דרכי הענשה בגן.. איך זה אצלכם?----מעדכנת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• אולי אני פולנייה מידי אבל אני נגד ממש נגד הענשה של "לעמוד בפינה"

אני גידלתי את אורי עד ה27/8 בבית בהמון אהבה ורצון של למלא לו את החסר שבגן באהבה יצירה גני שעשועים...נכון היו ימים קשים איתו אבל מעולם לא הרמתי יד או השפלתי אותו לעמוד בפינה. והנה עכשיו שהוא חגג לאחרונה גיל 3 ונכנס לגן ..האחריות והטיפול עוברים לידי זרות שנקראות גננת וסייעת
    אני לא רוצה למרוח פה אני רק אספר שבאתי לקחת אותו ב1 וחצי הוא היה בפינה ועוד ילד אחר עומדים בפינה עם פנים לקיר! ואורי שלי מסריח מפיפי!

היא אומרת לי " שרמית אנחנו צריכות לדבר".... מורחת אותי שהוא היה היום ילד קשה ובכה והקיא זרק את המוצץ ולא נתן לה לקנח לו את האף (דרך אגב הוא חזר עם שריטה אדומה ומדממת על האף) - ציפורניים לא חסר לה..

אני כולי המומה מהמחזה והיא שוטפת אותי שאי אפשר ככה והיא כעסה עליו ואורי ברקע בוכהש רוצה הביתה

אני מה שנקרא טירונית בתור אמא של ילד בגן... אבל זה מזעזע !!! לעמוד בפינה? להשאיר ילד עם פיפי ולהגיד לי עכשיו ברח לו ... על מי את עובדת זה יבש!!! להפיל את ההתנהגות של הילד עלינו? "פינקתם אותו " ילד בכור הוא ילד מפונק" הסייעת זרקה לי כבר "את אשמה , גידלת אותו בבית"...
    איך מענישים אצלכם?
    אשמח לחוות דעת של בנות מבינות פה תודה

------------------------------------------------------------------------------------------------
    -----------------------------------------------------------------------------------------------
    שבוע טוב בנות ..

מעדכנת לגבי ההודעה שלי ביום רביעי.

שוחחתי עם הגננת ביום רביעי בערב , היא מסרה לי כל מיני גרסאות וסיפורים לגבי העניין של הפיפי וסוכם שנתחיל מחדש ..
    סיבנה אותי אמרתי ננסה ..
    אתן צריכות להביןן אנחנו גרים ביישוב דתי קהילתי , היא נחשבת הגננת הכי טובה פה ממש "סלב" אלק. אני לא מגנה עלייה לשנייה אבל כשדיברתי עם אנשים פה ממש ירדו עליי ואמרו שאין מצב.
    לקחתי את אורי ביום חמישי לגן באיחור וממש בלב כבד וחששות הוא רץ לסייעת הקבועה שיש בדכ (ולא המכשפה שהשאירה אותו עם הפיפי .)
    התקשרתי לגן ב10 אמרו לי שהכול בסדר
    הקדמתי לקחת אותו ובאתי מכייון אחר של החנייה שלא יראו אותי כשאני באה
    אני רואה שכל הילדים בחוץ ואורי לא -השעה רבע ל1 ואני אמורה לקחת ב2.
    אני עומדת בשער של הגן מחכה שהשומרת תפתח אני רואה את הגננת יוצאת מהגן שלה לכיוון הגן השני וכשהיא רואה אותי היא ממלמלת "את כבר כאן" וממש חזורת על עקבותייה וחוזרת לגן בסערה
    אני כולי לחוצה לא מבינה למה היא ככה עושה פרסה ..ממהרת עם הילה על הידיים שלי ואני רואה את אורי בוכה מפוצץ נזלת ודמעות..יושבת בוכה בלי שאפאחד מתייחס אליו ..היא יוצאת מהשירותים עם טישו ומנקה אותו ..(תודה רבה באמת) הוא רץ אליי בוכה ..היא מספרת שהיה ילד טוב היום ומראה לי דרך הפלא שלה תמונות שצילמה אותו משחק בחול ..אני לא מעכלת ומעכלת רגשות
    אני יוצאת מהגן בוכה וצורחת על בעלי בטל שאין מצב שהוא חזור לשם

לא שלחתי אותו בשישי לגן .. אני לא יודעת מה לעשות . אין לנו פה אופציה אחרת זה רק נסיעה לעיר וזה חצי שעה.. מצד שני הוא חייב מסגרת עם כל הרצון שלי ואין לי בעיה להישאר איתו עוד שנה בבית - הוא זה שקשה לו ולא פייר כלפיו..

