אשפוז שבוע 24+2 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום דר הדר,

אני בהריון תאומים ivf (עברתי קוניזציה לפני שנתיים)

משבוע 20 החלה בעיה של התקצרות צוואר הרחם אושפזתי ולאחר שהוא התארך ל3.2 שוחררתי למנוחה מוחלטת הבית.

לפני 5 ימים אושפזתי שוב עם צוואר 1 ס״מ משפכי, ממה שהבנתי זה נובע מפעילות רחמית.

התחלתי לקבל אוטרגיסטן (3*200) ופרסולט (4 ביום) - כרגע עדיין יש פעילות רחמית מידי פעם ואני ממש מודאגת פוחדת לאבד את ההריון...

מה ניתן לעשות מעבר לנעשה והאם ידועים לך הסיכויים להמשיך ולהחזיק את ההריון.

אני מאד מודה לך על התשובה מראש.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

הסיכוי להמשך ההריון הוא טוב, אבל את כמובן בסיכון משמעותי ללידה מוקדמת, שקשה לנבא או לחזות מתי היא תהיה, וברור שיש הבדל משמעותי אם היא תקרה עכשיו, בעוד חודש או בעוד חודשיים.
    מבחינת טיפול - את מקבלת טיפול טוב של פרסולאט ופרוגסטרון (אפילו מינון מאוד גבוה של פרוגסטרון - אני הייתי מוריד את מינון הנרות). מעבר לזה אין מה לעשות, אלא להיות בשמירה. כמובן שבשלב מסוים תצטרכי גם לקבל זריקות צלסטון להבשלת ראות העובר (אם לא קבלת כבד)
    אם עדיין יש פעילות רחמית הרי שיש סוגים נוספים של תרופות נגד צירים שתוכלי לקבל.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה