוט קרה לי, אבל אני התייאשתי ולא ניסיתי להתעייץ עם אף אחד... אולי כדאי להתעייץ עם יועצת הנקה? בדקת שפיטמה בבקבוק עם זרימה הכי איטית?
ובכן הפתרון האולטימטיבי כמובן זה להתייעץ עם יועצת הנקה, סביר להניח שהיא נתקלה בזה יותר מאיתנו ויהיו לה עצות שימושיות יותר כמובן שיש גם את הפורומים של ליגת לה-לצ'ה http://www.lllisrael.org.il/site/detail/forum/forum.asp?forum_id=13436 אני גם חושבת שזה בגלל שהוא קלט שיותר קל לשתות מבקבוק מאשר לינוק תנסי קודם כל את העצה של לינבר, להטות טיפה את הבקבוק ככה שרק חצי מהפטמה תהיה מלאה בחלב כדי שזה ידמה כמה שיותר הנקה. אולי אם הוא יקלוט שגם מהבקבוק הוא צריך לשתות אחרי מאמץ ושזה לא סתם מטפטף לו לפה הוא יחזור לינוק. שביתות הנקה קורות בשלב כזה או אחר, היו כאן הרבה בנות שעברו את זה חלק מהתינוקות "מתעשתים" מה שנקרא וחוזרים לינוק כמו תמיד אבל חלק מחליט שהוא מיצה את ההנקה ואז לאט לאט החלב פוחת עד שהוא מסתיים.
גם אם זה המצב תמשיכי לשאוב ותני לו בקבוקים שאובים כל זמן שאת יכולה עד שהוא ייגמר...
בשעה טובה על החזרה לעבודה
גם אני רציתי להניק אבל מה לעשות שצריכים לחזור לעבודה... התחלתי לשאוב מגיל חודשיים ובמקביל עדין להניק
מאוד אהבתי להניק למרות שכאב והיתה דרישה רבה
וואי לא ממש מבינה בזה אבל כשהנקתי והיה לי בעיה שאלתי בפורום של דר מירה לייבוביץ ועזרו לי אז אולי תנסי
תמי, זה מה שקרה לי בדיוק כשבר הייתה בת 3 חודשים: היא נכנסה לגן, קיבלה 2-3 פעמים ביום בקבוק שאוב והחליטה שהיא לא רוצה ציצי, רק בקבוק. מי שלא עברה את זה לא תבין את גודל שברון הלב.
ב"ה
תודה רבה בנות על העצות!
אז יש עדכון חדש בשעה 1 בלילה אמש קם לאכול וינק כרגיל כך גם בשעה 4 בבוקר ינק וגם בשעה 6:30 הצלחתי- 3 פעמים!!
לצערי אני מכירה את הבעיה... קודם כל שתדעי שלא צריך להתאבד על ההנקה במקרה שזה פוגע באם והתינוק. לי כל הזמן צצו בעיות חדשות בהנקה (הנקתי 5 חודשים עד החזרה לעבודה) וכל פעם היה אתגר משמעותי להתגבר על הבעיות. פעם הקטנה לא רצתה לינוק ופעם אחרת היה לי דימום מהשד ופעם לא היה חלב. תינוק שלא רוצה לינוק, לרוב הוא פשוט מתעצל כי הוא כבר התרגל לבקבוק שבו הזרימה היא חזקה יותר. מה שאני עשיתי זה התעקשתי כי תינוק רעב יאכל וזהו! אני לא בטוחה בדיעבד שזה היה שווה את התסכולים ואת הלחץ נפשי. אני ממליצה להמשיך לנסות עוד יום יומיים רק הנקה ולהתייעץ עם יועצת הנקה כדי לראות אם התינוק תופס נכון את הפטמה או ללכת לטיפת חלב ולהניק ליד האחות שם. אם לא הולך אז כדאי שתשקלי לעבור לתמ״ל, וככה תהיה לתינוק אמא רגועה יותר מה שעדיף, לא?
ב"ה
ברור לי שאני רוצה שהוא יהיה רגוע אבל הוא ממש עושה שביתה ולא מוכן!! הוא מתחיל לינוק ומתחיל לצרוח ואז לא רוצה לינוק בכלל!!! כואב לי הלב
תמי, שוב, אני מבינה לליבך. להניק 4 חודשים זה כבר הישג גדול! אלו גם החודשים החשובים מבחינת המערכת החיסונית! אני מבינה לליבך שאת לא רוצה לוותר אבל את חייבת להציב גבול. תחליטי שאת נותנת לזה ניסיון נוסף של יומיים לכל היותר. לפעמים התינוק כבר מתרגל לבקבוק ומאוד קשה לחזור אחורה.
אני יכולה לומר לך מניסיון שכששלי עברה לבקבוקים (חלב שאוב ואז תמ"ל) ליבי אמנם צבט במשך יומיים, אך גם הרגשתי הקלה עצומה... שעכשיו התינוקת יותר רגועה, וגם אמא שלה מעט נרגעה...