אולי אני מגזימה? אולי אני פרנואידית? הוא ילד ככ רגיש , צרייך להבין שהוא לא היה מעולם לבד בלעדי ובמסגרת של 27 ילדים ככה במכה
    אני לא יודעת מה לעשות.. לתת עוד צאנס? מזה ייתן לי? ואם זה ייפגע חס וחלילה באורי? אין לי תמיכה מבעלי שלא מבין את הצד הריגשי ומדבר שיכלית שהילד חייב מסגרת אני רבה איתו המון... המשפחה אומרת שהגזמתי .. אבל אני אמא שלו גידלתי אותו 3 שנים בבית שיחררתי אותו לגן באמונה שיטפלו בו ויטפחו ולא ישפילו ויפגעו.. אני אובדת עצות .. נשארה לי רק האמונה והתפילה..

תודה לכן בנות יקרות שהגבתן לי חיזקתן תמכתן ייעצתן .. אין לכן מושג כמה זה עוזר לי
31 תגובות
עמוד 1
  • לא נהוג ממה שאני יודעת לשים ילד בפינה עם הפנים לקיר. אומרים ד"א שזה משפיל את הילד ולכן לא מענישים ככה יותר.
    בגנים של יונתן היה "כסא מחשבה" או היו הולכים לשבת בספריה, אבל לא ככה.

גם להשאיר ילד עם פיפי זה מזעזע!!!

לדעתי תגידי לה שלא מקובל

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • אצלנו בגן עונשים זה באמת לשבת בפינה מסויימת וגם לא הרבה זמן אחרי כמה דקות מעטות פונים לילד ומסבירים לו למה הוא בעונש וזהו.
  • אני מזועזעת...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • אני המומה
  • שמרית יש לי רק דבר אחד להגיד לך:
    תפסיקי להיות עדינה מידי !
    זה הילד שלך - את החומת מגן שלו .!
    תתנהגי בהתאם !
  • סליחה??????????
    זה בדיוק הזמן ללכת לעירייה ולדרוש להוציא את הילד מהגן הזה לגן אחר!
    אין שום דבר מלמד בלהעמיד ילד בפינה, אין שום דבר מלמד בהשפלה!

מלא
  • אני חייבת להגיב שוב...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il

• [email protected]

פייס: ortal_hori
  • אמאללהההה נשמע לי הזוי להעניש את הילד עם הפנים לקיר... אני אישית הייתי ממש מתעצבנת על הגננת

• אין לי מילים

ראיתי פה איזה מיליון טעויות נוראיות שהיא עשתה !!
    אני לא הייתי מחכה 10 שניות והולכת ישר לאחראים שלה !!!
    מסכימה עם כל מילה של שרון , סיפור מזעזע !!
  • כואב לי כל כך לקרוא את מה שכתבת....ילד שבוכה עד כדי כך שמקיא????? והגננת עוד מעיזה לצעוק ולכעוס עליו??????? אני בכלל לא רוצה לדבר על הפנים לקיר!!!

• אני נקרעת... הנשמה שלי פשוט זועקת מבכי ..אני לא יודעת מה לעשות..

שוחחתי איתה היום בערב ואני מבינה כמה שהיא משקרת לי ולמה מבינה איך זה יכול להיות!!
  • נשמה, יתהפך העולםםםםם , שיקפצט עד ירושלים , קחי את הילד משם , ואל תחזירי אותו עד שלא יקרה צעד דרסטי ! (אם בכלל.. אולי שיעבירו אותו לגן אחר ..לגננת נורמלית)
    תצרי קשר עם העיריה, תתיצבי שם , תדברי עם הפמקחת , תעשי מה שצריך !חיבוקים לך ולו
  • ביום שאני גיליתי שליאבי בכה והקיא בגן והגננת לא אמרה לי אני תוך 10 דקות הייתי כבר אצל המפקחת בגנים בעירייה !!!!!!!!!!!!!!
    והיום ליאבי לא בגן הזה יותר בגלל כל מיני סיבות אבל זה לא היה דבר כזה של השפלה !!!!
    אני הייתי משפילה אותה בחזרה !!! ורק שמישהוא יעיז להגיד לי שפינקתי את הילד שלי
    אם את שייכת למחוז צפון אז יש לי את כללללל הטלפונים של המחוז
    כולל מדריכת גן/ מפקחת אזורית ומנהלת אזורית

• מה אעשה? אני ככ בסערת רגשות??

דיברתי איתה והיא מרחה אותי במלא דברים שלא מסתדרים לי שקרים ושקרים..

לגבי הפיפי היא אמרה בהתחלה שהיא לא ראתה ואחכ היא אמרה שהיא לא ידעהא ם זה פיפי או מים... אמרתי לו שתמיד יש לו בגדי החלפה בתיק ושאני אמרתי להתקשר אליי על כל פיפס

היא האשימהא ותי שאני לא משחררת ומפנקת את הילד ..אמרתי לה במה הוא מפונק לדעתך|
    היא אמרה שהוא זרק את המוצץ בהיסטריה וציפה ממנה אחכ שהיא תביא לו כמו שאני מביאה

אמרתי לה שאני לא מביאה לו ושהוא ילד עוד מאוד בוגר ועצמאי ושהיא לא גילתה אותו כנרה אם היא ככה חושבת עליו

היא אמרה בואי נשכח מה שהיה היום ונתחיל שוב ..

איך אני עושה את זה??? כשאני שואלת את אורי הוא אומר לי"אמא די" לא רוצה לדבר על מה שהיה היום...מה לעזאזאזאזאזאאזאזל עשו לו ?!?? ממתי הבן שלי בוכה ומקיא?
    אני לא יודעת איך מחר אני שולחת אותו לשם!!??! ואם בכלל...
  • תראי כל ההתחלות הן קשות זו לא קלישאה
    אל תשכחי שהוא עזב את החממה של הבית ועבר למסגרת של הגן ,
    עדיין יש לו קושי של הסתגלות ועבר שבוע ויומיים מאז שהוא נכנס למסגרת לראשונה .
    אז הוא עדיין בודק את הגבולות ,את החוקים את הגננת ואת הסייעת
    לפי דעתי זה לא לעיניין להעמיד ככה את הילד ובטח שלא להחליף לו במידה ולהגיד שהוא רק עכשיו עשה והיא לא ראתה .
    לפי דעתי תרשמי לך בדף כולל תאריכים ודברים שקורים כי שלא תשכחי ואז יהיה לך איזה הסמכתה ככה אני עשיתי ועם זה פניתי למפקחת ולכולם .
    תראי לה שאז מה שאת אימא טרייה בגנים היא לא יכולה לסבן אותך ואת עומדת על שלך

ובנוסף תנהלי עם הגננת שיחה רצינית ותגידי לה שאת לא מוכנה שיותר היא תדבר איתך ככה לפני הילד !!!
    ואם היא גננת אז היא צריכה לדעת איך לעזור לילד שקשה לו ולא להגיד שהילד מפונק ובגלל זה הוא מתנהג ככה

לגביי זה שהוא הקיא זה מצוקה שככה הוא מתבטא
  • מהההה?????
    יקירתי אני לא הייתי שולחת אותו לשם חזרה!
    מחר בבוקר הייתי מתייצבת בעירייה מתלוננת עליה ומבקשת גן אחר!!!
    נכון... כל ההתחלות קשות! אבל דווקא בגלל שכל ההתחלות קשות, מי מעניש בשלב ההסתגלות לגן?????
    איזו גננת חסרת רגישות אומרת שילד הקיא כדי לעשות דווקא???? ולמה לא התקשרת להודיע לי שהילד שלי הקיא?????
    מי היא בכלל שתגיד לי שהילד שלי מפונק?!?!?!?!?!?!?!
    ועוד לזרוק "את אשמה..."
    %$@$#^@@@@@@@@!$$%^^&^^&*)&*)^&*) שלה....
  • אני מקווה בשבילך שהיום את בדרך למינהל החינוך אצלכם, יחד עם הילד שלך!

גן עירייה זה לא אומר שזה מצדיק התייחסות של זבל לילד שלך
    [email protected]

פייס: ortal_hori
  • איך את מחזירה אותי אחורה, את יודעת שאביאל היה בגן חובה הגננת גם הענישה את אביאל לשבת בפינת הבובות ויום אחד מרוב שהיא גרמה לו לבכות הוא נרדם ובדיוק אני הגעתי מה עוד שהוא היה חוזר עצבני הביתה ויום אחד שמתי לב שהוא התחיל לגמגם זה היה נורא אני הלכתי לברר מה קורה שם והיא מה לא אמרה לי האוזניים שלך לא יעמדו בזה.
    אני הלכתי לעירייה הפכתי להם אותה ואמרתי למנהלת האגף מחר הבן שלי בגן חדש הוא שהוא יושב בבית וכתבה גדולה מאוד בעיתון למחרת הילד היה בגן חדש ולא שתקתי לגננת עד שהוציאו אותה מלהיות גננת.
    לא ויתרתי ולא שתקתי ולא כנקמה אלא בגלל שהיא הורסת נפשות של ילדים והיו עוד תלונות למזלי.
    מהר לברוח משם.

• שימרית, איך היה היום?
    כל התחלות קשות אין ספק......
    איך אמהות אחרות מתרשמות מהגננת? לא שזה מדד הכי טוב אבל יכול להיות שאולי באמת שווה לנסות להתחיל מחדש עם אצבע על הדופק

תעדכני

• אצלנו יש מזרון שנמצא בחדר ועליו הולכים "להירגע"... אין כזה דבר להעמיד בפינה ובטח שלא עם הפנים לקיר זה השפלה לשמה.
    אני מסכימה עם קודמותיי זה לא מציג את הגננת באור מקצועי בכלל!!!!
    וזה שהיא שוטפת אותך שם בתוך הסיטואציה ממש לא במקום!!!

זה שזה ילד ראשון שלך בגן לא אומר שהאינסטינקטים שלך לא מדוייקים!

לא לוותר!!!!

[
    [
  • s

אתן ככ צודקות אבל אני ככ מבולבלת ... -לא שלחתי אותו אתמול
    תודה רבה לכן אחת אחת

• נשמה, אני לא יודעת איך נבנה לה שם של גננת מי יודע מה.
    גננת זה קודם כל רגישות לילד.
    בכל אופן ,שהדיעות ימשיכו להיות חלוקות . כאמא- כשרואים את הילד ככה , בין אם זה ילד ראשון או עשירי, הילד שלנו , הגור שלנו - הלב נקרע .
    וגם הגננת הכי מהוללת היא בנאדם עם חסרונות , וכימיה, וגם היא , הגננת המוהללת והמקצועית בכאילו , לא מחבבת את כולם . ולא כולם באים לה טוב.
    וגם היא , לאחר 20 שנות נסיון , כבר אין לה הכי עצבים לכולם , ובטח ובטח שהיא מתנהגת אחרת כשאין הורים באיזור.
    הילד שלך סובל יותר ממה שנקרא התסגלות רגילה או קשה .
    עושה רושם שהיא שמה עליו פס , ואם אני הייתי במקומך , הייתי עושה שמיניות להעביר אותו. לכל גן אחר. מה שלא יהיה. וקחי את בעלך לשיחה ותסבירי לו שאת לא סתם נסערת בצורה כזו , וכנראה שגם אם הוא היה רואה את מה שאת ראית - הוא היה מגיב אותו הדבר...

חיבוקים ממי ... אוף נקרע הלב, מה תעשי מחר??
  • אין אצלכם גנים פרטיים? נשמע ממש רע
  • תראי, זה לא משנה איזו "סלב" הגננת, אבל קשר בין גננת לילד זה קשר ויכול להיות שפשוט ביניהם אין כימיה..
    יכול להיות שלילדים אחרים היא מעולה, אבל אורי לא מסתדר איתה!

מצד שני יכול להיות שגידלת אותו בחממה עד כה וקשה לו להתרגל והכל יעבור כשהוא יתרגל,
    מצד שני גננת של גיל 3 צריכה להתמודד גם עם ילדים כאלו!! אני מניחה שיש עוד כאלו שגדלו בחממות של מטפלות או של אמהות,
    וההסתגלות קשה להם!
    והם צריכים לקל הרבה חיזוקים והעצמה כדי שיהיה להם קל יותר..

יש לה הסבר למה הוא בכה כ"כ לפני שבאת לקחת אותו?
    ואיך היא העיזה לצאת מהגן בידיעה שיש ילד מלא בנזלת ודמעות בתוך הגן, כשכולם בחצר, והיא יוצאת לגן השני?!!?
    ברור שהיא ידעה כי היא ידעה לחזור ולנסות לתקן את המצב, כשהיא ראתה שהגעת!

אוף.. יש כ"כ הרבה סימני שאלה לגביה!!
    ומצד שני זה בטח קשה כשזה ביישוב ואין לי שמץ של מוזג מה הייתי עושה.
    אין עוד גם לאותו גיל?

בהצלחה, לך ולאורי..
  • לא פשוט בכלל ואפילו עצוב מאוד!
    מה תעשי מחר?

---------------------------------------------------
    "אנא בכח גדולת ימיך תתיר צרורה
    קבל רינת עמך שגבינו טהרינו נורא
    נא גיבור דורשי י יחודך ככבת שומרם
    ברכם טהרם רחמי צידקתך תמיד גומלם
    חסין קדוש ברב טובך נהל עדתך
    יחיד גאה לעמך פנה זוכרי קדושתיך
    שועתנו קבל ושמעעעעעע צעקתינו יודע תעלומות..."

• האמת אם האופציה היחידה היא נסיעה של חצי שעה הייתי מחפשת גן פרטי במקום!!!! אבל לא מוותרת על התלונה במועצה

• היי
    קראתי את העדכון שלך והוא ממש עצוב מה זה גננת שהיא ממש סלב סליחה אבל יכול להיות שהגננת הזאת טובה לכולם ולילד שלך לא טובה זה ששוב נכנסת לגן וראית את הילד עם נזלת וזה שהיא ראתה אותך וישר רצה לגן זה אומר שלא ממש שמים ומתייחסים לילד שלך מצטערת אבל אני הייתי נוסעת גם שעה בבוקר בשביל שהילד שלי יהיה טוב. את יודעת אני נוסעת כל בוקר עשרים דקות בשביל להשים את מאיה במשפחתון של חמישה ילדים שהוא חממה ממש בית מלון אחרי שראיתי מה קורה בגנים הפרטיים שהילדים שלי ביקרו.
    מצטערת אמא מרגישה את הילד שלה אני בזמנו לא נתתי לאביאל עוד יום אחד להמשיך הוא אמר אמא לא טוב לי הוא לא יהיה שם.

• לפי מה שאת מספרת הבעיה העיקרית היא היחס של הגננת לבן שלך, יתכן שהיא גננת טובה לילדים אחרים, אך היא לא טובה לבן שלך.
    אין ספק שיהיה לבנך קשה, כל התחלה חדשה היא קשה ובטח אם הוא היה איתך עד עכשיו בבית, אבל בגלל זה הייתי מצפה מהגננת להיות יותר רגישה אליו, לא להעניש אותו בתקופה הזו, זו תקופת הסתגלות (גם אני נגד עונשים, אך בכל גן יש סוג מסויים של עונש, אם הבעיה היתה רק העונש הייתי אומרת לך להתעלם, אך הבעיה היא כל היחס של הגננת לילד).
    לדעתי תמצאי גן אחר לילד, הוא רק בן 3 אין סיבה שלא התנהגו אליו בחום ואהבה.
    אני יכולה לתת לך דוגמא אמ בני הגדול, הוא בן 5 והתחיל עכשיו גן חדש לבד ללא אף ילד שהוא מכיר (כי עברנו דירה), הגננת קצת קשוחה (וזה בסדר כי זה הכנה לבית ספר) אך היא אמפתית ועוזרת לו בבקרים בפרידה מאיתנו, היא מעודד אותו ומחזקת אותו כל בוקר.
    אז בטח שילד בן 3 צריך לחזק אותו, לעודד אותו להבין שזו תקופת קשה.

אין גן פרטי אצלכם ? אולי עדיף שיתחיל בגן פרטי ששם יש יותר אנשי צוות ופחות ילדים.
    אם לא תעבירי אותו גן (גם אם זה כרוך בנסיעה).

בהצלחה,
    שירי
  • מה עשית היום?
    זה הגן אליו הוא יכול להיכנס עם כל הקושי, אין אופציה אחרת (ולא, לשים אותו בגן בעיר במרחק של חצי שעה זו לא אופציה....)
    נראה לי שהייתי מבקשת פגישה נוספת עם הגננת בשביל לנסות להבין מה עומד מאחורי הדברים. נסי לספר לה עליו יותר, בלי עצבים, כדי שתכיר אותו דרך העיניים שלך ותוכל יותר לבוא לקראתו....
    צריך להבהיר ששתיכן באותו הצד ואתן צריכות ללכת יד ביד.
    אם קשה לו בגן - היא זו שאמורה לעזור לו ואת כנראה צריכה להזכיר לה את זה...
    הוא מכיר את הילדים? אולי כדאי להתחיל להיפגש עם ילדים מחוץ לגן, לפחות פעמיים-שלוש בשבוע או ללכת למקום המפגש של הישוב כל יום אחה"צ (בד"כ יש כזה בכל מקום קטן) וזה ע"מ שלפחות חברתית יהיה לו קל יותר...
    זו הבעיה בישובים קטנים. זו באמת בעיה
  • קראתי את ההודעה + העדכון.
    לגבי התיאור שלך של הענישה - אני יכולה להבין מתן עונש של פסק זמן, אבל עמידה עם הפנים לקיר היא קיצונית. אצלנו הילדים יושבים על כיסא ליד הגננת אם העונש הוא בחצר, אם מתקיים מפגש אז הילד יושב במקום "משעמם" שהוא סמוך למטבחון ואז קוראים לו חזרה.

הילד בתהליך מאוד משמעותי בחייו וגם את ממסגרת חמה של בית אחד על אחד הוא עבר למסגרת עם 27 ילדים. נשמע שההסתגלות מאוד קשה לו. האם הגננת הסבירה מה גרם לזריקת המוצץ וההקאה?אולי הוא היה נתון באיזו סיטואציה חברתית שלא ידע להתמודד איתה ואז הוא נכנס ללחץ? האם מדובר במשהוא שקרה "פתאום" בלי שום טריגר? יכול להיות שהוא נכנס להיסטריה ובאמת לא נתן לה לקנח את האף כי הוא לא רצה שיתקרבו אליו וההקאה ובריחת הפיפי באו ביחד?
    .
    לגבי בריחת הפיפי ושהפיפי היה יבש - אצלנו הגננת אמרה במפורש שלצערה היא לא תמיד מצליחה לראות פיספוסי פיפי קטנים ושהיא מבקשת שנדבר עם הילדים בבית ונסביר להם שוב ושוב שאם בורח פיפי הם צריכים לגשת לגננת ולומר לה. או שאם ילד עושה קקי הוא צריך ללמוד לבקש מהגננת או מחבר שיבקש ממנה שתגיע לנגב לו. יש 35 ילדים בגן של הבן שלי ואני בהחלט מבינה אותה.

לגבי כל המשפטים שזרקה לעברך על כך שמדובר בילד ראשון וכו' - ממש ממש לא מקצועי וחסר רגישות ! !

לגבי יום חמישי שישב בעונש - האם היא הסבירה למה הוא ישב בעונש? האם התנהלה ביניכן שיחה?

הגננת מצידה צריכה לדעת להתמודד עם המצבים האלו, עם ילדים שפתאום מרגישים הצפה רגשית וצריכים התייחסות יותר פרטנית.הייתי משוחחת איתה שוב אין לך מה להפסיד, מסבירה לה שאת לא מסכימה עם צורת הענשה שבה הילד עומד עם הפנים לקיר. שואלת בדיוק למה הילד נענש. מדברת איתה על זה שהילד עובר תקופה מאוד קשה בשבילו שבמקום להעניש אם היא רואה שהוא נכנס להיסטריה לארגן לו פינה שקטה, לשים לו פוך בגן, שיוכל לשבת ולהרגע במקום להעניש. היא צריכה לשנות גישה ולהיות יותר רגישה. תבקשי שאם עובר עליו יום קשה במיוחד שתתקשר אליך שתקחי אותו מוקדם יותר. (אצלי לקח לבן שלי חודש עד שהוא הסתגל לגן וחודש ימים לקחתי אותו אחרי 3-4 שעות מהגן).

[url=http://www.freeglittergraphics.com]

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה